Jump to content
Sign in to follow this  
Pitochka

Пончики( пухтики, пампушки, берлінери) з заварним кремом

Recommended Posts

Ингредиенты:

Тісто :
Борошно - 0,5 кг
Яйце 1 шт
Дріжджі пресовані 25 гр
Цукор 1,5 ст ложки
Сіль 0,5 ч ложки
Ванільний цукор 1 ч ложка
Молоко 250 гр
Олія 1,5 ст ложки
Коньяк 2 ст ложки
 

Крем: 
Молоко 250 гр
Яйця 1шт
Цукор 125гр
Ванільний цукор 1 ч ложка
Борошно 1,5 ст ложки 

Олія для обсмаження

 

Принесла вам рецепт смачненних пончиків)

Колись знайшла його на одному з кулінарних сайтів, під назвою "Ереванські пончики", але сайт вже давно забутий, а варіацій на тему безліч і інтернеті. Цим користуюсь вже дуже довгий час.

Готується швидко, не заморочлииво

Тісто змішуємо по класиці - в теплому молоці розводимо дріжджі, в борошно - сіль, цукор, яйце, олію. Змішати з молоком, додати коньяк( опціонно). Змішуємо м'яке тісто

Залишаємо на годину -півтори в теплому, збільшиться у 3 рази

Заварюємо крем - змішати все в сотейнику вінчиком, заварити і залишити, щоб вистиг

Тісто відщипуємо невеликими шматочками грам по 45-50, скатати кульки, кожну кульку розплескати, як на вареники, викласти на середину чайну ложку крему і зазирнути края. Залишити хвилин на 15, щоб підійшли. 

Розігріти сковорідку з олією, і смажити по 2 хвилини з кожного боку

Готові викласти на серветку, щоб стік зайвий жир

Посипаємо цукровою пудрою і насолоджуємося смакотою!)

InShot_20231126_095707854.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×