Перейти до вмісту
Фрекен Бок

Паска по Олександру Кісліцину

Recommended Posts

Ингредиенты:

Цукати 250 гр (будь-які, у мене апельсинові, журавлина та ізюм
*Ром (коньяк) 3 ст. л.
*Цедра лимона та апельсина

*Цукровий сироп: 100 гр цукру + 100 гр
води довести до кипіння, залити цукати. Залишити на ніч.

Опара
*Вода тепла 120 гр
*Дріжджі пресовані 4 гр
*Борошно 112 гр
Змішати та залишити на 2 години або до до початку осідання шапочки. 
 

Тісто
*Дріжджі пресовані 12 гр
*Борошно 450гр
*Яйця 170 гр (холодні!)
*Цукор 57 гр

Добре вимісити в тістомесі крюком протягом 7-10 хвилин.
Тісто поки ще щільне, але поступове стає мʼякім та пластичним,
збирається в гладку купку.

Жовтки *120 гр (холодні)
*Сіль 4 гр
*Цукор 57 гр
Просто змішати.

Масло вершкове (холодне!) 160 гр

Білий шоколад   (краплями або шматочками) 120 гр

IMG_8410.jpeg

Метод  

З'єднати опару і тісто, почати вимішувати крюком, поступово додаючи  . Вимішувати 7-10 хвилин|мінути|, до розвитку клейковини.
Коли тісто відставатиме від стінок діжі, шматочками поступово ввести вершкове масло (холодне)
В кінці замісу має вийти гладке тісто, яке збирається в кулю і відстає від стінок діжі.
В кінці замісу додати цукати (попередньо відцідіти сироп) і білий шоколад. Вимішувати 1-2 хвилини до розподілу в тесті цукатів та шматочків шоколаду.
Залишити тісто дозрівати на 1 годину. Потім зробити обминку та залишити ще на 40 хвилин.
Розкласти по паперовим формами (у мене 7 штук розміром 9х9 см, по 230 гр). Залишити в теплі на повну расстойку. Випікати при Т 160-170 * 25-30 хвилин. Після повного охолоджування покрити глазур'ю. 


Дівчата, це щось! Нарешті я знайшла свою ідеальну паску. За смаком та текстурою дуже нагадує панеттоне. Але потрібно сильне борошно з високим вмістом білка. Та  вручну я таке не осилю, лише тістоміс. Багато літер, але все логично та розумна кількість часу, не захмарно. 
 

 

IMG_8411.jpeg

 

 

 

 

 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×