-
Content Count
8100 -
Joined
-
Last visited
-
Days Won
205
Reputation Activity
-
fronya40 reacted to My Ukraine Cook in Український капусняк з м'ясом. Рецепт якому понад 100 років
Ингредиенты:
(каструля на 5л)
3,5 л води
700 г квашеної капусти
100 г пшоно
5 шт середньої картоплини
400 г м'яса
1 шт цибуля
1 шт морква
3 ст.л. томатної пасти
2 зубчики часнику
сіль, перець до смаку
зелень
50 г вершкового масла
олія для смаження засмажки
Метод
Замочуємо у воді м’ясо на 3-4 години, та пшоно промиваємо і теж намочуємо на 20 хвилин.
- В каструлю наливаємо (5л) 3,5 л води холодної, кладемо м’ясо(для капусняку я беру свинину, м’якиш та кістки). Ставимо на вогонь доводимо до кипіння і проварюємо 15 хвилин( не забуваємо знімати шумівкою пінку , яка буде утворюватися від м’яса)
- Як провариться м’ясо, додаємо квашену капусту(рекомендую руками віджати зайвий маринад з квашеної капусти), продовжуємо варити 30 хвилин.
- Далі додаємо пшоно та цілу очищену картоплю, зменшуємо вогонь і варимо 1 годину, але упродовж цієї години слідкуємо, за картоплею, і коли вона звариться, виймаємо і робимо з неї пюре.
- Коли пройшла 1 година, додаємо пюре, засмажку, нарізану зелень, часник, сіль, перець мелений чорний, вершкове масло. Все гарно перемішуємо, і далі проварюємо після закипання 5-10 хвилин на маленькому вогні. Далі вимикаємо вогонь(можна накрити рушником, щоб капусняк настоявся) і подаємо до столу
Український капусняк з квашеної капусти та м’ясом готовий)
Процес приготування у відео рецепті:
-
fronya40 got a reaction from Справжня господиня in Папошник (он же кулич, он же паска)
А в мене вперше за все життя ( ні вдруге....) не вийшло..чи дріжджі в Німеччині г... ,чи настрій не то... Але... Донька везе мені з України пасочку,в обід буде.
Замісила вчора в хп,зовсім не підійшло...наче вперше...
Я цю паску все життя роблю.. ще пам'ятаю ті " гарні" часи ,що із продуктів кисляк і маргарин..гусіні яйця. І така смачнюча ..а це положила все ,як завжди..і зовсім не підійшло..
-
fronya40 got a reaction from Справжня господиня in Папошник (он же кулич, он же паска)
А в мене вперше за все життя ( ні вдруге....) не вийшло..чи дріжджі в Німеччині г... ,чи настрій не то... Але... Донька везе мені з України пасочку,в обід буде.
Замісила вчора в хп,зовсім не підійшло...наче вперше...
Я цю паску все життя роблю.. ще пам'ятаю ті " гарні" часи ,що із продуктів кисляк і маргарин..гусіні яйця. І така смачнюча ..а це положила все ,як завжди..і зовсім не підійшло..
-
fronya40 got a reaction from Справжня господиня in Папошник (он же кулич, он же паска)
А в мене вперше за все життя ( ні вдруге....) не вийшло..чи дріжджі в Німеччині г... ,чи настрій не то... Але... Донька везе мені з України пасочку,в обід буде.
Замісила вчора в хп,зовсім не підійшло...наче вперше...
Я цю паску все життя роблю.. ще пам'ятаю ті " гарні" часи ,що із продуктів кисляк і маргарин..гусіні яйця. І така смачнюча ..а це положила все ,як завжди..і зовсім не підійшло..
-
fronya40 reacted to спокусницЯ in Папошник (он же кулич, он же паска)
Я в тихенькому шоці! Палич, ВИ МІЙ ГЕРОЙ!
Стільки було питань, а в результаті, гарнюні які вийшли! А фраза про те, що "Дуже швидко підходило все" просто мене вибила! В цьому році в мене був рекорд. Замісила тісто, і от від цього моменту, до витягнутої пасочки пройшло 13 годин...
Я робила грузинську і цю, так син все ж таки сказав, що ця рулить!
-
fronya40 reacted to Палич in Папошник (он же кулич, он же паска)
За масло(маргарин)...не треба мені було його ростопляти в микроволновці. При додаванні почало, хлюпати тісто при замісі. Прийшлось негайно зупинити процес і додати ще 35 гр. борошна.
Молоко розвів з домашніми вершками, густими. Не знаю яка в них жирність...200+50 на око. Підкажіть як було треба по пропорціям, по науки.
Жалкую що полінився гарно округляти порції. Так, отщіпнув кусок , кинув в бумажняну форму на вагах, і тоді скільки потрібно добавляв маленькими шматочками, чи відщіпув лишку ...форми змастив с початку трохи олією, пальцем.
Сьогодні знайшов і продивився тему на "другому" форумі, з впн. Неля писала, що робила паски і свої, і от Светти, і Месоєдівську, а більший сподобалась їй і гостям як раз ЦЯ.! Спробую скоро, напишу свою думку, по чесному.
-
fronya40 got a reaction from Наташшшка in Папошник (он же кулич, он же паска)
Я в шоці! Так все гарно вийшло ❤️. Палич,я білки по баночкам. По 4 шт. І роблю меренговий рулет,або творожна запіканка. В мене білки завжди в ходу,а жовтки по баночкам....
Масло вершкове. Я його добавляю,а колись маргарин. Я з маргарином нічого не роблю давно.
-
fronya40 got a reaction from Наташшшка in Папошник (он же кулич, он же паска)
Я в шоці! Так все гарно вийшло ❤️. Палич,я білки по баночкам. По 4 шт. І роблю меренговий рулет,або творожна запіканка. В мене білки завжди в ходу,а жовтки по баночкам....
Масло вершкове. Я його добавляю,а колись маргарин. Я з маргарином нічого не роблю давно.
-
fronya40 got a reaction from Наташшшка in Папошник (он же кулич, он же паска)
Я в шоці! Так все гарно вийшло ❤️. Палич,я білки по баночкам. По 4 шт. І роблю меренговий рулет,або творожна запіканка. В мене білки завжди в ходу,а жовтки по баночкам....
Масло вершкове. Я його добавляю,а колись маргарин. Я з маргарином нічого не роблю давно.
-
fronya40 reacted to lana19 in Папошник (он же кулич, он же паска)
Палич! Ви неймовірний! Сам освоїв та відтворив такий складний рецепт! Пишаюся Вами!
-
fronya40 reacted to Палич in Папошник (он же кулич, он же паска)
Прикрашав внук, я зробив глазур з пудри та цукру. Ще покрасили яйця в цибулевих шкарлупках, кракаде, та куркумі. Фі г ня якась((.
-
fronya40 reacted to Палич in Папошник (он же кулич, он же паска)
Перший - пішов.
Все як по рецепту майже. Вилучив з опари 50 г цукру, замінив на молоко. Гарно розчинилися дріжджі зато + сметана і залишок цукру. І + один жовток, бо яйця невеличкі, рівно 103 г всі 6 штук. Ізюм і курага по 50, вдвічі більше за рецептом, замочив у коньяку, обсушив, присипав мукою... По росчету 11.5 шт. форм 120 грамових, в останню, 12ту кинув лиш 85 грн. Полінився розгладить шапочки(((
Дуже швидко підходило все. 30" опара, і по 30" тісто з 1 обминкой. В формах у духовці десь 45-50 хвилин. Випічка з холодної 15"+15".
Завтра верх покрасю глазур'ю.
-
fronya40 got a reaction from Палич in Папошник (он же кулич, он же паска)
Працює. Я ж робила замість молока - вершки,збирані з домашнього молока
-
fronya40 got a reaction from Коник in Папошник (он же кулич, он же паска)
И температуру в духовке меньше.
А у меня небольшой конфуз. Вчера была у дочки, решила у неё испечь. Помочь так сказать. Сделала порцию папошника и пол порции по Дарии Цвек( интересно было).
Сегодня единогласно показали, что вкусный самый папошник. Получилось у меня 14 пасок,2 взяла домой. Собралась домой,сложила вещи,и...что то попутало меня,взяла у дочки попробовать средство Антижир Фада. Засунула в бок пакета. Паски поставила в коробку. И поехала с зятем домой. Приехали, вынимать сумки,а Фада открылась крышка и все в пакет...на мои пасочкииииии... ну и все ..и вещи немного,ничего не испортилось,все в стирку,кроме пасок... так что счс я в процессе выпечки. Замесила на полпорции в хлебопечке и решила покупать тестомес.
П.с. получились отличные!!!!!!!!
Кстати,покупала в варусе какие то живые дрожжи- Духмяные. Тесто так подходило ловко. А дома уже на Львовских. Похуже.
-
fronya40 reacted to Палич in Папошник (он же кулич, он же паска)
Так, це "класика" заварного тіста. Що б гарантовано не було комочків треба зразу змочити муку для заварювання частиною (1/3 -1/4 від загального об'єму ) теплої (до 70°С) води чи молока, а вже потім залити кип'ятком. Та і не обов'язково ждать коли прям закипить і (недайбог) ще з біжить, головне щоб температура була значно вище 70°.
-
fronya40 got a reaction from Справжня господиня in Папошник (он же кулич, он же паска)
Я замішую в мисці,але з допомогою насадок міксера. Але ж,звісно,допомогаю руками. Теж робила завжди багато,десь на 1.5 л рідини,але в цьому році буде 1 штука. Щось зовсім нема бажання щось робити. Я навіть торт ,уперше за 30 останніх років,на день народження доньки не пекла, а купила...
-
fronya40 got a reaction from Lika_N in Кухонні посиденьки (балачки)
Це м'яко сказано... Рідкі [****]и..
-
fronya40 reacted to Natali06 in Хлеб " Тартин" (Tartines Country Bread)
Ірочка, привіт! На першому фото хліб зовсім невиброжений. Робота закваски нульова.
в тебе яка закваска? Як швидко вона підімається після годування? Ще питання про духовку: який температурний режим при випіканні.
Інший хліб в розрізі непоганий. А зовнішній вигляд просто чудовий!
Про ковпак. Колись мені з Коиму передали гусятницю росвиробництва Кукмара. Дуже зручна для « батонних» хлібів
-
fronya40 reacted to Магда in Папошник (он же кулич, он же паска)
Ого, оце ти герой! Я руками скільки здобного тіста не вимішу. Я максимум, що можу вимісити - це 3 кілограми тіста на хліб тартін. Там я мішу виключно руками, мішу повітряним замісом і води додаю в процесі замісу ще грам 100-150 поверх рецепта. І там у мене руки відпадають і в спині кілок. А здобне тісто я так добре руками не вимішу, мій ручний заміс не порівняти з замісом у хлібопічці. Тут я краще зроблю два заміси в хлібопічці, ніж один руками.
Це правда, сил і бажання щось робити немає. На фоні загального треша і війни я ще у березні похоронила маму. Депресія і стрес накрили, але я зрозуміла, що ніхто, крім мене, мене в пучок не збере. Тому сім'я, робота, паски, крашанки, віра у вищу справедливість тримає нас на плаву. Колись все має стати нарешті добре, тримаймося.
-
fronya40 reacted to Справжня господиня in Папошник (он же кулич, он же паска)
Наталя, які гарні! Великі, пухкі.
Піду рецепт Анжели дивитися, бо скільки років тільки свій печу.
Подивилася і коменти почитала. Агонь! Лана, дякую!!!
-
fronya40 reacted to valuhka in Папошник (он же кулич, он же паска)
А мне еще и комментарии в Ютубе подняли настроение. Девочки, вы умнички! А Анжеле отдельное спасибо за видео!
-
fronya40 got a reaction from Lika_N in Кухонні посиденьки (балачки)
Це м'яко сказано... Рідкі [****]и..
-
fronya40 got a reaction from Магда in Кексы на закваске по рецепту С.Кучерявой
Ой,нагадали мені ці кекси.. і побачила фото,і мій улюблений чайник,з мого життя до... Плакала трохи....дякую нашому форуму,кожного разу розумію,що ми разом...
-
fronya40 got a reaction from Справжня господиня in Папошник (он же кулич, он же паска)
Я замішую в мисці,але з допомогою насадок міксера. Але ж,звісно,допомогаю руками. Теж робила завжди багато,десь на 1.5 л рідини,але в цьому році буде 1 штука. Щось зовсім нема бажання щось робити. Я навіть торт ,уперше за 30 останніх років,на день народження доньки не пекла, а купила...
-
fronya40 got a reaction from Справжня господиня in Папошник (он же кулич, он же паска)
Я замішую в мисці,але з допомогою насадок міксера. Але ж,звісно,допомогаю руками. Теж робила завжди багато,десь на 1.5 л рідини,але в цьому році буде 1 штука. Щось зовсім нема бажання щось робити. Я навіть торт ,уперше за 30 останніх років,на день народження доньки не пекла, а купила...