Перейти до вмісту
My Ukraine Cook

Салат з баклажан та шампіньйонів на зиму

Recommended Posts

Ингредиенты:

1,5 кг баклажан
500 г цибулі
500 г перцю солодкого
1 кг шампіньйонів
200 г цукру
60 г солі
100 мл олії+олія для смаження
100 мл оцет
0,5 ч.л. меленого чорного перцю
1 головка часнику
Вихід з порції рецепта 7 шт- 0,5л салату

20220807_185143.jpg
 

Метод

Підготовляємо овочі, баклажани очищаємо від хвостиків, з перцю - виймаємо насіння, з цибулі й часнику знімаємо шелушиння, шампіньйони від шкірочки. Нарізаємо овочі й складаємо кожний в окрему миску. Баклажани нарізаємо кубиком, перець соломкою, цибулю півкільцями, шампіньйони слайсами, часник дуже дрібно.
- Баклажани присолюємо, перемішуємо й залишаємо на деякий час, щоб зійшла гіркота.
- Кожний овоч крім грибів, обсмажуємо на розігрітій пательні, наливаємо олію, невелику кількість, баклажани обсмажуємо до легкого золотистого кольору, цибулю до прозорого стану, перець до м’якості. Обсмажені овочі складаємо в каструлю в якій будемо готувати салат. До них додаємо шампіньйони, сіль, цукор, олію. Все гарно перемішуємо, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, і проварюємо 20 хвилин. Постійно помішуйте.
- Потім додаємо мелений чорний перець, та часник. Перемішуємо і проварюємо ще хвилини. В кінці виливаємо оцет, перемішуємо і знімаємо з вогню. Гарячим салат розкладаємо по стерилізованих баночках й закатуємо стерилізованими криничками. Закатуємо ключем, перевертаємо кожну банку вверх дном й укутуємо ковдрою, до повного охолодження. Далі салат зберігаємо в холодному місці.
Салат з баклажанів та шампіньйонів готовий)

 

 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Дякую.

Спробую, має бути смачно 

Змінено користувачем Akvarel

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×