Перейти до вмісту

Recommended Posts

Ингредиенты: Маковий корж
Мак - 200г
Яйця - 2 шт.
Цукор - 4 ст.л.
Ізюм - 25г
Горіхи - 5-6 шт.
Апельсинові цукати - 1 ст.л.

Сирний корж
Сир - 500г
Сметана - 2 ст.л.
Ванільний пудинг - 1 пачка (або 2-3 ст.л.крохмалу)
Апельсинові цукати - 3 ст.л.
Ізюм - 100г
Яйця - 3 шт.
Цукор - 5 ст.л.

Шоколадний корж
Яйця - 4 шт.
Мука - 8 ст.л.
Какао - 4 ст.л.
Сода - 2/3 ч.л.
Сіль
Цукор - 6 ст.л.

Крем
Сметана - 200г
Кава розчинна - 1 ч.л.
Яйце - 1 шт.
Мука - 1 ч.л.
Цукор - 4 ст.л.
Масло - 200 г

post-1148-0-32664000-1445194645_thumb.jpg

 

Спосiб приготування

 

Маковий корж

Мак запарити і перемолоти на м"ясорубці з найдрібнішим ситом разом з горіхами (за рецептом тричі, але не бачу такої необхідності). Додати ізюм, цукати, цукор і яйця, добре вимішати.

 

Сирний корж

Сир розтерти зі сметаною і цукром (я роблю це в комбайні за допомогою ножа). Додати яйця, цукати, пудинг (або 2-3 ст.л.крохмалю і ванільний цукор) та ізюм. Все добре вимішати.

 

Шоколадний корж

Білки добре збити з цукром, додати жовтки, муку, какао і розпушувач ( в рецепті сказано"соду", я замінюю порошком до печива).

 

Форму  15*30см вистелити пергаментнийм папером, викласти макову масу, зверху сирну, а потім шоколадну. Випікати 35-40 хв. при температурі 190 градусів.

Коли охолоне, розрізати вертикально на 2 коржі. На одну частину (маком догори) намазати крем. Зверху - другу частину маком вниз.

 

Крем

Сметану змішати з яйцем, кавою і цукром. Заварити до густої маси. Охолодити. Масло кімнатної температури збити міксером і по-трохи додавити сметанкову масу, збивати до пухкого стану.

 

Примітки

 

Мені був потрібний круглий торт, брала 1,5 порції по рецепту і випікала двома коржами. Вихід - 3 кг. Крем надзвичайно смачний, дуже ніжний за рахунок кавового смаку.

До макового коржа на мій смак хочеться більше цукру і я б не давала ізюму (ізюм буде в сирному коржі). Апельсинові цукати заміняла на лимонну цедру, теж зовсім непогано.

В цілому роботи багато, але результат того вартий.

Смачного!!!!

 

Рецепт -  

http://smak.ua/ru/blog/user-211644/recept-1023673/plyatsok_tri_bazhannya.html

 

 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Так! Так! Це пляцок! :fille7:  Ще один в нашій колекції! Які ж вони смачні!

Дякую тобі, Ірина, за рецепт :flowerss:

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Я по назві теж спочатку подумала - пляцок, але ж написано - торт. Прийшла подивитися :girl_red:  Ірино, Ви, мабудь, справте в назві на пляцок - так буде чесно. Дякую за рецепт нового пляцка! :flowerss:

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Вибачте за назву, щось не звернула на це увагу.

А ще поясніть мені будь ласка, чим вони відрізняються - пляцки від тортів. Я думала, що пляцокі - це те, що без крему. А як насправді?

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

 

 

А ще поясніть мені будь ласка, чим вони відрізняються - пляцки від тортів.
 Мне тоже это всегда было интересно. Когда я была в Бориславе( тот  что у Франка "Борислав  сміється"), то  там пляцками называли все пироги. Вот и я думала, что пляцки это пироги . :girl_184:

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Из Википедии


Пляцок — будь-який тонкий коржик підсмажений на пательні, сковорідці. Походить від польської мови де називається пляцком чи мазуриком.


У Львові існує діалектичне тлумачення даного слова - кондитерський виріб, багатошаровий торт-десерт, подають на свята і урочистості, на одній таці відразу кілька видів. Пляцки популярні в Галичині, дуже схожі на торт, але, як правило, пляцки печуть в прямокутній формі. Зріз пляцка яскравий і багатобарвний, часом хитромудрий, завдяки різноманітним верствам, начинці і кремам.


Подають відразу кілька видів, нарізані порційно на квадратики.


Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

яка радість,ще один пляцок у нашій скарбниці!!! Та ще й такий гарний, і мені так хочеться солодкого!!!!

Я була у Львові, мені говорили,що пляцками називають вони всі пирог-торти-рулети. Там є у них кафе Львівський Пляцок. Я так і запитувала)))

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

 

Пляцки популярні в Галичині, дуже схожі на торт, але, як правило, пляцки печуть в прямокутній формі. 

Ой справді, щось мене "переклинило" зранку. Пляцки на Галичині - це або вироби без крему (наприклад "Крухий пляцок"з яблуками) або все, що випечено в квадратній формі. Просто на всі свята люди принаймні донедавна, особливо по селах, дуже багато пекли. І робили це у великих квадратних бритванках (формах), різали різні пляцки квадратиками і викладали на один кльош (блюдо). Той самий виріб випечений з нагоди Дня народження в круглій формі, оздоблений краще - це вже торт.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Нашла сегодня случайно.

Пляцки являются обязательной составной частью разных торжеств, в том числе и свадебного стола. Как правило, их подача производится одновременно с холодными закусками, в особых вазочках на ножках, которые называются клёши. Одна пляцка печётся из расчёта на четырёх человек, с учётом того, что гости ещё и возьмут с собой по кусочку. Пляцки могут быть самые разные по вкусу и по цвету, но высота у всех должна быть одинаковой. Большое значение придаётся правильной нарезке пляцек перед подачей на стол. Процесс приготовления пляцек является весьма трудоёмким, коржи пекутся, начиная с понедельника, в четверг пекутся сырники, а в пятницу сбиваются кремы и производится сборка пляцек.

От привычных нам тортов пляцки отличаются не только своей прямоугольной и реже квадратной формой, но и своей высотой в готовом виде, которая должна соответствовать строго определённому стандарту. Сам стандарт проверяется просто: если нарезанный кусок пляцки с трудом входит в широко раскрытый рот – значит это то, что нужно. Кроме того, уникальность пляцек заключается в способе их приготовления, поскольку каждый рецепт предусматривает сочетание нескольких видов начинок и типов коржей. Разрезание пляцек производят порционно, по типу пирожных, причём нарезанные порции имеют очень красочные срезы.

Иногда пляцками называют обычные сладкие пироги с вишнями, яблоками или тёртые, но для таких пирогов существует другое название – перекладинцы.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Ну тоді це точно це пляцок, а торт. По висоті не підходить під вищезазначені параметри :smile:

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×