Перейти до вмісту

спокусницЯ

Модераторы
  • Публікації

    3 308
  • Зареєстрований

  • Відвідування

  • Days Won

    93

спокусницЯ last won the day on 5 березня

спокусницЯ had the most liked content!

Про спокусницЯ

  • Звання
    Координатор
  • День народження 05.04.1974

Контакты

  • Сайт
    https://www.facebook.com/oksana.tort

Информация

  • Пол
    Женщина
  • Город
    Житомирська обл
  • Интересы
    Кондитерка, кулінарія, рукоділля
  • Настоящее имя
    Оксана

Відвідувачі профілю

5 383 перегляду профілю
  1. Ще одна жахлива ніч... Внаслідок ракетної атаки пожежа на одній з найбільших в Україні ТЕС - Трипільській Голова міськради Українки на Київщині закликав жителів зачинити вікна в оселях через шкідливі речовини, які утворились внаслідок горіння в повітрі. ⚡️ ЗНИЩЕНО 57 ПОВІТРЯНИХ ЦІЛЕЙ: 18 РАКЕТ ТА 39 УДАРНИХ БПЛА ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ У ніч на 11 квітня 2024 року російські окупанти завдали комбінованого удару ракетами різних типів та ударними БпЛА. Основний напрямок – Львівщина. Загалом ворог застосував 82 засоби повітряного нападу: 🚀 20 крилатих ракет Х-101/Х-555 із літаків стратегічної авіації Ту-95 МС (район пусків – Саратовська обл. -рф.); 🚀 6 аеробалістичних ракет Х-47М2 «Кинджал» з винищувачів МіГ-31К (район пусків – Тамбовська область -рф.); ☄️ 12 зенітних керованих ракет С-300 (пуски із Бєлгородської обл. - рф.); 🛵 40 ударних БпЛА типу «Shahed-131/136» (із районів Приморсько-Ахтарськ - рф., Чауда – Крим). 🚀 4 керовані авіаційні ракети Х-59 (із повітряного простору окупованої Запорізької обл.). 💥 До відбиття повітряного нападу противника залучено винищувальну авіацію та зенітні ракетні війська Повітряних Сил, мобільні вогневі групи та підрозділи радіоелектронної боротьби Сил оборони України. В результаті протиповітряного бою знищено 57 повітряних цілей: 🚀 16 крилатих ракет Х-101/Х-555; 🛵 39 ударних БпЛА типу «Shahed-131/136»; 🚀 2 керовані авіаційні ракети Х-59. Дякую усім захисникам неба, хто цієї ночі відбивав чергову терористичну атаку окупантів. 🇺🇦 Разом – до перемоги! ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ 🇺🇦 Командувач Повітряних Сил генерал-лейтенант Микола Олещук
  2. Вдячна за рецепт fronya40! Пекла вже не один рік. А в цьому, дякуючи науці lana19 про клейковину, вирішила трішки змінити процес замісу і ще додала закваску. Результатом задоволена але і надалі буду експериментувати, може ще краще вийде) ЗАВАРКА Можна зробити її звечора, щоб зранку зекономити час, бо увесь процес приготування пасочок досить довгий. Молоко домашнє 400 г Борошно 133 г Кількість борошна для заварки зменшила ( в рецепті основі його більше і мені не подобається, що заварна основа виходить дуже туга). Молоко доводжу до кипіння, всипаю борошно і ретельно перемішую вінчиком чи товкучкою для картоплі. Після цього пробиваю блендером-ногою. ОПАРА Уся заварка Цукор 70 г Дріжджі живі 100 г Сметана 100 г ( магазинна або домашня, та що гладишка) До заварки, що вже тепла, а не гаряча, додаю сметану, цукор і дріжджі. Якщо заварку перебивала одразу блендером, то тепер просто перемішую. Якщо ні, то тепер обов’язково пробиваю усе разом блендером, бо інакше грудочки будуть мене переслідувати в тісті. ( вважайте це моїм бзіком) Залишаю на 30 хв. Опара гарно підходить за цей час. ТІСТО Уся опара Закваска 200 г ( на манітобі) Цукор 130 г Жовтки 210 г Куркума 0,5 ч.л Ваніль 2 пакетика -------- Борошно манітоба 190 г Борошно 640-710 г -------- Цукор 300 г -------- Масло вершкове 130 г не тверде Олія 70 г ( з холодильника Сіль 1 ч.л Родзинки, журавлина, цукати 250 г Замішувала в комбайні на першій швидкості, насадкою весло. Вже після почитала розумних людей які кажуть, що вона не для цього тіста. Та як я могла її не використати, коли вона в мене з’явилась?))) Як би там не було, результатом я задоволена. Чашу і насадку перед замісом поклала в морозку на хвилин 15. Спочатку з’єднала опару, закваску, цукор 133 г, жовтки, куркуму, ваніль пару хвилин замісу. ( Жовтки з цукром перед введенням збила міксером). Потім почала додавати борошно. Але все! 150 г борошна від загальної маси залишаю, щоб додати в залежності від консистенції тіста на виході. Увесь процес зайняв 20 хв. Температура тіста стала 27 °C Тому на 25 хв чашу з тістом поставила в холодильник ( накрив плівкою) Температура тіста опустилась до 23 °C. продовжила заміс 10 хв. Додала 300 г цукру, всипаючи поступово. ( 5 хв замісу). Настав час ввести жири і сіль. Масло вершкове не тверде але і не розтоплене, температура 19 °C, олія 14 °C і ще хвилин 25 замішуємо. Після додавання жирів я вже вирішую, чи потрібно додати те борошно, що відклала від основної маси. Ось таке тісто виходить, ніби тягнеться за вінчиком. 435636590_7484315768322847_6020639797842669881_n.mp4 І в самому кінці, всипаючи потрошки, ввожу родзинки, журавлину в’ялену і цукати. Я обов’язково напередодні усе ріжу, за рахунок того, що шматочки маленькі я змогла збільшити загальну масу, тісту так легше. Цукати купляю одразу міленькі. Усе разом заливаю коньяком або вино + спирт і настоюю 2-10 годин. Потім відкидаю на сито, щоб гарно збігла рідина. І ось таке тісто на виході Перекидаємо тісто у велику миску і залишаємо підходити. У мене цей процес зайняв 3г 20 хв. Розділила тісто на чотири однакові частини з яких сформувала шарики і залишила на столі, прикриті рушничком на 10-15хв відпочити. Далі заключна формовка і посадка в паперові форми. ( 4 штуки діаметр 15 см) Як це робиться вже є за посиланням, обов'язково подивіться. Я люблю, щоб пасочка була вище паперової форми, тому якщо форма невелика роблю з силіконізованого паперу такі високі додаткові форми. Підходило тісто в формах 3 г 20 хв. Вирости повинно десь в 2,5-3 рази. Після того як пасочки підійшли, шапочки змащую збитим яйцем. Випікати ставлю в духовку, розігріту до 180 С, попередньо налив на дно ( в моїй є така заглибинка) чашку окропу. Випікаю до досягнення температури 94-96 С в середині пасочки. А ось те, що я бажала досягнути, ось ці волокна!!! 435329653_7401053286596577_5916486659758569488_n.mp4 Зверху декорую улюбленою глазур'ю. Qween, дякую, вона просто чудова!
  3. спокусницЯ

    Россия напала на россию!!!

    22 ч 29 мин ‼️ Террористическая группировка ИГИЛ взяла на себя ответственность за теракт в Москве, сообщает «Радио Свобода». ( но есть вариант, что это деза, утром посмотрим)
  4. спокусницЯ

    Россия напала на россию!!!

    дальше? 22 ч 20мин 👀 Сообщают, что якобы в Воронеже в районе 21:00 у ТЦ «Армада» был замечен человек с автоматом далі!
  5. Ще больніше стало ввечері. І не дивлючись на те, що усі кацапскіі канали пишуть, що ми кайфуємо і смакуємо від теракту у мацкві ( ну... є, чого гріха таїти. І скажіть мені, що після сьогоднішньої ночі, минулої, минулих двух років ми не маємо на це право! Сказати можете, я не погоджусь. Бо маю право! ) мені ввечері боляче. Боляче від того, що після того жаху, що створила русня знову і знову з нашою країною, усі новини, увесь світ зараз переживає за русню, за тих, хто сьогодні знищив стільки людей! Якось це не правильно. В тім, як і усе, в чому ми живемо. Наймасованіша атака. 88 ракет, 63 дрони. Силами ППО знищено: ❗️ 35 з 40 крилатих ракет Х-101/555. ❗️ 2 з 2 ракет Х-59. ❗️ 0 з 12 ракет "Іскандер-М". ❗️ 0 з 22 ракет С-300/400. ❗️ 0 з 5 ракет Х-22. ❗️ 0 з 7 ракет "Кинджал". ✈️55/63 БпЛА "Шахід". Загалом: 92 із 151 повітряних цілей
  6. спокусницЯ

    Россия напала на россию!!!

    Знову і знову повтор ситуації. Так, нащо вигадувати щось нове, якщо "рязанский сахар" досі працює?! ( Снова и снова повтор ситуации. Да, зачем выдумывать что-то новое, если "рязанский сахар" до сих пор работает ?! Телеканал Дождь 19ч 24 мин ⚡️Очевидцы сообщают о стрельбе в московском «Крокус Сити Холле» 19 ч 51 мин По данным телеграм-канала «Осторожно, новости», неизвестный открыл стрельбу перед концертом группы «Пикник». У здания «Крокус Сити Холла» начала рушиться кровля, сообщают СМИ. По данным Baza, в здании еще могут оставаться до 100 человек. 20 ч 17 мин ❗️Связанный с силовиками канал 112 пишет о по меньшей мере 40 погибших в результате теракта в «Крокус Сити Холле» и более 100 раненых 20 ч 35 мин Baza: Предварительно, четверым террористам удалось скрыться с места преступления Тем временем спецназ начал штурмовать здание концертного зала. 20 ч 54 мин По данным телеграм-канала 112, в результате теракта пострадали не менее 140 человек 21 ч 02 мин В Москве и Санкт-Петербурге начали эвакуировать торговые центры Тем временем федеральные телеканалы не стали прерывать вещание из-за теракта в «Крокус Сити Холле» На Первом канале продолжается трансляция развлекательного шоу «Голос». Новости о теракте там уделили 3 минуты, основное время новостного выпуска заняли новости о ночном обстреле инфраструктуры Украины, который назвали «ударами возмездия». 22 ч 06 мин Крыша здания «Крокус Сити Холла» обрушилась при пожаре Об этом сообщает корреспондент «Московского комсомольца» с места событий. Телеграм-каналы сообщают о том, что внутри концертного зала снова началась стрельба. ( площадь пожара составляет 12 900 квадратных метров) далі буде... дальше будет... ------***------ Христо Грозев: незадолго до теракта ФСБ проводила аресты террористов ИГИЛ Это журналист-расследователь сказал в эфире Дождя. По словам Грозева, если ФСБ выдвинет версию о следе ИГИЛ, то это, скорее всего, соответствует действительности. В то же время журналист-расследователь рассказал, что российское ГРУ уже год тренирует афганских боевиков в России. Кроме того, Грозев предполагает, что за атакой мог стоять и ФСБ. Это могло стать поводом всеобщей мобилизации на войну, однако выводы пока делать рано, подчеркнул Грозев.
  7. спокусницЯ

    Наші улюбленці

    " Кожана, то хіба було не мені? Ти що ?"
  8. Кількість загиблих в Одесі в результаті атаки рф зросла до 21: вранці в лікарні помер ще 30-річний поліцейський Андрій Боярський — віцемер Світлана Бедрега.
  9. Ингредиенты: Тертий пиріг Тісто: Борошно 730 г Розпушувач 2ч.л. Маргарин 250 г Яйце 60 г ( одне велике) Цукор 200 г Майонез або сметана 60 г Олія 40 г Ваніль -------------------------------------- Шоколадні дропси Подрібнений смажений арахіс Маргарин розтопити, щоб не рідкий але м"який дуже. Змішати усе, окрім борошна, можна міксером, можна вінчиком гарненько з'єднати ( збивати до пінки не потрібно, марно) Додати просіяне борошно з розпушувачем. Виробити "ковбаски" любого зручного формату в мене це приблизно 4*10 см, викласти їх на силіконовий килимок чи целофан і в морозку. Коли примерзнуть скласти в мішечок, закрутити. Отак тісто може жити в морозці до потрібного моменту. А коли він, отой самий момент настав, вмикаю духовку на 180 градусів. Дечко застеляю папером. ставлю його одразу під електром'ясорубку з насадкою для бурячкової тертки. 2/3 частини тіста натираю і розподіляю рівномірним шаром на дечці. Можно прижати трішки долонькою. В цьому величезний кайф, бо так як раніше, як мама робила, ручками розплескувати нижній пласт тіста, то для мене кара небесна! Я роблю не товсті шари тіста. Не бійтесь, якщо через натерті частинки десь буде просвічуватись дечко. Повидло ( Можна навіть джем на основі пектина! Він при нагріванні стане рідким, але потім знову загусне) накладаю в кондитерський мішечок, роблю невеличкий отвір і наношу його на перший шар тіста, видавлюючи з мішка. Якщо ж повидло дуууже густе, нарізаю тоненькими смужками. Це теж є кайф, якщо порівняти з процедурою "розмастити ложкою". 1/3 частину тіста знову натираю на електром'ясорубці, але вже в тарілку окрему і швиденько засипаю цим поверх повидла. Ще посипаю шоколадними дропсами і не дуже дрібно змолотим смаженим арахісом. ( на фото спочатку посипала арахіс, потім ще будуть дропси і тісто) Випікати при 180 гр. до гарного кольору. Пиріг дуже гарно зберігається, тому став одним з топових рецептів "для ЗСУ" ( а ще тісто завжди готове в морозці і процес як можна прискорений) Смачного!
  10. спокусницЯ

    Кухонні посиденьки (балачки)

    І в мене є старенькі. Скільки років не знаю, але так як то сестри бабулі, то думаю точно до 1970 . Плями, то від віку, не бруд.
  11. спокусницЯ

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Привіт!!! Кремушок можеш зробити, якщо ж можливість спекти, на що його намастити. Вершки 400 гр. молоко спущене, варене 140 гр. можна ще додати 20-25 гр желатину, столову ложку коньяку, 1 ч. л розчинної кави ( розвести у воді, потім нею залити желатин. ) І шоколад туди потерти можна, і горіхове праліне ... варена сгущенка, якщо не відкрита, може стояти довго, але якщо відкрити швидко кристалізується. Якщо запакована можеш потримати і потім зробити крем з маслом. Для будь чого. А вершки можна взбити з пудрою ( якщо є) і зробити десерт з чорносливом
  12. спокусницЯ

    Моя новорічна ялинка

    Ой, яка краса! Я теж одразу на ангеликів звернула увагу! Дякую, розглядала із задоволенням!
×