Перейти до вмісту

спокусницЯ

Модераторы
  • Публікації

    3 308
  • Зареєстрований

  • Відвідування

  • Days Won

    93

Повідомлення, опубліковані користувачем спокусницЯ


  1. Ще одна жахлива ніч...

    Внаслідок ракетної атаки пожежа на одній з найбільших в Україні ТЕС - Трипільській

    Голова міськради Українки на Київщині закликав жителів зачинити вікна в оселях через шкідливі речовини, які утворились внаслідок горіння в повітрі.

     

     

    ️ ЗНИЩЕНО 57 ПОВІТРЯНИХ ЦІЛЕЙ: 18 РАКЕТ ТА 39 УДАРНИХ БПЛА

    У ніч на 11 квітня 2024 року російські окупанти завдали комбінованого удару ракетами різних типів та ударними БпЛА. Основний напрямок – Львівщина.

    Загалом ворог застосував 82 засоби повітряного нападу:
    🚀 20 крилатих ракет Х-101/Х-555 із літаків стратегічної авіації Ту-95 МС (район пусків – Саратовська обл. -рф.);
    🚀 6 аеробалістичних ракет Х-47М2 «Кинджал» з винищувачів МіГ-31К (район пусків – Тамбовська область -рф.);
    ☄️  12 зенітних керованих ракет С-300 (пуски із Бєлгородської обл. - рф.);
    🛵  40 ударних БпЛА типу «Shahed-131/136» (із районів Приморсько-Ахтарськ - рф., Чауда – Крим).
    🚀 4 керовані авіаційні ракети Х-59 (із повітряного простору окупованої Запорізької обл.).

    💥  До відбиття повітряного нападу противника залучено винищувальну авіацію та зенітні ракетні війська Повітряних Сил, мобільні вогневі групи та підрозділи радіоелектронної боротьби Сил оборони України.

    В результаті протиповітряного бою знищено 57 повітряних цілей:
    🚀 16 крилатих ракет Х-101/Х-555;
    🛵 39 ударних БпЛА типу «Shahed-131/136»;
    🚀 2 керовані авіаційні ракети Х-59.

    Дякую усім захисникам неба, хто цієї ночі відбивав чергову терористичну атаку окупантів.
    🇺🇦 Разом – до перемоги!

    🇺🇦  Командувач Повітряних Сил генерал-лейтенант Микола Олещук


  2. large.photo_2024-04-07_19-14-18.jpg.770215402e75151aa41b1e1a625cfacd.jpg

    Вдячна за рецепт fronya40! Пекла вже не один рік. А в цьому,  дякуючи  науці lana19  про клейковину,  вирішила  трішки змінити  процес замісу і ще додала закваску.  Результатом задоволена але і надалі буду  експериментувати, може ще краще вийде) 

     

    ЗАВАРКА
    Можна зробити її звечора, щоб зранку  зекономити час, бо увесь процес приготування пасочок досить   довгий. 
     
    Молоко домашнє 400 г
    Борошно  133 г


    Кількість борошна для заварки  зменшила  ( в  рецепті основі його більше і  мені не подобається,  що заварна основа виходить дуже туга). Молоко доводжу до кипіння, всипаю борошно і ретельно перемішую вінчиком   чи товкучкою для картоплі.  Після   цього пробиваю блендером-ногою.

    large.435805236_944753720691070_4218890126039250829_n.jpg.348bdf96c6c47f965175e5df5315b463.jpg

    ОПАРА
    Уся заварка
    Цукор  70 г
    Дріжджі  живі   100 г
    Сметана  100 г ( магазинна або домашня, та що гладишка)

    До заварки, що вже тепла, а не гаряча, додаю  сметану, цукор  і дріжджі.   Якщо  заварку  перебивала  одразу блендером, то  тепер просто перемішую. Якщо  ні, то тепер обов’язково пробиваю   усе разом блендером, бо інакше грудочки будуть  мене переслідувати в тісті. ( вважайте це моїм бзіком)  
    Залишаю на  30 хв.  Опара гарно підходить за цей час.

    ТІСТО
    Уся опара
    Закваска 200 г ( на манітобі) 
    Цукор   130 г
    Жовтки   210 г
    Куркума 0,5 ч.л
    Ваніль 2 пакетика

    --------
    Борошно манітоба  190 г
    Борошно   640-710 г  

    --------

    Цукор  300 г

    --------

    Масло вершкове 130 г  не тверде  
    Олія 70 г  ( з холодильника
    Сіль 1 ч.л
    Родзинки, журавлина, цукати 250 г

    Замішувала  в комбайні на  першій швидкості,  насадкою весло.

    large.434163404_1317966002923136_4541599256970319027_n.jpg.cc419a58a0f99c070b61ae88d493c1d1.jpg

    Вже  після  почитала розумних людей які  кажуть,  що вона не для цього тіста. Та  як я могла її не використати, коли вона в мене з’явилась?))) Як би там не було, результатом я задоволена. 
    Чашу і  насадку перед замісом поклала  в морозку на хвилин 15.
    Спочатку з’єднала  опару, закваску, цукор  133 г, жовтки, куркуму, ваніль   пару хвилин замісу.  ( Жовтки з  цукром перед введенням  збила міксером). Потім почала  додавати борошно. Але все! 150 г борошна від загальної маси  залишаю, щоб додати в залежності від консистенції тіста на виході.   Увесь процес зайняв 20 хв. Температура тіста  стала 27 °C Тому  на 25 хв чашу з тістом  поставила в холодильник ( накрив плівкою)
    Температура тіста опустилась до 23 °C. продовжила заміс  10 хв.
    Додала 300 г цукру, всипаючи поступово. ( 5 хв замісу).
    Настав час ввести жири і сіль. Масло вершкове не тверде але і не  розтоплене, температура 19 °C, олія 14 °C і ще хвилин 25 замішуємо.  Після додавання жирів я вже вирішую, чи потрібно додати  те борошно, що   відклала від основної маси.  Ось таке тісто виходить,  ніби тягнеться за  вінчиком.

    І в самому кінці, всипаючи потрошки, ввожу   родзинки, журавлину в’ялену і цукати. Я обов’язково напередодні усе ріжу, за рахунок того, що шматочки маленькі я змогла збільшити загальну масу,   тісту так легше.  Цукати купляю одразу міленькі. Усе  разом  заливаю коньяком або вино + спирт і настоюю  2-10 годин. Потім відкидаю на сито, щоб гарно збігла рідина.

    large.435699811_771455241630364_6927674172364694899_n.jpg.2bcbcab0f5b425a468c2e6e32f03137f.jpg

    І ось таке тісто на виході

    large.435885147_458579463399114_6829294898568090059_n.jpg.e0c8a566e88a76db2687475ae94b9ded.jpg

    Перекидаємо  тісто у велику миску і залишаємо підходити. У мене цей процес зайняв 3г 20 хв. 

    Розділила тісто на чотири однакові частини з яких сформувала  шарики і залишила на столі, прикриті рушничком на 10-15хв відпочити.  

    large.436764474_388428084078173_5651884253640904469_n.jpg.aa4148e89dfba0a5a4cb41c9fc3e85c9.jpg

     

    Далі  заключна формовка і  посадка  в паперові форми.  ( 4 штуки  діаметр 15 см)  Як це робиться вже є за посиланням, обов'язково подивіться.

    Я люблю, щоб пасочка була вище паперової форми, тому якщо форма невелика  роблю з силіконізованого паперу такі  високі додаткові форми.  

    large.435559590_728533249494364_8323611191612842389_n.jpg.470fc0d3aaa806a436aa0e58641288d8.jpg

    Підходило тісто в формах 3 г 20 хв. Вирости повинно  десь в 2,5-3 рази. 
    Після того як  пасочки підійшли, шапочки змащую збитим яйцем.
    Випікати ставлю в духовку,  розігріту до 180 С, попередньо налив на дно ( в моїй є така заглибинка)  чашку окропу.

    Випікаю до досягнення  температури 94-96 С    в середині пасочки. 

    large.436029311_2977295302412121_8921653003687148100_n.jpg.2afeba80e3ad0e2e0241a32c9578734f.jpg 

    А ось те, що я бажала досягнути, ось ці   волокна!!! 

    large.434191790_308543125391234_489620058678927190_n.jpg.227f657ae8d307f21775a47eb7ea27be.jpg

     

    Зверху декорую улюбленою глазур'ю. Qween,  дякую, вона просто чудова!


     

    large.435462701_760134382890071_7924313590513743860_n.jpg.a9948e9c8ee0a5b8851432f288eb4aad.jpg


  3. Ще больніше стало ввечері. І не дивлючись на те, що усі кацапскіі канали пишуть, що ми кайфуємо і смакуємо   від теракту у мацкві  ( ну... є, чого гріха таїти. І скажіть мені, що після сьогоднішньої ночі, минулої, минулих двух років ми не маємо на це право! Сказати можете, я не погоджусь. Бо маю право! )   мені ввечері боляче. Боляче від того, що після того жаху, що створила русня знову і знову з нашою країною,  усі новини, увесь світ зараз  переживає за русню, за тих, хто сьогодні  знищив стільки людей! Якось це не правильно. В тім, як і усе,  в чому ми живемо. 

    Наймасованіша атака.

    88 ракет, 63 дрони.

    Силами ППО знищено:

    ️ 35 з 40 крилатих ракет Х-101/555.
    ️ 2 з 2 ракет Х-59.
    ️ 0 з 12 ракет "Іскандер-М".
    ️ 0 з 22 ракет С-300/400.
    ️ 0 з 5 ракет Х-22.
    ️ 0 з 7 ракет "Кинджал".

    ✈️55/63 БпЛА "Шахід".

    Загалом: 92 із 151 повітряних цілей

     


  4. Знову і знову повтор ситуації. Так, нащо вигадувати щось нове, якщо "рязанский  сахар"  досі працює?!

    ( Снова и снова повтор ситуации. Да,  зачем выдумывать что-то новое, если "рязанский сахар" до сих пор работает ?!

    Телеканал Дождь

    19ч 24 мин 

    ️Очевидцы сообщают о стрельбе в московском «Крокус Сити Холле»

    19 ч 51 мин

    По данным телеграм-канала «Осторожно, новости», неизвестный открыл  стрельбу перед концертом группы «Пикник».

    У здания «Крокус Сити Холла» начала рушиться кровля, сообщают СМИ.

    По данным Baza, в здании еще могут оставаться до 100 человек.

    20 ч 17 мин 

    ️Связанный с силовиками канал 112 пишет о по меньшей мере 40 погибших в результате теракта в «Крокус Сити Холле» и более 100 раненых

    20  ч  35 мин

    Baza: Предварительно, четверым террористам удалось скрыться с места преступления

    Тем временем спецназ начал штурмовать здание концертного зала.

    20 ч 54 мин 

    По данным телеграм-канала 112, в результате теракта пострадали не менее 140 человек

    21 ч 02 мин

    В Москве и Санкт-Петербурге начали эвакуировать торговые центры

    Тем временем федеральные телеканалы не стали прерывать вещание из-за теракта в «Крокус Сити Холле»

    На Первом канале продолжается трансляция развлекательного шоу «Голос». Новости о теракте там уделили 3 минуты, основное время новостного выпуска заняли новости о ночном обстреле инфраструктуры Украины, который назвали «ударами возмездия».

     

    22 ч 06 мин

    Крыша здания «Крокус Сити Холла» обрушилась при пожаре

    Об этом сообщает   корреспондент «Московского комсомольца» с места событий.

    Телеграм-каналы сообщают о том, что внутри концертного зала снова началась стрельба.

    ( площадь пожара составляет 12 900 квадратных метров) 

     

    далі буде...

    дальше будет...

    ------***------

     

    Христо Грозев: незадолго до теракта ФСБ проводила аресты террористов ИГИЛ

    Это журналист-расследователь сказал   в эфире Дождя. По словам Грозева, если ФСБ выдвинет версию о следе ИГИЛ, то это, скорее всего, соответствует действительности.

    В то же время журналист-расследователь рассказал, что российское ГРУ уже год тренирует афганских боевиков в России. Кроме того, Грозев предполагает, что за атакой мог стоять и ФСБ. Это могло стать поводом всеобщей мобилизации на войну, однако выводы пока делать рано, подчеркнул Грозев.

     

     

     

     

     image.png.18a44e5bec14fc9e460517c414fe9d40.png

     

    image.png.4ae9a143adc1f2b0f4f36a5161fcb24d.png

     

     


  5. 22 години тому, Natali06 сказав:

    Дівчата, тільки не закидайте тапками. У нас , сфінксоманів, таке  буває. Тільки витягла хліб, а Тарік  подумав , що то я йому грілочку поставила)

    ви тільки гляньте на цей безневинний  погляд)

     

    " Кожана, то хіба було не мені? Ти що ?"


  6.  Кількість загиблих в Одесі в  результаті атаки рф зросла до 21: вранці в лікарні помер ще 30-річний поліцейський Андрій Боярський — віцемер Світлана Бедрега. 


  7. Ингредиенты:

    Тертий пиріг 

    Тісто:

    Борошно 730  г

    Розпушувач 2ч.л.

    Маргарин 250 г

    Яйце  60 г  ( одне велике) 

    Цукор 200 г

    Майонез або сметана  60 г

    Олія 40 г

    Ваніль

    --------------------------------------

    Шоколадні дропси 

    Подрібнений смажений арахіс

    large.photo_2024-03-05_14-40-31.jpg.3223937f155253fd92c90302b3814fa1.jpg

     

     

    Маргарин розтопити, щоб не рідкий але м"який дуже.  Змішати усе, окрім борошна,  можна  міксером, можна вінчиком гарненько з'єднати ( збивати до пінки не потрібно, марно) Додати просіяне борошно з розпушувачем. 

    Виробити   "ковбаски" любого зручного формату  в мене це  приблизно 4*10 см,  викласти їх на  силіконовий килимок  чи целофан  і в морозку. Коли примерзнуть скласти в  мішечок, закрутити. Отак тісто може жити в морозці до  потрібного моменту. А коли він, отой самий момент настав, вмикаю духовку на 180 градусів. Дечко застеляю папером. ставлю його одразу під  електром'ясорубку з насадкою  для бурячкової тертки. 2/3 частини тіста  натираю і розподіляю рівномірним шаром на  дечці. 

    large.IMG_20231215_081433.jpg.30a00f6562818fd55c9fc6790f8e0580.jpg

    Можно прижати трішки долонькою. В цьому  величезний кайф, бо так як раніше, як мама робила, ручками розплескувати нижній пласт тіста, то для мене кара небесна!  Я роблю не товсті  шари тіста. Не бійтесь, якщо через натерті частинки десь буде просвічуватись дечко. 

    large.IMG_20231215_081758.jpg.ae717568d3f03f48785b00db97c1f862.jpg

    Повидло ( Можна навіть джем на основі пектина! Він при нагріванні  стане рідким, але потім знову загусне)  накладаю в кондитерський мішечок, роблю невеличкий отвір і  наношу   його на  перший шар тіста, видавлюючи з мішка. Якщо ж повидло дуууже густе, нарізаю тоненькими  смужками. Це теж є кайф, якщо порівняти з процедурою "розмастити ложкою".

    large.IMG_20231215_082545.jpg.498c00edcbb69f411afd5189f9d74f87.jpglarge.IMG_20231215_082607.jpg.834ce7b341618d2c8f67c9a05b173eef.jpg

     

    1/3 частину тіста  знову натираю на електром'ясорубці, але вже в тарілку окрему і швиденько засипаю  цим поверх повидла. Ще посипаю шоколадними дропсами і не дуже дрібно змолотим смаженим арахісом. 

    large.IMG_20231215_082802.jpg.7528f8fce0695183f60255f935275050.jpg

    ( на фото спочатку посипала арахіс, потім ще будуть дропси і тісто)

    Випікати при 180 гр. до гарного кольору. 

    Пиріг дуже гарно зберігається, тому став одним з топових рецептів "для ЗСУ"  ( а ще тісто завжди готове в морозці і процес як можна прискорений) 

    Смачного! 

     

     


  8. Привіт!!! Кремушок можеш зробити, якщо ж можливість  спекти, на що його намастити. 

    Вершки 400 гр.

    молоко спущене, варене  140  гр.

    можна ще додати  20-25 гр желатину, столову ложку коньяку, 1 ч. л розчинної кави ( розвести у воді, потім нею залити  желатин. )  І шоколад туди потерти можна, і горіхове праліне ... 

    варена  сгущенка, якщо не відкрита, може стояти довго, але якщо відкрити швидко кристалізується.  Якщо запакована можеш потримати і потім зробити крем з маслом. Для будь чого. 

    А вершки можна взбити з пудрою ( якщо є) і зробити десерт з чорносливом


  9. 7 годин тому, Коник сказав:

    Торт дуууже смачний. Тільки уксусом я не гасила, бо мед теж гасить.

    А чому "пісочні коржи"?

    Тому що вони сухі, хрусткі) бо є ще тонкі наливні. 

    Тема оцету дуже важка. Але мама так робила)

    Дуже рада, що прийшло до душі. 


  10. 1 година тому, Наташшшка сказав:

    До мене сьогодні військовий по шеврони приїздив. З дружиною і однорічною дитиною)) Малишня від нашої ялинки була в захваті - всі іграшки м'які, текстильні - постягала спочатку знизу все, що дістала, тоді залізла до мого Сані на руки і верхні іграшки роздивлялась-знімала. Ось таке мале чудо. До речі, вперше в нас в хаті, вперше нас бачить, а одразу на руки пішла)) Життя продовжується)

    А нам показать? Я так люблю таке!!! Будь ласочка! 


  11. 16 хвилин тому, РАДУШКА сказав:

    Привіт, мої  дорогенькі! Жива. Майже здорова (місцями).  Русня - пидараси! Раша не повинна існувати! І це не питання взагалі. Це питання часу. 22 прильоти учора, 6 тільки що.  Бідне моє місто!  Невже хтось вірить, що найманців можуть посілити у найкрутіший готель у центрі міста, яке постійно під обстрілами? Для кого це пишуть?

    Для тупорилої  русні. Вони вірять. В бази НАТО, лабораторії, бандерівців... Ми усі відчуваємо біль тих, хто під обстрілом! Так хочеться обійняти усіх, залікувати душі, заклеївши чарівним пастирем,  воскресити...  Але. Ми з вами, рідненькі, подумки! Тримайтесь! 


  12. В 24.11.2023 в 21:23, Магда сказав:

    Ну що, дівчата, я його таки зробила з калини. І на мою думку, з калини цей соус найсмачніший. Легка пікантна гіркота, приємний запах, не різкий, не приторний, найгустіший з усіх соусів. Було у мене 1 кг ягід - вихід на фото. Цього разу, правда, не додавала гіркий перець, просто забула його купити), але тут він, по-моєму, був би і зайвий.

    20231124_204116.jpg

    Оце так!  Тепер калину може почнуть в мене їсти!!!!! Дякую, за експеримент! Рада, що він був вдалий! 


  13. 13 години тому, справжня господиня сказав:

    В мене є "Магічна куля", дуже красива річ. Ми востаннє вмикали її до війни, більше не можемо через себе переступити. Хоч і можу закрити жалюзі на вікні і ніхто її не побачить з вулиці, але совість не дає. От гірлянди вішаємо, а цю кулю не вмикаємо.

    https://rozetka.com.ua/ua/166158490/p166158490/

    Хто хоче, купіть, дуже класна! Є дешевше.

     

     

    Теж є така, в сина в кімнаті. До війни купила, бо сама про таке колись мріяла. Гарна штука з музикою. Зараз син вмикає, коли друзі приходять, але при умов, що і жалюзі наглухо. Я не знаю як то вірно сказати, але вважаю що молодь, діти повинні жити свій час. Бо молодість, дитинство уходить. Так, це не відміняє розуміння  допомогу і усе що в силах....  Якби сама була, то ні гостей, ні готовки. А так, Різдво, потрібно наготовити, зібратись, бо батькам це радість, побачитись і поїсти..  Ох, важко це все, але нам не ваще  ніж хлопцям, це точно. 

     


  14. Ингредиенты:

    Відварене куряче філе   200 г 
    Консервована кукурудза  170 г
    Гранат, зерна 240 г
    Петрушка  15 ( можна з укропом) 
    Горіхи  волоські  смажені молоті  40  
    Майонез


    large.photo_2023-12-20_00-13-25.jpg.97620ae51cc6d16dffbf3d84e4c7abbb.jpg
     

    Приготування:

     

    Філе порізати маленькими шматочками, гранат очистити.  Горіхи підсмажити  і змолоти в блендері ( не на пил, але  і щоб не було великих шматків) Усе змішати,  заправити майонезом.

     412574916_336476472495733_8318830316746104229_n.jpg

    Скажу одразу я ніколи  не їла   гранат  із  зернами ні просто так, ні в салаті. Тому спочатку  спробувала просто пожувати  бубочки із зернами. Виявилось, що це  не так страшно як я вважала. Тоді  вже   спробувала  зробити  салат  і він виявився дуже смачним!  Поєднання  солодких  бубочок з м'ясом і горіхом це шикарно! Якщо ви як і я сумніваєтесь, зробіть  маленьку порцію. Можливо скоригуєте кількість продуктів під себе. 

     

     

    Джерело: інстаграм  gordynovskaya

     
×