-
Content Count
3327 -
Joined
-
Last visited
-
Days Won
97
Reputation Activity
-
спокусницЯ got a reaction from Наташшшка in Що ми їмо сьогодні? А що завтра?
Мама робила смажені баклажани так. Оці шайбочки смажених баклажан, трішки майонеза з часником, кільце обсмаженного перцю ( це ще потрібно було підібрати перець, який по діаметру підходить!) В ньому смажена морквочка з цибулею, зверху шматочок помідори і знову майонезік з часником. Було гарно, смачно але я на такий садомазо не здатна, тому спростила. На шайбу смаженого баклажана, змащену майонезом з часником, викладаю ложку суміші смаженої моркви, цибулі, грибів, перця + мілко нарізана помідорка. І зелень зверху .
-
спокусницЯ got a reaction from Наташшшка in Що ми їмо сьогодні? А що завтра?
Мама робила смажені баклажани так. Оці шайбочки смажених баклажан, трішки майонеза з часником, кільце обсмаженного перцю ( це ще потрібно було підібрати перець, який по діаметру підходить!) В ньому смажена морквочка з цибулею, зверху шматочок помідори і знову майонезік з часником. Було гарно, смачно але я на такий садомазо не здатна, тому спростила. На шайбу смаженого баклажана, змащену майонезом з часником, викладаю ложку суміші смаженої моркви, цибулі, грибів, перця + мілко нарізана помідорка. І зелень зверху .
-
спокусницЯ got a reaction from Наташшшка in Що ми їмо сьогодні? А що завтра?
Мама робила смажені баклажани так. Оці шайбочки смажених баклажан, трішки майонеза з часником, кільце обсмаженного перцю ( це ще потрібно було підібрати перець, який по діаметру підходить!) В ньому смажена морквочка з цибулею, зверху шматочок помідори і знову майонезік з часником. Було гарно, смачно але я на такий садомазо не здатна, тому спростила. На шайбу смаженого баклажана, змащену майонезом з часником, викладаю ложку суміші смаженої моркви, цибулі, грибів, перця + мілко нарізана помідорка. І зелень зверху .
-
спокусницЯ got a reaction from Наташшшка in Що ми їмо сьогодні? А що завтра?
Мама робила смажені баклажани так. Оці шайбочки смажених баклажан, трішки майонеза з часником, кільце обсмаженного перцю ( це ще потрібно було підібрати перець, який по діаметру підходить!) В ньому смажена морквочка з цибулею, зверху шматочок помідори і знову майонезік з часником. Було гарно, смачно але я на такий садомазо не здатна, тому спростила. На шайбу смаженого баклажана, змащену майонезом з часником, викладаю ложку суміші смаженої моркви, цибулі, грибів, перця + мілко нарізана помідорка. І зелень зверху .
-
спокусницЯ got a reaction from Наташшшка in Що ми їмо сьогодні? А що завтра?
Мама робила смажені баклажани так. Оці шайбочки смажених баклажан, трішки майонеза з часником, кільце обсмаженного перцю ( це ще потрібно було підібрати перець, який по діаметру підходить!) В ньому смажена морквочка з цибулею, зверху шматочок помідори і знову майонезік з часником. Було гарно, смачно але я на такий садомазо не здатна, тому спростила. На шайбу смаженого баклажана, змащену майонезом з часником, викладаю ложку суміші смаженої моркви, цибулі, грибів, перця + мілко нарізана помідорка. І зелень зверху .
-
спокусницЯ reacted to Магда in Що ми їмо сьогодні? А що завтра?
А я люблю і кабачки, і баклажани) Тільки баклажани я жарю язичками, потім змащую майонезом з часником, кладу помідорчик і листочки петрушки і так закручую в рулетик. Та давно такого не робила, бо зажирне вже таке їсти. Оце нагадала - запечу на грилі баклажани та накручу на вечерю)
-
спокусницЯ got a reaction from Наташшшка in Що ми їмо сьогодні? А що завтра?
Мама робила смажені баклажани так. Оці шайбочки смажених баклажан, трішки майонеза з часником, кільце обсмаженного перцю ( це ще потрібно було підібрати перець, який по діаметру підходить!) В ньому смажена морквочка з цибулею, зверху шматочок помідори і знову майонезік з часником. Було гарно, смачно але я на такий садомазо не здатна, тому спростила. На шайбу смаженого баклажана, змащену майонезом з часником, викладаю ложку суміші смаженої моркви, цибулі, грибів, перця + мілко нарізана помідорка. І зелень зверху .
-
спокусницЯ got a reaction from Наташшшка in Що ми їмо сьогодні? А що завтра?
Мама робила смажені баклажани так. Оці шайбочки смажених баклажан, трішки майонеза з часником, кільце обсмаженного перцю ( це ще потрібно було підібрати перець, який по діаметру підходить!) В ньому смажена морквочка з цибулею, зверху шматочок помідори і знову майонезік з часником. Було гарно, смачно але я на такий садомазо не здатна, тому спростила. На шайбу смаженого баклажана, змащену майонезом з часником, викладаю ложку суміші смаженої моркви, цибулі, грибів, перця + мілко нарізана помідорка. І зелень зверху .
-
спокусницЯ reacted to Olima in Що ми їмо сьогодні? А що завтра?
Смажила баклажани, ну що сказати, смажені кабачки мені смачніші.
-
спокусницЯ got a reaction from lana19 in Помідори Ульотні (не консервація)
)))) ага, ото захотіла зрадити, а й не вийшло, усі дороги ведуть додому!
-
спокусницЯ got a reaction from Справжня господиня in Помідори Ульотні (не консервація)
Привіт! Прийшла написати про свою "зраду" )
На сторінках фб, в одній з груп, побачила рецепт квашених помідор, зберегла. Час від часу згадувала, але ніяк не доходили руки. І тут усі зірки зійшлись, готую! І звичайно ж, Свєтіку скидаю посилання, зі словами, зроблю розкажу... А Свєтік мене одразу і питає, невже я не знаю автора цього рецепта, Свєту? Чесно, не знала, а якщо чесно, то і не дивилась хто автор)))) І от Свєтік скидає мені посилання сюди. Тепер я знаю, хто ти, Свєта!)))) Тому принесла тобі подяку, за рецепт! Помідори смачні! ( Бо солоденьке не смачним не може бути!)))
-
спокусницЯ got a reaction from lana19 in Помідори Ульотні (не консервація)
)))) ага, ото захотіла зрадити, а й не вийшло, усі дороги ведуть додому!
-
спокусницЯ got a reaction from Магда in Солов'їна пісня
Вітаю! Не згодна, кругом люди ( це я про дундуков). Люди, які переживають еволюцію, змінюючи мову спілкування, тому суржик, це нормальна річ, як перехідний період. В нас стільки років винищували усе справжнє, українське, що потрібно не мало часу, щоб хоч щось повернути. І тут від терпіння багато залежить, бо лагідна українізація то краще цькування.
-
спокусницЯ got a reaction from Справжня господиня in Помідори Ульотні (не консервація)
Привіт! Прийшла написати про свою "зраду" )
На сторінках фб, в одній з груп, побачила рецепт квашених помідор, зберегла. Час від часу згадувала, але ніяк не доходили руки. І тут усі зірки зійшлись, готую! І звичайно ж, Свєтіку скидаю посилання, зі словами, зроблю розкажу... А Свєтік мене одразу і питає, невже я не знаю автора цього рецепта, Свєту? Чесно, не знала, а якщо чесно, то і не дивилась хто автор)))) І от Свєтік скидає мені посилання сюди. Тепер я знаю, хто ти, Свєта!)))) Тому принесла тобі подяку, за рецепт! Помідори смачні! ( Бо солоденьке не смачним не може бути!)))
-
спокусницЯ got a reaction from Магда in Солов'їна пісня
Вітаю! Не згодна, кругом люди ( це я про дундуков). Люди, які переживають еволюцію, змінюючи мову спілкування, тому суржик, це нормальна річ, як перехідний період. В нас стільки років винищували усе справжнє, українське, що потрібно не мало часу, щоб хоч щось повернути. І тут від терпіння багато залежить, бо лагідна українізація то краще цькування.
-
спокусницЯ got a reaction from lana19 in Помідори Ульотні (не консервація)
)))) ага, ото захотіла зрадити, а й не вийшло, усі дороги ведуть додому!
-
спокусницЯ got a reaction from Справжня господиня in Помідори Ульотні (не консервація)
Привіт! Прийшла написати про свою "зраду" )
На сторінках фб, в одній з груп, побачила рецепт квашених помідор, зберегла. Час від часу згадувала, але ніяк не доходили руки. І тут усі зірки зійшлись, готую! І звичайно ж, Свєтіку скидаю посилання, зі словами, зроблю розкажу... А Свєтік мене одразу і питає, невже я не знаю автора цього рецепта, Свєту? Чесно, не знала, а якщо чесно, то і не дивилась хто автор)))) І от Свєтік скидає мені посилання сюди. Тепер я знаю, хто ти, Свєта!)))) Тому принесла тобі подяку, за рецепт! Помідори смачні! ( Бо солоденьке не смачним не може бути!)))
-
спокусницЯ got a reaction from Справжня господиня in Помідори Ульотні (не консервація)
Привіт! Прийшла написати про свою "зраду" )
На сторінках фб, в одній з груп, побачила рецепт квашених помідор, зберегла. Час від часу згадувала, але ніяк не доходили руки. І тут усі зірки зійшлись, готую! І звичайно ж, Свєтіку скидаю посилання, зі словами, зроблю розкажу... А Свєтік мене одразу і питає, невже я не знаю автора цього рецепта, Свєту? Чесно, не знала, а якщо чесно, то і не дивилась хто автор)))) І от Свєтік скидає мені посилання сюди. Тепер я знаю, хто ти, Свєта!)))) Тому принесла тобі подяку, за рецепт! Помідори смачні! ( Бо солоденьке не смачним не може бути!)))
-
спокусницЯ got a reaction from Справжня господиня in Помідори Ульотні (не консервація)
Привіт! Прийшла написати про свою "зраду" )
На сторінках фб, в одній з груп, побачила рецепт квашених помідор, зберегла. Час від часу згадувала, але ніяк не доходили руки. І тут усі зірки зійшлись, готую! І звичайно ж, Свєтіку скидаю посилання, зі словами, зроблю розкажу... А Свєтік мене одразу і питає, невже я не знаю автора цього рецепта, Свєту? Чесно, не знала, а якщо чесно, то і не дивилась хто автор)))) І от Свєтік скидає мені посилання сюди. Тепер я знаю, хто ти, Свєта!)))) Тому принесла тобі подяку, за рецепт! Помідори смачні! ( Бо солоденьке не смачним не може бути!)))
-
спокусницЯ reacted to Справжня господиня in Помідори Ульотні (не консервація)
Ингредиенты:
Помідори - 1,8 (1,9) кг
Вода – 1,25 (1.3)л
Сіль – 3 ст. л. (55г)
Цукор – 6,5 ст. л. (100г)
Спеції
Часник - 1 головка
Метод
Вже дуже давно роблю такі ось швидкоквашені помідорки, які "відлітають" зі столу зі страшною швидкістю!
Для цього рецепту потрібні маленькі помідори, бажано не більше ніж 5 см у діаметрі. Ідеально підходить сорт Солероссо, але й інші за розміром.
На банку 3л треба 1,8 кг.
Пару-трійку зубків часнику нарізати платівками, можна ще навпіл пластинку розрізати.
Помидори промити. У кожному помідорі гострим ножем зробити неглибокий прокол у плодоніжку і вставити туди шматочок часнику.
У банку на дно покласти парасольку кропу, пару листя смородини, вишні, лаври, шматок гіркого перцю. Коротше, все на ваш смак тут немає чітких правил. Можна взагалі нічого не класти.
Укласти помідори у банку.
Залити розсолом – 1л 300мл води + 3 ст.л. майже без гірки солі + 6,5 ст. л цукру.
Я воду беру з під крана, просто розмішую спеції, не кип'ятю. Ви робіть за своїм розумінням.
Банку закрийте звичайною пластиковою кришкою чи просто шматочком марлі. Поставте банку в ємність, щоб стікав розсіл. Він не обов'язково витікатиме, просто страховка.
Поставте банку в найтепліше місце. Кришку періодично знімайте.
Процес триває приблизно 4-7 днів, залежно від температури.
Розсіл повинен помутніти, помідорки стануть "як газовані" - вираз мого чоловіка.
Після цього банку треба поставити у холодильник.
Найстрашніше у процесі - це фраза "а давай вже спробуємо!" Тому що якщо почати пробувати, то в холодильник уже не буде чого ставити! Я завжди жорстко припиняю ці спроби чоловіка, але сама нишком тягаю ці шалено смачні помідорки!Попереджаю - як тільки минуло 4 дні, одразу ставте другу банку! Першу навіть не розкуштуєте, як закінчиться!
Помідори треба тонкошкірі, швидше просоляться. Сливки теж можна, але вони довше квасаються. Можна черри. Черрі прокваситься швидше.
Колір помідорів на ваш смак.
Дуже прошу уважно читати піст, щоб вам одразу все було зрозуміло. Я завжди вказую усі нюанси.
Всім смачного!
Україна.
Дніпро
Війна росії з Україною
День 189
-
спокусницЯ reacted to Справжня господиня in Помідори Ульотні (не консервація)
Ось помідорки зараз
Це фоткала перед обідом. Зараз ще менше стало
-
спокусницЯ got a reaction from lana19 in Джем " Чилі-Груша (яблуко) "
Ингредиенты:
Перець гострий - 4 стручка
Перець солодкий очищений - 300г
Груша очищена- 300г
Яблучний (винний) оцет 6 % - 150мл
Цукор - 500г
Желатин - 40г
Метод
Якщо хочете зробити джем гострішим, не вибирайте з гострого перцю насіння.
Овочі та грушу перекрутити на м'ясорубці. ( Каюсь, я замінила грушу яблуком і мені сподобався результат. Думаю кислинка яблука тут дуже доречна).
Усі інгредієнти покласти у каструлю. Додати цукор та оцет, перемішати. Довести до кипіння та проварити 1 хвилину. Додати сухий желатин ретельно перемішуючи.
Проварити ще 1 хвилину. Розкласти джем по стерилізованим баночкам, накрити стерилізованими кришками і простерилізувати баночки з джемом у каструлі з киплячою водою протягом 10 хвилин. Закрутити. перевернути баночки догори дном і укутати до повного вистигання. Іноді готовий джем потрібно поставити в холодильник, щоб він застиг. В цей раз в мене був желатин на 240 блюм тому джем густий навіть без холоду.
Якби я їла солодке, то мені, навіть при тому, що я не люблю гостре, сподобалось!
Україна
Житомирська обл
Війна росії з Україною
День 930
-
спокусницЯ got a reaction from lana19 in Реліш огірково-гірчичний
Ингредиенты:
Огірки-1кг
Цибуля-2 середні шт
Перець Болгарський-2 шт
Гірчиця Французька зернова - 75г
Гірчиця Українська - 75г
Цукор-130 гр
Сіль-1 ст.л.
Куркума-1/2 ч. л.
Оцет 6%- 100г
Крохмаль будь-який - 1 ст. л.
Вода-200мл
Метод
Овочі нарізаємо на маленькі кубики. Додаємо цукор, сіль, оцет, гірчиці, куркуму. Перемішуємо та залишаємо на 1-3 години щоб овочі пустили сік.
Додаємо оцет і тушкуємо на середньому вогні, після закипання, 15 хвилин. Крохмаль розводимо у воді, додаємо в овочі та тушкуємо ще 3-4 хвилин після закипання.
Розкладаємо по стерилізованим банкам і закриваємо стерилізованими кришками. Укутуємо.
Виходить, приблизно 1,4 л ( закривала в різні маленькі баночки, тому цифра приблизна)
Можна їсти ложкою, а можна в бутерброди, шаурму...
Україна
Житомирська обл
Війна росії з Україною
День 931
-
спокусницЯ got a reaction from lana19 in Джем " Чилі-Груша (яблуко) "
Ингредиенты:
Перець гострий - 4 стручка
Перець солодкий очищений - 300г
Груша очищена- 300г
Яблучний (винний) оцет 6 % - 150мл
Цукор - 500г
Желатин - 40г
Метод
Якщо хочете зробити джем гострішим, не вибирайте з гострого перцю насіння.
Овочі та грушу перекрутити на м'ясорубці. ( Каюсь, я замінила грушу яблуком і мені сподобався результат. Думаю кислинка яблука тут дуже доречна).
Усі інгредієнти покласти у каструлю. Додати цукор та оцет, перемішати. Довести до кипіння та проварити 1 хвилину. Додати сухий желатин ретельно перемішуючи.
Проварити ще 1 хвилину. Розкласти джем по стерилізованим баночкам, накрити стерилізованими кришками і простерилізувати баночки з джемом у каструлі з киплячою водою протягом 10 хвилин. Закрутити. перевернути баночки догори дном і укутати до повного вистигання. Іноді готовий джем потрібно поставити в холодильник, щоб він застиг. В цей раз в мене був желатин на 240 блюм тому джем густий навіть без холоду.
Якби я їла солодке, то мені, навіть при тому, що я не люблю гостре, сподобалось!
Україна
Житомирська обл
Війна росії з Україною
День 930
-
спокусницЯ got a reaction from lana19 in Реліш огірково-гірчичний
Ингредиенты:
Огірки-1кг
Цибуля-2 середні шт
Перець Болгарський-2 шт
Гірчиця Французька зернова - 75г
Гірчиця Українська - 75г
Цукор-130 гр
Сіль-1 ст.л.
Куркума-1/2 ч. л.
Оцет 6%- 100г
Крохмаль будь-який - 1 ст. л.
Вода-200мл
Метод
Овочі нарізаємо на маленькі кубики. Додаємо цукор, сіль, оцет, гірчиці, куркуму. Перемішуємо та залишаємо на 1-3 години щоб овочі пустили сік.
Додаємо оцет і тушкуємо на середньому вогні, після закипання, 15 хвилин. Крохмаль розводимо у воді, додаємо в овочі та тушкуємо ще 3-4 хвилин після закипання.
Розкладаємо по стерилізованим банкам і закриваємо стерилізованими кришками. Укутуємо.
Виходить, приблизно 1,4 л ( закривала в різні маленькі баночки, тому цифра приблизна)
Можна їсти ложкою, а можна в бутерброди, шаурму...
Україна
Житомирська обл
Війна росії з Україною
День 931