Ингредиенты: Червоний солодкий перець (очищений) - 220г
Червоний гострий перець - 55г 
Яблука твердих сортів (очищені та без серцевини) - 180г
Цукор - 180г
Білий винний оцет (Оцет) - 10г,
Долька від зірочки бадьяну - 1шт
Перець душистий - 1-2 горошини
Коріандр - 1горошина. Метод Смак виходить гостро-солодкий
1 день. З вечора – почистити яблука від шкірки та середцевини та червоний солодкий перець від насіння. Порізати яблука, перець, а гострий перець із насінням.
Скласти в каструлю та засипати цукром. Залишити до обіду наступного дня.
2 день. Маса пустила сік. Поставити в повільний вогонь і довести до кипіння. Варити на повільному вогні приблизно 20-25 хвилин.
Вимкнути. За допомогою блендера змолоти всю масу до однорідного стану. І знову поставити на вогонь. Трохи плювалося варення після того як пробила блендером, майте це на увазі.
Додати бадьян, запашний перець, коріандр (оскільки я люблю гвоздику, то поклала 2 зірочки гвоздики і одне насіння кардамону). Проварити все хвилин 15. Додати винний укус, проварити ще п'ять хвилин і перекласти в стерильну баночку. Закатати кришками, я не перевертали і не укутувала їх.    Україна Війна росії  з Україною День 927