-
Content Count
8090 -
Joined
-
Last visited
-
Days Won
204
Reputation Activity
-
fronya40 got a reaction from спокусницЯ in Маскарпоне Меренговый Рулет (Mascarpone Meringue Roulade)
Вчера пекла этот чудо рулет. Как же я его боялась. А он совсем не тяжёлый. Но очень очень вкусный.
-
fronya40 reacted to Фрекен Бок in Піріжкове тісто від Олександра Селезньова
Ингредиенты:
Молоко 200 мл
Яйця 2 шт
Дріжжи 10 гр сухих (або 30 гр пресованых)
Цукор 65 гр
Сіль 12 гр
Борошно 450-500 гр.
Масло вершкове розм'якшене 65 гр
Метод
У хлібопічку скласти дріжджі, борошно, тепле молоко, сіль, цукор, яйця. Добре вимісити тісто (у мене режим Пельмені). Наприкінці поступово ввести розм'якшене вершкове масло і знову добре вимісити. Дати підійти до збільшення в 2-2,5 рази. Далі обім'яти та сформувати пиріжки. Готовим пиріжкам також дати відстоятися близько години. Випікати при температурі 180 * 25-30 хвилин.
Дуже приємне тісто, універсальне, підійде і для солодких, і для несолодких пиріжків та пирогів. Спробуйте!
-
fronya40 reacted to Максим Chef in Ідеальний маринад для курячого філе
Зберігайте рецепт найсоковитішого курячого філе!
Куряче філе 1 шт 220 г
Копчена паприка 2 г
Часник 2 г
Перець за смаком
Сіль за смаком
Соєвий соус 40 г
Олія 20 г
Мед 50 г
Гіриця солодка 25 г
Беремо куряче філе та за допомогою виделки робимо безліч дірочок, щоб м’ясо швидше промариновалося, потім додаємо копчену паприку, сухий часник, перець чорний, сіль, соєвий соус, олію, накриваємо фольгою та ставимо в розігріту духовку 220С на 35 хв.
Поки куряче філе запікається ми приготуємо соус для запікання.
Для цього нам знадобиться, мед, солодка гірчиця та олія, все змішуємо.
Потім достаємо куряче філе та змащюємо гірчичним соусом та ставимо запікати ще на 10 хв при температурі 200С.
Куряче філе готове, нарізаємо та поливаємо соусом який залишився після випікання.
-
fronya40 reacted to Справжня господиня in Що ми їмо сьогодні? А що завтра?
Ось тільки напекла! Тільки витягла з духовки і вирубили світло! Вспіла!!!
Фоткала вже з ліхтариком в руці, ще гарячі.
Рогалики дуже смачні, повидло малинове магазинне.
-
fronya40 reacted to Справжня господиня in Що ми їмо сьогодні? А що завтра?
Сьогодні поруч з моєю роботою, точніше прямо за стіною, відкрився рибний магазин. І поперлася я туди подивитися. Подивилася. От результат
Їх 20 штук, і ще 3 ми з Вовою з*їли гарячими. Фарш з червоної риби 700 г + 350 г філе тріски.
От навіщо я туди поперлася?
-
fronya40 reacted to спокусницЯ in Що ми їмо сьогодні? А що завтра?
Мама робила смажені баклажани так. Оці шайбочки смажених баклажан, трішки майонеза з часником, кільце обсмаженного перцю ( це ще потрібно було підібрати перець, який по діаметру підходить!) В ньому смажена морквочка з цибулею, зверху шматочок помідори і знову майонезік з часником. Було гарно, смачно але я на такий садомазо не здатна, тому спростила. На шайбу смаженого баклажана, змащену майонезом з часником, викладаю ложку суміші смаженої моркви, цибулі, грибів, перця + мілко нарізана помідорка. І зелень зверху .
-
fronya40 reacted to Магда in Що ми їмо сьогодні? А що завтра?
А я люблю і кабачки, і баклажани) Тільки баклажани я жарю язичками, потім змащую майонезом з часником, кладу помідорчик і листочки петрушки і так закручую в рулетик. Та давно такого не робила, бо зажирне вже таке їсти. Оце нагадала - запечу на грилі баклажани та накручу на вечерю)
-
fronya40 reacted to Наташшшка in Що ми їмо сьогодні? А що завтра?
В мене сьогодні тушкована картопля з м'ясом і грибами. І свіжі помідорки. Ще спекла шарлотку. І жменька горішків ліщини.
А ні, це не все! Ще нас вгостили свіженьким салом і шкварками(тут де живу зараз так називають м'ясо-свіжину підсмажену шматочками. А коли жила в Луцьку, то шкварки - то були вижарки сала)
-
fronya40 reacted to Справжня господиня in Що ми їмо сьогодні? А що завтра?
А чого? Я теж жарю кружечками, перемазую майонезом і складаю в стовпчики. Помідор не додаю, Вова так любить. Для себе оті жарені кружечки змащую кісточкою рідиною (сік після жарення+оцет), притрушую часничком сухим і хай всі йдуть лісом!
-
fronya40 got a reaction from РАДУШКА in росія напала на Украіну. Війна. россия напала на Украину. Война. путин будь ты проклят!
В мене чоловік був українець,але вважав себе росіянином. Бо мати з Росії,і це було престижно. В 1984 р.ми поженились. Але як тільки ми стали незалежні,він став вивчати українську мову,доньку віддали в українську школу. І постійно розповідав мені ці страшні історії про Україну. Я нервувала,бо була дурною зомбі із радянського союзу... Він був дуже розумною людиною. Розповідав про Чечню,про тварюку пуйла.. про що ми сама найкраща країна у світі і які талановиті люди..і які тварюки кацапи.. а я все не хотіла слухати..бо я зомбі.. Він помер в 2008 році, і мені так хотілось би сказати,що мені соромно,що я сперечалася і плювалася.
А тепер дивіться,я була одна,і мені було 16 років. В мене був один Бог - Ленін. Пройшло багато років,що б я цього позбулася. А ці істоти живуть в цій кацапії,їх зомбують кожного дня і вони вірять ,що ми такі і є. Як та Мона,що з нами дружила і потім люто стала ненавидіти. У них тепер Бог диявол. І він забрав їх душі...
-
fronya40 got a reaction from РАДУШКА in росія напала на Украіну. Війна. россия напала на Украину. Война. путин будь ты проклят!
В мене чоловік був українець,але вважав себе росіянином. Бо мати з Росії,і це було престижно. В 1984 р.ми поженились. Але як тільки ми стали незалежні,він став вивчати українську мову,доньку віддали в українську школу. І постійно розповідав мені ці страшні історії про Україну. Я нервувала,бо була дурною зомбі із радянського союзу... Він був дуже розумною людиною. Розповідав про Чечню,про тварюку пуйла.. про що ми сама найкраща країна у світі і які талановиті люди..і які тварюки кацапи.. а я все не хотіла слухати..бо я зомбі.. Він помер в 2008 році, і мені так хотілось би сказати,що мені соромно,що я сперечалася і плювалася.
А тепер дивіться,я була одна,і мені було 16 років. В мене був один Бог - Ленін. Пройшло багато років,що б я цього позбулася. А ці істоти живуть в цій кацапії,їх зомбують кожного дня і вони вірять ,що ми такі і є. Як та Мона,що з нами дружила і потім люто стала ненавидіти. У них тепер Бог диявол. І він забрав їх душі...
-
fronya40 got a reaction from Lika_N in Лапшерезки-тестораскатки, спагетницы, машинки для пасты
а я благодаря вам налепила целую кучу пельменей. у меня валялась круглая форма, ей лет около 30. Но что то с ней не очень я дружила. И вчера вот "налепила "100 штук пельменей. Ну да ,это не сравнить с ручной лепкой.
тесто взяла заварное-яйцо, неполный стакан кипятка, 1 ст.л раст.масла, соль и около 3 ст.муки. В хлебопечке быстро замесила. тесто очень послушное. И это все заняло с полчаса времени.Сама лепка пельменей-около 15 мин. Заморозила и все)) Прям горжусь собой и планшет равиоли уже не хочу.Хватит мне и этой штуки на пока.
-
fronya40 reacted to Максим Chef in Домашній хліб без дріжджів
Дуже простий та швидкий рецепт Домашньго хлібу.
Інгредієнти:
Кефір - 200 г
Сіль - 2 г
Вода - 100 г
Борошно - 520 г
Олія - 50 г
Розпушувач - 2 г
Вершкове масло - 50 г
Кріп
Часник
Спосіб приготування:
В миску наливаємо теплий кефір, олію, насипаємо цукор та сіль, наливаємо олію. Все ретельно перемішуємо;
Додаємо муку та перемішуємо;
Вимішуємо тісто, формуємо кулю та розрізаємо її навпіл, потім нарізаємо шматочки тіста та формуємо маленькі кульки;
Накриваємо кульки легкою тканиною та залишаємо на 10 хвилин;
Соус:
До вершкового масла додаємо часник та кріп, перемішуємо;
З кульок формуємо млинчики, розтягуючи тісто;
На розігріту сковорідку викладаємо млинчики з тіста та підсмажужмо з двох сторін;
Змащюємо вершковим маслом
-
fronya40 reacted to Фрекен Бок in Пиріжки з чим завгодно
Спробуйте, це смачно)
Можна потеоретизувати, що кислота сприяє більш сильної структурі глютена🤓 У мене є рецепт «Наполеона» на воді с додаванням оцету, и є на сметані. Думаю, принцип той самий. В цьому рецепті чому б не змінити сметану на кефір, жирів тут більше чим🤔
-
fronya40 reacted to Справжня господиня in Кухонні посиденьки (балачки)
Сьогодні на базарі набрала помідор рожевих по 20 грн! Нормальні добрі помідори, взяла що було в ящику десь 5-5,5 кг. Пішла в Варус, набрала синіх по 20 і наварила першу партію свого соте. Зазвичай я його роблю у вересні або жовтні, коли повно дешевих овочів, але по таким цінам я не встояла.
Ще й огірків взяла по 35 дуже добрих, останні були, зараз закатаю в банки. В нас огірки самі красиві по 60, та хай їм грець за таку ціну.
-
fronya40 reacted to Фрекен Бок in Пиріжки з чим завгодно
Склад:
Масло вершкове 200 гр (мʼяке)
Сметана 200 гр
Борошно 3-3,5 ст. (приблизно 450 гр)
Сіль 1/2 ч.л.
Цукор 1/2 -1 ст. л.
Метод:
Масло перетерти з борошном, додати сметану з сілью та цукром, швидко вимісити тісто. Воно еластичне, приемне, не липне до робочої поверхні та рук. Положити в холодильник приблизно на годину. Після чого можна формувати пиріжки. З цієї кількості тіста виходить 15 кружечків вагою 60 грам, діаметром 10-11см. Начинка будь-яка улюблена. Соковита, але не мокра. Зверху пиріжки змастити яйцем. Випікати при температурі 180-190*С 20-25 хвилин. Подавати краще холодними.
Рецепту сто років. У моєї літньої колеги він називався її фірмовим)) Але він з книжки Лемкуль «Святковий стіл»)) Обставини змусили його згадати та він реально залетів! Якщо раптом не знаєте, спробуйте.
Мої варіанти начинки: 1)фарш, обсмажений с цибулею, морквою та зірою. 2) цибуля, гриби та картопля. Картопля дрібним кубиком бланширується в гарячої солоній воді, додається в гриби, яки обсмажені з цибулею і трохи протушковується разом.
-
fronya40 reacted to Максим Chef in Секрети домашньої піци.
Тісто:
Дріжджі - 10 г
Вода температурою 30 градусів 255 г
Мука - 500 г
Олія оливкова - 45 г
Сіль - 10 г
Цукор - 10 г
Спосіб приготування:
10 грам сухих дріжджів заливаємо водою температурою кімнатної температури розмішуємо та відставляємо, щоб дріжджі розчинились;
В окрему миску насипаємо 500 грам муки, додаємо 10 грам солі та 10 грам цукру. Перемішуємо все;
Муку з сіллю та цукром додаємо в миску з дріжджами;
Додаємо 45 грам олії, перемішуємо та вимішуємо тісто;
Можна додати трошки олії на руки, щоб тісто не липло до рук під час вимішування;
Робимо три порції тіста;
Беремо три тарілки і змащуємо їх олією трошки. Туди кладемо наше тісто та накриваємо харчовою плівкою;
Тісто підходить 1,5 години
Стіл посипаємо мукою борошном, викладаємо на нього тісто та посипаємо зверху борошном також формуємо піцу;
Соус:
Томати палаті - 120 грам
Базилік - 2 листочка
Оливкова олія - 40 грам
Сухий часник - 2 грами
Перець, сіль
Приготування соусу:
120 грам томатів пелаті виливаємо в блендер, додаємо базилік, оливкову олію, сухий часник, перець, сіль;
Збиваємо все в блендері;
Наш соус готовий;
Начинка:
Шампіньйони - 45 грам
Сир моцарела - 200 грам
Соєвий соус - 20 грам
Цибуля - 20 грам
Томатний соус - 120 грам
Салямі - 100 грам
Болгарський перець - 30 грам
Нарізаємо шампіньйони та маринуємо їх в соєвому соусі та олії;
Нарізаємо цибулю;
На піцу зверху намазуємо томатний соус;
Кладемо цибулю та посипаємо сиром, додаємо салямі та гриби;
Нарізаємо болгарський перець мілким кубиком та додаємо зверху;
Ставимо в розігріту до 250 С піч та випікаємо 15 хвилин;
Смачного)
-
fronya40 reacted to Магда in Що ми їмо сьогодні? А що завтра?
Світлана, знайшла, у нас вже є цей рецепт, тільки я не додаю ні бекону, ні ковбаси:
І твій би пиріг я з задоволенням скуштувала б. Кабачки - універсальний золотий продукт!
А, ще згадала, минулого року робила варення з кабачків та апельсину за Клопотенком) Я скептично відношуся до таких рецептів, бо ж розумію, що тут кабачок являється просто безвкусною базою, основою, яку підсолодили цукром і ароматизували апельсином. Але ж так смачно вийшло! На сніданок до вафель чи млинців тільки мелькнуло)
-
fronya40 reacted to Справжня господиня in Що ми їмо сьогодні? А що завтра?
Наталочко, виглядає дуже смачно! Давай оформи рецептом, я з задоволенням приготую.
А я нещодавно з кабачків зробила вдалий експромт. Разказую.
Кабачки натерла, підсолила і вони в друшляку стояли пускали сік. Віджала.
Була неприкаяна половина великої моркви, натерла її на дрібній тертушці втуди до кабачка.
Вбила 2 чи 3 яйця, додала борошна. Натерла ще залишки твердого несмачного сиру грам 70. Подумала і сипанула ще добрячу ложку манки. Хмелі-сунелі, перець мелений.
Через 15-20 хвилин вилила це тісто на деко і запекла хвилин 20.
Поки воно стигло, знайшла в холодильнику дві котлети-сиротки, що ждали свого часу вже давно. Натерла їх руцями на крупній терці і додала мазіку.
Кабачковий корж розрізала на 4 частини. Нижню покрила половиною котлет, наверх другий корж просто помазала мазіком, зверху третій корж з котлетами, четвертий з мазіком і посипала кропом. Зверху трошки колечки помідора, бо він був один.
Ну дуже смачно получилося!!! З*їли швидко!
Не фоткала, бо планшет був розряжений.
З часничком було б краще набагато, але ... але.
-
fronya40 reacted to Магда in Що ми їмо сьогодні? А що завтра?
Ось, знайшла, це виявляється з сайту sterngotovit.com
-
fronya40 reacted to Максим Chef in Надзвичайно смачні баклажани
Я впевнений - це буде ваша найулюбленіша страва з баклажану.
Баклажан - 650 г (2 шт великих)
Сіль, перець
Оливкова олія - 20 г
Цибуля - 180 г
Перець болгарський - 100 г
Зелена цибуля - 30 г
Фарш із яловичини - 400 г
Сухий часник - 2 г
Кетчуп - 50 г
Соєвий соус - 20 г
Моцарела - 100 г
Спосіб приготування:
Нарізаємо баклажан товстими кільцями, посипаємо сіллю та перцем, поливаємо оливковою олією, перемішуємо, викладаємо їх на застелену пергаментом форму та ставимо в пічку на 190 С на 15 хвилин;
Нарізаємо цибулю, болгарський перець та зелену цибулю;
Обсмажуємо цибулю, та додаємо фарш із яловичини, болгарський перець, сухий часник, сіль, кетчуп, соєвий соус та зелену цибулю. Тушкуємо все разом;
Натираємо моцарелу;
На засмажені баклажани додаємо тушений фарш;
Зверху кладемо базилік та моцареллу;
Запікаємо в духовці на протязі 10 хвилин при температурі 200 С
-
fronya40 reacted to Справжня господиня in Кухонні посиденьки (балачки)
А я в цьому році вже без дачі і без врожаю. Чесно - рада! Бо як вспомню ту свою грушу Любимиця Клаппа і гілки, на яких і листя від груш не видно... хай тепер в інших хазяїв голова болить, куда її дівати і куда ще закопати.
Пішла на базар, купила 2,5 кг персиків по 30 грн, закрила 4 бутиля 3л і буде мені взимку смачно. Смачніше, чим груша.
-
fronya40 reacted to musinka in Кухонні посиденьки (балачки)
Дівчатка, цілий день була зайнята. А щас думаю зайду в то сообщение "від Лени" зроблю скрин. Зайшла, а там вже все чисто, почистили.Осталось тіки моє посланіє, де я написала що не можу проголосувати. Удаліла тот чат, заблокувати не получилось.
Сьогодні закатувала томатний сік і сік з груша/яблуко/ мускатний білий виноград. Яблука вже скінчилися, осталась на дереві тіки Семеренка, но її в цьому році зовсім мало. Груша, падла, забодала. Стаття з дерева і гниє. Два дні робила з неї мармелад на агаре. По принципу можно джема з абрикоси на агаре.тіки робила спочатку груша+яблоко, а вчора груша+ яблоко+ персик. Протирала проведенню суміш через шнековую соклвижималку Получилось як настоящий мармелад, 17 поллитрушек будемо взимку насолоджуватися
Ще робила пюре яблучне, но те пробивала ногою блендера.
-
fronya40 got a reaction from musinka in Кухонні посиденьки (балачки)
Це зараз вірус,у моєї подруги на тому тижні все було зломане. І просили і підпис і гроші.
-
fronya40 got a reaction from musinka in Кухонні посиденьки (балачки)
Неля,це її взломали. А твій контакт був у неї в телефоні.
Мені таке прийшло від жінки,з якою познайомилася в автобусі і записала її телефон,мені прийшло по ссилці, щоб я полайкала. Я і пішла.
Зараз треба зайти в ватсап і телеграм і поставити паролі.
Що ще можна зробити,я не знаю...