Natali06 18043 Posted September 16, 2023 Ингредиенты: На 3 банки об'ємом 0,8л Соиви - 1,5кг Гвоздика - 10 бутонів Мелена кориця- 1 ч. л. Запашний перець - 10 горошин Для маринаду: Вода - 700мл Цукор - 500г Оцет яблучний (6%)- 50мл Метод 1. Сливи промийте, наколіть вилкою, опустіть у киплячу воду і бланшуйте 2-3 хвилини. 2. У чисті банки розкладете прянощі і наповніть їх зливами. 3. У киплячу воду всипте цукор і нагрівайте її, помішуючи, поки цукор повністю не розчиниться. Влийте оцет. 4. Залийте сливи киплячим маринадом. 5. Закрутіть кришки, переверніть банки догори дном і дайте їм повністю охолонути. Сливи, мариновані цілком, виходять такими ніжними, що просто тануть у роті! А готувати їх дуже просто. Не доведеться видаляти кісточки. Вибирайте щільні сливи, краще не перезрілі, а трохи недозрілі. Можна взяти суміш жовтих та рожевих слив: вони будуть дуже красиво виглядати і в банці та на тарілці. Украіна Знам'янка Війна росії з Україною День 570 5 Магда, lana19, Справжня господиня and 2 others reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Справжня господиня 3261 Posted September 16, 2023 Ти знала, що я зараз помила сливи на таку штуку! Тільки в мене рецепт інакший трохи, але це дійсно дуууже смачно!!! 1 1 Natali06 and lana19 reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
lana19 20570 Posted September 16, 2023 Света! Давай и свою версию Share this post Link to post Share on other sites
Natali06 18043 Posted September 16, 2023 4 години тому, справжня господиня сказав: Ти знала, що я зараз помила сливи на таку штуку! Тільки в мене рецепт інакший трохи, але це дійсно дуууже смачно!!! Свєтік, та звісно що знала! Бо коли слив , як .. « ото» , то чуйствуєш все довкола)))) Свєтуль, давай свій рецепт! Бо сливи просто бомбезні! 1 lana19 reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Справжня господиня 3261 Posted September 17, 2023 14 години тому, Natali06 сказав: Свєтік, та звісно що знала! Бо коли слив , як .. « ото» , то чуйствуєш все довкола)))) Свєтуль, давай свій рецепт! Бо сливи просто бомбезні! От вже зробила 1 lana19 reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Elenka 4091 Posted September 20, 2023 Наташа, спасибо за рецепт. Готовила подобные половинками. Обязательно замариную теперь по твоему рецепту! Получаются вкусные, пряные сладко-кислые. Угощала колег, всем очень понравились. р. s. А вот сливы долгого маринования не подошли, желудок от них болел. 2 Магда and Natali06 reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Справжня господиня 3261 Posted October 3, 2023 Наталя, зробила 2 банки слив за твоїм цим рецептом. Взимку напишу. Share this post Link to post Share on other sites
Справжня господиня 3261 Posted May 29 В 03.10.2023 в 17:09, справжня господиня сказав: Наталя, зробила 2 банки слив за твоїм цим рецептом. Взимку напишу. Як обіцяла пишу відгук. ЦЕ ДУЖЕ СМАЧНО!!! Ці банки чомусь затовкалися в самий куток і в темряві стояли неопізнані і забуті. Але я нещодавно дістала одну банку... боже, які ж вони смачні!!! Сік трошки розвожу водою і п*ю, смачнющий. Банка в мене стоїть в холодильнику, хожу тягаю ті холодні сливи, насолоджуюсь. Наталя, дякую за рецепт, в цьому році зроблю більше. Мій рецепт більш пряний, мені твій краще. 1 Наташшшка reacted to this Share this post Link to post Share on other sites