-
Публікації
3 308 -
Зареєстрований
-
Відвідування
-
Days Won
93
Повідомлення, опубліковані користувачем спокусницЯ
-
-
18 годин тому, справжня господиня сказав:Далі буде завтра ввечері, бо їду на дачу.
Інтригантка!
справжня господиня reacted to this -
Вдячна за рецепт fronya40! Пекла вже не один рік. А в цьому, дякуючи науці lana19 про клейковину, вирішила трішки змінити процес замісу і ще додала закваску. Результатом задоволена але і надалі буду експериментувати, може ще краще вийде)
ЗАВАРКА
Можна зробити її звечора, щоб зранку зекономити час, бо увесь процес приготування пасочок досить довгий.
Молоко домашнє 400 г
Борошно 133 г
Кількість борошна для заварки зменшила ( в рецепті основі його більше і мені не подобається, що заварна основа виходить дуже туга). Молоко доводжу до кипіння, всипаю борошно і ретельно перемішую вінчиком чи товкучкою для картоплі. Після цього пробиваю блендером-ногою.ОПАРА
Уся заварка
Цукор 70 г
Дріжджі живі 100 г
Сметана 100 г ( магазинна або домашня, та що гладишка)До заварки, що вже тепла, а не гаряча, додаю сметану, цукор і дріжджі. Якщо заварку перебивала одразу блендером, то тепер просто перемішую. Якщо ні, то тепер обов’язково пробиваю усе разом блендером, бо інакше грудочки будуть мене переслідувати в тісті. ( вважайте це моїм бзіком)
Залишаю на 30 хв. Опара гарно підходить за цей час.ТІСТО
Уся опара
Закваска 200 г ( на манітобі)
Цукор 130 г
Жовтки 210 г
Куркума 0,5 ч.л
Ваніль 2 пакетика--------
Борошно манітоба 190 г
Борошно 640-710 г--------
Цукор 300 г
--------
Масло вершкове 130 г не тверде
Олія 70 г ( з холодильника
Сіль 1 ч.л
Родзинки, журавлина, цукати 250 гЗамішувала в комбайні на першій швидкості, насадкою весло.
Вже після почитала розумних людей які кажуть, що вона не для цього тіста. Та як я могла її не використати, коли вона в мене з’явилась?))) Як би там не було, результатом я задоволена.
Чашу і насадку перед замісом поклала в морозку на хвилин 15.
Спочатку з’єднала опару, закваску, цукор 133 г, жовтки, куркуму, ваніль пару хвилин замісу. ( Жовтки з цукром перед введенням збила міксером). Потім почала додавати борошно. Але все! 150 г борошна від загальної маси залишаю, щоб додати в залежності від консистенції тіста на виході. Увесь процес зайняв 20 хв. Температура тіста стала 27 °C Тому на 25 хв чашу з тістом поставила в холодильник ( накрив плівкою)
Температура тіста опустилась до 23 °C. продовжила заміс 10 хв.
Додала 300 г цукру, всипаючи поступово. ( 5 хв замісу).
Настав час ввести жири і сіль. Масло вершкове не тверде але і не розтоплене, температура 19 °C, олія 14 °C і ще хвилин 25 замішуємо. Після додавання жирів я вже вирішую, чи потрібно додати те борошно, що відклала від основної маси. Ось таке тісто виходить, ніби тягнеться за вінчиком.І в самому кінці, всипаючи потрошки, ввожу родзинки, журавлину в’ялену і цукати. Я обов’язково напередодні усе ріжу, за рахунок того, що шматочки маленькі я змогла збільшити загальну масу, тісту так легше. Цукати купляю одразу міленькі. Усе разом заливаю коньяком або вино + спирт і настоюю 2-10 годин. Потім відкидаю на сито, щоб гарно збігла рідина.
І ось таке тісто на виході
Перекидаємо тісто у велику миску і залишаємо підходити. У мене цей процес зайняв 3г 20 хв.
Розділила тісто на чотири однакові частини з яких сформувала шарики і залишила на столі, прикриті рушничком на 10-15хв відпочити.
Далі заключна формовка і посадка в паперові форми. ( 4 штуки діаметр 15 см) Як це робиться вже є за посиланням, обов'язково подивіться.
Я люблю, щоб пасочка була вище паперової форми, тому якщо форма невелика роблю з силіконізованого паперу такі високі додаткові форми.
Підходило тісто в формах 3 г 20 хв. Вирости повинно десь в 2,5-3 рази.
Після того як пасочки підійшли, шапочки змащую збитим яйцем.
Випікати ставлю в духовку, розігріту до 180 С, попередньо налив на дно ( в моїй є така заглибинка) чашку окропу.Випікаю до досягнення температури 94-96 С в середині пасочки.
А ось те, що я бажала досягнути, ось ці волокна!!!
Зверху декорую улюбленою глазур'ю. Qween, дякую, вона просто чудова!
-
22 ч 29 мин
‼️ Террористическая группировка ИГИЛ взяла на себя ответственность за теракт в Москве, сообщает «Радио Свобода».
( но есть вариант, что это деза, утром посмотрим)
lana19 reacted to this -
дальше?
22 ч 20мин
👀 Сообщают, что якобы в Воронеже в районе 21:00 у ТЦ «Армада» был замечен человек с автоматом
далі!
-
Ще больніше стало ввечері. І не дивлючись на те, що усі кацапскіі канали пишуть, що ми кайфуємо і смакуємо від теракту у мацкві ( ну... є, чого гріха таїти. І скажіть мені, що після сьогоднішньої ночі, минулої, минулих двух років ми не маємо на це право! Сказати можете, я не погоджусь. Бо маю право! ) мені ввечері боляче. Боляче від того, що після того жаху, що створила русня знову і знову з нашою країною, усі новини, увесь світ зараз переживає за русню, за тих, хто сьогодні знищив стільки людей! Якось це не правильно. В тім, як і усе, в чому ми живемо.
Наймасованіша атака.
88 ракет, 63 дрони.
Силами ППО знищено:
❗️ 35 з 40 крилатих ракет Х-101/555.
❗️ 2 з 2 ракет Х-59.
❗️ 0 з 12 ракет "Іскандер-М".
❗️ 0 з 22 ракет С-300/400.
❗️ 0 з 5 ракет Х-22.
❗️ 0 з 7 ракет "Кинджал".✈️55/63 БпЛА "Шахід".
Загалом: 92 із 151 повітряних цілей
-
Знову і знову повтор ситуації. Так, нащо вигадувати щось нове, якщо "рязанский сахар" досі працює?!
( Снова и снова повтор ситуации. Да, зачем выдумывать что-то новое, если "рязанский сахар" до сих пор работает ?!
Телеканал Дождь
19ч 24 мин
⚡️Очевидцы сообщают о стрельбе в московском «Крокус Сити Холле»
19 ч 51 мин
По данным телеграм-канала «Осторожно, новости», неизвестный открыл стрельбу перед концертом группы «Пикник».
У здания «Крокус Сити Холла» начала рушиться кровля, сообщают СМИ.
По данным Baza, в здании еще могут оставаться до 100 человек.
20 ч 17 мин
❗️Связанный с силовиками канал 112 пишет о по меньшей мере 40 погибших в результате теракта в «Крокус Сити Холле» и более 100 раненых
20 ч 35 мин
Baza: Предварительно, четверым террористам удалось скрыться с места преступления
Тем временем спецназ начал штурмовать здание концертного зала.
20 ч 54 мин
По данным телеграм-канала 112, в результате теракта пострадали не менее 140 человек
21 ч 02 мин
В Москве и Санкт-Петербурге начали эвакуировать торговые центры
Тем временем федеральные телеканалы не стали прерывать вещание из-за теракта в «Крокус Сити Холле»
На Первом канале продолжается трансляция развлекательного шоу «Голос». Новости о теракте там уделили 3 минуты, основное время новостного выпуска заняли новости о ночном обстреле инфраструктуры Украины, который назвали «ударами возмездия».
22 ч 06 мин
Крыша здания «Крокус Сити Холла» обрушилась при пожаре
Об этом сообщает корреспондент «Московского комсомольца» с места событий.
Телеграм-каналы сообщают о том, что внутри концертного зала снова началась стрельба.
( площадь пожара составляет 12 900 квадратных метров)
далі буде...
дальше будет...
------***------
Христо Грозев: незадолго до теракта ФСБ проводила аресты террористов ИГИЛ
Это журналист-расследователь сказал в эфире Дождя. По словам Грозева, если ФСБ выдвинет версию о следе ИГИЛ, то это, скорее всего, соответствует действительности.
В то же время журналист-расследователь рассказал, что российское ГРУ уже год тренирует афганских боевиков в России. Кроме того, Грозев предполагает, что за атакой мог стоять и ФСБ. Это могло стать поводом всеобщей мобилизации на войну, однако выводы пока делать рано, подчеркнул Грозев.
lana19 та fronya40 reacted to this -
22 години тому, Natali06 сказав:Дівчата, тільки не закидайте тапками. У нас , сфінксоманів, таке буває. Тільки витягла хліб, а Тарік подумав , що то я йому грілочку поставила)
ви тільки гляньте на цей безневинний погляд)
" Кожана, то хіба було не мені? Ти що ?"
-
-
Ингредиенты:
Тертий пиріг
Тісто:
Борошно 730 г
Розпушувач 2ч.л.
Маргарин 250 г
Яйце 60 г ( одне велике)
Цукор 200 г
Майонез або сметана 60 г
Олія 40 г
Ваніль
--------------------------------------
Шоколадні дропси
Подрібнений смажений арахіс
Маргарин розтопити, щоб не рідкий але м"який дуже. Змішати усе, окрім борошна, можна міксером, можна вінчиком гарненько з'єднати ( збивати до пінки не потрібно, марно) Додати просіяне борошно з розпушувачем.
Виробити "ковбаски" любого зручного формату в мене це приблизно 4*10 см, викласти їх на силіконовий килимок чи целофан і в морозку. Коли примерзнуть скласти в мішечок, закрутити. Отак тісто може жити в морозці до потрібного моменту. А коли він, отой самий момент настав, вмикаю духовку на 180 градусів. Дечко застеляю папером. ставлю його одразу під електром'ясорубку з насадкою для бурячкової тертки. 2/3 частини тіста натираю і розподіляю рівномірним шаром на дечці.
Можно прижати трішки долонькою. В цьому величезний кайф, бо так як раніше, як мама робила, ручками розплескувати нижній пласт тіста, то для мене кара небесна! Я роблю не товсті шари тіста. Не бійтесь, якщо через натерті частинки десь буде просвічуватись дечко.
Повидло ( Можна навіть джем на основі пектина! Він при нагріванні стане рідким, але потім знову загусне) накладаю в кондитерський мішечок, роблю невеличкий отвір і наношу його на перший шар тіста, видавлюючи з мішка. Якщо ж повидло дуууже густе, нарізаю тоненькими смужками. Це теж є кайф, якщо порівняти з процедурою "розмастити ложкою".
1/3 частину тіста знову натираю на електром'ясорубці, але вже в тарілку окрему і швиденько засипаю цим поверх повидла. Ще посипаю шоколадними дропсами і не дуже дрібно змолотим смаженим арахісом.
( на фото спочатку посипала арахіс, потім ще будуть дропси і тісто)
Випікати при 180 гр. до гарного кольору.
Пиріг дуже гарно зберігається, тому став одним з топових рецептів "для ЗСУ" ( а ще тісто завжди готове в морозці і процес як можна прискорений)
Смачного!
-
-
-
Привіт!!! Кремушок можеш зробити, якщо ж можливість спекти, на що його намастити.
Вершки 400 гр.
молоко спущене, варене 140 гр.
можна ще додати 20-25 гр желатину, столову ложку коньяку, 1 ч. л розчинної кави ( розвести у воді, потім нею залити желатин. ) І шоколад туди потерти можна, і горіхове праліне ...
варена сгущенка, якщо не відкрита, може стояти довго, але якщо відкрити швидко кристалізується. Якщо запакована можеш потримати і потім зробити крем з маслом. Для будь чого.
А вершки можна взбити з пудрою ( якщо є) і зробити десерт з чорносливом
lana19 та natamylove reacted to this -
Ой, яка краса! Я теж одразу на ангеликів звернула увагу! Дякую, розглядала із задоволенням!
Наташшшка та Olima reacted to this -
7 годин тому, Коник сказав:Торт дуууже смачний. Тільки уксусом я не гасила, бо мед теж гасить.
А чому "пісочні коржи"?
Тому що вони сухі, хрусткі) бо є ще тонкі наливні.
Тема оцету дуже важка. Але мама так робила)
Дуже рада, що прийшло до душі.
Коник reacted to this -
1 година тому, Наташшшка сказав:До мене сьогодні військовий по шеврони приїздив. З дружиною і однорічною дитиною)) Малишня від нашої ялинки була в захваті - всі іграшки м'які, текстильні - постягала спочатку знизу все, що дістала, тоді залізла до мого Сані на руки і верхні іграшки роздивлялась-знімала. Ось таке мале чудо. До речі, вперше в нас в хаті, вперше нас бачить, а одразу на руки пішла)) Життя продовжується)
А нам показать? Я так люблю таке!!! Будь ласочка!
-
-
-
16 хвилин тому, РАДУШКА сказав:Привіт, мої дорогенькі! Жива. Майже здорова (місцями). Русня - пидараси! Раша не повинна існувати! І це не питання взагалі. Це питання часу. 22 прильоти учора, 6 тільки що. Бідне моє місто! Невже хтось вірить, що найманців можуть посілити у найкрутіший готель у центрі міста, яке постійно під обстрілами? Для кого це пишуть?
Для тупорилої русні. Вони вірять. В бази НАТО, лабораторії, бандерівців... Ми усі відчуваємо біль тих, хто під обстрілом! Так хочеться обійняти усіх, залікувати душі, заклеївши чарівним пастирем, воскресити... Але. Ми з вами, рідненькі, подумки! Тримайтесь!
-
Робила з пюре сливи, аличі, трішки вишні і трішки малини. І мені і сину цей варіант навіть більш сподобався, ніж з вишні.
Наташшшка та Магда reacted to this -
В 24.11.2023 в 21:23, Магда сказав:Ну що, дівчата, я його таки зробила з калини. І на мою думку, з калини цей соус найсмачніший. Легка пікантна гіркота, приємний запах, не різкий, не приторний, найгустіший з усіх соусів. Було у мене 1 кг ягід - вихід на фото. Цього разу, правда, не додавала гіркий перець, просто забула його купити), але тут він, по-моєму, був би і зайвий.
Оце так! Тепер калину може почнуть в мене їсти!!!!! Дякую, за експеримент! Рада, що він був вдалий!
Алцьона та Магда reacted to this -
13 години тому, справжня господиня сказав:В мене є "Магічна куля", дуже красива річ. Ми востаннє вмикали її до війни, більше не можемо через себе переступити. Хоч і можу закрити жалюзі на вікні і ніхто її не побачить з вулиці, але совість не дає. От гірлянди вішаємо, а цю кулю не вмикаємо.
https://rozetka.com.ua/ua/166158490/p166158490/
Хто хоче, купіть, дуже класна! Є дешевше.
Теж є така, в сина в кімнаті. До війни купила, бо сама про таке колись мріяла. Гарна штука з музикою. Зараз син вмикає, коли друзі приходять, але при умов, що і жалюзі наглухо. Я не знаю як то вірно сказати, але вважаю що молодь, діти повинні жити свій час. Бо молодість, дитинство уходить. Так, це не відміняє розуміння допомогу і усе що в силах.... Якби сама була, то ні гостей, ні готовки. А так, Різдво, потрібно наготовити, зібратись, бо батькам це радість, побачитись і поїсти.. Ох, важко це все, але нам не ваще ніж хлопцям, це точно.
Алцьона reacted to this -
А я вже знайшла! Заходиш в свій профіль, справа зверху є Активність
А тоді справа обираєш Теми чи повідомлення
справжня господиня та Olima reacted to this -
Ингредиенты:
Відварене куряче філе 200 г
Консервована кукурудза 170 г
Гранат, зерна 240 г
Петрушка 15 ( можна з укропом)
Горіхи волоські смажені молоті 40
Майонез
Приготування:
Філе порізати маленькими шматочками, гранат очистити. Горіхи підсмажити і змолоти в блендері ( не на пил, але і щоб не було великих шматків) Усе змішати, заправити майонезом.
Скажу одразу я ніколи не їла гранат із зернами ні просто так, ні в салаті. Тому спочатку спробувала просто пожувати бубочки із зернами. Виявилось, що це не так страшно як я вважала. Тоді вже спробувала зробити салат і він виявився дуже смачним! Поєднання солодких бубочок з м'ясом і горіхом це шикарно! Якщо ви як і я сумніваєтесь, зробіть маленьку порцію. Можливо скоригуєте кількість продуктів під себе.
Джерело: інстаграм gordynovskaya
-
Цікаво, а в нас є кнопочка, щоб побачити усі свої теми ( рецепти) ?
Росія напала на Украіну. Війна. Россия напала на Украину. Война. путин будь ты проклят!
в Сарафанное радио
Опубліковано:
Ще одна жахлива ніч...
Внаслідок ракетної атаки пожежа на одній з найбільших в Україні ТЕС - Трипільській
Голова міськради Українки на Київщині закликав жителів зачинити вікна в оселях через шкідливі речовини, які утворились внаслідок горіння в повітрі.
⚡️ ЗНИЩЕНО 57 ПОВІТРЯНИХ ЦІЛЕЙ: 18 РАКЕТ ТА 39 УДАРНИХ БПЛА
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
У ніч на 11 квітня 2024 року російські окупанти завдали комбінованого удару ракетами різних типів та ударними БпЛА. Основний напрямок – Львівщина.
Загалом ворог застосував 82 засоби повітряного нападу:
🚀 20 крилатих ракет Х-101/Х-555 із літаків стратегічної авіації Ту-95 МС (район пусків – Саратовська обл. -рф.);
🚀 6 аеробалістичних ракет Х-47М2 «Кинджал» з винищувачів МіГ-31К (район пусків – Тамбовська область -рф.);
☄️ 12 зенітних керованих ракет С-300 (пуски із Бєлгородської обл. - рф.);
🛵 40 ударних БпЛА типу «Shahed-131/136» (із районів Приморсько-Ахтарськ - рф., Чауда – Крим).
🚀 4 керовані авіаційні ракети Х-59 (із повітряного простору окупованої Запорізької обл.).
💥 До відбиття повітряного нападу противника залучено винищувальну авіацію та зенітні ракетні війська Повітряних Сил, мобільні вогневі групи та підрозділи радіоелектронної боротьби Сил оборони України.
В результаті протиповітряного бою знищено 57 повітряних цілей:
🚀 16 крилатих ракет Х-101/Х-555;
🛵 39 ударних БпЛА типу «Shahed-131/136»;
🚀 2 керовані авіаційні ракети Х-59.
Дякую усім захисникам неба, хто цієї ночі відбивав чергову терористичну атаку окупантів.
🇺🇦 Разом – до перемоги!
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🇺🇦 Командувач Повітряних Сил генерал-лейтенант Микола Олещук