Перейти до вмісту
My Ukraine Cook

Соус Ткемалі зі слив на зиму

Recommended Posts

Ингредиенты:

2 кг очищених від кісточок слив

200 г часнику

3 шт гіркого перцю

200 г цукру

2 ст.л. солі

2 ст.л. томатної пасти

Вихід соусу - 2 літри

зображення_viber_2022-07-26_10-41-40-903.jpg

 

Метод

-       Промити та обсушити сливи. Вийняти кісточки з кожної сливи.

-       Очистити часник від шкірочки.

-       Гострий перець, відрізати хвостики.

-       Перемолоти на м’ясорубку сливи, часник та перець. Перекласти все у каструлю в якій будете варити соус. Додати цукор, сіль, томатну пасту. Все гарно перемішати.

-       Поставити на вогонь, довести до кипіння і проварити 20 хвилин. Періодично помішуйте, щоб не пригоріло.

-       Стерилізуємо баночки та кришечками(соус я консервую у 0,2л або максимум 0,5л ). Розливаєм соус гарячим по баночкам і закатуємо кришечками. Перевертаємо вверх дном, укутуємо ковдрою й залишаємо охолоджуватись. Далі виносимо у холод на подальше зберігання.

Вихід з порції 2 л соусу)

 

 

 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×