Pitochka 3342 Posted November 21 Ингредиенты: Тепла вода - 300 мл Сухі дріжджі- 7 г (або 21 г прес.) Цукор - 1 ст.л Пшеничне борошно - 270 г Житнє борошно - 230 г Сухе молоко - 2 ст.л.(опційно) Сіль - 1,5 ч.л. Яблучний оцет 2 ст.л. Олія - 3 ст.л. Метод Дріжджі змішати з водою Окремо в мисці сухі + оцет і олія. Влити дріжджову суміш і швидко замісити тісто. Консистенція м'яка, але не пливе. Руки і стіл краще смащувати олією Залишити на 1 годину для підйому. Викласти обережно тісто на стіл , руками розправити у прямокутник і закрутити в рулет. Викласти на пергамент, швом догори. Добре, якщо є миска, чи ємність овальної форми, я саме в таку виклала батончик ( бо немає тут корзинок для хлібу) на ростойку потрібно 1-1,5 години. Тим часом в холодну духовку поставила глиняний горщик, нагріла до 200'. Хліб перекладаю на інший пергамент, швом догори, обережно змащую водою, посипаю насінням і легко притискаю. Роблю надріз. Швидко переклала до горщика, накрила кришкою і в духовку, на 210-215' на 35-40 хвилин. На смак солодкувато- кисленький, смачно) Україна Війна росії з Україною День 1002 4 Natali06, inucya, Наташшшка and 1 other reacted to this Share this post Link to post Share on other sites