Перейти к содержанию

Добро пожаловать на обновленный форум mooka.com.ua - 2018. Обратите внимание на то, что обновление продолжается и будут добавлены многие важные функции. Уже есть закладки. Все подробности в теме по ссылке. Проблемы со входом и их решение там же: ссылка.

Сусля

Хліб кубинський Бернарда Клейтона

Рекомендуемые сообщения

Ингредиенты:

борошно  425 г

вода ( 130 г окропу+170 г холодна) 300 г

сіль 8 г

цукор 15 г

смалець 10 г

дріжджі  сухі  7 г

 

post-124-0-97427000-1509221969_thumb.jpg

 

Все змішати та залишити у спокої на 20 хв. Потім вимішувати до гладкого вигляду, я моїм комбайном вимішую   десь приблизно 10 хв. Тісто залишити у теплому місці ( 30-38 С)  для бродіння на 1 годину, воно повинно вирости у двічи. Потім подкатати у кульку і залишити на 10 хв. Взяти форму з кришкою, краще чавунну, змастити дно смальцем. Тісту придати овальну форму і покласти у ємність. Накрити кришкою і поставити в теплу духовку (30-35С) на 30 хв. Потім зробити на хлібчику розріз, побризкати водичкою, накрити форму кришкою і увімкнути духловку на 200С. Пекти 40 хв під кришкою, потім кришку прибрати і тримати у духовці ще 35 хв.

 

post-124-0-32885100-1509222991_thumb.jpg

 

Що сказати, це духмяний, смачнющий, з фантастично хрусткою скоринкою хліб. Рецепт дала Людік Лисс'с, за що їй велика подяка. Печу кожен день, скоро вже в штанці не влізу!  :m05002:

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты

Суслічек золотолапий спік золотий хлібець!  :0_8e0d2_28d964f1_S:

Вже стільки часу Танечка не радувала нас смачними рецептами і гарними фотографіями(((
Ура! натхнення прийшло :girl_love:

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты

Суслик,велика подяка! Ох і гарний же хліб!!!

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты

Я бачила на Фесбуці цей хлібчик, такий красень! :girl_love: :girl_love: :girl_love:

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты

Танюш, 10 гр смальца в тесто? Или этим смазывать форму? (сори, за глупый вопрос)

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты

дяяяякую  :bl: він дійсно такий класнючий, що думаю, треба дівчатам нести, бо як каже Людік, не просто хліб, а хліб з вау-ефектом  :girl_haha:

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты

@valuhka,Суслик мабудь не помітив питання,я відповім за неї,так,у тісто смалець.

 

О! Прочитала уважніше і сама замислилася,а куди ж смалець??? Написано змастити дно..будемо чекати Суслика.

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты

о, дійсно не бачила питання, вибачте  :smilie_girl_066: , смалець у тісто .

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты

там вода повинна бути  40 С, і там  така порада, щоб отримати цю температуру  до окропу додати холодної води в такої пропорції. 

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты

Танюшик, Хліб просто чудовий! І фото бомбезні!!!

Танюшик, мені теж з температурою не дуже зрозуміло((

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты

а що саме не зрозуміло? вода повинна бути горяченька, я спочатку думала, що дріджі  не будуть працювати. але все добре виходить. Береш ставиш кухлик на ваги, ллєш 130 г окропу, потім додаєш 170 г води з фільтру ( чи яка там у вас є) і все. Потім в миску де  борошно і решта.

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты

Обовязково  спечу,  дуже гарний хліб !

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты

 

 

Пекти 40 хв під кришкою, потім кришку прибрати і тримати у духовці ще 35 хв.

Таня, може я туплю :girl_red:  хліб , в цілому, печеться 1годину 15 хвилин?

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты
Таня, може я туплю   хліб , в цілому, печеться 1годину 15 хвилин?

 

йолкі,тільки побачила, так, там під кришкою 40 хв і в мене  без кришки стоїть  ще 35 хв, взагалі то може й менше вийти, хвилин 20. Моя духовка з сюрпризом.

 

 

 

А на свіжіх ти пекла цей хліб?

 

ні, на сухих тільки

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты

Тетяночко! Ну це вже я нарешті з хлібчиком  :hy: . Дуже простий рецепт. Дуже! А віходить добрий, смачний хліб, як би я з ним займалася довго. 

Фото нашвидкоруч і шось темнувате, но головне ж показати. Так? 

 

Вирішила пекти його на свіжих дріжджях заради експерименту. Тому, мабуть, він скоріше рівномірно піднявся чим вибухнув через розріз, но вийшов дирчатий, гарний.

 

Дякую  :girlhand: !

post-10-0-19321200-1526025051_thumb.jpg

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты

А! І ще! Заради того щоб спекти цей хліб я у своєї тітоньки забрала гусятницю, яка в неї на горіще пролежала багато років. Я свою велику гусятницю подарувала сестрі, а тут бац і рецепт. І що ж було робити? Не забирати ж у сестри назад  :biggrin:  . Як кажуть " Что такое хлам? Это когда выбросишь и оно сразу понадобится"  :mocking:  . Нова гусятниця менша, ніж була моя, но для хліба в самий раз.

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты

Ооо,який вийшов,красуня к просто, Анютік ти молодець! А для цього хлібчика спеціально форму купувала, в мене не було нічого підходящого, то прийшлось їхати в Епіцентр.

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты

Дякую  :hy: ! А ти вікористовуєш дріжджі якого виробника? В мене є ще трохи Саф Инстант Плюс, але я их притримую :gerlcaused: , бо як закінчаться, то не купиш - припинили їх виробництво. 

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты

я сухі беру які знайду, здебільшого львівські, а зараз в АТБ взяла "Своя лінія", дуже гарні, мені сподобалися.

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты

Для публикации сообщений создайте учётную запись или авторизуйтесь

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать учетную запись

Зарегистрируйте новую учётную запись в нашем сообществе. Это очень просто!

Регистрация нового пользователя

Войти

Уже есть аккаунт? Войти в систему.

Войти

×