Перейти к содержанию
Магда

Телятина в соусі з журавлини в мультиварці

Рекомендуемые сообщения

Ингредиенты:


Телятина - 1 кг,
Цибуля - 1 шт,
Морква - 2 шт,
Журавлина - 300 гр (в мене червона порічка),
Горіхи грецькі - 100 гр (моя опція),
Чорнослив - 1 жменя,
Часник - 4 зубчики (в мене сушений),
Гвоздика - 2 шт,
Кориця - 0,5 кавової ложки,
Цедра і сік половини апельсина,
Віскі чи коньяк - 50 мл (в мене кокур),
Курячий бульйон - 2 склянки,
Цукор - 2-3 ст.л.,
Сіль, перець за смаком,
Оливкова олія для обжарювання

post-5103-0-14009800-1527504666_thumb.jpg

 

В оригіналі цей рецепт був для духовки, але моя лінь перемогла, я спробувала приготувати в мульті, і не пошкодувала. Рецепт пишу відразу зі своїми змінами і варіаціями, бо готувала тільки так, але впевнена, що і оригінальний рецепт дуже вдалий і смачний, та й зміни мої незначні.

 

Отже, телятину одним шматком добре натерти сіллю, свіжезмеленим чорним перцем та сухим часником. Відкласти, щоб промаринувалося (в мене це хвилин 20, поки приготую всі інгредієнти, почищу та наріжу овочі).

В чаші мультиварки нагріти оливкову олію і обжарити м'ясо з усіх сторін. Далі м'ясо дістати, натомість в чашу закласти порізані цибулю та моркву, обсмажити в тій же олії, що обжарювалося м'ясо. Коли овочі стануть м'якими і прозорими, додати перебиті в блендері горіхи, гвоздичку, корицю, сік апельсина з цедрою та вино. Добре перемішати та обжарити ще пару хвилин.

На овочі викласти м'ясо, по краям чашу заповнити порічкою та чорносливом, присипати зверху цукром, залити бульйоном. Далі режим тушіння приблизно 1 годину.

Соус стає густим, карамелізованим, м'ясо гарно набирається смаком та ароматом. Це смачно, раджу спробувати хоча б один раз.

 

В мене скороварка-мультиварка, і я ніяк не приловчуся до режимів мульті в ній - м'ясо тушу на режимі "Запіканка", але мені здається, що цей режим не зовсім відповідає стандартному режиму "Тушіння". Тому, завжди приблизно через 35 хв. перевіряю, можливо потрібно перемішати чи долити кип'ятку або бульйону.

В оригіналі рецепт розрахований для духовки, але тоді час приготування потрібно збільшити приблизно на годину.

Смачного!

 

Рецепт з сайту nyam-nyam-5.com

 

post-5103-0-47589200-1527507115_thumb.jpg

Изменено пользователем Магда

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты

Какое аппетитное мясо с зажаристой корочкой!  Самая вкусная - это простая еда!  Пюрешечка и мяско! Спасибо за рецепт! 

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты
@Магда, дякую за рецепт! На вигляд дууууже смачно! Спробую при нагодI приготувати:)

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты
@Kira, дякую, це справді смачно, тут я можу поручитися :) для любителів м'яса з кисло-солодким соусом.

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты

Наталя, а скороварік, випадково, не Moulinex Cook4Me?)))

Щось так подумалося...

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты
@AlenaT, нє, panasonic hd2178 :) Все в ній класно, тільки звикла я до окремих режимів і можливості додатково регулювати температуру, як в моїй старій мульті yammi :)

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты

Не сомневаюсь, что очень вкусное мяско. Наташа, спасибо)

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты

Для публикации сообщений создайте учётную запись или авторизуйтесь

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать учетную запись

Зарегистрируйте новую учётную запись в нашем сообществе. Это очень просто!

Регистрация нового пользователя

Войти

Уже есть аккаунт? Войти в систему.

Войти

×