Перейти до вмісту
Фрезия

Різдв'яне мигдальне печиво "Кураб'єдес"

Recommended Posts

Ингредиенты:

  1. Масло вершкове (кімнатної температури)- 250 г
  2. Цукрова пудра (110г  +100г для покриття)- 210 г
  3. Коньяк (ром)-50 г
  4. Борошно пшеничне - 450г 
  5. Розпушувач тіста-1/2 ч.л.
  6. Ваніль
  7. Мигдаль 100 г (підсмажити і  подрібнити крупно)

 

161662358_IMG_20190104_1953021.thumb.jpg.481ffedf3f5d6280bced93d3caec68c5.jpg

Дуже смачне традиційне грецьке печиво, яке  готується дуже швидко! 

Кількість порції: 30 штук

 Спосіб приготування

Збити міксером масло, поступово додаючи цукрову пудру-110 г, до однорідної пишної маси. Додати коньяк і перемішати.

Просіяти борошно з пекарським порошком і ваніллю. 

Поступово додати борошно  до масла, збитого з пудрою,  потім  додати мигдаль.

Знову  замісити, розділити тісто на частини. Тісто не повинно бути  дуже крутим, вже після додавання горіхів, якщо буде необхідність, додати борошно.

Розділити на однакові 30 шматочків ( у мене 35) і зробити кульки 3-4 см в діаметрі.

Викласти на деко, застелене  пекарським папером, на відстані один від одного. Випікати при 180  15-20 хвилин.

Повністю охолодити і обкачати в цукровій пудрі.

Дуже ніжне і ароматне печиво, яке просто тане в роті. А з часом ( через 10 днів спостережень)  стає ще смачнішим!

Схоже печиво випікають  кримські татари, в їх національній кухні назва Кураб'є.  Ті, які  спробували це  мигдальне печиво, оцінили смак.

1159825877_IMG_20190104_1954281.thumb.jpg.b6b64537bb0a31b0e083ddeaeaa76773.jpg

Рецепт від  natapit.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Вкуснотища!:smilie_essen: Ирочка, чтоб наблюдать за ним 10 дней, наверно ведро их нужно напечь, а этой порции хоть бы на день хватило:smile:

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Це печиво врятувало те, що  були інші види випічки на Різдво:smile: Тому воно спокійно собі лежало, по одному тягнули, звичайно, і сьогодні ще виявились ці смачні залишки

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×