Jump to content

fronya40

Пользователи
  • Content Count

    8100
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    205

Reputation Activity

  1. Like
    fronya40 reacted to My Ukraine Cook in Український капусняк з м'ясом. Рецепт якому понад 100 років   
    Ингредиенты:
    (каструля на 5л)
    3,5 л води
    700 г квашеної капусти
    100 г пшоно
    5 шт середньої картоплини
    400 г м'яса
    1 шт цибуля
    1 шт морква
    3 ст.л. томатної пасти
    2 зубчики часнику
    сіль, перець до смаку
    зелень
    50 г вершкового масла
    олія для смаження засмажки

     
    Метод
    Замочуємо у воді м’ясо на 3-4 години, та пшоно промиваємо і теж намочуємо на 20 хвилин.
    - В каструлю наливаємо (5л) 3,5 л води холодної, кладемо м’ясо(для капусняку я беру свинину, м’якиш та кістки). Ставимо на вогонь доводимо до кипіння і проварюємо 15 хвилин( не забуваємо знімати шумівкою пінку , яка буде утворюватися від м’яса)
    - Як провариться м’ясо, додаємо квашену капусту(рекомендую руками віджати зайвий маринад з квашеної капусти), продовжуємо варити 30 хвилин.
    - Далі додаємо пшоно та цілу очищену картоплю, зменшуємо вогонь і варимо 1 годину, але упродовж цієї години слідкуємо, за картоплею, і коли вона звариться, виймаємо і робимо з неї пюре.
    - Коли пройшла 1 година, додаємо пюре, засмажку, нарізану зелень, часник, сіль, перець мелений чорний, вершкове масло. Все гарно перемішуємо, і далі проварюємо після закипання 5-10 хвилин на маленькому вогні. Далі вимикаємо вогонь(можна накрити рушником, щоб капусняк настоявся) і подаємо до столу
    Український капусняк з квашеної капусти та м’ясом готовий)
    Процес приготування у відео рецепті:
     
     
     
  2. OOOH
    fronya40 got a reaction from Справжня господиня in Папошник (он же кулич, он же паска)   
    А в мене вперше за все життя ( ні вдруге....) не вийшло..чи дріжджі в Німеччині г... ,чи настрій не то... Але... Донька везе мені з України пасочку,в обід буде. 
    Замісила вчора в хп,зовсім не підійшло...наче вперше...
    Я цю паску все життя роблю.. ще пам'ятаю ті " гарні" часи ,що із продуктів кисляк і маргарин..гусіні яйця.  І така смачнюча ..а це положила все ,як завжди..і зовсім не підійшло..
  3. OOOH
    fronya40 got a reaction from Справжня господиня in Папошник (он же кулич, он же паска)   
    А в мене вперше за все життя ( ні вдруге....) не вийшло..чи дріжджі в Німеччині г... ,чи настрій не то... Але... Донька везе мені з України пасочку,в обід буде. 
    Замісила вчора в хп,зовсім не підійшло...наче вперше...
    Я цю паску все життя роблю.. ще пам'ятаю ті " гарні" часи ,що із продуктів кисляк і маргарин..гусіні яйця.  І така смачнюча ..а це положила все ,як завжди..і зовсім не підійшло..
  4. OOOH
    fronya40 got a reaction from Справжня господиня in Папошник (он же кулич, он же паска)   
    А в мене вперше за все життя ( ні вдруге....) не вийшло..чи дріжджі в Німеччині г... ,чи настрій не то... Але... Донька везе мені з України пасочку,в обід буде. 
    Замісила вчора в хп,зовсім не підійшло...наче вперше...
    Я цю паску все життя роблю.. ще пам'ятаю ті " гарні" часи ,що із продуктів кисляк і маргарин..гусіні яйця.  І така смачнюча ..а це положила все ,як завжди..і зовсім не підійшло..
  5. Like
    fronya40 reacted to спокусницЯ in Папошник (он же кулич, он же паска)   
    Я в тихенькому шоці! Палич, ВИ МІЙ ГЕРОЙ! 
    Стільки було питань, а в результаті, гарнюні які вийшли!  А фраза про те, що "Дуже швидко підходило все"  просто мене вибила! В цьому році в мене був рекорд. Замісила тісто, і от від цього моменту, до витягнутої пасочки пройшло 13 годин... 
    Я робила грузинську і цю, так син все ж таки  сказав, що ця рулить! 
  6. Like
    fronya40 reacted to Палич in Папошник (он же кулич, он же паска)   
    За масло(маргарин)...не треба мені було його ростопляти в микроволновці. При додаванні почало, хлюпати тісто при замісі. Прийшлось негайно зупинити процес і додати ще 35 гр. борошна. 
    Молоко  розвів з домашніми вершками, густими. Не знаю яка в них жирність...200+50 на око. Підкажіть як було треба по пропорціям, по науки.
    Жалкую що полінився гарно округляти порції. Так, отщіпнув кусок , кинув в бумажняну форму на вагах, і тоді скільки потрібно  добавляв маленькими шматочками, чи відщіпув лишку ...форми змастив с початку трохи олією, пальцем.
    Сьогодні знайшов і продивився тему на "другому" форумі, з впн. Неля писала, що робила паски і свої, і от Светти, і Месоєдівську, а більший сподобалась їй і гостям як раз ЦЯ.! Спробую скоро, напишу свою думку, по чесному.

  7. Like
    fronya40 got a reaction from Наташшшка in Папошник (он же кулич, он же паска)   
    Я в шоці! Так все гарно вийшло ❤️. Палич,я білки по баночкам. По 4 шт. І роблю меренговий рулет,або творожна запіканка. В мене білки завжди в ходу,а жовтки по баночкам....
    Масло вершкове. Я його добавляю,а колись маргарин. Я з маргарином нічого не роблю давно.
  8. Like
    fronya40 got a reaction from Наташшшка in Папошник (он же кулич, он же паска)   
    Я в шоці! Так все гарно вийшло ❤️. Палич,я білки по баночкам. По 4 шт. І роблю меренговий рулет,або творожна запіканка. В мене білки завжди в ходу,а жовтки по баночкам....
    Масло вершкове. Я його добавляю,а колись маргарин. Я з маргарином нічого не роблю давно.
  9. Like
    fronya40 got a reaction from Наташшшка in Папошник (он же кулич, он же паска)   
    Я в шоці! Так все гарно вийшло ❤️. Палич,я білки по баночкам. По 4 шт. І роблю меренговий рулет,або творожна запіканка. В мене білки завжди в ходу,а жовтки по баночкам....
    Масло вершкове. Я його добавляю,а колись маргарин. Я з маргарином нічого не роблю давно.
  10. Like
    fronya40 reacted to lana19 in Папошник (он же кулич, он же паска)   
    Палич! Ви неймовірний! Сам освоїв та відтворив такий складний рецепт! Пишаюся Вами!
  11. Like
    fronya40 reacted to Палич in Папошник (он же кулич, он же паска)   
    Прикрашав внук, я зробив глазур з пудри та цукру. Ще покрасили яйця в цибулевих шкарлупках, кракаде, та куркумі. Фі г ня якась((. 

  12. Like
    fronya40 reacted to Палич in Папошник (он же кулич, он же паска)   
    Перший - пішов.
    Все як по рецепту майже. Вилучив з опари 50 г цукру, замінив на молоко. Гарно розчинилися дріжджі зато + сметана і залишок цукру. І + один жовток, бо яйця невеличкі, рівно 103 г всі 6 штук. Ізюм і курага по 50, вдвічі більше за рецептом, замочив у коньяку, обсушив, присипав мукою... По росчету 11.5 шт. форм 120 грамових, в останню, 12ту  кинув лиш 85 грн. Полінився розгладить шапочки(((
    Дуже швидко підходило все. 30" опара, і по 30" тісто з 1 обминкой. В формах у духовці десь 45-50 хвилин. Випічка з холодної 15"+15". 
    Завтра верх покрасю глазур'ю.

  13. Like
    fronya40 got a reaction from Палич in Папошник (он же кулич, он же паска)   
    Працює. Я ж робила замість молока - вершки,збирані з домашнього молока
  14. Like
    fronya40 got a reaction from Коник in Папошник (он же кулич, он же паска)   
    И температуру в духовке меньше.
    А у меня небольшой конфуз. Вчера была у дочки, решила у неё испечь. Помочь так сказать. Сделала порцию папошника и пол порции по Дарии Цвек( интересно было).
    Сегодня единогласно показали, что вкусный самый папошник. Получилось у меня 14 пасок,2 взяла домой. Собралась домой,сложила вещи,и...что то попутало меня,взяла у дочки попробовать средство Антижир Фада. Засунула в бок пакета. Паски поставила в коробку. И поехала с зятем домой. Приехали, вынимать сумки,а Фада открылась крышка и все в пакет...на мои пасочкииииии... ну и все ..и вещи немного,ничего не испортилось,все в стирку,кроме пасок... так что счс я в процессе выпечки. Замесила на полпорции в хлебопечке и решила покупать тестомес. 
    П.с. получились отличные!!!!!!!!
    Кстати,покупала в варусе какие то живые дрожжи- Духмяные.  Тесто так подходило ловко. А дома уже на Львовских.  Похуже. 
  15. Like
    fronya40 reacted to Палич in Папошник (он же кулич, он же паска)   
    Так, це "класика" заварного тіста. Що б гарантовано не було комочків треба зразу змочити муку для заварювання частиною (1/3 -1/4 від загального об'єму ) теплої (до 70°С) води чи молока, а вже потім залити кип'ятком. Та і не обов'язково ждать коли прям закипить і (недайбог) ще з біжить, головне щоб температура була значно вище 70°.
  16. We together
    fronya40 got a reaction from Справжня господиня in Папошник (он же кулич, он же паска)   
    Я замішую в мисці,але з допомогою насадок міксера. Але ж,звісно,допомогаю руками. Теж робила завжди багато,десь на 1.5 л рідини,але в цьому році буде 1 штука. Щось зовсім нема бажання щось робити. Я навіть торт ,уперше за 30 останніх років,на день народження доньки не пекла, а купила...
  17. Like
    fronya40 got a reaction from Lika_N in Кухонні посиденьки (балачки)   
    Це м'яко сказано... Рідкі [****]и..
  18. Like
    fronya40 reacted to Natali06 in Хлеб " Тартин" (Tartines Country Bread)   
    Ірочка, привіт!  На першому фото хліб зовсім невиброжений. Робота закваски  нульова.
    в тебе яка закваска? Як швидко вона підімається після годування? Ще питання про духовку:  який температурний режим при випіканні.
    Інший хліб в розрізі непоганий. А  зовнішній вигляд просто чудовий! 
    Про ковпак. Колись мені з Коиму передали гусятницю росвиробництва Кукмара. Дуже зручна для « батонних» хлібів
  19. Like
    fronya40 reacted to Магда in Папошник (он же кулич, он же паска)   
    Ого, оце ти герой! Я руками скільки здобного тіста не вимішу. Я максимум, що можу вимісити - це 3 кілограми тіста на хліб тартін. Там я мішу виключно руками, мішу повітряним замісом і води додаю в процесі замісу ще грам 100-150 поверх рецепта. І там у мене руки відпадають і в спині кілок. А здобне тісто я так добре руками не вимішу, мій ручний заміс не порівняти з замісом у хлібопічці. Тут я краще зроблю два заміси в хлібопічці, ніж один руками.
    Це правда, сил і бажання щось робити немає. На фоні загального треша і війни я ще у березні похоронила маму. Депресія і стрес накрили, але я зрозуміла, що ніхто, крім мене, мене в пучок не збере. Тому сім'я, робота, паски, крашанки, віра у вищу справедливість тримає нас на плаву. Колись все має стати нарешті добре, тримаймося.
  20. Like
    fronya40 reacted to Справжня господиня in Папошник (он же кулич, он же паска)   
    Наталя, які гарні! Великі, пухкі.
    Піду рецепт Анжели дивитися, бо скільки років тільки свій печу. 
     
    Подивилася і коменти почитала. Агонь! Лана, дякую!!!
  21. Like
    fronya40 reacted to valuhka in Папошник (он же кулич, он же паска)   
    А мне еще и комментарии в Ютубе подняли настроение. Девочки, вы умнички! А Анжеле отдельное спасибо за видео!
  22. Like
    fronya40 got a reaction from Lika_N in Кухонні посиденьки (балачки)   
    Це м'яко сказано... Рідкі [****]и..
  23. We together
    fronya40 got a reaction from Магда in Кексы на закваске по рецепту С.Кучерявой   
    Ой,нагадали мені ці кекси.. і побачила фото,і мій улюблений чайник,з мого життя до... Плакала трохи....дякую нашому форуму,кожного разу розумію,що ми разом...
  24. We together
    fronya40 got a reaction from Справжня господиня in Папошник (он же кулич, он же паска)   
    Я замішую в мисці,але з допомогою насадок міксера. Але ж,звісно,допомогаю руками. Теж робила завжди багато,десь на 1.5 л рідини,але в цьому році буде 1 штука. Щось зовсім нема бажання щось робити. Я навіть торт ,уперше за 30 останніх років,на день народження доньки не пекла, а купила...
  25. We together
    fronya40 got a reaction from Справжня господиня in Папошник (он же кулич, он же паска)   
    Я замішую в мисці,але з допомогою насадок міксера. Але ж,звісно,допомогаю руками. Теж робила завжди багато,десь на 1.5 л рідини,але в цьому році буде 1 штука. Щось зовсім нема бажання щось робити. Я навіть торт ,уперше за 30 останніх років,на день народження доньки не пекла, а купила...
×