Перейти до вмісту
Магда

Булочки з листового дріжджового тіста

Recommended Posts

Ингредиенты:

Дріжджі пресовані - 20 гр

Цукор - 80 гр

Вода тепла - 230 мл

Яйце - 1 шт. 

Сіль

Борошно 440 гр

Вершкове масло - 30 гр

Вершкове масло - 120 гр

Спеції для начинки
(у мене орегано, сіль, сушений часник)

20200503_102524.jpg

Метод

Дріжджі розтерти з 1 ч.л. цукру (із загальної кількості), додати 100 мл теплої води, розмішати, залишити на 10 хв. 

Яйце збити з сіллю і цукром. 

В мисці змішати просіяне борошно, дріжджову та яєшну суміші. Підлити воду, що залишилася і замісити тісто. Через 5 хвилин замісу додати 30 гр. м'якого вершкового масла, вмісити в тісто. Замісити можна любим доступним способом, але для мене це був експеремент, тому я спеціально місила руками. Випробовувала борошно Вінницьий млинар, яке так хвалили дівчата. Спокусилася ще і на те, що борошно має вище значення білка, ніж звичайне борошно вищого ґатунку (11,3 гр на 100 гр продукту проти 10,3). Далі будуть мої враження і від борошна теж:). За 20 хв. у мене замісилося прекрасне легке живе тісто. Колобок сформувався на очах, тісто стало ну дуууже еластине. Буде здаватися, що потрібно підсипати борошна - треба втриматися :)

Готове тісто викласти в миску, яку попередньо змазати олією, залишити на розтойку на 2 години (через годину зробити перетяжку). 

Через дві години тісто викласти на стіл, злегка обім'яти, скрутити в рулет, накрити плівкою і поставити на годину в холодильник. 

Холодне тісто викласти на присипаний борошном стіл, розкатати в прямокутник товщиною до 1 см. На 2 третини прямокутника нанести м'яке масло (важливо, щоб масло було гарної якості і жирності 82%, яке при кімнатній температурі стає м'яким, але добре тримає форму, а не пливе, як спред). Тісто скласти стороною, яка не намазана маслом на половину частини, що намазана, зверху накрити іншою третиною, яка з маслом. Виходить, що тісто складається вздовж прямокутника втроє і виходить 3 шари тіста, а між ними прослойки з масла. Краї тіста защіпнути. Утворений такий рулетик обережно розкатати знову в прямокутник, а потім скласти вже в четверо: спочатку одну четвертинку скласти до середини, потім протилежну так само скласти до середини прямокутника, а потім скласти між собою тісто пополам, як книжку. Надіюся мені вдалося пояснити :) Складене тісто знову поставити в холодильник на годину. Я робила тісто звечора, тому на цьому етапі я залишила його в холодильнику до ранку. 

Холодне тісто розкатати на присипаному борошном столі до товщини 5-8 мм. Старатися менше гріти його руками. Посипати спеціями до смаку, у мене оригано і сушений часник, гарненько посолити. Скласти тісто пополам і знову злегка розкатати. Порізати прямокутник тіста на полоски і сформувати булочки. Взагалі, на цьому етапі можна включати всю фантазію і ютуб:) Я з полосочок покрутила джгутики, а потім їх скрутила в кілечко, інші джгутики поскручувала у вузлики, кіньчики підгорнула під низ булочки. Викласти булочки на деко на великій відстані ( в мене стандартна велика духовка, вийшло по 6 булочок на деко). Накрити плівкою, залишити ще на годину-півтори на розтойку.

Випікати в розігрітій до 220 °С 10-15 хвилин. 

Булочки виходять легесенькі, з тоненькою хрусткою скоринкою, з вершковим смаком, м'якуш ніжний, слоїстий. 

20200503_104515.jpg

Мої враження від борошна Вінницький млинар тут

Спойлер

Рецепт тіста піддивилася тут, дуже гарне зрозуміле відео

 

 

 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Наталочка, я ще раз і ще раз  перечитую рецепт.))   Ти молодчинка! Все так класно, професіонально росписано.  Нам ще треба в тебе повчитись! Завжди кажу: ти моя розумничка! Дякую за рецепт!:girlprik:

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×