Перейти до вмісту

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 08.04.2019 in all areas

  1. 1 point
    Магда

    Суп овочевий пісний

    Ой, дякую! Мені дуже приємно Відчуваю себе прямо як дівка на сватанні: стою, стіну колупаю, а сама рада-рада
  2. 1 point
    Магда

    Суп овочевий пісний

    Інгрідієнти: Цибуля ріпчаста - 1 шт. Морква - 1 шт. Корінь петрушки - 1 шт. Корінь селери - 1 шт. Стрілки часнику - 1 жменя Перець болгарський солодкий - 1 шт. Цибуля порей - 1 стебло Білі сушені гриби - 1 жменя Картопля - 2 шт. Петрушка, люба залень, перетерта з оливковою олією Оливкова олія для пасерування Вода кип'ячена - 1 літр Сіль, перець, приправи за смаком Всі інгідієнти з розрахунку на каструлю 2,5 літри Приготування: Каструлю з товстим дном поставити на невеликий вогонь, налити оливкової олії, дати нагрітися. Цибулю ріпчасту дрібно нарізати, покласти до каструлі пасеруватися. Моркву порізати на тоненькі пластинки, додати до цибулі. Пасерувати на невеликому вогні, а тим часом нарізати на дрібні кубики кріння петрушки та селери. Як тільки цибуля в каструлі зазолотиться, а морква посвітлішає і пом'якшає - додати селеру з петрушкою. Весь час помішуючи, пасерувати ще хвилин з 10, поки овочі не стануть світло-прозорими і м'якими. Потім додати жменю часничиння і порізаний на дрібні кубики болгарський перець (в цю пору року в мене все заморожене, дуже зручно, кидаю відразу мерзлим). Знову все перемішити і пасерувати далі. Додати сушені білі гриби, їх я просто ламаю в руках на дрібні шматочки, пару хвилин протримати на вогні і додати петрушку, перетерту з оливковою олією і сіллю. (Я пізньою осінню, коли петрушки багато і вона стає такою міцною, сочною, завжди роблю собі таку заготовку - петрушку мию, сушу і в комбайні перебиваю з усім, з стеблами, листям, з морською сіллю (зовсім трішечки) і з оливковою олією в густу пасту. Розкладаю це в пластикові контейнери і заморожую. Потім всю зиму додаю до любих страв, "куди видя", мені дуже подобається цей масткий приглушений присмак петрушки) . Цибулю порей порізати на кружальця (в залежності від діаметра стебла, можна перерізати на півкільця) і додати до всі овочів в каструлю, перемішати, залишити на вогні ще хвилин 5-7. За своїм смаком приправити травами та перчиком (в мене тільки чорний мелений перець, бо всі овочі і гриби дуже ароматні), прогріти. Картоплю порізати на дрібні кубики, додати в каструлю перемішати, влити 1 літр кип'ятку. Варити на невеликому вогні 15-20 хвилин (до готовності картоплі). За 5 хвилин до готовності посолити. Смачного! P.S. як завжди, в таких рецптах, описути довше, ніж готувати. Рецепт із розділу "все, що є в холодильнику" :)
  3. 1 point
    fronya40

    Суп овочевий пісний

    Деякий час я була відсутня на форумі, а тут такі шедеври! Дякую за чергову смакоту!!!
  4. 1 point
    Natali06

    Поздравляем с Праздником!

    Вітаю з Благовіщенням!!!
  5. 1 point
    УкраІнка

    Поздравляем с Праздником!

    Друзі, вітаю з Благовіщенням!
  6. 1 point
    Магда

    Мука

    А ще, дівчата, хочу похвалитися. Я також таки купила "Зелений млин". Замовляла у виробника в пачках по 2 кг, 10 пачок обійшлися мені в 350,00 грн. і плюс доставка 87,00 грн. Вже і випробувала. Так от, борошно справді класне. В мене завжди проблема з тістом - я його "забиваю", не можу вгадати і вимісити легке тісто. Навіть, коли замішую в хлібопічці, потім при формовці воно в мене вихидить важке і не слухняне. Є в мене рецепт хліба, дуже простий, де треба вимісити легке тісто, раніше в мене цей хліб був щільний, з дрібними дірочками, а хотілося чогось легкого, гливкенького, з великими дірками. І ось, з зеленим млином в мене таки вийшов цей хліб! Зараз я вас заспамлю фотками
  7. 1 point
    AlenaT

    Формы и противни для выпечки

    У меня формы Днепроиндустрии. Смазываю стенки антипригарной смесью, на донышко кружок пергамента промасленый. Аж выпрыгивают!!!
  8. 1 point
    Vilapo

    Формы и противни для выпечки

    Прежде всего форму надо просто помыть и просушить. А дальше все очень просто, вариант 1. Стенки и дно формы смазываем сливочным маслом и по верху насыпаем муку, лишнюю стряхиваем. Такой способ называется "французская рубашка". 2 способ. Вырезаем пергамент на дно и стенки, чтобы хорошо держался в местах крепления, смазываем маслом. Лично я пользуюсь вторым вариантом.
  9. 1 point
    Olima

    Формы и противни для выпечки

    Девочки, раз уже речь зашла за формы для выпечки, посоветуйте как подготовить алюминиевую форму для Паски? Купила, т.к. очень понравился её размер, но теперь боюсь чтобы не прилипало тесто к ней. Может её надо прокалить или ещё что с ней сделать?
  10. 1 point
    Qween

    Пряники медовые "Мишка"

    Ингредиенты: 1 крупное яйцо 65 г сахара 8 г водки 55 г мёда 0,5 ч.л соды 20 г сливочного масла щепотка соли 0,5 ч.л. корицы 10 г тёмного какао 205 г муки Приготовление: Всё, кроме муки, какао и корицы, поставить в миске на очень маленький огонь. Нагреть до растворения сахара и появления лёгкой пены. Помешивать! Снять с огня и сразу добавить корицу, какао и перемешать. Добавить муку. Замесить тесто. Раскатывать можно сразу или после остывания. В процессе раскатывания подпылять мукой. Пряников получается ровно один противень, если раскатывать до толщины 0,5 см. Пряники отличные! Если положить больше пряностей, то получатся ароматные пряники для Рождества или Пасхи. Рецепт переделала из своего старого рецепта медовика, который выставляла давно и его переименовали в "Медовик из заварного теста". На самом деле он называется "Мишка", у меня есть выкройка, по которой из коржей вырезается мишка. Мой торт из детства!
  11. 1 point
    Ингредиенты: Для крема: 500-550 г жирного творога 120 г сахара щепотка ванилина 250 г сметаны Для коржей: Медовые пряники, которые остались после праздников или можно испечь специально, как я сейчас делаю Пропитка - тёплая, кипячёная вода, если для детей; или кофе с коньяком, если для взрослых Готовый тортик можно украсить глазурью. Приготовление: Все ингредиенты для крема взбить блендером. Кусочки пряников быстро смачивать в пропитке и класть на дно стеклянной формы в один слой. Смазать 1/3 частью крема. На крем опять смоченные кусочки пряников, потом крем. И третий раз класть пряники и смазать кремом. Дать пропитаться часа 3 и более. Рецепт получился случайно. Когда долго стоял пряничный домик и совершенно зачерствел. Я подсушила его детали в духовке, охладила и собрала из его кусочков этот незамысловатый торт, который очень нравится детям. Теперь пеку специально пряники, чтобы готовить этот тортик. Предлагаю, например, свои пряники "Мишка". Одной порции хватает как раз на один торт. Но предлагаю печь больше, потому что до тортика пока дело доходит, пряников становится мало. Поэтому на фото видно, что на верхний слой пряников не хватило.
  • Newsletter

    block_newsletter_signup

    Sign Up
×