Ингредиенты:
Борошно - 500 гр
Масло вершкове/смалець - 250 гр
Жовтки - 4 шт.
Сметана - 200 гр
Цукор для тіста - 2 ст.л.
Сіль
Вершкове масло - 50 гр
Грецькі горіхи - 250 гр
Білки - 4 шт.
Цукор для начинки - 2 ст.л.
Метод
Холодне вершкове масло (я часто беру або 50/50 зі смальцем або один смалець) порубати ножем з борошном до крихти. Додати жовтки, цукор, сіль, сметану. Замісити м'яке еластичне тісто, загорнути в плівку і відправити до холодильника на пів години. Як тісто трішки відпочине - розділити його на 6 рівних частин. Кожну частину розкачати товщиною 3 мм, змазати розтопленим вершковим маслом. Скласти всі розкатані листи тіста стопкою один на одного, зкрутити їх в рулет, замотати в плівку і відправити в холодильник щонайменше на годину.
Для начинки грецькі горіхи дрібно перебити блендером. Яєчні білки збити з цукром до стійких піків. До збитих білків оборежно додати подріблені горіхи, акуратно перемішати.
Як тісто вихолоне і відпочине - розмотати його, брати по одному листу, залишок відправляти в холодильник. Кожен лист трішки підмісити в кУльку, розділити на 8 рівних частин, поформувати рівненькі кульки. Кожну кульку розкачати тонко у формі язичка. Тісто еластичне, розкатується прекрасно, потрібно лише трішки підпилити борошном.
На край язичка викласти начинку, скрутити рулетик, злегка зігнути пополам, надавши форму рогалика.
Кіфлики викласти на деко, попередньо застеливши його пергаментом. Викладати можна відносно щільно, при випіканні вони не сильно виростуть. В мене виходить як раз два велеких дека. Випікати при 180°С хвилин 40.
Кіфлики виходять дуже хрусткі і ніжні, начинка не розлазиться, білки запікаються, злегка піднімаючи тісто. Дуже калорійно, дуже смачно, дуже важко зупинитися)))