Jump to content

спокусницЯ

Модераторы
  • Content Count

    3327
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    97

Reputation Activity

  1. Like
    спокусницЯ got a reaction from Наташшшка in Що ми їмо сьогодні? А що завтра?   
    Мама робила смажені баклажани так. Оці  шайбочки смажених баклажан, трішки майонеза з часником,  кільце обсмаженного перцю ( це ще потрібно було підібрати перець, який по діаметру підходить!)  В ньому смажена морквочка з цибулею, зверху шматочок помідори і знову майонезік з часником. Було гарно, смачно  але  я  на такий садомазо не здатна, тому спростила. На шайбу смаженого  баклажана, змащену майонезом з часником, викладаю ложку суміші смаженої моркви, цибулі, грибів, перця +  мілко нарізана помідорка.  І зелень  зверху . 
  2. Like
    спокусницЯ got a reaction from Наташшшка in Що ми їмо сьогодні? А що завтра?   
    Мама робила смажені баклажани так. Оці  шайбочки смажених баклажан, трішки майонеза з часником,  кільце обсмаженного перцю ( це ще потрібно було підібрати перець, який по діаметру підходить!)  В ньому смажена морквочка з цибулею, зверху шматочок помідори і знову майонезік з часником. Було гарно, смачно  але  я  на такий садомазо не здатна, тому спростила. На шайбу смаженого  баклажана, змащену майонезом з часником, викладаю ложку суміші смаженої моркви, цибулі, грибів, перця +  мілко нарізана помідорка.  І зелень  зверху . 
  3. Like
    спокусницЯ got a reaction from Наташшшка in Що ми їмо сьогодні? А що завтра?   
    Мама робила смажені баклажани так. Оці  шайбочки смажених баклажан, трішки майонеза з часником,  кільце обсмаженного перцю ( це ще потрібно було підібрати перець, який по діаметру підходить!)  В ньому смажена морквочка з цибулею, зверху шматочок помідори і знову майонезік з часником. Було гарно, смачно  але  я  на такий садомазо не здатна, тому спростила. На шайбу смаженого  баклажана, змащену майонезом з часником, викладаю ложку суміші смаженої моркви, цибулі, грибів, перця +  мілко нарізана помідорка.  І зелень  зверху . 
  4. Like
    спокусницЯ got a reaction from Наташшшка in Що ми їмо сьогодні? А що завтра?   
    Мама робила смажені баклажани так. Оці  шайбочки смажених баклажан, трішки майонеза з часником,  кільце обсмаженного перцю ( це ще потрібно було підібрати перець, який по діаметру підходить!)  В ньому смажена морквочка з цибулею, зверху шматочок помідори і знову майонезік з часником. Було гарно, смачно  але  я  на такий садомазо не здатна, тому спростила. На шайбу смаженого  баклажана, змащену майонезом з часником, викладаю ложку суміші смаженої моркви, цибулі, грибів, перця +  мілко нарізана помідорка.  І зелень  зверху . 
  5. Like
    спокусницЯ got a reaction from Наташшшка in Що ми їмо сьогодні? А що завтра?   
    Мама робила смажені баклажани так. Оці  шайбочки смажених баклажан, трішки майонеза з часником,  кільце обсмаженного перцю ( це ще потрібно було підібрати перець, який по діаметру підходить!)  В ньому смажена морквочка з цибулею, зверху шматочок помідори і знову майонезік з часником. Було гарно, смачно  але  я  на такий садомазо не здатна, тому спростила. На шайбу смаженого  баклажана, змащену майонезом з часником, викладаю ложку суміші смаженої моркви, цибулі, грибів, перця +  мілко нарізана помідорка.  І зелень  зверху . 
  6. Like
    спокусницЯ reacted to Магда in Що ми їмо сьогодні? А що завтра?   
    А я люблю і кабачки, і баклажани) Тільки баклажани я жарю язичками, потім змащую майонезом з часником, кладу помідорчик і листочки петрушки і так закручую в рулетик. Та давно такого не робила, бо зажирне вже таке їсти. Оце нагадала - запечу на грилі баклажани та накручу на вечерю)
  7. Like
    спокусницЯ got a reaction from Наташшшка in Що ми їмо сьогодні? А що завтра?   
    Мама робила смажені баклажани так. Оці  шайбочки смажених баклажан, трішки майонеза з часником,  кільце обсмаженного перцю ( це ще потрібно було підібрати перець, який по діаметру підходить!)  В ньому смажена морквочка з цибулею, зверху шматочок помідори і знову майонезік з часником. Було гарно, смачно  але  я  на такий садомазо не здатна, тому спростила. На шайбу смаженого  баклажана, змащену майонезом з часником, викладаю ложку суміші смаженої моркви, цибулі, грибів, перця +  мілко нарізана помідорка.  І зелень  зверху . 
  8. Like
    спокусницЯ got a reaction from Наташшшка in Що ми їмо сьогодні? А що завтра?   
    Мама робила смажені баклажани так. Оці  шайбочки смажених баклажан, трішки майонеза з часником,  кільце обсмаженного перцю ( це ще потрібно було підібрати перець, який по діаметру підходить!)  В ньому смажена морквочка з цибулею, зверху шматочок помідори і знову майонезік з часником. Було гарно, смачно  але  я  на такий садомазо не здатна, тому спростила. На шайбу смаженого  баклажана, змащену майонезом з часником, викладаю ложку суміші смаженої моркви, цибулі, грибів, перця +  мілко нарізана помідорка.  І зелень  зверху . 
  9. Like
    спокусницЯ reacted to Olima in Що ми їмо сьогодні? А що завтра?   
    Смажила баклажани, ну що сказати, смажені кабачки мені смачніші.
     

  10. Like
    спокусницЯ got a reaction from lana19 in Помідори Ульотні (не консервація)   
    )))) ага, ото захотіла  зрадити, а  й не вийшло, усі дороги ведуть додому! 
  11. Haha
    спокусницЯ got a reaction from Справжня господиня in Помідори Ульотні (не консервація)   
    Привіт! Прийшла написати про свою "зраду" )
    На сторінках фб,  в  одній з груп, побачила рецепт квашених помідор, зберегла. Час від часу  згадувала,  але ніяк не  доходили руки. І тут  усі зірки зійшлись, готую! І звичайно ж, Свєтіку  скидаю посилання, зі словами,  зроблю розкажу...  А Свєтік мене одразу і питає, невже я не знаю  автора цього рецепта, Свєту? Чесно,  не знала, а якщо чесно, то і не дивилась хто автор))))  І от Свєтік скидає мені посилання сюди.   Тепер я знаю, хто ти,  Свєта!)))) Тому принесла тобі  подяку, за рецепт! Помідори смачні! ( Бо солоденьке не смачним не може бути!))) 

  12. Like
    спокусницЯ got a reaction from lana19 in Помідори Ульотні (не консервація)   
    )))) ага, ото захотіла  зрадити, а  й не вийшло, усі дороги ведуть додому! 
  13. Like
    спокусницЯ got a reaction from Магда in Солов'їна пісня   
    Вітаю!  Не згодна, кругом люди ( це я про дундуков). Люди, які  переживають еволюцію, змінюючи мову спілкування, тому суржик, це нормальна річ, як перехідний період. В нас стільки років винищували  усе  справжнє, українське, що потрібно не мало часу, щоб хоч  щось повернути. І тут  від терпіння   багато залежить, бо лагідна українізація то краще цькування. 
  14. Haha
    спокусницЯ got a reaction from Справжня господиня in Помідори Ульотні (не консервація)   
    Привіт! Прийшла написати про свою "зраду" )
    На сторінках фб,  в  одній з груп, побачила рецепт квашених помідор, зберегла. Час від часу  згадувала,  але ніяк не  доходили руки. І тут  усі зірки зійшлись, готую! І звичайно ж, Свєтіку  скидаю посилання, зі словами,  зроблю розкажу...  А Свєтік мене одразу і питає, невже я не знаю  автора цього рецепта, Свєту? Чесно,  не знала, а якщо чесно, то і не дивилась хто автор))))  І от Свєтік скидає мені посилання сюди.   Тепер я знаю, хто ти,  Свєта!)))) Тому принесла тобі  подяку, за рецепт! Помідори смачні! ( Бо солоденьке не смачним не може бути!))) 

  15. Like
    спокусницЯ got a reaction from Магда in Солов'їна пісня   
    Вітаю!  Не згодна, кругом люди ( це я про дундуков). Люди, які  переживають еволюцію, змінюючи мову спілкування, тому суржик, це нормальна річ, як перехідний період. В нас стільки років винищували  усе  справжнє, українське, що потрібно не мало часу, щоб хоч  щось повернути. І тут  від терпіння   багато залежить, бо лагідна українізація то краще цькування. 
  16. Like
    спокусницЯ got a reaction from lana19 in Помідори Ульотні (не консервація)   
    )))) ага, ото захотіла  зрадити, а  й не вийшло, усі дороги ведуть додому! 
  17. Haha
    спокусницЯ got a reaction from Справжня господиня in Помідори Ульотні (не консервація)   
    Привіт! Прийшла написати про свою "зраду" )
    На сторінках фб,  в  одній з груп, побачила рецепт квашених помідор, зберегла. Час від часу  згадувала,  але ніяк не  доходили руки. І тут  усі зірки зійшлись, готую! І звичайно ж, Свєтіку  скидаю посилання, зі словами,  зроблю розкажу...  А Свєтік мене одразу і питає, невже я не знаю  автора цього рецепта, Свєту? Чесно,  не знала, а якщо чесно, то і не дивилась хто автор))))  І от Свєтік скидає мені посилання сюди.   Тепер я знаю, хто ти,  Свєта!)))) Тому принесла тобі  подяку, за рецепт! Помідори смачні! ( Бо солоденьке не смачним не може бути!))) 

  18. Haha
    спокусницЯ got a reaction from Справжня господиня in Помідори Ульотні (не консервація)   
    Привіт! Прийшла написати про свою "зраду" )
    На сторінках фб,  в  одній з груп, побачила рецепт квашених помідор, зберегла. Час від часу  згадувала,  але ніяк не  доходили руки. І тут  усі зірки зійшлись, готую! І звичайно ж, Свєтіку  скидаю посилання, зі словами,  зроблю розкажу...  А Свєтік мене одразу і питає, невже я не знаю  автора цього рецепта, Свєту? Чесно,  не знала, а якщо чесно, то і не дивилась хто автор))))  І от Свєтік скидає мені посилання сюди.   Тепер я знаю, хто ти,  Свєта!)))) Тому принесла тобі  подяку, за рецепт! Помідори смачні! ( Бо солоденьке не смачним не може бути!))) 

  19. Haha
    спокусницЯ got a reaction from Справжня господиня in Помідори Ульотні (не консервація)   
    Привіт! Прийшла написати про свою "зраду" )
    На сторінках фб,  в  одній з груп, побачила рецепт квашених помідор, зберегла. Час від часу  згадувала,  але ніяк не  доходили руки. І тут  усі зірки зійшлись, готую! І звичайно ж, Свєтіку  скидаю посилання, зі словами,  зроблю розкажу...  А Свєтік мене одразу і питає, невже я не знаю  автора цього рецепта, Свєту? Чесно,  не знала, а якщо чесно, то і не дивилась хто автор))))  І от Свєтік скидає мені посилання сюди.   Тепер я знаю, хто ти,  Свєта!)))) Тому принесла тобі  подяку, за рецепт! Помідори смачні! ( Бо солоденьке не смачним не може бути!))) 

  20. Like
    спокусницЯ reacted to Справжня господиня in Помідори Ульотні (не консервація)   
    Ингредиенты:
    Помідори - 1,8 (1,9) кг
    Вода – 1,25 (1.3)л
    Сіль – 3 ст. л. (55г)
    Цукор – 6,5 ст. л. (100г)
    Спеції
    Часник - 1 головка

    Метод
    Вже дуже давно роблю такі ось швидкоквашені помідорки, які "відлітають" зі столу зі страшною швидкістю!
     Для цього рецепту потрібні маленькі помідори, бажано не більше ніж 5 см у діаметрі. Ідеально підходить сорт Солероссо, але й інші за розміром.
    На банку 3л треба 1,8 кг.
    Пару-трійку зубків часнику нарізати платівками, можна ще навпіл пластинку розрізати.

    Помидори промити. У кожному помідорі гострим ножем зробити неглибокий прокол у плодоніжку і вставити туди шматочок часнику.
    У банку на дно покласти парасольку кропу, пару листя смородини, вишні, лаври, шматок гіркого перцю. Коротше, все на ваш смак тут немає чітких правил. Можна взагалі нічого не класти.
    Укласти помідори у банку.
    Залити розсолом – 1л 300мл води + 3 ст.л. майже без гірки солі + 6,5 ст. л цукру.
    Я воду беру з під крана, просто розмішую спеції, не кип'ятю. Ви робіть за своїм розумінням.
    Банку закрийте звичайною пластиковою кришкою чи просто шматочком марлі. Поставте банку в ємність, щоб стікав розсіл. Він не обов'язково витікатиме, просто страховка.
    Поставте банку в найтепліше місце. Кришку періодично знімайте.
    Процес триває приблизно 4-7 днів, залежно від температури.
    Розсіл повинен помутніти, помідорки стануть "як газовані" - вираз мого чоловіка.
    Після цього банку треба поставити у холодильник.
    Найстрашніше у процесі - це фраза "а давай вже спробуємо!" Тому що якщо почати пробувати, то в холодильник уже не буде чого ставити! Я завжди жорстко припиняю ці спроби чоловіка, але сама нишком тягаю ці шалено смачні помідорки!Попереджаю - як тільки минуло 4 дні, одразу ставте другу банку! Першу навіть не розкуштуєте, як закінчиться!

    Помідори треба тонкошкірі, швидше просоляться. Сливки  теж можна, але вони довше квасаються. Можна черри. Черрі прокваситься швидше.
    Колір помідорів на ваш смак.
    Дуже прошу уважно читати піст, щоб вам одразу все було зрозуміло. Я завжди вказую усі нюанси.

    Всім смачного!
     
    Україна. 
    Дніпро
    Війна росії  з Україною
    День 189
     
  21. Like
    спокусницЯ reacted to Справжня господиня in Помідори Ульотні (не консервація)   
    Ось помідорки зараз

    Це фоткала перед обідом. Зараз ще менше стало 
  22. Like
    спокусницЯ got a reaction from lana19 in Джем " Чилі-Груша (яблуко) "   
    Ингредиенты:
    Перець гострий - 4 стручка
    Перець солодкий очищений - 300г
    Груша очищена- 300г
    Яблучний (винний) оцет 6 % - 150мл
    Цукор - 500г
    Желатин - 40г
    Метод
    Якщо хочете зробити джем гострішим, не вибирайте з гострого перцю насіння.
    Овочі та грушу перекрутити на м'ясорубці. ( Каюсь, я замінила грушу яблуком і мені сподобався результат. Думаю кислинка яблука тут дуже доречна).
    Усі інгредієнти покласти у каструлю. Додати цукор та оцет,  перемішати. Довести до кипіння та проварити 1 хвилину. Додати  сухий желатин ретельно перемішуючи.
    Проварити ще 1 хвилину. Розкласти джем по стерилізованим баночкам, накрити  стерилізованими кришками і простерилізувати баночки з джемом у каструлі з киплячою водою протягом 10 хвилин.  Закрутити. перевернути баночки догори дном і укутати до повного вистигання. Іноді  готовий джем потрібно  поставити в холодильник, щоб він застиг. В цей раз в мене був желатин на 240 блюм тому джем густий навіть без холоду. 
    Якби я їла солодке, то мені, навіть при тому, що я не люблю гостре, сподобалось!
     
    Україна
    Житомирська обл
    Війна росії  з Україною
    День 930
  23. Like
    спокусницЯ got a reaction from lana19 in Реліш огірково-гірчичний   
    Ингредиенты:
    Огірки-1кг
    Цибуля-2 середні шт
    Перець Болгарський-2 шт
    Гірчиця Французька зернова - 75г
    Гірчиця Українська - 75г
    Цукор-130 гр
    Сіль-1 ст.л.
    Куркума-1/2 ч. л.
    Оцет 6%- 100г
    Крохмаль будь-який - 1 ст. л.
    Вода-200мл

    Метод
    Овочі нарізаємо на маленькі кубики. Додаємо цукор, сіль, оцет, гірчиці, куркуму. Перемішуємо та залишаємо на 1-3 години щоб овочі пустили сік.

    Додаємо оцет і тушкуємо на середньому вогні, після закипання, 15 хвилин. Крохмаль розводимо у воді, додаємо в овочі та тушкуємо ще 3-4 хвилин після закипання.
    Розкладаємо по стерилізованим банкам і закриваємо стерилізованими кришками. Укутуємо.
    Виходить, приблизно 1,4 л ( закривала в різні маленькі баночки, тому цифра приблизна)
    Можна їсти ложкою, а  можна в бутерброди, шаурму...

    Україна
    Житомирська обл
    Війна росії  з Україною
    День 931
     
  24. Like
    спокусницЯ got a reaction from lana19 in Джем " Чилі-Груша (яблуко) "   
    Ингредиенты:
    Перець гострий - 4 стручка
    Перець солодкий очищений - 300г
    Груша очищена- 300г
    Яблучний (винний) оцет 6 % - 150мл
    Цукор - 500г
    Желатин - 40г
    Метод
    Якщо хочете зробити джем гострішим, не вибирайте з гострого перцю насіння.
    Овочі та грушу перекрутити на м'ясорубці. ( Каюсь, я замінила грушу яблуком і мені сподобався результат. Думаю кислинка яблука тут дуже доречна).
    Усі інгредієнти покласти у каструлю. Додати цукор та оцет,  перемішати. Довести до кипіння та проварити 1 хвилину. Додати  сухий желатин ретельно перемішуючи.
    Проварити ще 1 хвилину. Розкласти джем по стерилізованим баночкам, накрити  стерилізованими кришками і простерилізувати баночки з джемом у каструлі з киплячою водою протягом 10 хвилин.  Закрутити. перевернути баночки догори дном і укутати до повного вистигання. Іноді  готовий джем потрібно  поставити в холодильник, щоб він застиг. В цей раз в мене був желатин на 240 блюм тому джем густий навіть без холоду. 
    Якби я їла солодке, то мені, навіть при тому, що я не люблю гостре, сподобалось!
     
    Україна
    Житомирська обл
    Війна росії  з Україною
    День 930
  25. Like
    спокусницЯ got a reaction from lana19 in Реліш огірково-гірчичний   
    Ингредиенты:
    Огірки-1кг
    Цибуля-2 середні шт
    Перець Болгарський-2 шт
    Гірчиця Французька зернова - 75г
    Гірчиця Українська - 75г
    Цукор-130 гр
    Сіль-1 ст.л.
    Куркума-1/2 ч. л.
    Оцет 6%- 100г
    Крохмаль будь-який - 1 ст. л.
    Вода-200мл

    Метод
    Овочі нарізаємо на маленькі кубики. Додаємо цукор, сіль, оцет, гірчиці, куркуму. Перемішуємо та залишаємо на 1-3 години щоб овочі пустили сік.

    Додаємо оцет і тушкуємо на середньому вогні, після закипання, 15 хвилин. Крохмаль розводимо у воді, додаємо в овочі та тушкуємо ще 3-4 хвилин після закипання.
    Розкладаємо по стерилізованим банкам і закриваємо стерилізованими кришками. Укутуємо.
    Виходить, приблизно 1,4 л ( закривала в різні маленькі баночки, тому цифра приблизна)
    Можна їсти ложкою, а  можна в бутерброди, шаурму...

    Україна
    Житомирська обл
    Війна росії  з Україною
    День 931
     
×