Перейти к содержанию
Авторизация  
Фрезия

Різдв'яне мигдальне печиво "Кураб'єдес"

Рекомендуемые сообщения

Ингредиенты:

  1. Масло вершкове (кімнатної температури)- 250 г
  2. Цукрова пудра (110г  +100г для покриття)- 210 г
  3. Коньяк (ром)-50 г
  4. Борошно пшеничне - 450г 
  5. Розпушувач тіста-1/2 ч.л.
  6. Ваніль
  7. Мигдаль 100 г (підсмажити і  подрібнити крупно)

 

161662358_IMG_20190104_1953021.thumb.jpg.481ffedf3f5d6280bced93d3caec68c5.jpg

Дуже смачне традиційне грецьке печиво, яке  готується дуже швидко! 

Кількість порції: 30 штук

 Спосіб приготування

Збити міксером масло, поступово додаючи цукрову пудру-110 г, до однорідної пишної маси. Додати коньяк і перемішати.

Просіяти борошно з пекарським порошком і ваніллю. 

Поступово додати борошно  до масла, збитого з пудрою,  потім  додати мигдаль.

Знову  замісити, розділити тісто на частини. Тісто не повинно бути  дуже крутим, вже після додавання горіхів, якщо буде необхідність, додати борошно.

Розділити на однакові 30 шматочків ( у мене 35) і зробити кульки 3-4 см в діаметрі.

Викласти на деко, застелене  пекарським папером, на відстані один від одного. Випікати при 180  15-20 хвилин.

Повністю охолодити і обкачати в цукровій пудрі.

Дуже ніжне і ароматне печиво, яке просто тане в роті. А з часом ( через 10 днів спостережень)  стає ще смачнішим!

Схоже печиво випікають  кримські татари, в їх національній кухні назва Кураб'є.  Ті, які  спробували це  мигдальне печиво, оцінили смак.

1159825877_IMG_20190104_1954281.thumb.jpg.b6b64537bb0a31b0e083ddeaeaa76773.jpg

Рецепт від  natapit.

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты

Вкуснотища!:smilie_essen: Ирочка, чтоб наблюдать за ним 10 дней, наверно ведро их нужно напечь, а этой порции хоть бы на день хватило:smile:

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты

Це печиво врятувало те, що  були інші види випічки на Різдво:smile: Тому воно спокійно собі лежало, по одному тягнули, звичайно, і сьогодні ще виявились ці смачні залишки

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты

Для публикации сообщений создайте учётную запись или авторизуйтесь

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать учетную запись

Зарегистрируйте новую учётную запись в нашем сообществе. Это очень просто!

Регистрация нового пользователя

Войти

Уже есть аккаунт? Войти в систему.

Войти
Авторизация  

×