Jump to content
Sign in to follow this  
N@T@

Пікулі із мультика Спанч Боб

Recommended Posts

Ингредиенты:

Нарізані кільцями огірки - 1кг

Нарізана ріпчаста цибуля (напівкілтцями) -  250г

Сіль - 2 ч.л.

Яблучний оцет 6% - 350мл

Цукор - 300г

Куркума - 0.5 ч.л.

Французька гірчиця - 2 ст .л.

Чорний перець горошок - пів ч л

photo1690976830.jpg

Метод

На 1 кг порізаних кільцями огірків  (на ці пікулі огірки можна і косі, і пузатенькі, на тертці Бьорнер - пісня) додаємо нарізаної ріпчастої цибулі (напівкілтцями - на тертці Бьорнер), додаємо сіль, перемішуємо і залишаємо на 3 години.

Через 3 години злити сік, додати яблучний оцет, цукор, куркуму, французьку гірчицу, чорний перець.

Добре перемішуємо, ставимо на плиту, доводимо до кипіння, готуємо 3 хв. і розкладаємо по стерилізованим банкам.

Перевертаємо, кутаємо і залишаємо до повного охолодження. 

Три роки вже роблю! Зберігаються нормально, по смаку, як з бургера Макдональдс!

photo1690976830 (1) дааа.jpg

Джерело:  juli_co.ok

 

Украіна

Київ

Війна росії  з Україною

День 525

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Наталочка, дякую, за рецепт! В цьому році  огірків тьма, тому і хочеться якогось різноманіття. 

Після закривання  залишилось десь 0,7 л  маринаду. То я не правильно  наповнювала банки? Намагалась побільше огірочків вкласти, а решту долити  маринадом. 

Але, в  залишки маринаду  вкинула нарізанні огірки, на глазок, проварила пару хвилин і залишила до ранку.  

Вранці пробувала на смак ті що   нормальні) і ось ці, додаткові. То  останні мені навіть краще  сподобались, немає такого різкого запаху оцту. ( Може і в перших він пропаде, коли вистигнуть, бо вранці, під ковдрою, ще досить теплі були.

з 4 кг огірків  вийшло 5 літрів

Share this post


Link to post
Share on other sites

В мене цього року огірки на дачі беруть реванш за всі роки вирощування. Я навіть трохи вже втомилася від них. Але отакі я ще не пробувала, обов*язково зроблю баночку.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Наталочко,я правильно зрозуміла : сік весь зливається,з рідини залишається тільки оцет? 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

З телефону пишу вперше))

Олька ,  я внесла корективи в приготування. Я заварювала маринад: тобто огірки злила, 150 мл води+оцет+ цукор, куркума, зерна гірчиці - закипятила,  потім в киплячий маринад додала огірки  цибулею, кип' ятити 3 хв але на вогні довше, тому що огірки ж холодні , їм час потрібен. Додала в кінці мілко порізаний кріп , перемішала і по банкам.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Оксана, смак зараз трохи не такий, вони через місяць не такі оцтові. 

І оцет має бути 6% яблучний, натуральний.

Share this post


Link to post
Share on other sites
В 09.08.2023 в 18:44, N@T@ сказав:

З телефону пишу вперше))

Олька ,  я внесла корективи в приготування. Я заварювала маринад: тобто огірки злила, 150 мл води+оцет+ цукор, куркума, зерна гірчиці - закипятила,  потім в киплячий маринад додала огірки  цибулею, кип' ятити 3 хв але на вогні довше, тому що огірки ж холодні , їм час потрібен. Додала в кінці мілко порізаний кріп , перемішала і по банкам.

Наталочка, так як правильно робити - як написано в рецепті без води чи як ото в цьому останньому пості твоєму з водою? 

Зараз хочу зробити, заплуталась.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Зробила. Але що вийде ХЗ! Почала огірки заправляти - опа! - а французька гірчиця в мене на дачі! Була впевнена, що тут, бачила ж її в холодильнику. Але не в тому холодильнику. Прийшлося викручуватися, насипала залишки зерен гірчиці десь 1,5 ч.л., додала столову ложку гірчиці з хроном (яуа була в наявності в холодильнику), все розмішала... Короче, закрила. Взимку розкажу.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×