Jump to content

Recommended Posts

20231120_130619.jpg

Тісто як на вареники/пельмені - 300 г

Фарш яловичий/баранячий (можна свинячий) - 300 г

Цибуля - 1-2 шт.

Олія для смаження

Спочатку зробіть тісто, його треба зовсім трошки. Можна заздалегідь кусок тіста відрізати від тіста для пельменів чи вареників і заморозити. А можна нашвидкуруч зробити заварене окропом.

На сковорідці піджарити на олії дрібнопорізану цибулю до золотавого коліру. Додати туди фарш, подавити його на мілкі грудочки і обжарювати на середньому вогні до готовності.

20231120_124350.thumb.jpg.8fc617b4cd4d959b36a117c251a19e48.jpg

В широку каструлю налити води, посолити, довести до кипіння.

Поки вода закипає (а фарш готується), відрізати кусочок тіста, розкачати його в тонку ковбаску. Так все тісто підготувати.

Вода закипіла, і ми прямо у воду починаємо ножицями різати ковбаску з тіста під кутом, відрізаючи тоненьку смужку.

20231120_124341.thumb.jpg.5f641c327f27dd5e3cb714f72627fa14.jpg

А можна заздалегідь нарізати.

В каструлі помішали, щоб не прилипло, і так нарізали все тісто.

Варяться кусочки тіста недовго, як макарони. З води вийняти шумовкою, додати трохи масла.

На тарілку положіть зварене тісто, зверху фарш (ну як макарони Болоньезе). Все, страва готова! Смачного!

20231120_130614.jpg

 

Це не хінкалі ! Це називається хінкал ! Готують таке народи північного Кавказу, аварці, дагестанці, уйгури тощо.

Автентичний хінкал виглядає дещо інакше. М*ясо варять великими шматами, потім розбирають його на менші кусочки.

Сам хінкал це товстеньке тісто, нарізане ромбиками і зварене. Подають на великому блюді з одного боку хінкал, з другого боку м*ясо. Готують соус зі сметани+зелень+сіль+часник, іноді ще дають томатний соус. Їдять так - кусочок тіста рукою вмокають в соус, з*їдають, в кінці м*ясо.

Я побачила ролік в ютубі з такою собі лайт версією хінкала. За півгодини зробила і ми пообідали, нам було дуже смачно!

Звісно, таких страв з тістом/макаронами та м*ясом у різних видах багато в кожній кухні світу. Але ж це дійсно ситно і смачно!

 

 

 

Edited by справжня господиня

Share this post


Link to post
Share on other sites

Светлана, спасибо большое за рецепт, За оформление. Действительно, очень простой вариант, все просто и наглядно.

Приготовлю.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×