Ингредиенты:
на 6 шт 1 л баночок:
2,5 л води
75 г солі
180 г цукру
200 мл оцет
3 кг огірків
6 шт лаврового листа
Зонтик кропу
6 шт духмяного перцю
12 шт чорного перцю горошком
6 шт зубчики часнику
12 ст.л. кетчупу Чілі
Метод
Підготовляємо огірки, їх треба гарно промити, обрізати ножем кінчики огірка.
- В стерилізовані банки (1 л) в кожну кладемо на дно, 1 шт лавровий лист, 1 шт духмяний перець, 2 шт. горошок чорного перцю, 1 шт зубчик часнику, зонтик кропу.
- Накладаємо огірки, гарно втрамбовуємо.
- Готуємо маринад: в каструлю наливаємо воду, ставимо на вогонь й доводимо до кипіння, додаємо сіль, цукор, кетчуп Чілі, гарно перемішуємо, чекаємо, щоб закипіло, виливаємо оцет і знімаємо з вогню. Розливаємо маринад зверху на огірки.
- Беремо велику каструлю, кладемо на дно полотенце, ставимо баночки, наливаємо холодну воду до 2 см не до верху. Накриваємо баночки кришечками. Ставимо каструлю на вогонь, доводимо до кипіння, і стерилізуємо 20 хвилин. Далі закатуємо огірки ключем. Перевертаємо кожну баночку вверх дном, укутуємо ковдрою, залишаємо охолонуть. Потім зберігаємо огірки в прохолодному місці.
Хрумкі мариновані огірки з кетчупом Чілі на зиму готові)