Jump to content
Sign in to follow this  
Elenka

Перець гострий маринований по-турецьки. Варіант 2

Recommended Posts

Ингредиенты:

Перець слабогострий типу цицак 
Часник 
Оцет 4,5% яблучний або виноградний - 50мл
Сіль - 1 ч.л 
Цукор - 0.5 ч.л.
Лимонна кислота -  1/4 ч. л.
Олія -50мл

2161202-004.jpg

 

Метод

Перець маринується в 0,5 л пластиковій пляшці, потім пляшка розрізається і перець перекладається в баночку в холодильник на зберігання.
Перець  помити, дати обсохнути.
У перця обрізати плодоніжку, нарізати його шматочками по 3-4 см. Закласти перець в пляшку разом з часником, наскільки можливо щільно.
Засипати у пляшку 1ч.л. солі, 0,5 ч. л цукру, 1/4 ч. л. лимонної кислоти, влити 50 мл винного (у мене яблучний) оцет, 50 мл олії.
Закрити пляшку кришечкою, струсити пляшку для розчинення солі, цукру.
Покласти пляшку горизонтально, перекочувати кілька разів на день.
Перець пожовкне. 
Через 3 дні поставити пляшку в холодильник.
Якщо пляшку відкрили, то перекласти перець у скляну банку.
Маринується без води.
Я перець маринувала у скляній пляшці від соусу, можна й у банку, звісно.

Смак перцю за цим рецептом мені подобається більше, ніж у Варіанта 1.

 

 

 

 

Україна

Запоріжжя

Війна росії  з Україною

День 1010

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×