Jump to content

спокусницЯ

Модераторы
  • Content Count

    3329
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    97

Reputation Activity

  1. Like
    спокусницЯ reacted to Pitochka in Штрудель Вікторія   
    Ингредиенты:
    Тісто:
    Борошно пшеничне сильне 175гр
    Вода холодна 100гр
    Сіль екстра 2 грн
    Олія 30 гр

    Начинка:
    Яблука зелені, типу семеринка 1,300кг
    Горіх волоський 50 гр
    Вишня 200 гр 
    Цукор 100 гр 
    Масло вершкове 40гр
    Крохмаль кукурудзяний 25 грн
    Кориця 2 гр 
    Ванільний цукор 10 гр 
    Сік лимона 30 гр 

    Олія для змащування 50-70 гр.

     
    Метод

    Тісто змішувати краще звечора, і випікати на ранок.
    В чашу - борошно+ вода + сіль.насадкою крюк замісити тісто. Поступово додати олію і вимісити однорідне м'яке тісто. В плівку в контакт і в холодильник на 8-10 годин (можна і більше)
    На начинку - чистимо і ріжемо невеликими шматочками яблука, полити лимонним соком, додати всі інші інгредієнти, ретельно перемішати і в холодильник.
    На столі постелити рушник розміром від 80-ти см в висоту і см 100 в довжину ( або 2 рушника). 
    Припилити рушник борошном, викласти тісто і руками потихеньку починаємо розтягувати ( можна зразу прокачати трохи качалкою, але обережно, не сильно натискати). Тісто має розтягнутися максимально, бути практично прозорим. Змащуємо поверхню олією( я роблю силіконовим пензликом або просто рукою)
    На край, ближчий до себе викладаємо начинку, витискаючи сік. Тримаючи край рушника починаємо згортати штрудель. Края "запечатуємо". Обережно з рушника "перекидуємо" на змащений противень швом донизу. Зверху теж  змащуємо олією. Випікати при 190', 35 хв 
    video5350364975376390530.mp4
     
    Україна
    Війна росії  з Україною
    День 1009
     
  2. Like
    спокусницЯ got a reaction from Справжня господиня in Коврижка "Оксана"   
    Ингредиенты:
    Яйця 3 шт.
    Цукор 1 склянка
    Олія рослинна 3 ст.л.
    Борошно 3,5 склянка
    Варення 1 склянка
    Кефір  1 склянка 
    Сода 2 ч.л.

    Метод
    Самий смачний варіант, це з вишневим варенням, але виходить з будь-яким.
    Приготування дуже просте,  усе в миску ( крім борошна)  перемішати міксером чи ручним віничком, не важливо, всипати борошно, ще раз вимішати. Вилити в форму для випікання ( я полюбляю форму застеляти папером) Випікати при 180 °C  до готовності. 
     
    А що? Буде парочка  "Валері"
     
    Україна
    Житомирська обл
    Війна росії  з Україною
    День 925
  3. Like
    спокусницЯ got a reaction from Фрекен Бок in Тісто для піци Пітера Рейнхарта   
    Я не вмію ще такого, але оцей розріз бортика... то прям магія!  Сподіваюсь, що колись наважусь і я на таку красу! Дякую, Танюша. це дуууже гарно! 
     
  4. Like
    спокусницЯ got a reaction from Справжня господиня in Квашана капуста від Справжньої господині   
    Цікава технологія. Дякую, що не пожалкувала і поділилась  бізнес рецептом, зазвичай це таємниця страшенна! 
  5. Like
    спокусницЯ got a reaction from fronya40 in Маскарпоне Меренговый Рулет (Mascarpone Meringue Roulade)   
    Делаю шмон в фотоархиве, нашла фоточку этого балдежного тортика и решила, что надо принести, вдруг кто забыл о нем
     


  6. Like
    спокусницЯ reacted to fronya40 in Маскарпоне Меренговый Рулет (Mascarpone Meringue Roulade)   
    Вчера пекла этот чудо рулет. Как же я его боялась. А он совсем не тяжёлый. Но очень очень вкусный.
     
  7. We together
    спокусницЯ reacted to РАДУШКА in росія напала на Украіну. Війна. россия напала на Украину. Война. путин будь ты проклят!   
    Сумний сьогодні "ювілей". 1000 днів з 24.02.22. Без коментарів я, мабуть.
  8. Like
    спокусницЯ reacted to Справжня господиня in Що ми їмо сьогодні? А що завтра?   
    Це називається "сковорідка"! Студентське минуле, коли отаку сковорідку брали одну на компанію і пиво. Хлібчиком полірували до сяйва! Вова захотів згадати минуле, он сидить і мліє під стопарик. Дуже смачно!!!
    А це я зварила борщ свій, без капусти, на свинячих реберцях, смачнющий! Тільки фотка якась дивна вийшла. Борщ відмовився фотографуватися.

  9. Like
    спокусницЯ reacted to Справжня господиня in Що ми їмо сьогодні? А що завтра?   
    Захотілося дуже шкідливої їжі. Ось! Пообідали з пивом.

    Така тарілка кожному, пиво добре. Дуже смачно!
  10. Like
    спокусницЯ reacted to Справжня господиня in Джерки з курячого/свинячого філе   
    Дівчата, натрапила на такий ролік в ютубі, може стане у нагоді
     
  11. Like
    спокусницЯ reacted to Наташшшка in Джерки з курячого/свинячого філе   
    Ингредиенты:
    На 1кг готового, порізаного м’яса:
    Сіль нітритна – 25гр
    Цукор – 3гр
    Гірчиця(порошок) – 2гр
    Часник сушений –3гр
    Перець чорний – за смаком,  десь 1-2гр
    Копчена паприка – 3гр

     
    Метод
    Перш за все нам потрібне нежирне м’ясо. Це може бути і свинина, але без сала, жиру. В мене – курятина.

     Зрізаю весь жир.

    Ріжу м’ясо шматочками товщиною десь 6-8мм.

    Зважую, і додаю спеції.

    Звичайно, спеції можна класти на свій смак. В моєму випадку немає вираженої гостроти і смаку трав – просто солоненьке, смачне м’ясо. Саме так подобається хлопцям, гострих джерок вони не хочуть.

    Ретельно перемішую шматочки м'яса з спеціями. Накриваю кришкою\тарілкою\плівкою і ставлю в холодильник на 12-20годин.

    Розкладаю м'ясо на лотки і вмикаю сушарку.

    Сушу 6 годин при температурі 60 і ще 1 годину при температурі 65 градусів. Орієнтуйтесь на стан шматочків, вони мають бути сухі.

    Даю схолонути і розкладаю по зіп пакетам.

    За день-два м'ясо трішки пом'якшиться, це нормально. 
     З кілограма м'яса виходить десь 350 гр джерок. В мене на 8 лотків вміщається 4кг м'яса. Вихід видно на фото - 1392гр
     Запитуйте, якщо я щось провтикала і не написала.
     
     
    Україна
    Війна росії  з Україною
    День 829
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
  12. Like
    спокусницЯ got a reaction from Фрекен Бок in Тісто для піци Пітера Рейнхарта   
    Я не вмію ще такого, але оцей розріз бортика... то прям магія!  Сподіваюсь, що колись наважусь і я на таку красу! Дякую, Танюша. це дуууже гарно! 
     
  13. Like
    спокусницЯ reacted to Фрекен Бок in Тісто для піци Пітера Рейнхарта   
    Інгредієнти:
    680 г пшеничного борошна (у мене Manitoba)
    14 г солі
    3 г сухих дріжджів або 9 г свіжих 
    2 столові ложки цукру
    482 г води кімнатної температури
    2 ст. лож. оливкової олії

    Всі інгредієнти додати в дежу комбайна, перемішати біля  1 хвилини, повинно вийти грубе і трохи липке тісто.
    Дати тесту 15-20 хвилин відпочити і продовжити вимішувати на середній швидкості, поки тісто не почне збиратися и відходити від стінок  дежі (ще хвилин 10).
    Перекласти тісто на змащену олією робочу поверхню і скласти (Stretch and fold), всього чотири складання з інтервалами в 10 хвилин. Раз за разом тісто стає більш пружним и краще тримає форму.  
    Після четвертого складання  покласти тісто в  змащений маслом контейнер з  кришкою та  помістіть його в холодильник. В холодильнику витримати тісто одну добу. Можна зберігати його таким чином до чотирьох діб. Мій досвід - 24 і 48 годин. Мені більше сподобалось 24-годинне
    В день, коли Ви плануєте випікати піцу, дістати тісто з холодильника, і розділити його на потрібні вам за розміром шматки. Змастити руки олією, підтягнути кожен шматок тіста в тугу кулю, покласти на бумагу для випічки (доброї якости), яка присипана семолою або манкою, накрити плівкою і дати відпочити 90 хвилин при кімнатній температурі.
    Заздалегідь прогріти духовку з каменем для випічки на 260-270 °C
    Посипати кожен шматок тіста семолою або манкою і обережно, щоб не вийшло багато газів, розтягнуть руками по формі піци. Нанести на заготовку улюблений соус, сир та інши складові. Не перевантажувати! 
    Перетягніть піцу разом з папером для випічки на гарячий камінь. Випікати тонку піцу хвилин 7-12 хвилин. Орієнтуємось на «рум'яність»)
    Це тісто використовують багато хто, тому посилання лише на першоджерело - Peter Reinhart. 

    Фото свого  борошна додаю, досвіду використання іншого в цьому рецепті не маю. 
     
    З половини порції виходить одна здоровенна піца, біля 30 см, на фото саме вона. Частіше ділять на 4 частини. 




  14. Like
    спокусницЯ reacted to Olima in Квашана капуста від Справжньої господині   
    Дякую за рецепт, от наче пропорції в рецепті майже однакові, а завдяки технології вже і по різному все виходить
  15. Like
    спокусницЯ got a reaction from Справжня господиня in Квашана капуста від Справжньої господині   
    Цікава технологія. Дякую, що не пожалкувала і поділилась  бізнес рецептом, зазвичай це таємниця страшенна! 
  16. Like
    спокусницЯ got a reaction from Справжня господиня in Квашана капуста від Справжньої господині   
    Цікава технологія. Дякую, що не пожалкувала і поділилась  бізнес рецептом, зазвичай це таємниця страшенна! 
  17. Like
    спокусницЯ reacted to Справжня господиня in Кухонні посиденьки (балачки)   
    Дівчата й хлоп*ята, ось зробила тему про свою капусту
    Сьогодні тільки почала писати і ХОП! весь вчорашній текст з*явився!!!
  18. Like
    спокусницЯ reacted to Справжня господиня in Квашана капуста від Справжньої господині   
    Капуста піздніх сортів  біля 3 кг
    Сіль  1,5 ст.л.
    Цукор 2 ст.л.
    Вода 1 л
    Морква 1 шт.
     
    Капусту піздніх сортів вибрати ретельно, щоб була вся біла, на смак не гірчила, листя не грубі і не товсті. Я завжди беру капусту в Варусі, вона там краща за АТБ (поставщики різні, мабуть, різні сорти).
    Капусту нашаткувати тонко, я це роблю спец.сікачем для капусти, він в мене вже років 20 або більше.

     
    Саме тонка нарізка це вже половина успіху. Ріжу качан по довгому зрізу, щоб довга лапша получалася.
    Нашатковану капусту складаю у пластикове відро 5л, не тру, не мну, просто скласти. Мені у відерцях більше нравиться, чим в банках, нічого зверху не витікає. В мене таких відерець штук 5 чи 6, дуже вони зручні для всього.
    Приготувати розсіл - у 1 л води з під крана розчинити 1,5 ст.л. солі з гірочкою. Цим розсолом залити капусту, трохи придавити зверху. Через 10-15 хвилин капуста почне давати сік, тоді ставлю зверху тарілку, на тарілку груз (1л банка консервації). Все, відро ставлю в куток кухні на квашення. 
    Треба дивитися, щоб вся капуста була покрита росолом. Якщо його зверху багато, то роблю менше груз, банка 0,7.
    Ну і далі як ви звикли робити - протикати капусту як почала пінитися. Я не протикаю, а ворушу її великою виделкою, так краще.
    І тут треба не пропустити момент, як піни вже майже не стане, капуста ще не зовсім скисла, але вже не смакує, як свіжа. Це зазвичай буде на 3 чи 4 день, залежить від Т в кухні.
    Тоді з капусти треба через друшляк злити в миску розсол, додати в нього цукор, розмішати добре і знову залити в відро. Ставимо ще на добу в кухні.
    Ну і далі - капусту у велику миску викладаємо без розсолу. Одну невелику морквину натираємо на тонкій терці і змішуємо з капустою. Капусту з морквою знов складаємо в відро, але вже розсол нам майже не треба, я його зливаю в банку і поки не виливаю.
    Капусту щільно складаю у відра і держу вже на балконі в холодку. Це вже для базару готова.
    З капустини на 3 кг виходить десь 2,2-2,3 кг квашаної (відійшов качан і сік).
    Тепер про терміни. В неділю-понеділок купляю капусту і ввечері ріжу, чи у вівторок зранку в 9-10 годин, не пізніше. У четвер ввечері заправляю цукром, або якщо не зовсім готова, то зранку п*ятниці. Ну і у п*ятницю пізно ввечері зливаю розсол, додаю моркву і фасую.
    На базар я ходила завжди в суботу, стояла на одному місці, люди знали де я і коли я. Стояла з 8 до 10-11, не довше. Майже завжди продавалася капуста в суботу, а якщо не продала, то дома заливала її отім розсолом, що оставляла, ще ходила на базар в неділю. Але якщо там зовсім мало оставалося, то відвозила синові.
    Поясню фокуси з морквою. В нас люди чомусь полюбляють купувати білу-білесеньку капусту. Якщо її квасити зразу з морквою, то вона стає трішки жовтіша, а от морква наприкінці не красить капусту, вона білосніжна. В нас ще продають капусту зовсім без моркви, тільки натертою морквою притрушують зверху відра. Ну така в нас мода!
    А от розмір натертої моркви теж впливає на вид. Якщо морква натерта на звичайній тертці (буряковій), то вигляд має грубий. Я натираю на більш тонкій тертці, виглядає дуже привабливо і іменно коли її небагато!
    А шо ж, товар спочатку купують очами! Я на базар завжди вдягаюся красиво, зачіска, макіяж, губки, сережки і обов*язково акуратні нігті з нейтральним лаком! Всім посміхаюся, розмовляю, даю спробувати, виделочка, салфеточка, мішечки, одноразові перчатки, білесенькі відерця, красива клейоночка постелена на прилавок... Ото до мене люди й стоять в черзі!
    Написала все як роблю, як що неясно, то питайте.
    Капусти можете робити скільки завгодно, тільки перера[****]те під свою вагу. 
     
  19. Like
    спокусницЯ got a reaction from Справжня господиня in Коврижка "Оксана"   
    Ингредиенты:
    Яйця 3 шт.
    Цукор 1 склянка
    Олія рослинна 3 ст.л.
    Борошно 3,5 склянка
    Варення 1 склянка
    Кефір  1 склянка 
    Сода 2 ч.л.

    Метод
    Самий смачний варіант, це з вишневим варенням, але виходить з будь-яким.
    Приготування дуже просте,  усе в миску ( крім борошна)  перемішати міксером чи ручним віничком, не важливо, всипати борошно, ще раз вимішати. Вилити в форму для випікання ( я полюбляю форму застеляти папером) Випікати при 180 °C  до готовності. 
     
    А що? Буде парочка  "Валері"
     
    Україна
    Житомирська обл
    Війна росії  з Україною
    День 925
  20. Like
    спокусницЯ got a reaction from lana19 in Що ми їмо сьогодні? А що завтра?   
    Мама робила смажені баклажани так. Оці  шайбочки смажених баклажан, трішки майонеза з часником,  кільце обсмаженного перцю ( це ще потрібно було підібрати перець, який по діаметру підходить!)  В ньому смажена морквочка з цибулею, зверху шматочок помідори і знову майонезік з часником. Було гарно, смачно  але  я  на такий садомазо не здатна, тому спростила. На шайбу смаженого  баклажана, змащену майонезом з часником, викладаю ложку суміші смаженої моркви, цибулі, грибів, перця +  мілко нарізана помідорка.  І зелень  зверху . 
  21. Like
    спокусницЯ got a reaction from lana19 in Що ми їмо сьогодні? А що завтра?   
    Мама робила смажені баклажани так. Оці  шайбочки смажених баклажан, трішки майонеза з часником,  кільце обсмаженного перцю ( це ще потрібно було підібрати перець, який по діаметру підходить!)  В ньому смажена морквочка з цибулею, зверху шматочок помідори і знову майонезік з часником. Було гарно, смачно  але  я  на такий садомазо не здатна, тому спростила. На шайбу смаженого  баклажана, змащену майонезом з часником, викладаю ложку суміші смаженої моркви, цибулі, грибів, перця +  мілко нарізана помідорка.  І зелень  зверху . 
  22. Like
    спокусницЯ got a reaction from lana19 in Що ми їмо сьогодні? А що завтра?   
    Мама робила смажені баклажани так. Оці  шайбочки смажених баклажан, трішки майонеза з часником,  кільце обсмаженного перцю ( це ще потрібно було підібрати перець, який по діаметру підходить!)  В ньому смажена морквочка з цибулею, зверху шматочок помідори і знову майонезік з часником. Було гарно, смачно  але  я  на такий садомазо не здатна, тому спростила. На шайбу смаженого  баклажана, змащену майонезом з часником, викладаю ложку суміші смаженої моркви, цибулі, грибів, перця +  мілко нарізана помідорка.  І зелень  зверху . 
  23. Like
    спокусницЯ got a reaction from lana19 in Що ми їмо сьогодні? А що завтра?   
    Мама робила смажені баклажани так. Оці  шайбочки смажених баклажан, трішки майонеза з часником,  кільце обсмаженного перцю ( це ще потрібно було підібрати перець, який по діаметру підходить!)  В ньому смажена морквочка з цибулею, зверху шматочок помідори і знову майонезік з часником. Було гарно, смачно  але  я  на такий садомазо не здатна, тому спростила. На шайбу смаженого  баклажана, змащену майонезом з часником, викладаю ложку суміші смаженої моркви, цибулі, грибів, перця +  мілко нарізана помідорка.  І зелень  зверху . 
  24. Like
    спокусницЯ got a reaction from lana19 in Що ми їмо сьогодні? А що завтра?   
    Мама робила смажені баклажани так. Оці  шайбочки смажених баклажан, трішки майонеза з часником,  кільце обсмаженного перцю ( це ще потрібно було підібрати перець, який по діаметру підходить!)  В ньому смажена морквочка з цибулею, зверху шматочок помідори і знову майонезік з часником. Було гарно, смачно  але  я  на такий садомазо не здатна, тому спростила. На шайбу смаженого  баклажана, змащену майонезом з часником, викладаю ложку суміші смаженої моркви, цибулі, грибів, перця +  мілко нарізана помідорка.  І зелень  зверху . 
  25. Like
    спокусницЯ reacted to Магда in Що ми їмо сьогодні? А що завтра?   
    А я люблю і кабачки, і баклажани) Тільки баклажани я жарю язичками, потім змащую майонезом з часником, кладу помідорчик і листочки петрушки і так закручую в рулетик. Та давно такого не робила, бо зажирне вже таке їсти. Оце нагадала - запечу на грилі баклажани та накручу на вечерю)
×