Jump to content

Recommended Posts

Склад:

Масло вершкове 200 гр (мʼяке)

Сметана 200 гр

Борошно 3-3,5 ст. (приблизно 450 гр)

Сіль 1/2 ч.л.

Цукор 1/2 -1 ст. л.

Метод:

Масло перетерти з борошном, додати сметану з сілью та цукром, швидко вимісити тісто. Воно еластичне, приемне, не липне до робочої поверхні та рук. Положити в холодильник приблизно на годину. Після чого можна формувати пиріжки.  З цієї кількості тіста виходить 15 кружечків вагою 60 грам, діаметром 10-11см. Начинка будь-яка улюблена.  Соковита, але не мокра. Зверху пиріжки змастити яйцем. Випікати при температурі 180-190*С  20-25 хвилин. Подавати краще холодними. 

Рецепту сто років. У моєї літньої колеги він називався її фірмовим)) Але він з книжки Лемкуль «Святковий стіл»)) Обставини змусили його згадати та він реально залетів! Якщо раптом не знаєте, спробуйте. 

Мої варіанти начинки: 1)фарш, обсмажений с цибулею, морквою та зірою. 2) цибуля, гриби та картопля. Картопля дрібним кубиком бланширується в гарячої солоній воді, додається в гриби, яки обсмажені з цибулею і трохи протушковується   разом. 

IMG_9028.jpeg

IMG_9041.jpeg

45 хвилин тому, Фрекен Бок сказав:

На смак вони теж добрі))

Ха, тут я впевнена! Я фото роздивлялася, так аж наче смак відчула))) Вже руки просяться чогось спекти, та поки світло ще ненадійне - духовку не включаю, нагулюю апетит, рецепти вичитую, список складаю, тільки що доповнила) Дякую за рецепт!

В 31.07.2024 в 08:07, Справжня господиня сказав:

От я чомусь ніколи не робила тісто на пиріжки на сметані. Не знаю чому. Треба спробувати.

Спробуйте, це смачно)

Можна потеоретизувати, що кислота сприяє більш сильної структурі глютена🤓 У мене є рецепт «Наполеона» на воді  с додаванням оцету, и є на сметані. Думаю,  принцип той самий. В цьому рецепті чому б не змінити сметану на кефір, жирів тут більше чим🤔