Перейти к содержимому

Маффины закусочные с сыром и...

Просмотров: 464
Лайков: 6
Опубликовано: 27.07.2018
Гель неломающийся для создани...

Просмотров: 3334
Лайков: 18
Опубликовано: 23.06.2016
Десерт яблочно-ореховый

Просмотров: 1775
Лайков: 3
Опубликовано: 05.09.2014
Корзиночки песочные с белковы...

Просмотров: 3944
Лайков: 1
Опубликовано: 23.05.2014
Прянощі. Спеції. Приправи. Купити

Фотография

Телятина в соусі з журавлини в мультиварці

мясо телятина рецепти для мультиварки

  • Авторизуйтесь для ответа в теме
Сообщений в теме: 6

#1 Магда

Магда

    Осваивающий

  • Пользователи
  • Репутация
    309
  • 79 сообщений
  • Город:Київ
  • Настоящее имя:Наталя

Отправлено 28 Май 2018 - 13:38

Ингредиенты:
Телятина - 1 кг,
Цибуля - 1 шт,
Морква - 2 шт,
Журавлина - 300 гр (в мене червона порічка),
Горіхи грецькі - 100 гр (моя опція),
Чорнослив - 1 жменя,
Часник - 4 зубчики (в мене сушений),
Гвоздика - 2 шт,
Кориця - 0,5 кавової ложки,
Цедра і сік половини апельсина,
Віскі чи коньяк - 50 мл (в мене кокур),
Курячий бульйон - 2 склянки,
Цукор - 2-3 ст.л.,
Сіль, перець за смаком,
Оливкова олія для обжарювання


Телятина_2.jpg

 

В оригіналі цей рецепт був для духовки, але моя лінь перемогла, я спробувала приготувати в мульті, і не пошкодувала. Рецепт пишу відразу зі своїми змінами і варіаціями, бо готувала тільки так, але впевнена, що і оригінальний рецепт дуже вдалий і смачний, та й зміни мої незначні.

 

Отже, телятину одним шматком добре натерти сіллю, свіжезмеленим чорним перцем та сухим часником. Відкласти, щоб промаринувалося (в мене це хвилин 20, поки приготую всі інгредієнти, почищу та наріжу овочі).

В чаші мультиварки нагріти оливкову олію і обжарити м'ясо з усіх сторін. Далі м'ясо дістати, натомість в чашу закласти порізані цибулю та моркву, обсмажити в тій же олії, що обжарювалося м'ясо. Коли овочі стануть м'якими і прозорими, додати перебиті в блендері горіхи, гвоздичку, корицю, сік апельсина з цедрою та вино. Добре перемішати та обжарити ще пару хвилин.

На овочі викласти м'ясо, по краям чашу заповнити порічкою та чорносливом, присипати зверху цукром, залити бульйоном. Далі режим тушіння приблизно 1 годину.

Соус стає густим, карамелізованим, м'ясо гарно набирається смаком та ароматом. Це смачно, раджу спробувати хоча б один раз.

 

В мене скороварка-мультиварка, і я ніяк не приловчуся до режимів мульті в ній - м'ясо тушу на режимі "Запіканка", але мені здається, що цей режим не зовсім відповідає стандартному режиму "Тушіння". Тому, завжди приблизно через 35 хв. перевіряю, можливо потрібно перемішати чи долити кип'ятку або бульйону.

В оригіналі рецепт розрахований для духовки, але тоді час приготування потрібно збільшити приблизно на годину.

Смачного!

 

Рецепт з сайту nyam-nyam-5.com

 

Телятина_5.jpg


Сообщение отредактировал Магда: 28 Май 2018 - 13:46


#2 lana19

lana19

    Модератор

  • Пользователи
  • Репутация
    17 600
  • 8 107 сообщений
  • Город:Вся Украина
  • Настоящее имя:Лана

Отправлено 28 Май 2018 - 17:36

Какое аппетитное мясо с зажаристой корочкой!  Самая вкусная - это простая еда!  Пюрешечка и мяско! Спасибо за рецепт! 


  • fronya40, Kira и Магда это нравится

#3 Kira

Kira

    Ветеран

  • Пользователи
  • Репутация
    2 278
  • 916 сообщений
  • Город:Киев
  • Настоящее имя:Наталья

Отправлено 28 Май 2018 - 18:48

Магда, дякую за рецепт! На вигляд дууууже смачно! Спробую при нагодI приготувати:)
  • fronya40 это нравится

#4 Магда

Магда

    Осваивающий

  • Пользователи
  • Репутация
    309
  • 79 сообщений
  • Город:Київ
  • Настоящее имя:Наталя

Отправлено 28 Май 2018 - 19:06

Kira, дякую, це справді смачно, тут я можу поручитися :) для любителів м'яса з кисло-солодким соусом.
  • Kira это нравится

#5 AlenaT

AlenaT

    Ветеран

  • Пользователи
  • Репутация
    2 258
  • 1 849 сообщений
  • Город:Черновцы
  • Настоящее имя:Алена

Отправлено 28 Май 2018 - 19:52

Наталя, а скороварік, випадково, не Moulinex Cook4Me?)))

Щось так подумалося...


  • Kira это нравится

#6 Магда

Магда

    Осваивающий

  • Пользователи
  • Репутация
    309
  • 79 сообщений
  • Город:Київ
  • Настоящее имя:Наталя

Отправлено 28 Май 2018 - 20:07

AlenaT, нє, panasonic hd2178 :) Все в ній класно, тільки звикла я до окремих режимів і можливості додатково регулювати температуру, як в моїй старій мульті yammi :)
  • Kira это нравится

#7 ang-kay

ang-kay

    Команда форума

  • Пользователи
  • Репутация
    7 697
  • 3 567 сообщений
  • Город:Луганская обл.
  • Настоящее имя:Анжела

Отправлено 29 Май 2018 - 02:59

Не сомневаюсь, что очень вкусное мяско. Наташа, спасибо)


  • Kira и Магда это нравится


Количество пользователей, читающих эту тему: 0

0 пользователей, 0 гостей, 0 анонимных


Copyright © 2018 Кулинарный форум Мука. Сделано с любовью в Украине.