-
Публікації
355 -
Зареєстрований
-
Відвідування
-
Days Won
2
Тип публікації
Профілі
Статьи
Форум
Галерея
Календар
Усі публікації користувача Мері
-
Спосіб приготування Закваску готувала так50+50+50(житній стартер+50 житнє борошно+50 води) на 4-5 год,залежить від Т приміщення і сили закваски. Змішати закваску, воду, борошно і залишити на 20-25 хв. для аутолізу. Коли мине цей час, включити заміс (хлібопічка чи комбайн). Через 5 хв .після початку замісу добавити мед, масло і сіль. Тісто приємне і шовковисте, повністю відстає від стінок чаші. Викласти тісто у змащену олією посудину для бродіння (виростання). Час 2 год. (+-) також все від Т в приміщенні. Я користувалась мискою з теплою водою,туди ставила відро з тістом.В р-ні 25-27 градусів. Бо в мене холодно,то процеси затягуються.За цей період тісто розтягти і скласти на 30 і 60 хв. Через 2 год викласти тісто на робочу поверхню, підтягнути акуратно докупи і залишити на 15 хв для розслаблення. Потім сформувати батон і покласти в корзину чи миску для розстою на 30 хв. при кімнатній температурі і 1 год в холодильнику. Духовку нагріти до 240 градусів. Покласти хліб в гарячу духовку : перші 15 хв. з паром або під кришкою-ковпаком, через 15 хв. пар випустити, температуру знизити до 210 градусів і допікати ще 20 хв. Ось такий рецепт склався! Смачного! Ще спробую з нічною розстійкою у холодильнику, то згодом принесу. А цей після ночі в холодильнику.
-
Ингредиенты: Тісто: 265 г борошна 190 г води(краще 160) 8 г дріжджів(пресовані) 2 г солі 20 г цукру 15 г масла З вказаних інгредієнтів замісити вязке тісто.Борошна не підсипати,навіть якщо виглядає ,що конче треба. Бродіння 4 години,за цей час рази зо три скласти тісто конвертом. Коли пройде час бродіння,тісто викласти на змазану олією дошку(в ідеалі силіконовий килимок) ,зробити жгутик і з нього формувати кульки,як горіхи(грецькі). Час підростання під плівкою,ще 30 хв. За 10 хв. до завершення часу розігріти фритюр .Китайськими палочками(або щось в цьому роді) натикати пампушок ,щоб робилась дирка і в олію,до золотистого кольору треба підсмажувати. Витягти ,дати вистигнути посипати пудрою і вперед ,руйнувати свої фігурки)) Я робила два вида тіста.Перше було з зеленого борошна,там води 190,нічого з того не вийшло,і складування не допомогло((Їсти то можна,але показувати комусь,боронь Боже. А от в червоне я дала менше води,і о,,це було чудово..Тісто приємне,і легше працювати.Хоча зразу по вигляду,зовсім наче не пампушкове тісто. На жаль,плани в мене на це борошно були набагато серйозніші і навіть авторський рецепт готувався..Але так сталось,що втілити ці задумки я поки що неможу(((( Розбила духовку і поки що в глибокому трансі і розпачі.
-
Печенье Zezettes de Sète с красным вином и фиолетовым бататом
Мері відповів в тему lana19 в Печенье, пряники, бискотти, вафли
В мене мягке тісто вийшло. І за день не задубіло.Я брала не мл а в грамах вино і олію.То може неправильно. Але зранку спекла.Супер.Дякую.Зараз допечу решту.- 11 відповідей
-
- бататом
- фиолетовым
- (і ще %d)
-
Оооо,чудесний!! У нас знову суперновинка! Дякую.
-
Печенье Zezettes de Sète с красным вином и фиолетовым бататом
Мері відповів в тему lana19 в Печенье, пряники, бискотти, вафли
А можна тісто довше залишати ніж 30 хв?- 11 відповідей
-
- бататом
- фиолетовым
- (і ще %d)
-
Печенье Zezettes de Sète с красным вином и фиолетовым бататом
Мері відповів в тему lana19 в Печенье, пряники, бискотти, вафли
Ти чудесна! Браво1 Отправлено Вчера, 12:31 А на білому з бататом можна?- 11 відповідей
-
- бататом
- фиолетовым
- (і ще %d)
-
Ресторанна подача,фото ,манера. Описання як профі. Цінуємо твої знання і надбання. Здоровя і сил. Бо це надихає і допомагає.
- 8 відповідей
-
- копченый
- свекольно-сельдереевый
- (і ще %d)
-
Чергове тепло і ніжність ваших рук. Хліб прекрасний!
-
Ви як завжди неперевершені! Любуюсь,захоплююсь,і ніякі круті українські пекарні не можуть похвалитись такими чуйними пекарями,які можуть все.!Ви талант і геній.
-
Хлеб несладкий из поленты (Polenta bread unsweetened)
Мері відповів в тему Natali06 в Из разных видов муки
Бомбезно!!!!!Дай Боже вашим рукам сили і здоровя на довгіїї роки!- 5 відповідей
-
- unsweetened)
- bread
- (і ще %d)
-
ні,магазинної хочуть
-
А ,свекруха дала стару радянську мясорубку,то неъ.Але плотно не вийшло ще. Дякую. Ти ж в курсы якби не ти,нычого б не було)
-
Завдяки інформації,яку тут прочитала,якою мене Лана наділила,вийшла перша імпровізація із того,що мала. Свинно-говяжа мелено-рублена)))
-
Дякую.Те що треба. Покупна гадость,а своя буде тепер супер.
-
Колбаса "Ветчинная" курино-свиная (сухой предпосол)
Мері відповів в тему lana19 в Мясо / Колбасные изделия
Так,дякую.Твої цінні поради всі врахувала. Реально,ти дуже допомогла. -
Колбаса "Ветчинная" курино-свиная (сухой предпосол)
Мері відповів в тему lana19 в Мясо / Колбасные изделия
І знову я)) Цей раз вже не хвилювалась так.Завдяки навчанню Лани у мене все вийшло..ну майже все))) Цілую за науку і "вселяння" віри. -
Трішечки. Я цю паску полюбила,але тепер я знаю рецепт напамять)) Вона чудова.
-
Маришенька, будем рады в нашем обществе бататоманов! Він пухкий як губка. Дуже файний.
-
Несу вам подяку)
-
Макаронс з борошна з насіння. Просто та дешево!
Мері відповів в тему Akvarel в Безе, меренги, макаронс
Супер рецепт. Дякую.І не так страшно переводити продукти ) -
Пироги в стакане. Пряный медово-яблочный пирог
Мері відповів в тему Natali06 в Сладкие пирожки, пироги, ватрушки, сочни, чизкейки
Клас!! ЦІкавинка) А де такі сткани взяти? -
Це було у Львові.Я не була присуня,лише частину реквізиту зробила. 3 хліби і 2 паски
-
Ингредиенты: 250 г закваска пшенична 100г моркви пюрированої 100 г яблука натертого 100 води 450 г борошно 1 сорт(можна вищий) 50 г пшеничне цільнозернове борошно 1 ч.л. меду 18 г солі 2 г дріжджів(можна без них) Зранку взяти 50г пшеничного стартеру+100 води і 100 борошна,змішати і залишити при кімнатній Т на 6-8 год(а може й більше),залежить від Т в кімнаті і сили закваски. Вечером тру моркву на дрібній тертці і трохи ще пюрирую блендером,яблуко тру на дрібній тертці,пюрирувати вже не треба,добавляєм закваску ,борошно воду,дріжджі,якщо з ними ,змішуємо до поєднання компонентів і залишаємо на 20 хв. Через 20 хв включаємо заміс,добавляючи 1 ч.л. меду. Через 6-7 хв дорбавляємо сіль і продовжуєм заміс до повного відставання тіста від стінок чаші. Викладаєм наше тісто в змащену олією посудину.,ставимо в тепле місце:бажано при Т25-26 г. Розтягти і скласти тісто через 30 і 60 хв ,від початку бродіння.Загальний підйом 2-2,5 год. Якщо без дріжджів ,час може трохи збільшитись. Викладаєм наше тісто на робочу поверхню,акуратно підтягуєм кінці і даєм відпочити ще 15 хв.Потім через 15 хв. формуємо буханець і відправляємо на виростання в холодильник,добре сховавши корзинку в пакет,щоб не було засихання тіста. Зранку включаємо духовку,нагріваєм до 240 г.Викладаєм з корзинки на камінь,сковороду чи що завгодно,накриваєм мискою або створюєм пар і 15 хв. з паром,потім Т понижуємо до 210 ,пар випускаєм і допікаєм ще 25 хв. Може бути ,що корзинка з тістом ще будуть хв. 30-40 зігріватись при кімнатній Т,поки нагрівається духовка.Можна й без цього. Рецепт мій, результат 6 хлібин за два дні.Тому й ділюсь. хлібини великі 900+ Смачного.Дякую.
-
Ось ще,на професійному фотоапараті МК по фудфотографії.
-
хай так.. ігноруйте все що повязано,щоб уникати поганих емоцій і лишніх думок.