Перейти до вмісту
спокусницЯ

Сушилки для овощей, фруктов и прочего

Recommended Posts

Девочки и мальчики, раз речь зашла за сушилки, скажите как вы сушите чесночные стрелки? Вчера с дичи привезла, т.к. жалко было выбросить, а теперь хочу их посушить и перетереть потом в порошок.

Хм, а я їх завжди тільки морозила, а потім протушую на вершковому маслі в сметані, дуже смачно. А от що б сушити і перемолоти в порошок, то й не здогадувалась навіть. Послухаю, що дівчата скажуть, цікаво.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Думаю, а вдруг в сушёном виде аромата не будет или будет не такой как хотелось бы, как например с укропом - сушеный для нас бееее.

Скорее всего отправлю ка я его в морозилку.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
В 11.09.2017 в 13:09, Alexandr15 сказав:

Ну что сказать, лотки эти к Изидри подходят, но не очень. :-) Как в том анекдоте, после сборки обработать напильником. :-) Штыри по центру слишком высокие, пришлось срезать ножом (можно напильником спилить :-) ) Зазор нижний получается вроде таким же, как и у лотков Изидри, а вот верхний - гораздо шире. Поэтому использовать лотки Беломо в Изидри можно только в качестве верхних, думаю, там это уже такой роли не играет. Сам лоток тяжелее раза в три, чем оригинал, грубее. Диаметр тоже на миллиметр-два отличается. 

Не пройшло і 5-ти  років,я к я все ж таки докупила лотки, а точніше  ще одну сушку, Беломо  8360.00.00.000

На фото моя старенька Изидря  темного коліру, від старості) і біленька, то Біломо.

306870390_652303753090217_2902847009693392398_n.thumb.jpg.2778185269047c1f93f0d20ef1e2ca4f.jpg

Так, лотки підходять, але тільки якщо ставити їх на верх  ( в мене  EZIDRI Snackmaker FD 500)   Я не стала підпилювати внутрішні штирі,  бо якщо ставити  лотки Бєломо наверх, все норм. 

1.thumb.jpg.bfdf454be5fbf801b32d8694198b5464.jpg

 

в принципі, можна лотки бєломо ставити і   серед  Ізірдрі, але якщо зверху будуть ще лотки. Вони своєю вагою придавлюють і зазор    зникає. Бо інакше це виглядає так - 

307829831_496735811954134_4930427359510093159_n.thumb.jpg.544b6dd6453e9f78241f26df2f411cd4.jpg308136314_2108833295956274_4375517811974771773_n.thumb.jpg.39e7fc5fb2ed9fdaa8cb0bb40b3e76a7.jpg307971661_595570699019005_3051428336286783470_n.thumb.jpg.8aee43e73d62d575e9b36c607c2d6908.jpg

а от на низ ставити першим  Бєломовський лоток не можна

307724573_1181370856055339_934363349018419000_n.thumb.jpg.8f8ffef0eacb2a1c09a5094a152ff4c4.jpg

В Бєломі було 5 лотків для пастили. Вони трішки меньшого діаметра, ніж ізідрівські. А ще вони дубові, твердий пластик. Як на мене,  фінгя. Я  пастилу сушити, змащуючи олією лоток, не хочу, сушу на  силіконізований папері,  дуже подобається. ( Да! З білого паперу знімається легше, ніж з коричневого, але в любому разі, знімати по черзі, щоб пастила ще була тепла, так легше)   Лотки використовую для в"ялення помідор, щоб сок не капав. 

308104397_427856436102135_4608891794927059351_n.thumb.jpg.dbf1063bab5a6318a08ae04f523a9cae.jpg308105497_759066968488441_8616194753585634706_n.thumb.jpg.1ecd1e198d43bdd7913e6aa8312a884f.jpg

 

 

307997786_831663608202067_7029636963876361441_n.jpg

308416984_798002434736250_4830107534855450700_n.jpg

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Пастілу, як  порція вітамінів,  роблю для сина, він дуже мало їсть  ягід, фруктів в натуральному вигляді. Роблю з пюре яблук, в яке додаю пюре грушок, ягід, банана ( якщо потрібно підсолодити, цукор не даю) . Банани купую по уцінці,  вони солодкі, перебиваю блендером. Якщо на той момент немає яблук, то порційно заморожую, до того часу, коли підуть яблучка. Те саме з ягодами. Малина,  полуниця, смородина, вишня, слива, персик, абрикос, чорниця все це є тоді, коли ще нема яблук, тому усе іде в морозку у вигляді пюрешки. Ягідки з  кісточками перебиваю блендером, а потім на сито, перетираю  дерев"яним макогоном, дуже швидко виходить, не порівняти  з ложкою, лопаткою)

Пастилу, знявши з паперу, швидко нарізаю ножицями і стопками викладаю  на верхній ярус сушарки, досушитись. На верхній, бо там , під кришкою, входить більше. А на нижніх вже сушиться нова порція. Зберігаю  в  плотно закритих лоточках, або пластикових відерцях. 

Забула додати, що купляла додаткові лотки, сподіваючись сушити одразу на 10 лотках.  Але, чи то потрібно тоненький слой давати, чи то вже моя старенька не так гріє-дує, мені не сподобалось. На 10 лотках сохне довго і смак виходить не дуже. Тому радію, що купила не просто 5 лотків, а з сушкою, якщо багато яблук, то сталю одразу дві) 

 

308235605_624202599373064_3114655563635628055_n.thumb.jpg.a9f7cf0e000e8a44c88046a5a58cb042.jpg

308456791_1206630673240655_2461887791027670201_n.thumb.jpg.a350973e4416f3853497322709bf34d9.jpg

290649198_364805705770454_8770432736097164003_n.thumb.jpg.7b56b0f32032030096b27a5b6b4077c6.jpg

 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Я в цьому році сушки яблучної насушила, бо яблук було багато. Ще путивка вісить на дереві, а сил її сушити вже не має. 

Хотіла ще помідори просушити, щоб потім їх в блендері змолоти і з сіллю змішати, але щось ні як не зберуся, а потім помідори закінчаться і питання само собою відпаде :mocking:.

У мене  та у сусідки однакові сушки Ізідрі, тому лотки беремо одна у одної. Сушки відрізняються коліром, одна біліша, друга темніша, тому лотки легко відрізнити де чиї.

Пастилу ніколи не робила, одного разу мене пригостили, мені не дуже сподобалося, і я для себе вирішила не заморочуватися.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
4 години тому, Olima сказав:

 

Пастилу ніколи не робила, одного разу мене пригостили, мені не дуже сподобалося, і я для себе вирішила не заморочуватися.

а яку ти  пробувала, просту, чи з білком?   а ще є  з провареного пюре, з цукром чи без... їх багато варіантів.   От я з білком не хочу пробувати. Без аргументації))0 чогось мені не хочеться. Я її роблю, щоб син з"їв вітаміну. Тому без олії, не варене,  без білка.  Він як цукерки її тріскає. 

Це мої в"ялені помідорки В цьому році робила по різному. Частину залила  олією з часничком і в лотках в морозку. Частину гарячою олією+ часник і в холодильник ( в пастеризовані баночки.) а частину  просто після сушки з приправами, без частника, без олії в лоточки і в морозку. Це для сина, для лаваша і гарячих бутерів.

308254827_1291167961627027_7463442595261449184_n.thumb.jpg.66b07b31e868a9924f394888c8751e4e.jpg

коріандр, сіль, базилік. орегано

 

308337804_3305760776374238_6274654855022862771_n.thumb.jpg.92401e043277dbf472f5126cea6814bc.jpg

 

308412692_1018807278786354_7152622852998694439_n.thumb.jpg.4a8a551d906fd19a38b9e7c4b1a66078.jpg

 

307928368_799261308018449_1143895479453524523_n.thumb.jpg.ebdedf466f9e9141ec499e88a1488744.jpg

 

 а це   сушені. Я молола без  солі.  Називаю це сухим томатом) Але  і просто   сушені люблю, як чіпси, гризти. Головне, щоб помідора була солодка. 

231020093211.thumb.jpg.2859e6a9820609a657493398cc17b088.jpg

 

В сьому році сушу усе, що можна, бо шкода, щоб хоч щось пропало, бо як не мені, то  комусь згодиться. 

 

 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Оксанка, помідорки - супер. Я свої в цьому році згноїла - в прямому сенсі цього слова. Виберу(а врожай, як на зло, величезний!), нічого з ними не зроблю, винесу на гній...Ось такий кругообіг. Але сушарка не вимикається весь сезон. В'ялю вишню, черешню, персики. Зараз сушаться яблука і груші - вітром позбивало, шкода, то хоч компоти зимою варитиму(хоча, кому я їх варитиму?) І слива замочена для в'ялення.

 Дівчата покажіть тему в якій просто про сьогодення говоримо? Бо мені сьогодні НП таке начудила, хочу розповісти) 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
56 хвилин тому, Наташшшка сказав:

Оксанка, помідорки - супер. Я свої в цьому році згноїла

:slezi-240:а я... кабачки замордувала...   от перемолоти фрукти, щоб не пропали встигла, а на кабачки не хватило часу,  викинула, так шкода.. Хоча, насушила я їх теж достатньо. Я картоплю не їм, то кабачки мені за  неї. Морожу кубиками кабачки. А в тому році спробувала шматочками посушити. Зимою залила  бульйончиком ( типу "мівіна")))))   злила і підсмажила, як гриби, з цибулькою і сметанкою. Дуже сподобалось.  А  ще сушу терті на тертушку, щоб потім змолоти  на порошок, його в супи додаю. 

 

308110987_1121148295460820_2658239455870337_n.thumb.jpg.f9342868dc486a8516c1fecee33aebb8.jpg

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Ого, дівчата, які ви молодці і видумщиці. У мене сушилка тільки на яблука, і ще літом м'яту в ней посушила, бо якраз дощі лили і перша м'ята почорніла на дачі без сушки.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×