Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 01/29/25 in all areas

  1. 1 point
    https://youtu.be/tefUbkjzDiw?si=DovQS3WAADDqN9HR Простий лайфхак, про який знають не всі. Якщо любите ласувати грецькими горіхами та додавати їх у різні страви, випічку та перекуси, тоді цей лайфхак для вас. В додачу до цього, ще неперевершений рецепт приготування смачненького з горіхів. Навіщо мучитись розбиваючи тверду скорлупу горіха? Достатньо вдатися до цієї маленької хитрості і процес чищення буде набагато легшим. Візьміть грецькі горіхи. Підберіть відповідну каструлю, яка за розмірами відповідатиме кількості необхідних горіхів, щоб вони могли туди усі поміститися. Варимо горіхи. Коли горіхи вистигнуть, можна швидко усунути їх скарлупу, затиснувши в долонях по два горіхи, щоб вони розкололися один об одний, або навіть один горіх. Секрет у тому, що окріп розм’якшує шкаралупу горіха, і після такої обробки буде легше роздушити. А ця горіхово-медова страва з нотками лимону точно не залишить вас байдужим.
  2. 1 point
    Я печу не у формі, роблю на протвіні на пергаменті. Розкачувала тісто розміром приблизно 22х32, лінійкою міряла, щоб однакові були. Потім же краєчки закручувала, тому вийшов тортік десь 20х30. Я ще перед обсипкою завжди обрізаю зо всіх сторін приблизно по 1,5-2 см, бо края завжди більш сухуваті. От Вова тоді радіє! В мене получився торт легший за Анжелин, бо я масла менше додаю, всього 1,5 пачки і обрізаю трошки. Пекла його ще 2 січня, заказала моя стоматологиня на ДН сина. Повний захват і в молоді, і в старших! Порада від мене - для крему масло Рошен 82,5! Хоча б половину від потрібного. Перевірено, крем вийде як треба! А в тісто я маргарин даю.
  3. 1 point
    Ингредиенты: Тепла вода - 300 мл Сухі дріжджі- 7 г (або 21 г прес.) Цукор - 1 ст.л Пшеничне борошно - 270 г Житнє борошно - 230 г Сухе молоко - 2 ст.л.(опційно) Сіль - 1,5 ч.л. Яблучний оцет 2 ст.л. Олія - 3 ст.л. Метод Дріжджі змішати з водою Окремо в мисці сухі + оцет і олія. Влити дріжджову суміш і швидко замісити тісто. Консистенція м'яка, але не пливе. Руки і стіл краще смащувати олією Залишити на 1 годину для підйому. Викласти обережно тісто на стіл , руками розправити у прямокутник і закрутити в рулет. Викласти на пергамент, швом догори. Добре, якщо є миска, чи ємність овальної форми, я саме в таку виклала батончик ( бо немає тут корзинок для хлібу) на ростойку потрібно 1-1,5 години. Тим часом в холодну духовку поставила глиняний горщик, нагріла до 200'. Хліб перекладаю на інший пергамент, швом догори, обережно змащую водою, посипаю насінням і легко притискаю. Роблю надріз. Швидко переклала до горщика, накрила кришкою і в духовку, на 210-215' на 35-40 хвилин. На смак солодкувато- кисленький, смачно) Україна Війна росії з Україною День 1002
  • Newsletter

    block_newsletter_signup

    Sign Up
×