Перейти до вмісту
My Ukraine Cook

Рогалики дріжджові з вишнею/ Рецепт з маминого записничка/Смак дитинства)

Recommended Posts

Ингредиенты:

опара:

250 мл молока

35 г дріжджів свіжих

1 ст.л. цукру

150 г борошна

тісто:

850-900 г борошна

200 г вершкового масла

5 шт. яєць+2 шт. жовтки

Щіпка солі

начинка:

500 г вишня очищенна від кісточок

1 ст.л. крохмалю

3 ст.л.

цукру для змащування:

2 шт білка (із загальної маси яєць)

100 г цукру

Пергамент

зображення_viber_2022-07-14_14-23-42-597.jpg

 

Метод

Готуємо опару, в мисці з’єднуємо нагріте до теплого стану молоко, цукор, дріжджі, перемішуємо вінчиком, щоб вони розчинились. Додаємо борошно (150 г), перемішуємо знову до однорідності. Накриваємо і ставимо в тепле місце підходити на 15-20 хвилин.
Окремо в мисці з’єднуємо 5 яєць+2 жовтки (2 білки відкладаємо для змащування рогаликів), щіпку солі, перемішуємо, щоб розбити жовтки. Далі додаємо цукор, збиваємо до моменту розчинення цукру, виливаємо розтоплене тепле вершкове масло, опару, все перемішуємо. Окремо просіюємо борошно, додаємо його невеликими порціями до рідини, замішуємо тісто(обережно не забийте тісто борошном). Викладаємо у миску, накриваємо, ставимо в тепле місце підходити мінімум на 1 годину.
Готуємо начинку: вишні очищаємо від кісточки, додаємо цукор, крохмаль, перемішуємо.
Коли тісто підійшло, розділяємо його на 4 рівні частинки. Кожну розкачуємо в коло, розділяємо його на 8 рівних частин (трикутників). Викладаємо начинку з широкої сторони, накриваємо тістом саму начинку, придавлюємо пальчиками. Закручуємо далі до центру. Так у нас виходить рогалик. Вмочуємо у білок, який ми залишили, та в цукор (100г). Викладаємо на протвині застелений пергаментом. Розігріваємо духовку на 160 градусів і випікаємо 25-30 хвилин, до готовності.

 

 

 

 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×