Перейти до вмісту

Мері

Пользователи
  • Публікації

    355
  • Зареєстрований

  • Відвідування

  • Days Won

    2

Усі публікації користувача Мері

  1. Спосіб приготування Закваску готувала так50+50+50(житній стартер+50 житнє борошно+50 води) на 4-5 год,залежить від Т приміщення і сили закваски. Змішати закваску, воду, борошно і залишити на 20-25 хв. для аутолізу. Коли мине цей час, включити заміс (хлібопічка чи комбайн). Через 5 хв .після початку замісу добавити мед, масло і сіль. Тісто приємне і шовковисте, повністю відстає від стінок чаші. Викласти тісто у змащену олією посудину для бродіння (виростання). Час 2 год. (+-) також все від Т в приміщенні. Я користувалась мискою з теплою водою,туди ставила відро з тістом.В р-ні 25-27 градусів. Бо в мене холодно,то процеси затягуються.За цей період тісто розтягти і скласти на 30 і 60 хв. Через 2 год викласти тісто на робочу поверхню, підтягнути акуратно докупи і залишити на 15 хв для розслаблення. Потім сформувати батон і покласти в корзину чи миску для розстою на 30 хв. при кімнатній температурі і 1 год в холодильнику. Духовку нагріти до 240 градусів. Покласти хліб в гарячу духовку : перші 15 хв. з паром або під кришкою-ковпаком, через 15 хв. пар випустити, температуру знизити до 210 градусів і допікати ще 20 хв. Ось такий рецепт склався! Смачного! Ще спробую з нічною розстійкою у холодильнику, то згодом принесу. А цей після ночі в холодильнику.
  2. Ингредиенты: Тісто: 265 г борошна 190 г води(краще 160) 8 г дріжджів(пресовані) 2 г солі 20 г цукру 15 г масла З вказаних інгредієнтів замісити вязке тісто.Борошна не підсипати,навіть якщо виглядає ,що конче треба. Бродіння 4 години,за цей час рази зо три скласти тісто конвертом. Коли пройде час бродіння,тісто викласти на змазану олією дошку(в ідеалі силіконовий килимок) ,зробити жгутик і з нього формувати кульки,як горіхи(грецькі). Час підростання під плівкою,ще 30 хв. За 10 хв. до завершення часу розігріти фритюр .Китайськими палочками(або щось в цьому роді) натикати пампушок ,щоб робилась дирка і в олію,до золотистого кольору треба підсмажувати. Витягти ,дати вистигнути посипати пудрою і вперед ,руйнувати свої фігурки)) Я робила два вида тіста.Перше було з зеленого борошна,там води 190,нічого з того не вийшло,і складування не допомогло((Їсти то можна,але показувати комусь,боронь Боже. А от в червоне я дала менше води,і о,,це було чудово..Тісто приємне,і легше працювати.Хоча зразу по вигляду,зовсім наче не пампушкове тісто. На жаль,плани в мене на це борошно були набагато серйозніші і навіть авторський рецепт готувався..Але так сталось,що втілити ці задумки я поки що неможу(((( Розбила духовку і поки що в глибокому трансі і розпачі.
  3. В мене мягке тісто вийшло. І за день не задубіло.Я брала не мл а в грамах вино і олію.То може неправильно. Але зранку спекла.Супер.Дякую.Зараз допечу решту.
  4. Мері

    Винный хлеб (Wine bread)

    Оооо,чудесний!! У нас знову суперновинка! Дякую.
  5. Ресторанна подача,фото ,манера. Описання як профі. Цінуємо твої знання і надбання. Здоровя і сил. Бо це надихає і допомагає.
  6. Чергове тепло і ніжність ваших рук. Хліб прекрасний!
  7. Мері

    Хлеб "Круги на полях" (Crop circle bread)

    Ви як завжди неперевершені! Любуюсь,захоплююсь,і ніякі круті українські пекарні не можуть похвалитись такими чуйними пекарями,які можуть все.!Ви талант і геній.
  8. Бомбезно!!!!!Дай Боже вашим рукам сили і здоровя на довгіїї роки!
  9. А ,свекруха дала стару радянську мясорубку,то неъ.Але плотно не вийшло ще. Дякую. Ти ж в курсы якби не ти,нычого б не було)
  10. Завдяки інформації,яку тут прочитала,якою мене Лана наділила,вийшла перша імпровізація із того,що мала. Свинно-говяжа мелено-рублена)))
  11. Мері

    Маковая начинка

    Дякую.Те що треба. Покупна гадость,а своя буде тепер супер.
  12. Так,дякую.Твої цінні поради всі врахувала. Реально,ти дуже допомогла.
  13. І знову я)) Цей раз вже не хвилювалась так.Завдяки навчанню Лани у мене все вийшло..ну майже все))) Цілую за науку і "вселяння" віри.
  14. Трішечки. Я цю паску полюбила,але тепер я знаю рецепт напамять)) Вона чудова.
  15. Мері

    Хлеб "Purple" с фиолетовым бататом

    Маришенька, будем рады в нашем обществе бататоманов! Він пухкий як губка. Дуже файний.
  16. Супер рецепт. Дякую.І не так страшно переводити продукти )
  17. Мері

    Хлiб морквяно-яблучний

    Це було у Львові.Я не була присуня,лише частину реквізиту зробила. 3 хліби і 2 паски
  18. Ингредиенты: 250 г закваска пшенична 100г моркви пюрированої 100 г яблука натертого 100 води 450 г борошно 1 сорт(можна вищий) 50 г пшеничне цільнозернове борошно 1 ч.л. меду 18 г солі 2 г дріжджів(можна без них) Зранку взяти 50г пшеничного стартеру+100 води і 100 борошна,змішати і залишити при кімнатній Т на 6-8 год(а може й більше),залежить від Т в кімнаті і сили закваски. Вечером тру моркву на дрібній тертці і трохи ще пюрирую блендером,яблуко тру на дрібній тертці,пюрирувати вже не треба,добавляєм закваску ,борошно воду,дріжджі,якщо з ними ,змішуємо до поєднання компонентів і залишаємо на 20 хв. Через 20 хв включаємо заміс,добавляючи 1 ч.л. меду. Через 6-7 хв дорбавляємо сіль і продовжуєм заміс до повного відставання тіста від стінок чаші. Викладаєм наше тісто в змащену олією посудину.,ставимо в тепле місце:бажано при Т25-26 г. Розтягти і скласти тісто через 30 і 60 хв ,від початку бродіння.Загальний підйом 2-2,5 год. Якщо без дріжджів ,час може трохи збільшитись. Викладаєм наше тісто на робочу поверхню,акуратно підтягуєм кінці і даєм відпочити ще 15 хв.Потім через 15 хв. формуємо буханець і відправляємо на виростання в холодильник,добре сховавши корзинку в пакет,щоб не було засихання тіста. Зранку включаємо духовку,нагріваєм до 240 г.Викладаєм з корзинки на камінь,сковороду чи що завгодно,накриваєм мискою або створюєм пар і 15 хв. з паром,потім Т понижуємо до 210 ,пар випускаєм і допікаєм ще 25 хв. Може бути ,що корзинка з тістом ще будуть хв. 30-40 зігріватись при кімнатній Т,поки нагрівається духовка.Можна й без цього. Рецепт мій, результат 6 хлібин за два дні.Тому й ділюсь. хлібини великі 900+ Смачного.Дякую.
  19. Мері

    Хлiб морквяно-яблучний

    Ось ще,на професійному фотоапараті МК по фудфотографії.
  20. Мері

    Теряю семью...

    хай так.. ігноруйте все що повязано,щоб уникати поганих емоцій і лишніх думок.
×