Jump to content
Фрекен Бок

Тісто для піци Пітера Рейнхарта

Recommended Posts

Інгредієнти:
680 г пшеничного борошна (у мене Manitoba)
14 г солі
3 г сухих дріжджів або 9 г свіжих 
2 столові ложки цукру
482 г води кімнатної температури
2 ст. лож. оливкової олії


Всі інгредієнти додати в дежу комбайна, перемішати біля  1 хвилини, повинно вийти грубе і трохи липке тісто.
Дати тесту 15-20 хвилин відпочити і продовжити вимішувати на середній швидкості, поки тісто не почне збиратися и відходити від стінок  дежі (ще хвилин 10).
Перекласти тісто на змащену олією робочу поверхню і скласти (Stretch and fold), всього чотири складання з інтервалами в 10 хвилин. Раз за разом тісто стає більш пружним и краще тримає форму.  
Після четвертого складання  покласти тісто в  змащений маслом контейнер з  кришкою та  помістіть його в холодильник. В холодильнику витримати тісто одну добу. Можна зберігати його таким чином до чотирьох діб. Мій досвід - 24 і 48 годин. Мені більше сподобалось 24-годинне
В день, коли Ви плануєте випікати піцу, дістати тісто з холодильника, і розділити його на потрібні вам за розміром шматки. Змастити руки олією, підтягнути кожен шматок тіста в тугу кулю, покласти на бумагу для випічки (доброї якости), яка присипана семолою або манкою, накрити плівкою і дати відпочити 90 хвилин при кімнатній температурі.

Заздалегідь прогріти духовку з каменем для випічки на 260-270 °C

Посипати кожен шматок тіста семолою або манкою і обережно, щоб не вийшло багато газів, розтягнуть руками по формі піци. Нанести на заготовку улюблений соус, сир та інши складові. Не перевантажувати! 
Перетягніть піцу разом з папером для випічки на гарячий камінь. Випікати тонку піцу хвилин 7-12 хвилин. Орієнтуємось на «рум'яність»)

Це тісто використовують багато хто, тому посилання лише на першоджерело - Peter Reinhart. 

Фото свого  борошна додаю, досвіду використання іншого в цьому рецепті не маю. 
 

З половини порції виходить одна здоровенна піца, біля 30 см, на фото саме вона. Частіше ділять на 4 частини. 

IMG_9984.jpeg

IMG_9967.jpeg

IMG_0083.jpeg

IMG_0084.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Фрекен Бок, Таня, фото - неймовірні! Піца як з меню справжньої піцерії!

Це моє перше улюблене тісто для піци, правда автора я не знала. Робила на Зернярях, на Вінницькому млину, на Нордіку, для цього рецепту справді потрібне "сильне" борошно. Це тісто було мені поштовхом до заквасочного тіста, ех, згадалося, на вихідних зроблю піцу) Дякую за рецепт і натхнення! :flowerss:

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 хвилин тому, Магда сказав:

@Фрекен Бок, Таня, фото - неймовірні! Піца як з меню справжньої піцерії!

Це моє перше улюблене тісто для піци, правда автора я не знала. Робила на Зернярях, на Вінницькому млину, на Нордіку, для цього рецепту справді потрібне "сильне" борошно. Це тісто було мені поштовхом до заквасочного тіста, ех, згадалося, на вихідних зроблю піцу) Дякую за рецепт і натхнення! :flowerss:

Дякую за добрі слова, мені дуже приємно🤗

Share this post


Link to post
Share on other sites

Я не вмію ще такого, але оцей розріз бортика... то прям магія!  Сподіваюсь, що колись наважусь і я на таку красу! Дякую, Танюша. це дуууже гарно! 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 години тому, спокусницЯ сказав:

Я не вмію ще такого, але оцей розріз бортика... то прям магія!  Сподіваюсь, що колись наважусь і я на таку красу! Дякую, Танюша. це дуууже гарно! 

 

Спробуй! Тільки борошно та тістоміс. И все вийде! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×