Перейти к содержанию

Добро пожаловать на обновленный форум mooka.com.ua - 2018. Обратите внимание на то, что обновление продолжается и будут добавлены многие важные функции. Уже есть закладки. Все подробности в теме по ссылке. Проблемы со входом и их решение там же: ссылка.

Мері

Хліб "Фантазія" для Анжели

Рекомендуемые сообщения

Ингредиенты: Опара
150 закваски пшеничної (2 рази перед тим покормленої)
100 борошна пшеничного
30 г води
Тісто
Вся опара
150 г пюре рисового (рис відварений і блендером збитий)
150 г сироватки
350 пшеничного борошна
50 кукурудзяного борошна
1ч.л. меду(з гіркою)
1ч. л солі з (з гіркою)
1 чл олії кукурудзяної.

gallery_4_538_6334.jpg

 

  Спосіб приготування

 

  Із попередньо два рази підгодованої закваски ,ввечері відміряю потрібну кількість і в ХП замішую опару з водою і борошном. 

Зранку добавляю всі інші інгредієнти ,крім солі і олії і замішую тісто.Через 5 хв від початку  замісу ,добавляю сіль й олію,і ще 5 хв.йде заміс. Тісто мяке,приємне,викладаю в змащену миску і на бродіння.Цей процес зайняв 3 год. через 60 і 120 хв. від початку виброджування тісто розтягнула і склала. Потім через 3 години сформувала колобок і в миску з лляною тканиною на виростання. Через 120 хв. все було готове до посадки в духовку,яку перед тим розігріла до 240 .При посадці хліба,зразу збавила до 200 і пекла 10 хв.під кришкою,а потім Т знизила до 160 і включила конвекцію,допікала ще 25 хв.

 

post-1276-0-55662000-1447259001_thumb.jpg

 

Примітка Ще раніше на російському форумі я побачила Анжелині хліби і була вражена.Було приємно,що вона зУкраїни.Так ми й познайомились.ЇЇ як і п.Наталю,я доймала своїми надокучливими питаннями про процес хлібопечення.Ще тоді у мене не було нормальної духовки і всі мої спроби терпіли фіаско.Тепер ситуація трохи ліпша і я можу наблизитись до процесу  створення справжнього хліба..Хай з помилками,недотриманням інструкцій,режимів чи температур.Але це мій шлях,який я поступово прокладаю,на який мене надихнули фантазійні Анжелині хліби.Я звичайно,ще новачок ,але маю надію,хоч трохи наближусь до своїх вчителів.Їх .як і хліба багато не буває.Кожен накладає відбиток на  творчий шлях.Я вдячна ,що мене слухали і підказували.Сподіваюсь,що  поради не пройшли мимо.Дякую,Анжел.

 

 

 

 

Я тут новичок на форумі,і часу йому багато не приділяю.Але мені хочеться ,щоб він розростався і тут можна було б знайти різні рецепти ,поради і просто відвести душу.Хочеться  залишити свій скромний слід,може комусь стане цікаво й мій рецепт.

Смачного!

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты

Марьяночка, спасибо огромное за посвящение!. Очень приятно и неожиданно. Даже в  названии использовала мое любимое слово в хлебе "фантазия" и в этих традициях хлеб придумала. Хлебушек отличный получился. Дерзай и вперед! Все у тебя получится, если есть желание, а оно у тебя есть. И ручки оттуда откуда надо растут. Спасибо тебе еще раз.

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты

Марьянчик, очень красивый хлебушек у тебя получился! И мякиш  красивенный! Умничка! :n6:

 

150 г пюре рисового

Марьянчик, а подскажи на счет  рисового пюре. Это  просто отваренный до готовности рис или ещё и пюрирован?

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты

 

 

Хліб "Фантазія" для Анжели
Анжелік, щиро вітаю! :flowerss:

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты

Марьяночка, спасибо огромное за посвящение!. Очень приятно и неожиданно. Даже в  названии использовала мое любимое слово в хлебе "фантазия" и в этих традициях хлеб придумала. Хлебушек отличный получился. Дерзай и вперед! Все у тебя получится, если есть желание, а оно у тебя есть. И ручки оттуда откуда надо растут. Спасибо тебе еще раз.

Я ж знала,як назвати,щоб ти зразу зрозуміла)))Дякую.

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты

Марьянчик, очень красивый хлебушек у тебя получился! И мякиш  красивенный! Умничка! :n6:

 

150 г пюре рисового

Марьянчик, а подскажи на счет  рисового пюре. Это  просто отваренный до готовности рис или ещё и пюрирован?

Дякую щиро.Добавила яке пюре.Відварювала рис а потім пюрировала блендером,майже без рідини.

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты

Марьяна, очень красивый хлебушек! :10: И разрезы, и мякиш - класс! :n6:

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты

@Мері,красивый хлебушек!! Я тоже впервые хлеб в духовке пекла по девочкиным наставлениям!!

А даже браться сначала не хотела,теперь хлебопечка простаивает, после духовочных это уже не то!

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты

Марьяна, очень красивый хлебушек! :10: И разрезы, и мякиш - класс! :n6:

Дякую.Ваша похвала,дорого вартує :vkusno 1:

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты

@Мері,красивый хлебушек!! Я тоже впервые хлеб в духовке пекла по девочкиным наставлениям!!

А даже браться сначала не хотела,теперь хлебопечка простаивает, после духовочных это уже не то!

Спасибі.Так з духовки хліб кращий і процес таємничо-святковий.А ХП не простоює,а допомагає місити.Без неї я б на духовку не сильно наважилась :biggrin: Я памятаю ті часи коли в 13-14 років місила руками на сімю з 7 чоловік і пекли раз в тиждень в печі.ОМГ :mocking:

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты

Для публикации сообщений создайте учётную запись или авторизуйтесь

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать учетную запись

Зарегистрируйте новую учётную запись в нашем сообществе. Это очень просто!

Регистрация нового пользователя

Войти

Уже есть аккаунт? Войти в систему.

Войти

×