Jump to content

Elenka

Пользователи
  • Content Count

    2148
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    67

Reputation Activity

  1. Like
    Elenka got a reaction from Магда in Паста из соленых перцев чили   
    Магда, дякую за новий вариант і дуже гарни фото. Так яскраво і смачно виглядає! Я просто милуюся картинками.
     
     
  2. Thanks
    Elenka reacted to Магда in Паста из соленых перцев чили   
    Дозрів мій халапеньо, маю трішки смакоти та красоти в баночках

    Пляшка Просеко поряд на фото - обов'язковий гаджет) як виявилося, це найкращий гніт для перцю)

    Ось намагаюся передати колір соусу з халапеньо, він такий красивий, але брак світла не дає показати природнього кольору, він такий глибокий зелений, аж світиться. І смак з цього перцю вийшов ніжніший і м'якший, дуже смачно.

    Минулого року робила з перцю баранячий ріг, ось колір для порівняння - яскравий червоний, дуже гарний, на смак більш міцніший. 
    Обидва соуси дуже смачні, навіть не знаю який кращий. Одне знаю, що на кожен рік це тепер мій обов'язковий соус. Дуже рекомендую!
  3. Like
    Elenka got a reaction from fronya40 in Оладьи на кефире пышные от А. Гречко   
    Анечка, приготовила сегодня такие оладушки. Получились высокие и пористые.
    Использовала вот такую штуку. Пробовала первый раз, т.к. у нее большой диаметр и на стандартную сковороду не подходит.
    Жарила в Мастер шефе Либерти - это на подобии электросковороды.

     
     
  4. Like
    Elenka got a reaction from fronya40 in Ікра баклажанна з овочами   
    Света, спасибо за рецепт! Очень вовремя. Понравился способ приготовления и пропоции, приготовила.Запекала баклажаны и перец на чугунной сковороде под крышкой. У помидор шкурку тоже сняла. Получилась нежная икра.Закрыла 4 баночки по 0.5 л.
  5. Like
    Elenka got a reaction from fronya40 in Соус Солодкий чилі. Версія №...   
    Наталочка, ці баночки дійсно у мене саме маленькі,  а в об'ємі майже 200 мл.
    В зимку будемо с гостреньким соусом до столу.)
  6. We together
    Elenka got a reaction from Natali06 in Соус Солодкий чилі. Версія №...   
    Дякую Наталочка за фотозвіт! Смачно та яскраво виглядає! Буде вам в зиму смачно! Я теж у неділю приготувала ще порцію. Так и є, не такий уж цей соус і гіркий,  всього в міру в нем.
     

  7. Like
    Elenka got a reaction from Natali06 in Соус Солодкий чилі. Версія №...   
    Наталочка, дякую тобі за довіру! Соус дійсно дуже смачний, з магазинним ні в яки порівняння не йде. 
  8. Like
    Elenka got a reaction from Справжня господиня in Соус Солодкий чилі. Версія №...   
    Світлана, цей соус дуже цикавий на смак. В нем є помірна гостринка, солодкість равноважена з кіслинкою, смак натуральний. Порція не багата. Росклала по маленьких баночках.
    Я готувала в пропорции 50/50 гострого перцю і болгарського, але насіння майже все видалила, бо вона дає гостроту і  ще мені воно заважає.
    Готою кожен рік аджику грузинську тильке з гострого перцю зі спеціями, зберігаю у холодильнику, вона смакує до борщу, а цей чилі-соус більш до м'яса, хоча хто нам що запрещає)))
    Доречі гостра аджика згодом стає менш гострою.
  9. Like
    Elenka got a reaction from Natali06 in Соус Солодкий чилі. Версія №...   
    Ингредиенты:
    Солодкий перець - 700г
    Гострий перець - 300г
    Часник - 100г
    Цукор - 700г
    Сіль - 50г
    Яблучний або винний оцет 6% - 400мл
    Вода - 200мл
    Крохмаль кукурудзяний - 50г

     
    Чистимо і миємо  перець. У гострого перцю зрізаємо лише зелений хвостик, насіння не прибираємо.
    Пропускаємо через м'ясорубку разом із часником.
    Додаємо цукор та сіль. Після того, як закипить, варимо 10 хвилин. Додаємо крохмаль розведений у воді та оцет. Варимо після закипання 10 хвилин.
    Розкладаємо по стерилізованих банках та закриваємо кришками. Банки перевернути та вкутати  рушником.
    Смачного! 
  10. Like
    Elenka reacted to Наташшшка in Кухонні посиденьки (балачки)   
    Привіт, дівчата.
    Дали моєму Сані відпустку, то ми гайнули на 2 тижні в ліс. Грибів мало, але трохи закрила. На свій ДН Саня замовив смажених мухоморів - зробила)) З риби лише клятий канадський канальний сомик клював - ще та зараза.
    Ну і привезли ми з лісу кота. Як він туди потрапив - загадка. Але не змогли залишити, бо кіт явно домашній, просто пропав би(
  11. Like
    Elenka reacted to Магда in Паста из соленых перцев чили   
    І мене чекає два кілограма халапеньо в холодильнику. Купила спеціально для цього соуса, на днях заквашу. Минулорічний ми вже з'їли, дуже смачно
  12. We together
    Elenka got a reaction from Natali06 in Соус Солодкий чилі. Версія №...   
    Дякую Наталочка за фотозвіт! Смачно та яскраво виглядає! Буде вам в зиму смачно! Я теж у неділю приготувала ще порцію. Так и є, не такий уж цей соус і гіркий,  всього в міру в нем.
     

  13. Like
    Elenka got a reaction from Natali06 in Паста из соленых перцев чили   
    Піднімаю рецепт та рекомендую цю пасту з перцю чилі.  Сьогодні поставила на ферментацію гострий перець.  Напевно, років 3-4 я не готувала цю пасту. Настав час.

  14. We together
    Elenka got a reaction from Natali06 in Соус Солодкий чилі. Версія №...   
    Дякую Наталочка за фотозвіт! Смачно та яскраво виглядає! Буде вам в зиму смачно! Я теж у неділю приготувала ще порцію. Так и є, не такий уж цей соус і гіркий,  всього в міру в нем.
     

  15. Like
    Elenka reacted to Natali06 in Паста из соленых перцев чили   
    Лєночка, дякую, що нагадала! 
  16. Like
    Elenka got a reaction from Natali06 in Паста из соленых перцев чили   
    Піднімаю рецепт та рекомендую цю пасту з перцю чилі.  Сьогодні поставила на ферментацію гострий перець.  Напевно, років 3-4 я не готувала цю пасту. Настав час.

  17. Like
    Elenka got a reaction from Natali06 in Соус Солодкий чилі. Версія №...   
    Наталочка, дякую тобі за довіру! Соус дійсно дуже смачний, з магазинним ні в яки порівняння не йде. 
  18. Like
    Elenka got a reaction from Natali06 in Соус Солодкий чилі. Версія №...   
    Наталочка, дякую тобі за довіру! Соус дійсно дуже смачний, з магазинним ні в яки порівняння не йде. 
  19. Like
    Elenka reacted to Natali06 in Соус Солодкий чилі. Версія №...   
    Лєночка, несу тобі величезну подяку за рецепт!  Не розмінювалася на дрібниці і зробила відразу дві порціі!)   Бо це смачно! Мммм) раніше купувала  цей соус, а зараз , завдяки тобі буду мати свій) та ще й набагато корисніший і смачніший. Дякую, моя люба! 😘
    зараз трохи на роздоріжжі… думаю чи ще зробити дві порціі🤔😂
  20. Like
    Elenka got a reaction from Natali06 in Соус Солодкий чилі. Версія №...   
    Ингредиенты:
    Солодкий перець - 700г
    Гострий перець - 300г
    Часник - 100г
    Цукор - 700г
    Сіль - 50г
    Яблучний або винний оцет 6% - 400мл
    Вода - 200мл
    Крохмаль кукурудзяний - 50г

     
    Чистимо і миємо  перець. У гострого перцю зрізаємо лише зелений хвостик, насіння не прибираємо.
    Пропускаємо через м'ясорубку разом із часником.
    Додаємо цукор та сіль. Після того, як закипить, варимо 10 хвилин. Додаємо крохмаль розведений у воді та оцет. Варимо після закипання 10 хвилин.
    Розкладаємо по стерилізованих банках та закриваємо кришками. Банки перевернути та вкутати  рушником.
    Смачного! 
  21. Like
    Elenka reacted to Справжня господиня in Що ми їмо сьогодні? А що завтра?   
    В мене в сім'ю додався один поціновувач маминих страв - мій дорослий синок, тому готування добавилося. 
    Готувала в суботу, бо йшла на 3 дні на роботу та ще синові но роботу треба тормозок щодня збирати.
    Котлети рибні. Разом з хеком прокрутила залишки відварного рису, цибулю і шматок сала. Дуже сподобалися котлети¡ Рис як наповнювач і не псує смак риби. Завжди тепер буду додавати.

    Ще наварила сину каструлю горохового супу, хай смакує, бо ми з Владою таке їсти не можемо, тільки один раз і мало.

    Ще була піца на все деко, жаркое, сирники, тушкована капуста з рисом, вчора ввечері на старому йогурті оладки з яблуком. 
    Отак.
  22. Like
    Elenka got a reaction from Справжня господиня in Соус Солодкий чилі. Версія №...   
    Світлана, цей соус дуже цикавий на смак. В нем є помірна гостринка, солодкість равноважена з кіслинкою, смак натуральний. Порція не багата. Росклала по маленьких баночках.
    Я готувала в пропорции 50/50 гострого перцю і болгарського, але насіння майже все видалила, бо вона дає гостроту і  ще мені воно заважає.
    Готою кожен рік аджику грузинську тильке з гострого перцю зі спеціями, зберігаю у холодильнику, вона смакує до борщу, а цей чилі-соус більш до м'яса, хоча хто нам що запрещає)))
    Доречі гостра аджика згодом стає менш гострою.
  23. Like
    Elenka got a reaction from Справжня господиня in Соус Солодкий чилі. Версія №...   
    Світлана, цей соус дуже цикавий на смак. В нем є помірна гостринка, солодкість равноважена з кіслинкою, смак натуральний. Порція не багата. Росклала по маленьких баночках.
    Я готувала в пропорции 50/50 гострого перцю і болгарського, але насіння майже все видалила, бо вона дає гостроту і  ще мені воно заважає.
    Готою кожен рік аджику грузинську тильке з гострого перцю зі спеціями, зберігаю у холодильнику, вона смакує до борщу, а цей чилі-соус більш до м'яса, хоча хто нам що запрещає)))
    Доречі гостра аджика згодом стає менш гострою.
  24. Like
    Elenka got a reaction from Natali06 in Соус Солодкий чилі. Версія №...   
    Ингредиенты:
    Солодкий перець - 700г
    Гострий перець - 300г
    Часник - 100г
    Цукор - 700г
    Сіль - 50г
    Яблучний або винний оцет 6% - 400мл
    Вода - 200мл
    Крохмаль кукурудзяний - 50г

     
    Чистимо і миємо  перець. У гострого перцю зрізаємо лише зелений хвостик, насіння не прибираємо.
    Пропускаємо через м'ясорубку разом із часником.
    Додаємо цукор та сіль. Після того, як закипить, варимо 10 хвилин. Додаємо крохмаль розведений у воді та оцет. Варимо після закипання 10 хвилин.
    Розкладаємо по стерилізованих банках та закриваємо кришками. Банки перевернути та вкутати  рушником.
    Смачного! 
  25. Like
    Elenka got a reaction from Natali06 in Соус Солодкий чилі. Версія №...   
    Ингредиенты:
    Солодкий перець - 700г
    Гострий перець - 300г
    Часник - 100г
    Цукор - 700г
    Сіль - 50г
    Яблучний або винний оцет 6% - 400мл
    Вода - 200мл
    Крохмаль кукурудзяний - 50г

     
    Чистимо і миємо  перець. У гострого перцю зрізаємо лише зелений хвостик, насіння не прибираємо.
    Пропускаємо через м'ясорубку разом із часником.
    Додаємо цукор та сіль. Після того, як закипить, варимо 10 хвилин. Додаємо крохмаль розведений у воді та оцет. Варимо після закипання 10 хвилин.
    Розкладаємо по стерилізованих банках та закриваємо кришками. Банки перевернути та вкутати  рушником.
    Смачного! 
×