Перейти до вмісту
My Ukraine Cook

Сирник шоколадний з вишнями

Recommended Posts

Ингредиенты:

Тісто
300 г борошна
3 ст.л какао
200 г вершкового масла
150 г цукру
2 шт жовтки


Начинка
500 г сиру
200 г цукру
2 ст.л кукурудзяного крохмалю
3 ст.л какао
3 яйця
200 мл сметани


Вишнева заливка
300 г вишня очищена
150 г цукру
2 ст.л крохмалю
форма 24 см
пергамент

зображення_viber_2022-07-05_11-11-27-969.jpg

 

Метод

Готуємо тісто. 

В місткості з'єднуємо просіяне борошно, цукор, какао, перемішуємо вінчиком, щоб з'єдналися сухі інгредієнти, далі додаємо вершкове масло. Перетираємо все разом у крихту. Потім додаємо жовтки, продовжуємо перетирати. Маса повинна бути як вологий пісок. Поки будемо готувати сирну начинку, шоколадну крихту ставимо в холодильник.


Готуємо сирну начинку.

В мисці з'єднуємо сир (рекомендую брати вологий), цукор, яйця сметану, крохмаль та какао, збиваємо блендером до однорідності маси.


Формуємо сирник,

Беремо роз'ємну форму 24 см,(можна використовувати ту яка у вас є) дно застилаємо пергаментним папером, половину крихти висипаємо на дно, з другою половиною тіста формуємо бортики й притискаємо руками по краю, щоб були рівними дно та бортики. Зверху викладаємо сирну начинку, рівномірно розподіляємо формою.


Розігріваємо духовку на 160 градусів і ставимо випікатися на 40-45 хвилин (орієнтуємось по своїй духовці).
Коли сирник випекли, залишаємо його в духовці до повного охолодження, тільки потім виймаємо з форми.
Коли сирник вистиг, готуємо вишневу заливку, у каструльці змішуємо полуницю, цукор. Ставимо на середній вогонь помішуючи, доводимо до кипіння, проварюємо 1-2 хвилини, коли маса почала віддавати сік, та розчинився цукор, додаємо крохмаль.

Проварюємо 1 хвилину і знімаємо з вогню. Даємо трішки охолонути, до теплого стану.Теплу вишневу заливку покриваємо зверху.

Даємо повністю охолонути, далі ставимо в холодильник на 3-4 години, а найкраще на ніч.

 

 

 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Із за війни так стала рідко заходити,хоча тут мої найближчі друзі. 

А тут нова коліжанка! Та ще й такі гарні рецепти.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×