Перейти до вмісту

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 29.02.2024 in all areas

  1. 8 points
    Наташшшка

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Пролісок
  2. 7 points
    Ингредиенты: Розклад на вінегрет вагою приблизно 1 - 1,3 кг Вода 35 мл (2 повн. ст.л.) Оцет 9% 17 мл (1 повн. ст.л. Цукор 8-10 г (1,5 -2 ч. л.) Сіль 5-6 г (1 ч. л.) Олія 60-80 мл Гірчиця 0,5-1 ч.л. Чорний мелений перець за смаком Метод Мій вінегрет. В силу обставин медичного характеру я роблю вінегрет тільки з вареної картоплі, маринованих огірків, вареної моркви та вареного буряка. Більше нічого не додаю, нам смачно. Але я, власне, про заправку вінегретну. Слово вінегрет у перекладі з фр. позначає оцет. Ось саме оцет і є основою того соусу, яким я заправляю вінегрет. У мисці з'єднати ВСІ ВКАЗАНІ (і масло теж) інгредієнти і ЗБИТИ (обов'язкова умова!) вінчиком до утворення ЕМУЛЬСІЇ. Полити вінегрет, перемішати. Дати постояти, смаки поєднаються. Через деякий час спробувати та довести до свого смаку. Олією можна полити більше, за смаком. Сіль залежить від того, які брали огірки та скільки їх додавали. Прошу не писати про те, що овочі краще готувати інакше, що краще додати те й інше... Робіть як звикли! Я це все знаю! Я поділилася ЗАПРАВКОЮ. Раніше ніяк не могла зрозуміти, чому в їдальні на роботі вінегрет такий смачний, а вдома теж смачний, але інший. І продукти такі, і співвідношення таке, а там смачніше. Поки що мені не розкрила секрет одна чудова шеф-кухар одного крутого кафе в Пітері (давно було, це Галя Собака Сіра). Повірте, вінегрет заграв новими фарбами! І ніякі огірки, ніяка квашена капуста не дають цього смаку, повірте моєму багатому досвіду. Просто спробуйте! Україна Дніпро Війна росії з Україною День 750
  3. 7 points
    Аня підсіла на гарбузовий суп-пюре. Ото зварить і думає - який наступний суп варити? А доїдає цей, та знов варить гарбузовий! Зараз йдуть у суп Хоккайдо. Поки це для Ані найкращий гарбуз для пюре. Звісно, там не тільки гарбуз, а багато усілякого (окрім картоплі, бо її майже не їм). Якщо потрібні складові та технологія, то напишу. Якщо ні, то так з'їм. Мовчки оце суп. склад (в мене, але можливі варіанти, звісно), - гарбуз (бажано несолодкий, з овочевих, з тих, що не мають характерного гарбузового смаку) почистити, порізати вільно невеликими шматочками - пастернак порізати вільно кубиками - коренева селера-порізати вільно кубиками - морква порізати вільно кубиками. Якщо гарбуз не яскравого кольору, то частину моркви натерти на дрібну тертушку та відкласти окремо Усї корені та гарбуз разом скласти до кастрюлі, залити водою чи бульоном (в Ані завжди вода, бо Аня на пенсії) та варити до м'якості. Поки оці овочі закиплять, порізати велику цибулину та спасерувати на чомусь (що є, чи що любите) та вкинути до отих овочей. Хай разом варяться. Мало не забула. Оту дрібну моркву вкинути до цибулі та пасерувати разом. Ну, якщо та дрібна морква вам треба Як усе стане м'яким, дати охолонути до теплого, перебити блендером до гомогенного стану, Долити води стільки, щоб стало не таким густим, але й не дуже рідким, бо Аня ніякою манкою той суп не загущає (але можна), дати закипіти, посолити за своїм смаком, вкинути, якщо бажаєте, якихось прянощів (дуже добре карі чи одну куркуму).В Ані кріп та петрушка. Інколи мелене листя хрону. Кажуть, туда треба сливки. Ніколи не додавала, чесно. Можна добрий плавлений сир. Його клала, як рідко виходило. Але, краще більше гарбуза того покласти, як для мене. УСЕ. Варю зазвичай вечором. То на другий день смачніше. А остання тарілка взагалі - язик заворачується. Додам. Можна у цей суп класти солодкий перець (свіжий, морожений, сушений), помідори (свіжі, сушені, морожені). Помідори пасеровала разом з цибулею. Перець варила разом з гарбузом На трилитрову кастрюлю в мене йде дві середні моркви, чи одна велика, велика цибулина, пастернака десь в половину від моркви, селери... ну, хто як любить. Десь в половину від пастернака. Можна взагалі без неї. Гарбуза (Хоккайдо)невелика гарбузячка. У нарізаному стані усе займе десь половину тої кастрюлі. Чи скоріше 2/3. Бо, коли розвариться, та блендернути, об'єм меньшає, а суп повинен бути густим. Тоді він ситний Фото супу у мене немає, але його дуже красиво намалював ChatGPT та сфотала Магда Україна Харків Війна росії з Україною День 750
  4. 7 points
    Дівчата, зовсім забула вам показати раніше. Ну нічого, на той рік зробите. Отакі калачі я пекла в 2015 році на подарунки на роботі та подругам. Це смачно, незвично і дуже всіх вразило! На фото все понятно? Тісто беріть таке, що не розпливеться і буде тримати форму.
  5. 7 points
  6. 7 points
    спокусницЯ

    Тертий пиріг

    Ингредиенты: Тертий пиріг Тісто: Борошно 730 г Розпушувач 2ч.л. Маргарин 250 г Яйце 60 г ( одне велике) Цукор 200 г Майонез або сметана 60 г Олія 40 г Ваніль -------------------------------------- Шоколадні дропси Подрібнений смажений арахіс Маргарин розтопити, щоб не рідкий але м"який дуже. Змішати усе, окрім борошна, можна міксером, можна вінчиком гарненько з'єднати ( збивати до пінки не потрібно, марно) Додати просіяне борошно з розпушувачем. Виробити "ковбаски" любого зручного формату в мене це приблизно 4*10 см, викласти їх на силіконовий килимок чи целофан і в морозку. Коли примерзнуть скласти в мішечок, закрутити. Отак тісто може жити в морозці до потрібного моменту. А коли він, отой самий момент настав, вмикаю духовку на 180 градусів. Дечко застеляю папером. ставлю його одразу під електром'ясорубку з насадкою для бурячкової тертки. 2/3 частини тіста натираю і розподіляю рівномірним шаром на дечці. Можно прижати трішки долонькою. В цьому величезний кайф, бо так як раніше, як мама робила, ручками розплескувати нижній пласт тіста, то для мене кара небесна! Я роблю не товсті шари тіста. Не бійтесь, якщо через натерті частинки десь буде просвічуватись дечко. Повидло ( Можна навіть джем на основі пектина! Він при нагріванні стане рідким, але потім знову загусне) накладаю в кондитерський мішечок, роблю невеличкий отвір і наношу його на перший шар тіста, видавлюючи з мішка. Якщо ж повидло дуууже густе, нарізаю тоненькими смужками. Це теж є кайф, якщо порівняти з процедурою "розмастити ложкою". 1/3 частину тіста знову натираю на електром'ясорубці, але вже в тарілку окрему і швиденько засипаю цим поверх повидла. Ще посипаю шоколадними дропсами і не дуже дрібно змолотим смаженим арахісом. ( на фото спочатку посипала арахіс, потім ще будуть дропси і тісто) Випікати при 180 гр. до гарного кольору. Пиріг дуже гарно зберігається, тому став одним з топових рецептів "для ЗСУ" ( а ще тісто завжди готове в морозці і процес як можна прискорений) Смачного!
  7. 6 points
    І ми любимо суп-пюре з гарбуза. Тільки я запікаю гарбуз і цибулю на деці в духовці, потім блендерю, розводжу молоком (можна вершками, але мені вони зажирні), обов'язково мускатний горіх, червоний гострий перчик, трішки паприки, шавлія і фрикадельки! Фрикадельки дуже обов'язково! Це дуже смачно. Фото я вже на форумі виставляла, але іншого поки немає. Люблю подавати його в бульйонницях, дуже ефектно виглядає, і ще в центрі столу має стояти супниця, так, щоб можна було добавки досипати не встаючи)
  8. 6 points
    musinka

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Света, молодці у тебе хозяєва, не дивлячись на те що частинки. А у нас начальство тільки жде поздоровлення собі. Ніколи не поздоровляють. В цьому році картинку в Вайбер прислала завхоз.. Апетитні в тебе ватрушечки, так і простяться до роту. А я к празнику особо нічого і не готувала, настрою не було святкувати. Ще і робила в цій день. Купила колбасно-сирну нарізку, пива нам с мужем, даже вино домашнє не доставала. В духовці запекла крильця в маринаде с абрикосового варення .Салат з крабовие палок зробила і то тільки тому що ще з НГ палки в морозилці завалялись. Ще найшла в морозильні ковбасу , осталась колись нарізана з олів'є, вспомнила про давно забутий рецепт і за 10 хвилин намазала і запекла гріночки. Це вже остатки на сьогодні
  9. 6 points
    Раптом нарисовалася моя давня кліентка, знов робила її чоловікові їжу на роботу на ДР. М'ясний пиріг Лінивий. Рибний пиріг І ще рибні пироги - верхній для заказу, нижній мені треба було жіночці віддячити на роботі, справа то нам з Вовою. І зробила на солодке отакі кільця з заварного тіста, крем творожно-масляний, глазур для еклерів. Ще не сфоткала блюдо з еклерами для нас, там штук 10 не таких красивих. Вранці з'їла один з кавою - їжа богів!!!!
  10. 6 points
    Наварила супіка з каркасу домашньої курки, фрікадельки курячі та яйцем загустила. Вова сидить зараз обідає. Каже, що дуже смачно!
  11. 5 points
    Ингредиенты: Опара Закваска пшенична - 10г Борошно - 170г Вода – 170г Тісто Опара вся – 350г Молоко (Т 35 ° C) - 350г Борошно в/с - 600г (+ - 30г) Яйце - 1шт Сіль - 10г Цукор - 15г Соняшникова олія – 2 ст.л. Метод Опара Вранці змішуємо всі інгредієнти та ставимо у тепле місце на 8 годин. Опара дуже збільшиться у 2.5 рази. Заміс тесту У тістомісі все змішати (крім солі, цукру та олії) протягом 3-5 хвилин до об'єднання всіх інгредієнтів. Дати відпочити тестові 30 хвилин. Потім продовжити заміс на 2 швидкості протягом 7-10 хвилин. За цей час ввести олію. Коли тісто почне намотуватись на гак – воно готове. Ставимо тісто в тепле місце Т 25 ° C на 1.5-2 години. Коли тісто збільшиться в 1,5 рази, відразу прибираємо його в холодильник на 12-15 годин. Формування Наступного ранку починаєте катати заготовки. Формуємо 26 кульок вагою приблизно 50г. Відлеження 10 хвилин. Наповнюємо заготовки фаршем приблизно 1 ст.л. Вистоювання 10-15 хвилин. Україна Знам'янка Війна росії з Україною День 750
  12. 5 points
    Ойц, шото міня багато сьогодні. Тіки шо напекла ватрушок. Завтра до сина в лікарню, Вова просив, та треба ще свою хазяйку на роботі пригостити. Може, і мені щось зостанеться. Два притвиня.
  13. 5 points
    Вчора була на роботі, так начальство мене поздоровило.
  14. 5 points
  15. 5 points
    irysska

    Що ми їмо сьогодні? А що завтра?

    От бефстроганов і я залюбки скуштувала б.... Але аля уха і каша пшоняна, курка тушена. А от помело...мені воно і є помело ))) їсти можна, але без захвату. Сьогодні відвела душу - молочні кукурудзяні палочки )) але саме кременчукхліб (в маркетопті продаюттся). Мені дідусь у дитинстві завжди палички купував, бо дуже їх любила.
  16. 5 points
    А я ухопила в Варусі яловичого гуляшу по акції (по 195) і зробила бефстроганов. Стогод його не їла! Так смачно! І купила на базарі помЕло, в нас трохи обрізають корку і ціна 19 грн/кг. Здоровенні кулі, майже по 2 кіло. Вже третю доїдаю, чогось смакує. Раніше обходила його стороною, а тут по 19 грн чого б і не взяти.
  17. 5 points
    Olima

    Що ми їмо сьогодні? А що завтра?

    Зварила гречаного супчику, напекла млинців, зробила намазку з баклажанів з морозилки. Може сьогодні ввечері ще борщ наварю на завтра, а узагалі то, я хочу дерунів .
  18. 5 points
    Новенькі, жартівливі.
  19. 5 points
    musinka

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Завтра мої вже їдуть до дому. 20 днів спілкування з внуком пролетіли. Все добре, но щось ми з дідом притомилийсь з незвички.
  20. 4 points
    Olima

    Россия напала на россию!!!

    Так це вже гойда чи ще ні ? Так це ж все фейк 💯. А може вони біжать чергу на вибори займати? А насправді, бажаю цьому біомусору відчути всі ті "прелести" свого есвео, ненавиджу.
  21. 4 points
    lana19

    Ніжні тонкі млинці на збитих білках

    Ингредиенты: Борошно пшеничне - 250г Молоко тепле жирністю 3,5% - 650 (700)мл Яйця - 4 шт. (розділити на білки та жовтки) Сіль – 0.5 (1) ч.л. Цукор – 1 ч.л. Розтоплене вершкове масло - 40 г Олія для змащування сковороди Метод Борошно просіємо у велику миску. Додамо молока. Ретельно розмішаємо, щоб не було грудочок. Додамо жовтки, сіль, розтоплене тепле вершкове масло. Ретельно вимісимо дерев'яною лопаткою чи ложкою. Додамо молоко, що залишилося. Кількість молока може трохи змінюватися - все залежить від вологоємності борошна, що використовується. Консистенція у млинця має бути схожа на консистенцію 1-2% кефіру. Накриємо тісто рушником або кришкою, залишимо для дозрівання на 1 годину. Тісто за цей час стане трохи густішим. За потребою можна розвести молоком. Через 1 годину Зіб'ємо білки з чайною ложкою цукру в міцну піну. Акуратно введемо білки в тісто. Більше тісто не заважаємо, інакше білки осядуть. Воно готове! Можна смажити млинці. Ці млинці підходять для того, щоб їх мачати у щось смачне, але не для фарширування - надто вже вони ніжні. Україна Одеса Війна росії з Україною День 750
  22. 4 points
    справжня господиня

    Рибний пиріг

    Ингредиенты: Тісто 1 склянка молока 1 ст.ложка цукру 1 ч. ложка з невеликою гіркою сухих дріжджів (я робила з 12г свіжих) 3 та 1/4 склянки борошна (*у мене пішло 3,5 склянки) 200 г вершкового масла (*я брала маргарин) Метод Масло/маргарин кімнатної температури перетираємо з борошном у крихту, додаємо все інше і замішуємо тісто. Тісто кладемо в кульок і півгодини в холодильник. Духовку розігріваємо до 180 градусів. Виймаємо тісто з холодильника (воно має почати розпухати у пакеті). Ділимо його на дві нерівні половини (одна трохи більше за іншу), Велику частину руками розподіляємо за формою, змащеною олією, залишаючи загнуті краї. На тісто рівномірно викладаємо начинку. Другий шматок тіста розкочуємо тонко і накриваємо зверху, защипуємо краї та наколюємо пиріг вилкою. Даємо вистоювання 15-20 хвилин, змастити яйцем. Печемо приблизно 30-35 хвилин за 180 град. Я люблю працювати спец. роликом для тесту, що робить таку сітку. Працюю їм давно, рука набита, як бачите. Тут лише особистий досвід. У начинці рибної відварений хек, відварена скумбрія, смажена цибуля, спеції. Рибний пиріг, точніше пироги. Пішли на замовлення, маленький праворуч їли ми з чоловіком. Дуже смачно! Україна Дніпро́ Війна росії з Україною День 750
  23. 4 points
    Блины Икра или любая начинка Испечем блины по вашему любимому рецепту. Блины тут нужны тонкие, эластичные, не слишком рыхлые и небольшого диаметра. Хороши будут крахмальные блины. На этом первом фото просто мои блины, но нужны чуть иные. А дальше складываем каждый блин как на следующих фото Нижний кончик подгибаем вверх до половины и сверху на него выворачиваем верхний край И уже в эту получившуюся чашечку положить любую начинку. Это может быть икра, селедочная масса, мясная начинка, грибная начинка, сметана, творожная масса, сливки взбитые... да что угодно! На блюде смотрится ооочень красиво, видно начинку и каждый может выбрать понравившуюся. Блины устойчиво стоят на блюде, не заваливаются, смотрятся потрясающе с оформлением из зелени! Такие красивые блины нам однажды подавали в одном из ресторанов города. Сами блины были тонюсенькими, очень эластичными и вкуснейшими! Размер их был прим. 14-16 см в диаметре. Я не удержалась и тихонько заныкала один блинчик в сумку, дома уже развернула и запечатлела для истории. Поэтому на фото блин немного корявенько выглядит, но уверена, что это не помешает вам свернуть так же.
  24. 4 points
    musinka

    Кухонні посиденьки (балачки)

    А я навіть не заглядаю на цю марку. Мріяти можно, но знаю що ці мрії нездійсненні. Нам би чого подішевше. І то зараз пройшов ажіотаж на всю цю техніку. Як говориться- не на часі. Полбзую те що було придбано в хороші часи. Річика таки гості зовсім разбалували. Не знаю даже як будемо його до тями приводить як гості уїдуть.
  25. 4 points
    До нас ця техніка дійшла))
  • Newsletter

    block_newsletter_signup

    Sign Up
×