Перейти до вмісту

Коник

Пользователи
  • Публікації

    161
  • Зареєстрований

  • Відвідування

  • Days Won

    6

Повідомлення, опубліковані користувачем Коник


  1. В 21.12.2023 в 14:15, irysska сказав:

    Так я ледацюга, то для борщу/овочевого супу використовую готові заправки. Можети кидати в мене лапті, але мені так подобається. Ні, лук і моркву я піджарюю, туди плюх цю заправку  і ще томат пасту, кетчуп.

    Чого я про них? В сільпо зараз акція, то може кому треба.

     

    IMG_20231221_141123.jpg

    я теж дуже люблю цю заправку, вже багато років, тільки мені буряково-томатна більше сподобалась


  2. Сьогодні знову робила цей крем. Щось доварити до 109 градусів у мене не вийшло. Варила хвилин 30, подвійну порцію, максимум вийшло 102 градуси..... Надіюсь все вийде.

    Ще одне питання, як в рел'єфну форму зібрати торт? Якщо я його зразу збираю в цій формі, то потім, коли цим кремом обмажу форму, то торт в форму не влізе, правильно? Може якось погано сформулювала....


  3. Ингредиенты:

    Вода  - 125мл
    Рослинна олія  - 125мл
    Маргарин
    (Можна додати вершкове масло) - 125г
    Борошно пшеничне (± 1 ст.л.) - 500г
    Розпушувач 1ч.л.
    Фарш м'ясний - 250г
    Цибуля ріпчаста - 1 шт.
    Картопля 300г
    Вершкове масло - 50г
    Курячі яйця - 1 шт.
    Сіль - 0.5 ч.л.
    Хмелі-сунелі - за смаком
    Мелений коріандр - за смаком
    Куркума - за смаком
    Суміш перців мелених - за смаком
    Зелень
    (Сушена зелень петрушки, базиліка та кропу)

    photo1698097256.jpeg

     

    Метод

    Тісто:

    В миску вливаємо теплу кип’ячену воду (125 мл), додаємо 1/3 чайної ложки солі, та рослинну олію (125 мл), все перемішуємо, додаємо розтоплений маргарин (або масло) (125 г), все ретельно перемішуємо.
    Додайте частинами просіяне борошно (500 г) з 1 ч.л розпушувача і ретельно вимішайте тісто. Може знадобитись більше або менше, все залежить від вашого борошна. 
    Тісто збираємо в кулю і кладемо  в пакет на 30 хвилин.


    В цей час робимо начинку:
    В глибоку миску дрібно  поріжте цибулю,  додайте за смаком спеції (суміш перців, коріандр, хмелі-сунелі, куркуму, сіль, те що любите)
    Додайте до цибулі м'ясний фарш (250-300 г) і також ретельно вимішайте.
    Дрібно  наріжте картоплю (можна потерти на тертці або подрібнити блендером), я різала кубиком на маленькій насадці терки Berner. Робила і більшим кубиком але тоді картопля більше відчувається і наче не встигає приготуватися, хоча можливо у мене така картопля… 
    Додайте за смаком сухі  кріп, базилік, петрушку. Ретельно перемішайте начинку і залиште начинку трохи постояти, всім смакам подружитись.

    Приготування:
    Тісто розділити на 12 частин, у мене кожна вийшла десь по 73 г.
    З кожного шматочка катаємо колобок, потім розминаємо в плаский коржик, кладемо начинку і защипуємо пиріжок, залишаючи зверху трохи відкритої начинки.
    Пиріжки викладаємо на деко, вкрите пергаментом, в центр кожного пиріжка покласти шматочок масла та змастити зверху збитим яйцем.

    Screenshot_42ААА.jpg

     

    Фото інтернет.


    Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці, приблизно 25-30 хвилин. Перевіряємо готовність шпажкою, якщо вона суха - пиріжки готові.

    Пиріжки смачні, ситні і легкі в приготуванні.
    Смачного.

    Україна

    Київ

    Війна росії  з Україною

    День 608

     

     

     


  4. Ингредиенты:

    Вода холодна  1 л

    Сіль 50 г

    Оцет 100 г

    Цукор 120 г

    photo1694544129.jpg

     

    Метод

     

    Кріп, перець болгарський, перець червоний гострий (за бажанням) , цибуля кільцями,  часник.

    Помідори облити окропом і одразу занурити в крижану  воду, так буде  легше знімати шкірку. 

    Скласти в зручну ємкість шарами, чергуючи помідори з кропом. перцями, цибулею, часником. 

    Холодну воду, сіль, оцет, цукор розмішати і залити цим маринадом  помідори. 

    Поставити в холодильник на 1 добу. 

    photo1694544131.jpg

     

    Вони дуже смачні! Робила з чері і грунтовими, то чері смачніше. У брата робила зі "сливками" (вони всередині наче червоніші ніж грунтові), то мої сказали, що дуже смачно.

     

    Україна

    Київ

    Війна росії  з Україною

    День 567

     


  5. Дівчата, хтось спробував цей соус з чорноі смородини, як вам? Варто робити чи ні? З поричок навіть не питаю, він чудовий, вже робила, а зараз є трохи чорної смородини ось думаю, що з нею робити....


  6. Умань-жах ракета зруйнувала багатоповерхівку

    Наслідки влучання по житловій багатоповерхівці в Умані

     

     

     

    image.png

     

    У Дніпрі внаслідок ворожого удару загинула жінка та трирічна дитина

     

    image.png

     


  7. https://www.instagram.com/reel/Cqs7ew0oDOo/?utm_source=ig_web_button_share_sheet&fbclid=IwAR0G15mgSbVI7UB5nV_QyyAouztr0kn7TMkNCZDFw4yY_cz7hmaStFqSze0

    Из коментов - Я спокойно принимаю душ, как вдруг ко мне влетает Лёша со словами: «торт на морскую тематику на сегодня что ли? мне пишут, что уже ждут» это был мой самый запоминающийся душ :biggrin:


  8. Щойно чистила інстаграм викидала всю зайву підписку і ось у однієї....побачила: "Я против войны, я за мирное небо, но я со своим президентом", блін мене підірвало конкретно! Тобто, якщо "твій президент" сволота, яка знищує все на своєму шляху, знищує невинні життя, жінок, дітей, то ти це виправдовуєш?............ Вже пройшов рік, як з'явилось одне з перших відео, як привезли в лікарню поранених і серед них дитина, яку відкачують але не врятували, у мене це відео перед очима і сльози на очах досі, а на сьогодні це вже не одна НЕВИННА дитина/жертва, а вона за свого президента(!), СУУУУКА! Вибачте мене, але мене просто порвало


  9. Я в глазурь забула лимонний сок, ті, що покрила зверху тверденька глазурь, потім додала в останні глазурь м'яка але не липне. З залишків відсадила насадкою"зірочка" кучки і залишила, подивимось що буде .

×