N@T@ 3842 Posted August 2, 2023 Ингредиенты: Нарізані кільцями огірки - 1кг Нарізана ріпчаста цибуля (напівкілтцями) - 250г Сіль - 2 ч.л. Яблучний оцет 6% - 350мл Цукор - 300г Куркума - 0.5 ч.л. Французька гірчиця - 2 ст .л. Чорний перець горошок - пів ч л Метод На 1 кг порізаних кільцями огірків (на ці пікулі огірки можна і косі, і пузатенькі, на тертці Бьорнер - пісня) додаємо нарізаної ріпчастої цибулі (напівкілтцями - на тертці Бьорнер), додаємо сіль, перемішуємо і залишаємо на 3 години. ⠀ Через 3 години злити сік, додати яблучний оцет, цукор, куркуму, французьку гірчицу, чорний перець. ⠀ Добре перемішуємо, ставимо на плиту, доводимо до кипіння, готуємо 3 хв. і розкладаємо по стерилізованим банкам. ⠀ Перевертаємо, кутаємо і залишаємо до повного охолодження. Три роки вже роблю! Зберігаються нормально, по смаку, як з бургера Макдональдс! ⠀ Джерело: juli_co.ok Украіна Київ Війна росії з Україною День 525 10 inucya, спокусницЯ, Дяна and 7 others reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
спокусницЯ 6538 Posted August 6, 2023 Наталочка, дякую, за рецепт! В цьому році огірків тьма, тому і хочеться якогось різноманіття. Після закривання залишилось десь 0,7 л маринаду. То я не правильно наповнювала банки? Намагалась побільше огірочків вкласти, а решту долити маринадом. Але, в залишки маринаду вкинула нарізанні огірки, на глазок, проварила пару хвилин і залишила до ранку. Вранці пробувала на смак ті що нормальні) і ось ці, додаткові. То останні мені навіть краще сподобались, немає такого різкого запаху оцту. ( Може і в перших він пропаде, коли вистигнуть, бо вранці, під ковдрою, ще досить теплі були. з 4 кг огірків вийшло 5 літрів Share this post Link to post Share on other sites
Алцьона 12061 Posted August 8, 2023 Ох і популярні цього року такі огірочки. Мушу і я спробувати хоч порцію)) 1 lana19 reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Справжня господиня 3371 Posted August 9, 2023 В мене цього року огірки на дачі беруть реванш за всі роки вирощування. Я навіть трохи вже втомилася від них. Але отакі я ще не пробувала, обов*язково зроблю баночку. 1 lana19 reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Олька 488 Posted August 9, 2023 Наталочко,я правильно зрозуміла : сік весь зливається,з рідини залишається тільки оцет? 1 lana19 reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
N@T@ 3842 Posted August 9, 2023 З телефону пишу вперше)) Олька , я внесла корективи в приготування. Я заварювала маринад: тобто огірки злила, 150 мл води+оцет+ цукор, куркума, зерна гірчиці - закипятила, потім в киплячий маринад додала огірки цибулею, кип' ятити 3 хв але на вогні довше, тому що огірки ж холодні , їм час потрібен. Додала в кінці мілко порізаний кріп , перемішала і по банкам. 2 lana19 and Олька reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
N@T@ 3842 Posted August 9, 2023 Оксана, смак зараз трохи не такий, вони через місяць не такі оцтові. І оцет має бути 6% яблучний, натуральний. 1 lana19 reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Справжня господиня 3371 Posted August 22, 2023 В 09.08.2023 в 18:44, N@T@ сказав: З телефону пишу вперше)) Олька , я внесла корективи в приготування. Я заварювала маринад: тобто огірки злила, 150 мл води+оцет+ цукор, куркума, зерна гірчиці - закипятила, потім в киплячий маринад додала огірки цибулею, кип' ятити 3 хв але на вогні довше, тому що огірки ж холодні , їм час потрібен. Додала в кінці мілко порізаний кріп , перемішала і по банкам. Наталочка, так як правильно робити - як написано в рецепті без води чи як ото в цьому останньому пості твоєму з водою? Зараз хочу зробити, заплуталась. 1 lana19 reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
N@T@ 3842 Posted August 22, 2023 справжня господиня, я робила з водою 2 Справжня господиня and lana19 reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Справжня господиня 3371 Posted August 22, 2023 Зробила. Але що вийде ХЗ! Почала огірки заправляти - опа! - а французька гірчиця в мене на дачі! Була впевнена, що тут, бачила ж її в холодильнику. Але не в тому холодильнику. Прийшлося викручуватися, насипала залишки зерен гірчиці десь 1,5 ч.л., додала столову ложку гірчиці з хроном (яуа була в наявності в холодильнику), все розмішала... Короче, закрила. Взимку розкажу. 3 Elenka, lana19 and Наташшшка reacted to this Share this post Link to post Share on other sites