Перейти до вмісту

Recommended Posts

Ингредиенты: Кізіл 2кг
<br />Часник 12-15зубчиків
<br />Кріп сушений 1ст л
<br />Коріандр мелений 1-2ст л
<br />Перець чорний 1ст л
<br />Паприка 1ст л
<br />Сіль 3-4 ч л
<br />Цукор до смаку
post-2389-0-20042100-1505465331_thumb.jpg


Кізіл перебрати, помити, залити водою так щоб тільки покривало ягоди. Варити 15хв. Процідити. Відвар не виливати. І тут починається сама занудна роботи - повибирати кісточки. Можна просто вибирати, можна на друшляку перетерти. Як кому зручніше і швидше. Я просто руками вибирала.
Коли кісточки повибирали, заливаємо знову відваром так, щоб ледь покрило ягоди. Додаємо всі спеції, подрібнений часник. Варимо 5-10хв. Гарячим збиваємо блендером до однорідної маси. Я ще проварила 5хв. Розкладаємо у баночки та стерилізуємо 10хв.

Цей соус ідеально підходить до страв з м'яса, риби, шашлика. Хоча треба трохи повозитися, але воно того варте.
Смачного!

P.S. Цукру я додавала до смаку, додавала багато, бо все мені було кисле :)

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

А какой получился выход?Очень привлекательно,хочу попробовать сделать,у нас сейчас много кизила продают

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×