Перейти до вмісту

Живчик

Пользователи
  • Публікації

    801
  • Зареєстрований

  • Відвідування

  • Days Won

    4

Усі публікації користувача Живчик

  1. Зрозуміло. Зате незвичайно красива. Я, взагалі, люблю жовті квіти.
  2. Olima, який аромат у жовтої півонії? Як у звичайної рожевої, яку я обожнюю, чи інший?
  3. Живчик

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Неля, те що можна купити полуницю по 55 грн, яка на прилавках насипом, то не означає, що її можна їсти. Це не полуниця, а в'ялий, кислющий огірок. Ще й часто гнилуватий. Це спеціально вивели такі сорти на продаж, щоб при транспортуванні не м'ялась. Типу сорт Мармеладка. Також огірок-огірком.
  4. Живчик

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Доповідаю. Може кому згодиться. Анжеліки відерце до хлібопічки Kenwood BM250, BM256 KW702945 не підходить (малувате буде).
  5. Живчик

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Зрозуміло. Так, як тільки почав у 14-му році на вражині новий адмін (типу головний) гнобить українців, типу, "неоднозначно" висловлювався, то я кілька днів затрималась і все. Довго я терпіти не буду знущання. ДАпАбачення. Іноді (дуже рідко) заходила подивитись який рецепт у Лільок чи Ліс. Бо не зберегла собі в папку. А в цьому році хотіла зайти, а всьо, сайти з адресою на кінці- ru у нас заблокували. Ну і добре) Все що треба я знайду на своєму любимому форумі.
  6. Живчик

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Соромлюсь запитати - а Палич - це хто? Ким був на вражині (ХП)? " Не узнаю без грима"
  7. Ингредиенты: Молоко кислое, жирное Метод Основа рецепта Кислое молоко залить в чашу мультиварки, на подогрев на 60-80 мин (время нагрева зависит от вашей мультиварки и от структуры молока), масса должна быть горячей (сама отделившаяся сыворотка) но гладкой, с порами Отключить режим, остудить полученный творог прямо в мультиварке, потом отбросить на полотняный мешочек или сито, чтобы стекла сыворотка. Специально сделала маленький МК Вот столько было скисшего молока (сливки сняла). Сливки снимала, еще когда молоко было свежим. Тоесть не до конца, т. к боялась молока ухватить. А когда скисло, то сливки были где-то 1 см. Ну я их не стала снимать. А молоко само по себе очень плотное и жирное. И творог получился, как масло... вот, хоть ножом режь. Конечно очень старалась, когда выливала с банки в кастрюльку, чтобы не нарушить структуру скисшего молока. Через 1.5 часа подогрева. Мне очень нравится, когда в твороге большие однородные куски, а не перемешанная субстанция. После нескольких приготовлений сделала Вывод, что не зависимо сколько простокваши (2 или 3 литра), нужно ставить оттапливаться на 1 час. Конечно, если совсем на донышке кастрюльки, то нужно смотреть. Оттопила молока 3-х л. банку за 1 час. Творог отличный получился. А то же молоко 1.5 часа оттапливала (выше я писала), то сухой получился.
  8. Живчик

    Творог в мультиварке

    Рада, що допомогла)
  9. Живчик

    Творог в мультиварке

    Світланко, ну ось стільки було молока (воно ніяке). На другому фото розмір грудочки в співвідношенні з пів літровою баночкою. І стільки вийшло - 475 г. Скажу так - не вигідно. Але раніше не було в продажу гарного сиру, який би мені подобався. Ось який гИдкий присмак був. Тоді я робила домашній сир. А зараз купляю Білоцерковський, Український. Навіть Премія буває такий смачний, хоч бери ножем ріж. Висновок - можна відтоплювати домашній сир, коли молоко дармовЕ.
  10. Живчик

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Аха-ха)) Йок, то означає - немає. Вище я писала, що на водяній бані не вгадаєш. Можу перетопити. А я дуже прискітлива. Мені сир (творог) потрібний "живий". Алена, чому ти мені вліпила злий смайлик?
  11. Живчик

    Кухонні посиденьки (балачки)

    У меня тоже так - творог и сыр, но я же писала українською мовою. Ага, я раньше тоже так делала творог в банке. Но часто перетапливала. А я люблю творг "живой". В мультиварке у меня был идеальный. Потому что строго по времени и определенной температере. В любом случае спасибочки)
  12. Живчик

    Творог в мультиварке

    А хто його знає) Я вже не пам'ятаю. Це Ланочка феєчка - чарівниця. З моїх фото зробила рецепт. Та ще й бачу, що молоко було домашнє. Але на цей раз буду робити з покупного "Своя лінія". Воно, звичайно, ніяке. Але спробую. Пізніше покажу що вийде. Та вагу.
  13. Живчик

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Светік, як? Де? Ой-йооо.. )) Це моя банка, тюль, стіл. Та й цей же сир. Так, це він)))) Ти моя феюшка)) Дякую)
  14. Живчик

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Неля, дякую) Але я, мабуть, не правильно написала. Мені потрібний творог (українською - сир кисломолочний). Справжня господиня дякую!
  15. Живчик

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Я дико вибачаюсь, що перериваю ваше спілкування) Але може хто підкаже, як робити сир (творог) у мультиварці? Бо вже перекис кисляк. Рецепт був на ворожому форумі. По ньому я кілька разів відтоплювала сир. Давно це було. Вирішила у нас пошукати. А йок.
  16. Так, Фітоспорін хороший, як профілактичний. Так сказати - легка артилерія.
  17. Olima ну як, як він у вас захотів гіпік зацівісти? Я свій і в холодильник у відділ для овочів на зиму відправляла і на лоджії (вона у мене утеплена і двері з кухні весь рік відчинені) в самий дальній куток. Все одно паразіт не хоче цвісти. Навесні висаджую цибульку в грунт. Нарощує листя. І ось так із року в рік. А сама цибулина навпаки з великої стала маленька. Може чим підживлюєте з весни до осені?
  18. Живчик

    Кухонні посиденьки (балачки)

    А я всякі люблю. І на тонкому тісті і на парУ. Я всеядна)) (Наташа, з якого ви міста?)
  19. Живчик

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Анжеліка, так це ж із твоєї легкої руки тепер всі нароблять вареничків на парУ.
  20. Живчик

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Алусь, точно. Оце ти мені пригадала. Як же я в дитинстві любила на наступний день роздягати вареники - знімати цю шкірку. Мммм... яка ж вона була смачна.
  21. Ингредиенты: Сыворотка - 250 мл Масло растительное - 2 ст.л. Яйцо - 1 шт. Сода - 0,5 ч.л. Соль - 0,5 ч.л. Сахар - 2 ст.л. Дрожжи сухие - 1 ч.л. Мука пшеничная - 500 г Способ приготовления Тесто я замешиваю в хлебопечке на программе тесто (1.5 часа). В ведерко влить теплую сыворотку, добавить яйцо и раст. масло + сода. Увидели, что произошла реакция сыворотки с содой, добавляем муку, сахар, соль и сухие дрожжи. Если дрожжи саф-левюр, то предварительно нужно их намочить в теплой сыворотке. Тесто за час подошло. Дальше мы его выкладываем на припорошеный мукой стол. Вот такое оно живое будет. Раскатываем толщиной где-то 5 мм. И выдавливаем рюмкой. Можно, конечно, и стаканом, но тогда вареник будет, берёшь в руки- маеш веЩь))) В кружочек кладем немножко сахара, далее вишню. У меня поместилось только три штучки. Можно любую начинку класть, т.к тесто у нас универсальное. Зищипываем края и выкладывает (стоя) веренички в пароварку. И варим 5 мин. Если тесто раскатали толще, чем 5 мм, то 7 мин. Я варю по-старинке. Это уже по истечению 5-ти мин. Выкладываем в посудину, накрошив немного сливочного масла. После стряхнуть посуду, чтобы вареники "искупались" в масле. Примечание С этого теста можно варить вареники с любой начинкой. Очень пушистые и вкусные получаются варенички, хоть и тесто раскатано тонко.
  22. Світланко, Ланочка, може це " вдруг" вже настало? Зараз можна зробити вареничка з м'ясом, сиром. Ще тебе хочу попросити добавити фото в головний пост (вареників на парУ). Бо зникли. Зараз сюди їх добавлю. Ок?)
  23. Живчик

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Та ну) Оце так сказала)) Звичайно, якщо вирізати кружалки літровою чашкою, то будуть й дві долоні. А у мене варенички невеликі та акуратні. Бо видавлюю кружалки маленькою рюмочкою (мабуть 30 чи 50 мл). Ось та рюмочка хрустальна) А на другому фото видно скільки вареничків поміщається на порціонній тарілочці.
  24. Живчик

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Анжеліка, майже нічим. Смачні одні й інші. Але у варениках тільки на соді, більше прісний смак. І на наступний день вони становляться більш черствішими (твердішими). Із дріжджами більш пухкіше тісто. Але, як по мені, то смачні всі. Тим паче класичні (на соді) я робила з 10-ти років. Вони мені рідніші. А з додаванням дріжджів, то вже забаганка. Типу, масло масляне. Це на мою думку.
  25. Живчик

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Світланко, твоя порада на рахунок капусти стала в нагоді. Дякую) А за цибулю розкажу також і я) Так склалося, що після хвороби в 30 років вітрянкою (другий раз) я терпіти не можу запах зажарки (цибулі). Очі виїдає так, що випікають тоді весь день. Тоді став смажити цибулю з морквою чоловік. Згодом і син. Старалися це все робити поки я сплю, а потім вивітрювати добряче квартиру. Смажили гору цієї зажарки. Тоді я вже розкладала в пасочки із-під сметани і ховала в морозилку. Коли треба, то відколупувала дві ложки на суп, тощо. На борщ вони роблять зажарку окремо. Також фасую в пасочки із-під сметани, таку порцію, щоб було на один раз. А потім ці порожні пасочки я викидаю. Так роблю вже багато років. Може моя порада комусь ще згодиться.
×