Jump to content
My Ukraine Cook

Кабачкова ікра "Найсмачніша"

Recommended Posts

Ингредиенты:

1,5 кг очищених кабачків
500 г моркви
500 г цибулі
125 мл рафінованої олії
50 г цукру
25 г солі
150 г томатної пасти
0,5 ч.л. перцю чорного молотого
25 мл 9% оцет

зображення_viber_2022-07-06_09-14-49-589.jpg

Метод

Промиваємо й очищаємо овочі від шкірки. Цибулю нарізаємо півкільцями, часник дрібними шматочками, моркву натираємо на грубій терці. Нагріваємо пательню, виливаємо олію, викладаємо овочі і смажимо 10 хвилин, періодично помішуючи. Тим часом нарізаємо очищені кабачки дрібним кубиком.
В каструлю в якій будемо готувати ікру, викладаємо просмажені овочі та нарізані кабачки, додаємо цукор, сіль. Ставимо на вогонь, помішуючи доводимо до кипіння і проварюємо 30 хвилин на середньому вогні. Далі додаємо перець і томатну пасту, помішуючи продовжуємо варити ще 10 хвилин. В кінці додаємо оцет, знімаємо з вогню і пробиваємо блендером всю овочеву масу, до однорідності.
Стерилізуємо баночки, я закриваю зазвичай у 0,5 л. Стерилізую 5 хвилин. Гарячу ікру розливаєте по баночках і закатуєте. Накриваєте полотенцями, до повного охолодження.
Вихід кабачкової ікри з порції овочів 4-5 шт по 0,5 л баночка.
Кабачкова Ікра виходить дуже смачна, набагато смачніше ніж в магазині)

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Сделала только что на 1 кг кабачков, сколько было. Вкусно, понравилось! Зимой напишу, как стояла икра.

Спасибо за рецепт, надо еще сделать.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×