Перейти до вмісту

Recommended Posts

Ингредиенты: 250 г закваска пшенична
100г моркви пюрированої
100 г яблука натертого
100 води 450 г борошно 1 сорт(можна вищий)
50 г пшеничне цільнозернове борошно
1 ч.л. меду
18 г солі
2 г дріжджів(можна без них)

post-1276-0-98422000-1485457724_thumb.jpg

Зранку взяти 50г пшеничного стартеру+100 води і 100 борошна,змішати і залишити при кімнатній Т на 6-8 год(а може й більше),залежить від Т в кімнаті і сили закваски.

Вечером тру моркву на дрібній тертці і трохи ще пюрирую блендером,яблуко тру на дрібній тертці,пюрирувати вже не треба,добавляєм закваску ,борошно воду,дріжджі,якщо з ними ,змішуємо до поєднання компонентів і залишаємо на 20 хв.

Через 20 хв включаємо заміс,добавляючи 1 ч.л. меду. Через 6-7 хв дорбавляємо сіль і продовжуєм заміс до повного відставання тіста від стінок чаші.

Викладаєм наше тісто в змащену олією посудину.,ставимо в тепле місце:бажано при Т25-26 г. Розтягти і скласти тісто через 30 і 60 хв ,від початку бродіння.Загальний підйом 2-2,5 год. Якщо без дріжджів ,час може трохи збільшитись.

Викладаєм наше тісто на робочу поверхню,акуратно  підтягуєм кінці і даєм відпочити ще 15 хв.Потім через 15 хв. формуємо буханець і відправляємо на виростання в холодильник,добре сховавши  корзинку в пакет,щоб не було засихання тіста.

Зранку включаємо духовку,нагріваєм до 240 г.Викладаєм з корзинки на камінь,сковороду чи що завгодно,накриваєм мискою  або створюєм пар і 15 хв. з паром,потім Т понижуємо до 210 ,пар випускаєм і допікаєм ще 25 хв.

Може бути ,що корзинка з тістом ще будуть хв. 30-40 зігріватись при кімнатній Т,поки нагрівається духовка.Можна й без цього.

Рецепт мій, результат 6 хлібин за два дні.Тому й ділюсь. хлібини великі 900+

Смачного.Дякую.

post-1276-0-64556500-1485457734_thumb.jpg

post-1276-0-00152900-1485457743_thumb.jpg

post-1276-0-64787600-1485457754_thumb.jpg

post-1276-0-16610200-1485457777_thumb.jpg

post-1276-0-45384100-1485457787_thumb.jpg

post-1276-0-78145200-1485457798_thumb.jpg

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Марьяна, ты хлебокомбинат открыла дома? :girl_red:

Маленькі кроки до великих мрій)))))))

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

 

 

Маленькі кроки до великих мрій)))))))

Пусть сбываются мечты!!!!

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

@lissaKi,

 

 

Маленькі кроки до великих мрій)))))))

Пусть сбываются мечты!!!!

 

Дякую)

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Марьяшик, хлебушки очень красивые! :0_8e0d2_28d964f1_S:  Ты большая труженица и большая умничка!  Спасибо , что делишься с нами своими  рецептами! :flowerss:

 Ну как ты всё успеваешь испечь? :girl_184: 

Марьяшик, а скажи мне ещё: что дает различное пюре в хлебе? Понимаешь, я немножко ,в этом плане ,консервативна, сама не рискну :smilie_girl_066:  А вот узнать, очень бы хотела.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Марьяшик, хлебушки очень красивые! :0_8e0d2_28d964f1_S:  Ты большая труженица и большая умничка!  Спасибо , что делишься с нами своими  рецептами! :flowerss:

 Ну как ты всё успеваешь испечь? :girl_184: 

Марьяшик, а скажи мне ещё: что дает различное пюре в хлебе? Понимаешь, я немножко ,в этом плане ,консервативна, сама не рискну :smilie_girl_066:  А вот узнать, очень бы хотела.

Дякую.Вас чекала,вашої думки.))

Встигаю,нічого я не встигаю.Жертвую відпочинком,чистотою в хаті((Але так треба

А що дає...ой  ну "умнічати" не буду,,Так мені в голову"стрілило" так і зробила.На диво,вдало. Колір ніжний такий жовтуватий. Тісто сире пахне яблуками,а готовий хліб,щойно з духовки морквою)) Потім того всього не чути. Як довіритесь, спробуєте,може більше зрозумієте,бо я такий собі спец,поганенький.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Ось ще,на професійному фотоапараті МК по фудфотографії.

post-1276-0-29735500-1489353173_thumb.jpg

post-1276-0-21412200-1489353180_thumb.jpg

post-1276-0-92838400-1489353186.jpg

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Марьяна! А что это за МК? И где он проходил? Расскажи, пожалуйста. Очень интересно.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Марьяна! А что это за МК? И где он проходил? Расскажи, пожалуйста. Очень интересно.

Це було у Львові.Я не була присуня,лише частину реквізиту зробила. 3 хліби і 2 паски

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×