Фрекен Бок 3559 Posted July 29, 2024 Склад: Масло вершкове 200 гр (мʼяке) Сметана 200 гр Борошно 3-3,5 ст. (приблизно 450 гр) Сіль 1/2 ч.л. Цукор 1/2 -1 ст. л. Метод: Масло перетерти з борошном, додати сметану з сілью та цукром, швидко вимісити тісто. Воно еластичне, приемне, не липне до робочої поверхні та рук. Положити в холодильник приблизно на годину. Після чого можна формувати пиріжки. З цієї кількості тіста виходить 15 кружечків вагою 60 грам, діаметром 10-11см. Начинка будь-яка улюблена. Соковита, але не мокра. Зверху пиріжки змастити яйцем. Випікати при температурі 180-190*С 20-25 хвилин. Подавати краще холодними. Рецепту сто років. У моєї літньої колеги він називався її фірмовим)) Але він з книжки Лемкуль «Святковий стіл»)) Обставини змусили його згадати та він реально залетів! Якщо раптом не знаєте, спробуйте. Мої варіанти начинки: 1)фарш, обсмажений с цибулею, морквою та зірою. 2) цибуля, гриби та картопля. Картопля дрібним кубиком бланширується в гарячої солоній воді, додається в гриби, яки обсмажені з цибулею і трохи протушковується разом. 8 Справжня господиня, Olima, Магда and 5 others reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Магда 2198 Posted July 29, 2024 Дуже смачно пиріжки виглядають! Share this post Link to post Share on other sites
Фрекен Бок 3559 Posted July 29, 2024 24 хвилини тому, Магда сказав: Дуже смачно пиріжки виглядають! На смак вони теж добрі)) 2 Магда and Natali06 reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Магда 2198 Posted July 29, 2024 45 хвилин тому, Фрекен Бок сказав: На смак вони теж добрі)) Ха, тут я впевнена! Я фото роздивлялася, так аж наче смак відчула))) Вже руки просяться чогось спекти, та поки світло ще ненадійне - духовку не включаю, нагулюю апетит, рецепти вичитую, список складаю, тільки що доповнила) Дякую за рецепт! 1 1 Olima and Фрекен Бок reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Справжня господиня 3491 Posted July 31, 2024 От я чомусь ніколи не робила тісто на пиріжки на сметані. Не знаю чому. Треба спробувати. Share this post Link to post Share on other sites
Фрекен Бок 3559 Posted August 2, 2024 В 31.07.2024 в 08:07, Справжня господиня сказав: От я чомусь ніколи не робила тісто на пиріжки на сметані. Не знаю чому. Треба спробувати. Спробуйте, це смачно) Можна потеоретизувати, що кислота сприяє більш сильної структурі глютена🤓 У мене є рецепт «Наполеона» на воді с додаванням оцету, и є на сметані. Думаю, принцип той самий. В цьому рецепті чому б не змінити сметану на кефір, жирів тут більше чим🤔 3 fronya40, Дяна and Справжня господиня reacted to this Share this post Link to post Share on other sites