Jump to content
Магда

Коржики цільнозернові на залишках закваски Олени Железняк

Recommended Posts

Ингредиенты:

350 гр цільнозернового пшеничного борошна

85 гр вершкового масла

50 - 70 гр залишків закваски

200 - 250 гр кефіру, чи іншої якої молочки

50 гр цукру

3 гр солі

2/3 чайної ложки соди

В молоці розвести закваску, борошно змішати з сухими інгредієнтами. Холодне але м'яке масло перетерти з борошном, потім все об'єднати, швидко замісити тісто.

 Розкатати, вирізати коржики, перекласти на деко, за бажанням змастити яйцем.

Випікати з конвекцією перші 7 хв при 200 градусах, далі зменшити температуру до 180 і пекти ще хвилин 15.

Автор пише, що тісто можна розкатувати відносно тонко - тоді це будуть звичайні коржики, а можна досить товсто, сантиметрів 3-4 - тоді виходять м'які пухкі скони.

Я роблю і так, так - смачно всяк. На першому фото якраз тоненькі коржики. Розкатую приблизно до 0,5 см, в духовці вони підростають вдвічі. А на другому - товстенькі скони. Їх смачно розрізати і намазувати чимось смачненьким, можна просто маслом. Я зверху часто при випічці викладаю якусь ягідку, поливаю медом, бо саме печиво не солодке, сьогодні спекла з гарбузом.

Печиво смачне, швидке і не морочне, дуже рекомендую. 

Посилання на рецепт на сторінці автора в інсті: https://www.instagram.com/p/Ci2vDtQNbNP/?utm_source=ig_web_copy_link&igshid=MzRlODBiNWFlZA==

 

20231029_124147.jpg

20230604_203848.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×