Перейти до вмісту

справжня господиня

Пользователи
  • Публікації

    1 149
  • Зареєстрований

  • Відвідування

  • Days Won

    204

Повідомлення, опубліковані користувачем справжня господиня


  1. В московському аеропорту Домодєдово водій водовозу протаранив і повністю вивів із ладу найбільший в світі пасажирський літак - Airbus A380 компанії Emirates. Вартість такого літака - 500 млн доларів. Хто ж був за кермом? Невже таджик? Невже проривався в Україну?

    V5DdvVr8IOHGnSKvwCIdZRDHrC8uQzmVatkffpYo

    Коментарі - вогонь!!!
    Рука Гур присутня..emoji_u1f606.pngemoji_u1f606.pngСам Буданов за кермом був...

    Який молодець . Це , напевно тому що з колєн встав.

    Ох молодець!!! Даёшь, таджиків!!!

    Англосакси з Штатами посадили проукраїнського водія за кермо, пообіцяли що теракта на аеропорту скоріше всього не буде!!!

    Знов путлерівська ікона не допомогла... і 14 днів вже пройшло, ікону по гарантії в церкву не повернеш. Ех

    Буданов і малюк, угаманітєсь наканєцта!

    Повідрізають вуха всім хто стояв рядом


  2. Больше, чем говорит Путин: в РФ слили реальное число жертв теракта в "Крокусе".

    Около 100 человек числятся пропавшими без вести после теракта в подмосковном "Крокус Сити Холл". Количество жертв в российском концертном зале "Крокус Сити Холл" может быть в два раза больше, чем официально сообщается. Еще около 100 человек до сих пор числятся пропавшими без вести.  Такой информацией поделился российский ресурс "ВЧК-ОГПУ", который, как считается, связан со спецслужбами РФ, передает Диалог.UA. По данным на 27 марта, согласно официальной информации, число жертв нападения на "Крокус" составляет 140 человек, однако судьба еще около 100 посетителей торгового центра остается неизвестной. "Пропавшими без вести после теракта в "Крокусе" значится 100 человек. Эту цифру при оглашении статистики власти тщательно обходят, хотя найти этих людей живыми шансов почти нет", - сообщил Telegram- канал. Если эта информация соответствует действительности, число жертв теракта может достигнуть 240 человек. Ресурс уверяет, что еще около 350 человек пострадали в результате теракта. Многие из них находятся в больнице. По данным российских СМИ, примерно 40 жертв теракта погибли от огнестрельных ранений и резаных травм, нанесенных боевиками. Остальные скончались, задохнувшись угарным газом или от ожогов. И тот факт, что российские силовики слишком поздно начали штурм здания, значительно увеличило число жертв. ОМОН ворвался в "Крокус" только спустя 1 час и 17 минут после того, как террористы сбежали. Все это время раненые истекали кровью и умирали в пожаре, не дождавшись помощи.
     


  3. Наташа, а шо то за трубочки в коробці? Мабуть, для чаю мате (але я тільки припускаю, бо ніколи його не пила).

    Всі прибамбаси мені сподобалися, а от про оті силіконові прихватки потім напиши. Чула, що вони не дуже захищають від гарячого. Задивляюся на них.

    І шо ото голубесеньке на фото справа внизу?


  4. Ингредиенты:

    Опара

    15 г свіжих дріжджів

    200 мл теплого молока

    100 г борошна

    Тісто

    40 г вершкового масла/маргарина

    2 яйця

     50 г цукру

    400 г борошна

    2 ст.л. олії

    6 г солі

    20240324_213146.thumb.jpg.1016ecef405d3a3eb0c04a2f45880a39-removebg-preview.jpg

     

    Вінчиком змішати все для опари, дати піднятися за 30 хв.

    Одне яйце вбити в мисочку, додати сіль і збити до однорідності. Сіль розбиває білок і яйце стає однорідним.

    Друге яйце просто збити без солі окремо.

    Масло/маргарин кімнатної Т змішати з яйцем з сіллю і додати туди половину другого яйця.

    Всипати цукор, перемішати як получиться. 

    Додати суміш в опару, змішати.

    Додати борошно і замісити тісто.

    Як воно стане кулею, додати олію і вимішувати хвилин 8-10. Можна на хп.

    Готове тісто м'яке, трошки липне до рук, але відліпає добре. Якщо треба, то додайте борошна 20-30 г. Не забийте.

    Тісто в теплому місті підходе годину, щоб втричі стало більше. Тісто обм'яти, вимісити. Готово.

    Ну а далі робіть що завгодно.

     

    Перше фото пиріжки з тушеною квашеною капустою. Посипане чорним кунжутом (нігелою) і трохи білим кунжутом.

    Друге фото з бринза+творог+кріп і зелена цибуля. Посипано білим кунжутом.

    Як розкидаєте тісто на порції, то підкатайте кульками і залиште під плівкою на 15 хв. Потім кожну кульку розкачати качалкою не сильно, залишити на 5 хв. А потім вже розкачуйте до нужного розміру, кладіть начинку.

    На деко всі вироби прикрити плівкою і дати розстойку десь з півгодини.

    Включаємо духовку на 190 град.

    Половинкою залишеного яйця змастити всі вироби і залишити на 10-15 хвилин, поки гріється духовка. Яйце повинно підсохнути (для блискучої красивої поверхні), але якусь посипку на кшалт кунжута/маку треба на яйце сипати зразу, щоб прилипло.

    Випікати 16-17 хв. без конвекції. Якщо треба, то грилем підрум'янити зверху.

    Після духовки я зразу на вироби бризкаю водою для тонкої м'якої корочки.

    20240323_212753.thumb.jpg.639563f1b22aa3d013466f8f91d1282e-removebg-preview.jpg

    Ото і все. Ну ДУЖЕ-ДУЖЕ добре тісто!

     


  5. 38 хвилин тому, Olima сказав:

    Світлана, це ти мабуть на якийсь конкурс таких красавців накрутила :girl_dough:? Один в один, золотаві та виблискуючи рогалики. Дякую за насолоду для очей :smile6:.

    То я новий рецепт тіста випробувала, просто в захваті від нього! А золотаві так то є хитрість при випіканні. Жовток яйця змішують з водою до потрібної гущини, змащують і дають підсохнути на виробах десь 10 хвилин, а потім вже в духовку. 


  6. Оля, ні, ніяких конкурсів давно ніде немає. Оті косичкою заплетені вже скінчилися. Трохи заморозила, синові дала, їли самі, пригощала. Також і ці будуть. Якби бринзу не знайшла, то й не пекла би. 


  7. Вчора спасала шматок бринзи, знайшла в холодильнику! Я була впевнена, що всю її з'їли, а вона затолкалася в куток.

    Додала залишки творога і зелень. Напекла отакі рогалики. Зранку з кавою дуже смакували! І на роботі пригостила сусідів.

    20240324_213146.thumb.jpg.1016ecef405d3a3eb0c04a2f45880a39.jpg


  8. Іруся, оті приправи дуже полюбляє мій Вова, в нас вони не переводяться. Я в мульті зварю кашу якусь на гарнір, він зранку її позігріває на сковороді під кришкою і обов'язково посипає отою приправою. Називається "издание второе дополненное и переработанное". Я з ним борюся, але марно. Сказала, що каші буду їсти окремо без тої приправи. Але ж смачно...

    Моя свекруха дуже любила ті кубики Маггі та Галина Бланка. Вона їх кришила на їжу замість солі. Померла майже у 90 років. Отак.


  9. Останні події б'ють мені по нервах, та й не тільки мені.

    Сьогодні на нервах для свого вспокоєнія ото напекла. Мене це заспокоює, ото замішування теста, ото плетіння тих пиріжків... Начинка тушена квашена капуста, бо треба її кудись діти.

    20240323_212753.thumb.jpg.639563f1b22aa3d013466f8f91d1282e.jpg

    20240323_212825.thumb.jpg.005c88f0523b1eaa6a3098cbe6e541e6.jpg

    Пригощайтесь, ще теплі. Смачні!

     


  10. Я саме зараз намочую перець и томати. Хотіла трохи раніше, але була на роботі 4 дні, попросили вийти. Ввечері прихожу о 8 і зразу лягаю ноги догори, бо цілий день сиджу, тяжко. Вчора до сина їздила, там треба і приготувати і прибрати. Сьогодні з Вовою по магазинах на закупах, от тільки закінчила м*ясо фасувати, та купу на фарш перекрутила. Завтра буду пельмені ліпити в заморозку, бо поїли всі. Післязавтра на дачу поїдемо вперше, хоч сусіди вже там місяць їздять і все поробили. Цибулю потикаю, Вова хоче заволочити землю.


  11. Та наш Мурзік теж на все тепле зразу сідав. Дуже любив, як я починала консервацію. Банки гарячі перегортаю і купою ставлю - лізе зверху. Тільки заради його накривала зверху ковдрочкою, щоб йому не гаряче було. Так і спав цілий день на тих банках.


  12. 11 година тому, Natali06 сказав:

    Свєтік.так, дуже незвично, але і цікаво.. бо скумбрія має особливий запах. А як в пирозі?  Бо пиріг   на вигляд  просто бомбнзний!

    Наталя,  я скумбрію дуже полюбляю іменно за її яскравий смак. Ти можеш в пиріг засунути будь яку рибу, хоч мойву/хек/мінтай/лосось/дораду тощо. Тут прикол саме в голові та Фості, які вдають вигляд цілої рибини! Можна взагалі приставити голову і хвіст від свіжомороженого оселедця, все одно ти зразу їх викинеш.

    Просто готуй свій улюблений варіант рибного пирога, але в такому вигляді. Можна не робити ту плетінку з тіста, в закрити просто пластом тіста з головою та фостом.

    Я дала ІДЕЮ.


  13. 1 година тому, irysska сказав:

    Як побачила фото, перша думка "а як же потім їсти той пиріг з кістками" :oops: 

    Виглядає суперово, що смачно, то навіть не має сумніву.

    В мене часто замовляли таку рибу особливо на пікніки та іноді на фуршети, де багато молоді. Дуже прикольно виглядає на столі.


  14. 1 година тому, irysska сказав:

    Вінегрет обожнюю :smile2: спробую обов'язково.

    Тільки хочу запитати, Світлано, ти навіщо забрала мою виделку? :girl_haha:

    Іро, дуже раджу цю заправку! Дійсно зовсім інший смак.

    А виделка не моя, то в когось така ж.:f-0-146:


  15. Ингредиенты:

    Тісто:
    Борошно - 250г
    Дріжджі свіжі - 15г
    Сіль -  0,5 ч.л
    Цукор - 1,5 ст.л.
    Олія  - 1,5 ст.л.
    (Можете робити на будь-якому своєму тісті,
    це не важливо)
    Риба скумбрія чи інша ціла з головою та хвостом

    1626350457_23-kartinkin-com-p-fon-korichnevoe-derevo-krasivo-24.jpg

     

    Метод
     

    Відрізати голову та хвіст риби, відкласти. Філе риби припустити до готовності, порвати на шматочки, змішати з рубаним вареним яйцем і підмаринованою смаженою цибулею. Додати спеції.

    Тісто розкотати в пласт по довжині цільної риби +2-3см. Нарізати края тіста ялинкою з двох сторін, покласти на середину начинку, приставити голову та хвіст, заплести смужки тіста.
    Як це все зробити є мулівон роликів у ютубі!


    Після вистоювання пирога змастити поверхню яйцем і запекти в духовці при 180 град. приблизно 15-20 хвилин до рум'яності тіста.


    При подачі голову та хвіст витягнути та викинути, пиріг нарізати на порції.

    1626350457_23-kartinkin-com-p-fon-korichnevoe-derevo-krasivo-24(1).jpg

     

    Пиріг зі скумбрією! На столі виглядає чудово!
    Всередині риба припущена+рубане яйце+смажена підмаринована цибуля+спеції.
    Після загального шоку голова і фост забираються легким рухом руки і вся споруда ріжеться на шматки.
    Дуже смачно!

    Рибу можна сюди вашу улюблену, начинку робіть як звикли в рибних пирогах. Голову та хвіст можна взяти хоч з оселедця, аби воно було, все одно їх викидати.

     

    Україна

    Дніпро

    Війна росії  з Україною

    День 752


  16. Ингредиенты:

    Розклад на вінегрет вагою приблизно 1 - 1,3 кг

    Вода 35 мл (2 повн. ст.л.)
    Оцет 9% 17 мл (1 повн. ст.л.
    Цукор 8-10 г (1,5 -2 ч. л.)
    Сіль 5-6 г (1 ч. л.)
    Олія 60-80 мл
    Гірчиця 0,5-1 ч.л.
    Чорний мелений перець за смаком

     

    beetroot-salad-vinegret_70626-3011.jpg

     

    Метод

    Мій вінегрет. В силу обставин медичного характеру я роблю вінегрет тільки з вареної картоплі, маринованих огірків, вареної моркви та вареного буряка. Більше нічого не додаю, нам смачно.
    Але я, власне, про заправку вінегретну. Слово вінегрет у перекладі з фр. позначає оцет. Ось саме оцет і є основою того соусу, яким я заправляю вінегрет.

    У мисці з'єднати ВСІ ВКАЗАНІ (і масло теж) інгредієнти і ЗБИТИ (обов'язкова умова!) вінчиком до утворення ЕМУЛЬСІЇ. Полити вінегрет, перемішати. Дати постояти, смаки поєднаються. Через деякий час спробувати та довести до свого смаку. Олією можна полити більше, за смаком. Сіль залежить від того, які брали огірки та скільки їх додавали. Прошу не писати про те, що овочі краще готувати інакше, що краще додати те й інше... Робіть як звикли! Я це все знаю! Я поділилася ЗАПРАВКОЮ. Раніше ніяк не могла зрозуміти, чому в їдальні на роботі вінегрет такий смачний, а вдома теж смачний, але інший. І продукти такі, і співвідношення таке, а там смачніше. Поки що мені не розкрила секрет одна чудова шеф-кухар одного крутого кафе в Пітері (давно було, це Галя Собака Сіра). Повірте, вінегрет заграв новими фарбами! І ніякі огірки, ніяка квашена капуста не дають цього смаку, повірте моєму багатому досвіду. Просто спробуйте!

     

    Україна

    Дніпро

    Війна росії  з Україною

    День 750


  17. Ингредиенты:

    Тісто
    1 склянка молока
    1 ст.ложка цукру
    1 ч. ложка з невеликою
    гіркою сухих дріжджів
    (я робила з 12г свіжих)

    3 та 1/4 склянки борошна
    (*у мене пішло 3,5 склянки)

    200 г вершкового масла
    (*я брала маргарин)

    430034093_408788878366397_759035237612487246_n.jpg

    Метод

    Масло/маргарин кімнатної температури перетираємо з борошном у крихту, додаємо все інше і замішуємо тісто. Тісто кладемо в кульок і півгодини в холодильник.
    Духовку розігріваємо до 180 градусів.
    Виймаємо тісто з холодильника (воно має почати розпухати у пакеті). Ділимо його на дві нерівні половини (одна трохи більше за іншу), Велику частину руками розподіляємо за формою, змащеною олією, залишаючи загнуті краї. На тісто рівномірно викладаємо начинку.
    Другий шматок тіста розкочуємо тонко і накриваємо зверху, защипуємо краї та наколюємо пиріг вилкою. Даємо вистоювання 15-20 хвилин, змастити яйцем. Печемо приблизно 30-35 хвилин за 180 град.
    Я люблю працювати спец. роликом для тесту, що робить таку сітку. Працюю їм давно, рука набита, як бачите. Тут лише особистий досвід.
    У начинці рибної відварений хек, відварена скумбрія, смажена цибуля, спеції.

    430133201_408788925033059_8610377978676415244_n.thumb.jpg.3e148f1efccd040a78aee194a5c3c2f8.jpg

     

    Рибний пиріг, точніше пироги. Пішли на замовлення, маленький праворуч їли ми з чоловіком. Дуже смачно!

     

    Україна

    Дніпро́

    Війна росії  з Україною

    День 750


  18. Блины
    Икра или любая начинка
    Screenshot_101.png
     
    Испечем блины по вашему любимому рецепту. Блины тут нужны тонкие, эластичные, не слишком рыхлые и небольшого диаметра. Хороши будут крахмальные блины.
    На этом первом фото просто мои блины, но нужны чуть иные.
    Screenshot_103.png
    А дальше складываем каждый блин как на следующих фото
    Screenshot_102.png
    Screenshot_101.png
    Screenshot_100.png
    Screenshot_103.png
    Screenshot_102.png
    Нижний кончик подгибаем вверх до половины и сверху на него выворачиваем верхний край
    Screenshot_101.png
    Screenshot_100.png
    И уже в эту получившуюся чашечку положить любую начинку. Это может быть икра, селедочная масса, мясная начинка, грибная начинка, сметана, творожная масса, сливки взбитые... да что угодно!
    На блюде смотрится ооочень красиво, видно начинку и каждый может выбрать понравившуюся. Блины устойчиво стоят на блюде, не заваливаются, смотрятся потрясающе с оформлением из зелени!
    Screenshot_101.png
    Такие красивые блины нам однажды подавали в одном из ресторанов города. Сами блины были тонюсенькими, очень эластичными и вкуснейшими! Размер их был прим. 14-16 см в диаметре. Я не удержалась и тихонько заныкала один блинчик в сумку, дома уже развернула и запечатлела для истории. Поэтому на фото блин немного корявенько выглядит, но уверена, что это не помешает вам свернуть так же.

  19. Ойц, шото міня багато сьогодні.

    Тіки шо напекла ватрушок. Завтра до сина в лікарню, Вова просив, та треба ще свою хазяйку на роботі пригостити. Може, і мені щось зостанеться.

    Два притвиня.

    20240309_192733.thumb.jpg.861a37d4d2e004db2f03f5620ff1374c.jpg20240309_192741.thumb.jpg.37ed5549835ad61b0ee05b651dabc0c5.jpg

     


  20. Дівчата, зовсім забула вам показати раніше. Ну нічого, на той рік зробите.

    Отакі калачі я пекла в 2015 році на подарунки на роботі та подругам. Це смачно, незвично і дуже всіх вразило!

    IMG_6901.thumb.JPG.0c6efa5b177d23343fc1f6ec750aa8ad.JPG

    IMG_6904.thumb.JPG.3ceaefdce8d892c7512818981876d8f9.JPG

    IMG_6899.thumb.JPG.0cb81c297f673945a20f8ce842abcdd2.JPG

    На фото все понятно? Тісто беріть таке, що не розпливеться і буде тримати форму.

×