Перейти до вмісту

Recommended Posts

Ингредиенты:

Зекваска100% вологості - 260 гр

Вода - 260 гр

Борошно пшеничне в/г - 650 гр

Сіль - 18 гр

Оливкова олія - 100 гр

Вершкове масло - 50 гр

20220607_182217.jpg

 

Спосіб утилізації залишків закваски. Я роблю з відносно свіжих залишків житньої та пшеничної 50 х 50, з самої житньої мені подобаються меньше, вони не такі хрусткі виходять, з просто пшеничної найкращі, але ж треба десь і житню пристроїти).

Змішати одночасно всі інгрідієнти, крім вершкового масла. Замісти тісто, поступово додаючи масло. Я приловчилася робити це в хлібопічці на програмі "пельмені" (20 хвилин замісу для тугого тіста без підігріву). Виходить м'яке пластичне приємне тісто.

Перекласти в миску, накрити плівкою. Двічі через кожні 40 хвилин розтягнути-скласти, після другого складання залишити на бродіння ще на годину, до збільшення діста майже вдвоє. Тобто, всього тісто буде бродити дві з половиною години.

Далі розділити тісто на 4 частини, кожну розкатати в тонкий пласт, міліметрів 3-4, не більше, інакше грісіні будуть не хрусткі, а більш хлібні. Накрити плівкою, залишити ще на годину.

Посипати тісто улюбленими спеціями, крупною морською сіллю. Нарізати на полоски шириною десь 1,5 см. Зкрутити палочки, викласти на деко на пергамент. Випікати при 230 градусах хвилин 15. З порції виходить 4 великих дека, мені на дві закладки в духовку.

Я приловчилася зкручувати так: кожну полоску складаю впоперек, непосипаною стороною всередину, а потім катаю по столу двома руками в різні сторони.

Рецепт добре підходить для утилізації залишків та для медитації

Спойлер

Рецепт знайшла колись давно в одній відомій ізраїльсько-російській fb групі, до того, як мене там заблокували після початку війни.

 

 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Наталочко, чудові грісіні!  Ще й те, що із залишків, просто чудово! Дякую дорогенька, за рецепт! 

 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×