Перейти до вмісту

Живчик

Пользователи
  • Публікації

    801
  • Зареєстрований

  • Відвідування

  • Days Won

    4

Повідомлення, опубліковані користувачем Живчик


  1. 39 хвилин тому, Olima сказав:

    Таня, аромат не такий як у рожевої. Не такий насичений, можна в кімнаті на ніч залишати. І він зовсім не схожий на аромат рожевої піонії.

    Зрозуміло. Зате незвичайно красива. Я, взагалі, люблю жовті квіти. :1485846184:


  2. 3 години тому, musinka сказав:

    В Києві черешня і полуниці на кожному розі , насипью повні прилавки. Багато продають і ціна нормальна. Полуниці даже по 55 грн можна причину взяти. 

    Неля, те що можна купити полуницю по 55 грн, яка на прилавках насипом, то не означає, що її можна їсти.
    Це не полуниця, а в'ялий, кислющий огірок.   Ще й часто гнилуватий. :rolle:
    Це спеціально вивели такі сорти на продаж, щоб при транспортуванні не м'ялась. 
    Типу сорт Мармеладка. Також огірок-огірком. :badd:


  3. 52 хвилини тому, Lika_N сказав:

    Віддам дАром))),вдруг в кого відро під заміну,і розмір підійде.

    Доповідаю. Може кому згодиться.  Анжеліки відерце до хлібопічки Kenwood BM250, BM256 KW702945 не підходить (малувате буде). 


  4. В 10.06.2023 в 14:22, lana19 сказав:

    Палычем. Наверное был там после нашего ухода.

    Зрозуміло. Так, як тільки почав у 14-му році на вражині новий адмін (типу головний) гнобить українців, типу, "неоднозначно" висловлювався, то я кілька днів затрималась і все. 
    Довго я терпіти не буду знущання. ДАпАбачення. Іноді  (дуже рідко) заходила подивитись який рецепт у Лільок чи Ліс. Бо не зберегла собі в папку.
    А в цьому році хотіла зайти, а всьо, сайти з адресою на кінці- ru у нас заблокували. Ну і добре)
    Все що треба я знайду на своєму любимому форумі. :aqXZKSFfHyZMIyQUOaK-9eJ4KrQ4Jv-Wmau_df6ghf39bbR8a7LIlPxCS2qwUgNjzRzgVj7GHvPXET5hMoEQ5fF58yNcRoTU76GMjWkz58Y::ukr::aqXZKSFfHyZMIyQUOaK-9eJ4KrQ4Jv-Wmau_df6ghf39bbR8a7LIlPxCS2qwUgNjzRzgVj7GHvPXET5hMoEQ5fF58yNcRoTU76GMjWkz58Y:


  5. 5 годин тому, musinka сказав:

    Палич, привіт! Швидкий ти, знайшов нас зразу? Бо силку дати не змогла, сам знаєшь яки там скажені закони шефіра.

    Соромлюсь запитати - а Палич - це хто? Ким був на вражині (ХП)? 
    " Не узнаю без грима"  :oops:


  6. 1 година тому, справжня господиня сказав:

    А зараз ми влітку живемо на дачі, я покупаю на базарчику свіже молоко (25грн/л) і сир (80-120грн/кг). От і подумала самої робити. Але ні, невигідно мені ніяк. Буду і далі купувати.

    Рада, що допомогла) :aqXZKSFfHyZMIyQUOaK-9eJ4KrQ4Jv-Wmau_df6ghf39bbR8a7LIlPxCS2qwUgNjzRzgVj7GHvPXET5hMoEQ5fF58yNcRoTU76GMjWkz58Y:


  7. В 28.04.2023 в 14:29, справжня господиня сказав:

    Таня, а скільки сиру виходить з 3 літрів молока? З покупного базарного варто робити чи ні?

    Світланко, ну ось стільки було молока (воно ніяке). На другому фото розмір грудочки в співвідношенні з пів літровою баночкою. І стільки вийшло - 475 г.
    Скажу так - не вигідно. 
    Але раніше не було в продажу гарного сиру, який би мені подобався. Ось який гИдкий присмак був. 
    Тоді я робила домашній сир. А зараз купляю Білоцерковський, Український. Навіть Премія буває такий смачний, хоч бери ножем ріж.
    Висновок - можна відтоплювати домашній сир, коли молоко дармовЕ. 
     

    кисляк.jpg

    творог.jpg

    творог1.jpg


  8. 12 години тому, Алцьона сказав:

    Ох, що за турецьке слівце?:girl_wink:

    Я сир роблю без мульті. У водяній бані. Так наче незаморочливо. 

    Аха-ха)) Йок, то означає - немає. :f-0-146:
    Вище я писала, що на водяній бані не вгадаєш. Можу перетопити. А я дуже прискітлива. Мені сир (творог) потрібний "живий". 
    Алена, чому ти мені вліпила злий смайлик? :(

    йок.PNG


  9. 4 години тому, musinka сказав:

    Таня, я и правда тебя не поняла. Для меня ещё с детства повелось - сыр это сыр, а творог это творог. Поэтому я и подумала что тебе нужен кисломолочный сыр Творог я делаю просто в банке. Вот такую банку с кисляком я опускаю в кастрюлю с водой и довожу до кипения. Но стараюсь не кипятить, выключ огонь . Еслисывооотка не отделилась то держу банку до частичногоо стывания воды. Могу так несколько раз повторить прогревать Когда кисляк раслоится, тогда выливаю на марлю и узелок подвешиваю.

    У меня тоже так - творог и сыр, но я же писала українською мовою. :biggrin: 
    Ага, я раньше тоже так делала творог в банке. Но часто перетапливала. А я люблю творг "живой". 
    В мультиварке у меня был идеальный. Потому что строго по времени и определенной температере. 
    В любом случае спасибочки) :girl_love:


  10. 20 хвилин тому, справжня господиня сказав:

    Таня, а скільки сиру виходить з 3 літрів молока? З покупного базарного варто робити чи ні?

    А хто його знає)   :mocking:   Я вже не пам'ятаю.  Це Ланочка феєчка - чарівниця. 
    З моїх фото зробила рецепт. Та ще й бачу, що молоко було домашнє. 
    Але на цей раз буду робити з покупного "Своя лінія". Воно, звичайно, ніяке. Але спробую.
    Пізніше покажу що вийде. Та вагу.
     


  11. 3 години тому, musinka сказав:

    Таня, давно не робила такий сир. Но по пам'яті  -  не знаю скіки в тебе кисляка. На 1 л можно взять пару яєць,  Сбить их до пена, трошки сіль. Потім змішають з кисляком і варить до прозрачної сиворотки.  Там получается чуть до кипіння. 

    Потім на марлю і под пресс . Якось так)

    Неля, дякую)  :aqXZKSFfHyZMIyQUOaK-9eJ4KrQ4Jv-Wmau_df6ghf39bbR8a7LIlPxCS2qwUgNjzRzgVj7GHvPXET5hMoEQ5fF58yNcRoTU76GMjWkz58Y: Але я, мабуть, не правильно написала. Мені потрібний творог (українською - сир кисломолочний).  
    Справжня господиня дякую!  :girl-yes:


  12. Ингредиенты:

    Молоко кислое, жирное

    tvorog.jpg

    Метод

    Основа рецепта

    Кислое молоко залить в чашу мультиварки, на подогрев на 60-80 мин (время нагрева зависит от вашей мультиварки и от структуры молока), масса должна быть горячей (сама отделившаяся сыворотка) но гладкой, с порами

    Отключить режим, остудить полученный творог прямо в мультиварке, потом отбросить на полотняный мешочек или сито, чтобы стекла сыворотка.

    Специально сделала маленький МК

    Вот столько было скисшего молока (сливки сняла). Сливки снимала, еще когда молоко было свежим. Тоесть не до конца, т. к боялась молока ухватить.
    А когда скисло, то сливки были где-то 1 см. Ну я их не стала снимать. А молоко само по себе очень плотное и жирное. 
    И творог получился, как масло... вот, хоть ножом режь.

    2013_07040015.jpg

    Конечно очень старалась, когда выливала с банки в кастрюльку, чтобы не нарушить структуру скисшего молока.
     

    2013_07040017.jpg

     

    Через 1.5 часа подогрева.

    2013_07040049.jpg

    Мне очень нравится, когда в твороге большие однородные куски, а не перемешанная субстанция.

    2013_07050002.jpg

     

    После нескольких приготовлений сделала Вывод, что не зависимо сколько простокваши (2 или 3 литра), нужно ставить оттапливаться на 1 час.
    Конечно, если совсем на донышке кастрюльки, то нужно смотреть.
    Оттопила  молока 3-х л. банку за 1 час. Творог отличный получился.
    А то же молоко 1.5 часа оттапливала (выше я писала), то сухой получился.

     

     


  13. Я дико вибачаюсь, що перериваю ваше спілкування) 
    Але може хто підкаже, як робити сир (творог) у мультиварці?  Бо вже перекис кисляк. 
    Рецепт був на ворожому форумі.  По ньому я кілька разів  відтоплювала сир. Давно це було.
    Вирішила у нас пошукати. А йок.  :neznau:


  14. В 21.03.2023 в 21:26, Olima сказав:

    Моя квітка, яка була відправлена зимувати у неопалювальний під'їзд, перевиховалася і зацвіла. Всього дві квітки, але вони дуже великі за розміром. Фото робила вранці, вона тільки розквітла, а днем повністю розкрилася, на всю силу і весь розмір.

    Olima  ну як, як він у вас захотів гіпік зацівісти?  Я свій і в холодильник у відділ для овочів на зиму відправляла і на лоджії (вона у мене утеплена і двері з кухні весь рік відчинені) в самий дальній куток. Все одно паразіт не хоче цвісти. 
    Навесні висаджую цибульку в грунт. Нарощує листя. І ось так із року в рік.  А сама цибулина навпаки з великої  стала маленька. :neznau:
    Може чим підживлюєте з весни до осені? 


  15. 21 година тому, Наташшшка сказав:

    Бити будете?:girl_red: Не люблю вареників на пару:oops: Люблю "сині" з тонким тістом, як в пельмешках. І багатенно начинки:smilie_essen:

    А я всякі люблю. І на тонкому тісті і на парУ. Я всеядна))  :smilie_essen:
    (Наташа, з якого ви міста?)


  16. 17 годин тому, Алцьона сказав:

    Дріжджові пухкіші, завтра теж можна їсти, мов нещодавно зварені. але якщо добре помазані, бо коли немазані, то легкою кірочкою беруться.

    Алусь, точно. Оце ти мені пригадала. Як же я в дитинстві любила на наступний день роздягати вареники - знімати цю шкірку.
    Мммм...  яка ж вона була смачна.   :vkusno1:
     


  17. В 16.07.2015 в 19:24, lana19 сказав:

    Танечка ! Спасибки ! помедитирую на видео  еще раз! А вдруг!

    Світланко, Ланочка, може це " вдруг" вже настало? :ad:    Зараз можна зробити вареничка з м'ясом, сиром. 

    Ще тебе хочу попросити добавити фото в головний пост (вареників на парУ). Бо зникли. 
    Зараз сюди їх добавлю. Ок?)

    2013_07040002.JPG

    2013_07040003.JPG

    2013_07040004.JPG

    2012_07160011.JPG


  18. 18 годин тому, Магда сказав:

    А на пару на соді з дріжджами - розміром з долоню)

    Та ну)  Оце так сказала)) :upal:
    Звичайно, якщо вирізати кружалки літровою чашкою, то будуть й дві долоні. :kez_07:
    А у мене варенички невеликі та акуратні. Бо видавлюю кружалки  маленькою рюмочкою (мабуть 30 чи 50 мл). :girl-yes: 
    Ось та рюмочка хрустальна)  А на другому фото видно скільки вареничків поміщається на порціонній тарілочці. 

    2013_07040004.JPG

    2013_07040010.JPG


  19. 3 години тому, lissaKi сказав:

    Хочу зробити вареники на пару. Чим відрізняються за смаком вареники з содою і  дріжджами від  вареників тільки на соді?🙈

    Анжеліка, майже нічим. Смачні одні й інші. 
    Але у варениках тільки на соді, більше прісний смак. І на наступний день вони становляться більш черствішими (твердішими).
    Із дріжджами більш пухкіше тісто. 
    Але, як по мені, то смачні всі. Тим паче класичні (на соді) я робила з 10-ти років. Вони мені рідніші. 
    А з додаванням дріжджів, то вже забаганка. Типу, масло масляне.  Це на мою думку. :girl-yes:


  20. 21 година тому, справжня господиня сказав:

    Цибулю я не можу заготовити, ніде в холоді ховати, буду потрішечки купувати.

    Світланко, твоя порада на рахунок капусти стала в нагоді. Дякую) :girlleg:
    А за цибулю розкажу також і я)
    Так склалося, що після хвороби в 30 років вітрянкою (другий раз) я терпіти не можу запах зажарки (цибулі). Очі виїдає так, що випікають тоді весь день. 
    Тоді став смажити цибулю з морквою чоловік. Згодом і син.  Старалися це все робити поки я сплю, а потім вивітрювати добряче квартиру. 
    Смажили гору цієї зажарки. Тоді я вже розкладала в пасочки із-під сметани і ховала в морозилку. Коли треба, то відколупувала дві ложки на суп, тощо.
    На борщ вони роблять зажарку окремо. Також фасую в пасочки із-під сметани, таку порцію, щоб було на один раз. 
    А потім ці порожні пасочки я викидаю. Так роблю вже багато років. 
    Може моя порада комусь ще згодиться.  :smile:


  21. 43 хвилини тому, справжня господиня сказав:

    Таня, та тут і рецепту немає як такового. 

    Ага) Мене більше хвилювало, чи буде стояти капуста в банках, якщо просто її закатати, яку я люблю тушковану.
    Думала, що треба більше кислоти. Але, якщо просто закатати, то це добре.
    Дякую! :girl_love:

×