-
Content Count
165 -
Joined
-
Last visited
-
Days Won
9
Reputation Activity
-
Коник got a reaction from lana19 in Яблучний пляцок на пісочному тісті
Ингредиенты:
Тісто
Борошно - 450г
Розпушувач - 2 ч.л.
Масло вершк. - 200г
(можна замінити маргарином)
Жовтки - 4 шт.
Сметана 20% - 2 ст.л.
(можна любої жирності)
Цукор - 100г
Сіль - дрібка
Пакетик ванільного цукру - 10г
Начинка
Яблука - 1,5кг
Цукор - 80г
Кориця
Білки - 4 шт.
Цукор - 100г
Сіль - дрібка
Крохмаль кукурудзяний - 60г
Ванільний цукор
Сметана 20% - 450г
(можна любої жирності)
Форма - 30*40
Метод
До борошна натерти охолоджене вершкове масло з холодильника (попередньо його можна на 10 хвилин поставити до морозильної камери).
Масло можна замінити на маргарин.
Руками змішати натерте масло та борошно до утворення крихти.
До крихти всипати ванільний цукор, звичайний цукор, розпушувач, дрібку солі і перемішати.
Додати чотири жовтки (білки відкласти окремо, будуть потрібні для суфле), та дві столові ложки сметани. Для тіста підійде сметана будь-якого відсотка жирності.
Швидко замісити тісто руками, воно виходить м'яке.
Розділити тісто на дві частини.
Менший шматочок (приблизно 1/3 частина тіста) перекласти у пакетик і до морозильної камери.
А інший шматочок тіста розкачати між двома аркушами пергаменту, та покласти у прямокутну форму, застелену пергаментом. Рецепт розрахован на фору 30*23, але я розкатала між двома аркушами пергаменту/силіконовими килимками і виклала в форму 30*40, тіста виходить не великий шар, та і інші шари не такі високі.
Сформувати бортики.
Покласти форму з тістом до холодильника.
Очищені яблука нарізати на невеличкі кубики або натерти на грубій терці.
Щоб яблука не сильно потемніли, скропіть їх лимонним соком.
Додати цукор і трішки кориці. За бажанням кількість цукру можна також коригувати, залежно наскільки кислі у вас яблука.
Перемішати і тушкувати до м'якості.
Вже м'якенькі яблука залишити, щоб вони трішки охололи. У мене були дуже соковиті яблука тому я додавала кукурудзяний крохмаль, коли яблука трошки охололи.
Поки яблука охолоджуються, збиваємо міксером чотири яєчні білки з дрібкою солі до утворення піни, далі, поступово, всипати цукор і збити до міцних піків.
Додати кукурудзяного крохмалю і сюди ж влити сметани (можна будь-якої жирності, звичайно, що 20% смачніше))), додати ванільний цукор і збити міксером.
Форму з тістом витягнути з холодильника і викласти втушковані яблука.
Розрівняти і зверху вилити білково-сметанкове суфле.
Зверху натерти шматочок тіста з морозильної камери. Найкраще натирати зразу над пляцком, допомагаючи рівняти виделкою.
Випікати пляцок у попередньо розігрітий духовки до 180° приблизно 50 хвилин до рум'яної скоринки.
Як охолоне, можна посипати цукровою пудрою
Пляцок дуже смачний. Раджу і вам його приготувати!
video5190864510071634587_Vl1zBKYs.mp4
Рецепт від каналу Смаколики Юлі
Україна
Київ
Війна росії з Україною
День 1343
-
Коник got a reaction from lana19 in Яблучний пляцок на пісочному тісті
він реально дуууже смачний, велике дечка 30*40 розійшлось дуже швидко, він ніжний, смачний
-
Коник got a reaction from lana19 in Яблучний пляцок на пісочному тісті
він реально дуууже смачний, велике дечка 30*40 розійшлось дуже швидко, він ніжний, смачний
-
Коник got a reaction from lana19 in Яблучний пляцок на пісочному тісті
він реально дуууже смачний, велике дечка 30*40 розійшлось дуже швидко, він ніжний, смачний
-
Коник got a reaction from lana19 in Яблучний пляцок на пісочному тісті
Ингредиенты:
Тісто
Борошно - 450г
Розпушувач - 2 ч.л.
Масло вершк. - 200г
(можна замінити маргарином)
Жовтки - 4 шт.
Сметана 20% - 2 ст.л.
(можна любої жирності)
Цукор - 100г
Сіль - дрібка
Пакетик ванільного цукру - 10г
Начинка
Яблука - 1,5кг
Цукор - 80г
Кориця
Білки - 4 шт.
Цукор - 100г
Сіль - дрібка
Крохмаль кукурудзяний - 60г
Ванільний цукор
Сметана 20% - 450г
(можна любої жирності)
Форма - 30*40
Метод
До борошна натерти охолоджене вершкове масло з холодильника (попередньо його можна на 10 хвилин поставити до морозильної камери).
Масло можна замінити на маргарин.
Руками змішати натерте масло та борошно до утворення крихти.
До крихти всипати ванільний цукор, звичайний цукор, розпушувач, дрібку солі і перемішати.
Додати чотири жовтки (білки відкласти окремо, будуть потрібні для суфле), та дві столові ложки сметани. Для тіста підійде сметана будь-якого відсотка жирності.
Швидко замісити тісто руками, воно виходить м'яке.
Розділити тісто на дві частини.
Менший шматочок (приблизно 1/3 частина тіста) перекласти у пакетик і до морозильної камери.
А інший шматочок тіста розкачати між двома аркушами пергаменту, та покласти у прямокутну форму, застелену пергаментом. Рецепт розрахован на фору 30*23, але я розкатала між двома аркушами пергаменту/силіконовими килимками і виклала в форму 30*40, тіста виходить не великий шар, та і інші шари не такі високі.
Сформувати бортики.
Покласти форму з тістом до холодильника.
Очищені яблука нарізати на невеличкі кубики або натерти на грубій терці.
Щоб яблука не сильно потемніли, скропіть їх лимонним соком.
Додати цукор і трішки кориці. За бажанням кількість цукру можна також коригувати, залежно наскільки кислі у вас яблука.
Перемішати і тушкувати до м'якості.
Вже м'якенькі яблука залишити, щоб вони трішки охололи. У мене були дуже соковиті яблука тому я додавала кукурудзяний крохмаль, коли яблука трошки охололи.
Поки яблука охолоджуються, збиваємо міксером чотири яєчні білки з дрібкою солі до утворення піни, далі, поступово, всипати цукор і збити до міцних піків.
Додати кукурудзяного крохмалю і сюди ж влити сметани (можна будь-якої жирності, звичайно, що 20% смачніше))), додати ванільний цукор і збити міксером.
Форму з тістом витягнути з холодильника і викласти втушковані яблука.
Розрівняти і зверху вилити білково-сметанкове суфле.
Зверху натерти шматочок тіста з морозильної камери. Найкраще натирати зразу над пляцком, допомагаючи рівняти виделкою.
Випікати пляцок у попередньо розігрітий духовки до 180° приблизно 50 хвилин до рум'яної скоринки.
Як охолоне, можна посипати цукровою пудрою
Пляцок дуже смачний. Раджу і вам його приготувати!
video5190864510071634587_Vl1zBKYs.mp4
Рецепт від каналу Смаколики Юлі
Україна
Київ
Війна росії з Україною
День 1343
-
Коник got a reaction from lana19 in Яблучний пляцок на пісочному тісті
Ингредиенты:
Тісто
Борошно - 450г
Розпушувач - 2 ч.л.
Масло вершк. - 200г
(можна замінити маргарином)
Жовтки - 4 шт.
Сметана 20% - 2 ст.л.
(можна любої жирності)
Цукор - 100г
Сіль - дрібка
Пакетик ванільного цукру - 10г
Начинка
Яблука - 1,5кг
Цукор - 80г
Кориця
Білки - 4 шт.
Цукор - 100г
Сіль - дрібка
Крохмаль кукурудзяний - 60г
Ванільний цукор
Сметана 20% - 450г
(можна любої жирності)
Форма - 30*40
Метод
До борошна натерти охолоджене вершкове масло з холодильника (попередньо його можна на 10 хвилин поставити до морозильної камери).
Масло можна замінити на маргарин.
Руками змішати натерте масло та борошно до утворення крихти.
До крихти всипати ванільний цукор, звичайний цукор, розпушувач, дрібку солі і перемішати.
Додати чотири жовтки (білки відкласти окремо, будуть потрібні для суфле), та дві столові ложки сметани. Для тіста підійде сметана будь-якого відсотка жирності.
Швидко замісити тісто руками, воно виходить м'яке.
Розділити тісто на дві частини.
Менший шматочок (приблизно 1/3 частина тіста) перекласти у пакетик і до морозильної камери.
А інший шматочок тіста розкачати між двома аркушами пергаменту, та покласти у прямокутну форму, застелену пергаментом. Рецепт розрахован на фору 30*23, але я розкатала між двома аркушами пергаменту/силіконовими килимками і виклала в форму 30*40, тіста виходить не великий шар, та і інші шари не такі високі.
Сформувати бортики.
Покласти форму з тістом до холодильника.
Очищені яблука нарізати на невеличкі кубики або натерти на грубій терці.
Щоб яблука не сильно потемніли, скропіть їх лимонним соком.
Додати цукор і трішки кориці. За бажанням кількість цукру можна також коригувати, залежно наскільки кислі у вас яблука.
Перемішати і тушкувати до м'якості.
Вже м'якенькі яблука залишити, щоб вони трішки охололи. У мене були дуже соковиті яблука тому я додавала кукурудзяний крохмаль, коли яблука трошки охололи.
Поки яблука охолоджуються, збиваємо міксером чотири яєчні білки з дрібкою солі до утворення піни, далі, поступово, всипати цукор і збити до міцних піків.
Додати кукурудзяного крохмалю і сюди ж влити сметани (можна будь-якої жирності, звичайно, що 20% смачніше))), додати ванільний цукор і збити міксером.
Форму з тістом витягнути з холодильника і викласти втушковані яблука.
Розрівняти і зверху вилити білково-сметанкове суфле.
Зверху натерти шматочок тіста з морозильної камери. Найкраще натирати зразу над пляцком, допомагаючи рівняти виделкою.
Випікати пляцок у попередньо розігрітий духовки до 180° приблизно 50 хвилин до рум'яної скоринки.
Як охолоне, можна посипати цукровою пудрою
Пляцок дуже смачний. Раджу і вам його приготувати!
video5190864510071634587_Vl1zBKYs.mp4
Рецепт від каналу Смаколики Юлі
Україна
Київ
Війна росії з Україною
День 1343
-
Коник got a reaction from lana19 in Яблучний пляцок на пісочному тісті
Ингредиенты:
Тісто
Борошно - 450г
Розпушувач - 2 ч.л.
Масло вершк. - 200г
(можна замінити маргарином)
Жовтки - 4 шт.
Сметана 20% - 2 ст.л.
(можна любої жирності)
Цукор - 100г
Сіль - дрібка
Пакетик ванільного цукру - 10г
Начинка
Яблука - 1,5кг
Цукор - 80г
Кориця
Білки - 4 шт.
Цукор - 100г
Сіль - дрібка
Крохмаль кукурудзяний - 60г
Ванільний цукор
Сметана 20% - 450г
(можна любої жирності)
Форма - 30*40
Метод
До борошна натерти охолоджене вершкове масло з холодильника (попередньо його можна на 10 хвилин поставити до морозильної камери).
Масло можна замінити на маргарин.
Руками змішати натерте масло та борошно до утворення крихти.
До крихти всипати ванільний цукор, звичайний цукор, розпушувач, дрібку солі і перемішати.
Додати чотири жовтки (білки відкласти окремо, будуть потрібні для суфле), та дві столові ложки сметани. Для тіста підійде сметана будь-якого відсотка жирності.
Швидко замісити тісто руками, воно виходить м'яке.
Розділити тісто на дві частини.
Менший шматочок (приблизно 1/3 частина тіста) перекласти у пакетик і до морозильної камери.
А інший шматочок тіста розкачати між двома аркушами пергаменту, та покласти у прямокутну форму, застелену пергаментом. Рецепт розрахован на фору 30*23, але я розкатала між двома аркушами пергаменту/силіконовими килимками і виклала в форму 30*40, тіста виходить не великий шар, та і інші шари не такі високі.
Сформувати бортики.
Покласти форму з тістом до холодильника.
Очищені яблука нарізати на невеличкі кубики або натерти на грубій терці.
Щоб яблука не сильно потемніли, скропіть їх лимонним соком.
Додати цукор і трішки кориці. За бажанням кількість цукру можна також коригувати, залежно наскільки кислі у вас яблука.
Перемішати і тушкувати до м'якості.
Вже м'якенькі яблука залишити, щоб вони трішки охололи. У мене були дуже соковиті яблука тому я додавала кукурудзяний крохмаль, коли яблука трошки охололи.
Поки яблука охолоджуються, збиваємо міксером чотири яєчні білки з дрібкою солі до утворення піни, далі, поступово, всипати цукор і збити до міцних піків.
Додати кукурудзяного крохмалю і сюди ж влити сметани (можна будь-якої жирності, звичайно, що 20% смачніше))), додати ванільний цукор і збити міксером.
Форму з тістом витягнути з холодильника і викласти втушковані яблука.
Розрівняти і зверху вилити білково-сметанкове суфле.
Зверху натерти шматочок тіста з морозильної камери. Найкраще натирати зразу над пляцком, допомагаючи рівняти виделкою.
Випікати пляцок у попередньо розігрітий духовки до 180° приблизно 50 хвилин до рум'яної скоринки.
Як охолоне, можна посипати цукровою пудрою
Пляцок дуже смачний. Раджу і вам його приготувати!
video5190864510071634587_Vl1zBKYs.mp4
Рецепт від каналу Смаколики Юлі
Україна
Київ
Війна росії з Україною
День 1343
-
Коник got a reaction from lana19 in Яблучний пляцок на пісочному тісті
Ингредиенты:
Тісто
Борошно - 450г
Розпушувач - 2 ч.л.
Масло вершк. - 200г
(можна замінити маргарином)
Жовтки - 4 шт.
Сметана 20% - 2 ст.л.
(можна любої жирності)
Цукор - 100г
Сіль - дрібка
Пакетик ванільного цукру - 10г
Начинка
Яблука - 1,5кг
Цукор - 80г
Кориця
Білки - 4 шт.
Цукор - 100г
Сіль - дрібка
Крохмаль кукурудзяний - 60г
Ванільний цукор
Сметана 20% - 450г
(можна любої жирності)
Форма - 30*40
Метод
До борошна натерти охолоджене вершкове масло з холодильника (попередньо його можна на 10 хвилин поставити до морозильної камери).
Масло можна замінити на маргарин.
Руками змішати натерте масло та борошно до утворення крихти.
До крихти всипати ванільний цукор, звичайний цукор, розпушувач, дрібку солі і перемішати.
Додати чотири жовтки (білки відкласти окремо, будуть потрібні для суфле), та дві столові ложки сметани. Для тіста підійде сметана будь-якого відсотка жирності.
Швидко замісити тісто руками, воно виходить м'яке.
Розділити тісто на дві частини.
Менший шматочок (приблизно 1/3 частина тіста) перекласти у пакетик і до морозильної камери.
А інший шматочок тіста розкачати між двома аркушами пергаменту, та покласти у прямокутну форму, застелену пергаментом. Рецепт розрахован на фору 30*23, але я розкатала між двома аркушами пергаменту/силіконовими килимками і виклала в форму 30*40, тіста виходить не великий шар, та і інші шари не такі високі.
Сформувати бортики.
Покласти форму з тістом до холодильника.
Очищені яблука нарізати на невеличкі кубики або натерти на грубій терці.
Щоб яблука не сильно потемніли, скропіть їх лимонним соком.
Додати цукор і трішки кориці. За бажанням кількість цукру можна також коригувати, залежно наскільки кислі у вас яблука.
Перемішати і тушкувати до м'якості.
Вже м'якенькі яблука залишити, щоб вони трішки охололи. У мене були дуже соковиті яблука тому я додавала кукурудзяний крохмаль, коли яблука трошки охололи.
Поки яблука охолоджуються, збиваємо міксером чотири яєчні білки з дрібкою солі до утворення піни, далі, поступово, всипати цукор і збити до міцних піків.
Додати кукурудзяного крохмалю і сюди ж влити сметани (можна будь-якої жирності, звичайно, що 20% смачніше))), додати ванільний цукор і збити міксером.
Форму з тістом витягнути з холодильника і викласти втушковані яблука.
Розрівняти і зверху вилити білково-сметанкове суфле.
Зверху натерти шматочок тіста з морозильної камери. Найкраще натирати зразу над пляцком, допомагаючи рівняти виделкою.
Випікати пляцок у попередньо розігрітий духовки до 180° приблизно 50 хвилин до рум'яної скоринки.
Як охолоне, можна посипати цукровою пудрою
Пляцок дуже смачний. Раджу і вам його приготувати!
video5190864510071634587_Vl1zBKYs.mp4
Рецепт від каналу Смаколики Юлі
Україна
Київ
Війна росії з Україною
День 1343
-
Коник got a reaction from lana19 in Яблучний пляцок на пісочному тісті
Ингредиенты:
Тісто
Борошно - 450г
Розпушувач - 2 ч.л.
Масло вершк. - 200г
(можна замінити маргарином)
Жовтки - 4 шт.
Сметана 20% - 2 ст.л.
(можна любої жирності)
Цукор - 100г
Сіль - дрібка
Пакетик ванільного цукру - 10г
Начинка
Яблука - 1,5кг
Цукор - 80г
Кориця
Білки - 4 шт.
Цукор - 100г
Сіль - дрібка
Крохмаль кукурудзяний - 60г
Ванільний цукор
Сметана 20% - 450г
(можна любої жирності)
Форма - 30*40
Метод
До борошна натерти охолоджене вершкове масло з холодильника (попередньо його можна на 10 хвилин поставити до морозильної камери).
Масло можна замінити на маргарин.
Руками змішати натерте масло та борошно до утворення крихти.
До крихти всипати ванільний цукор, звичайний цукор, розпушувач, дрібку солі і перемішати.
Додати чотири жовтки (білки відкласти окремо, будуть потрібні для суфле), та дві столові ложки сметани. Для тіста підійде сметана будь-якого відсотка жирності.
Швидко замісити тісто руками, воно виходить м'яке.
Розділити тісто на дві частини.
Менший шматочок (приблизно 1/3 частина тіста) перекласти у пакетик і до морозильної камери.
А інший шматочок тіста розкачати між двома аркушами пергаменту, та покласти у прямокутну форму, застелену пергаментом. Рецепт розрахован на фору 30*23, але я розкатала між двома аркушами пергаменту/силіконовими килимками і виклала в форму 30*40, тіста виходить не великий шар, та і інші шари не такі високі.
Сформувати бортики.
Покласти форму з тістом до холодильника.
Очищені яблука нарізати на невеличкі кубики або натерти на грубій терці.
Щоб яблука не сильно потемніли, скропіть їх лимонним соком.
Додати цукор і трішки кориці. За бажанням кількість цукру можна також коригувати, залежно наскільки кислі у вас яблука.
Перемішати і тушкувати до м'якості.
Вже м'якенькі яблука залишити, щоб вони трішки охололи. У мене були дуже соковиті яблука тому я додавала кукурудзяний крохмаль, коли яблука трошки охололи.
Поки яблука охолоджуються, збиваємо міксером чотири яєчні білки з дрібкою солі до утворення піни, далі, поступово, всипати цукор і збити до міцних піків.
Додати кукурудзяного крохмалю і сюди ж влити сметани (можна будь-якої жирності, звичайно, що 20% смачніше))), додати ванільний цукор і збити міксером.
Форму з тістом витягнути з холодильника і викласти втушковані яблука.
Розрівняти і зверху вилити білково-сметанкове суфле.
Зверху натерти шматочок тіста з морозильної камери. Найкраще натирати зразу над пляцком, допомагаючи рівняти виделкою.
Випікати пляцок у попередньо розігрітий духовки до 180° приблизно 50 хвилин до рум'яної скоринки.
Як охолоне, можна посипати цукровою пудрою
Пляцок дуже смачний. Раджу і вам його приготувати!
video5190864510071634587_Vl1zBKYs.mp4
Рецепт від каналу Смаколики Юлі
Україна
Київ
Війна росії з Україною
День 1343
-
Коник got a reaction from lana19 in Яблучний пляцок на пісочному тісті
Ингредиенты:
Тісто
Борошно - 450г
Розпушувач - 2 ч.л.
Масло вершк. - 200г
(можна замінити маргарином)
Жовтки - 4 шт.
Сметана 20% - 2 ст.л.
(можна любої жирності)
Цукор - 100г
Сіль - дрібка
Пакетик ванільного цукру - 10г
Начинка
Яблука - 1,5кг
Цукор - 80г
Кориця
Білки - 4 шт.
Цукор - 100г
Сіль - дрібка
Крохмаль кукурудзяний - 60г
Ванільний цукор
Сметана 20% - 450г
(можна любої жирності)
Форма - 30*40
Метод
До борошна натерти охолоджене вершкове масло з холодильника (попередньо його можна на 10 хвилин поставити до морозильної камери).
Масло можна замінити на маргарин.
Руками змішати натерте масло та борошно до утворення крихти.
До крихти всипати ванільний цукор, звичайний цукор, розпушувач, дрібку солі і перемішати.
Додати чотири жовтки (білки відкласти окремо, будуть потрібні для суфле), та дві столові ложки сметани. Для тіста підійде сметана будь-якого відсотка жирності.
Швидко замісити тісто руками, воно виходить м'яке.
Розділити тісто на дві частини.
Менший шматочок (приблизно 1/3 частина тіста) перекласти у пакетик і до морозильної камери.
А інший шматочок тіста розкачати між двома аркушами пергаменту, та покласти у прямокутну форму, застелену пергаментом. Рецепт розрахован на фору 30*23, але я розкатала між двома аркушами пергаменту/силіконовими килимками і виклала в форму 30*40, тіста виходить не великий шар, та і інші шари не такі високі.
Сформувати бортики.
Покласти форму з тістом до холодильника.
Очищені яблука нарізати на невеличкі кубики або натерти на грубій терці.
Щоб яблука не сильно потемніли, скропіть їх лимонним соком.
Додати цукор і трішки кориці. За бажанням кількість цукру можна також коригувати, залежно наскільки кислі у вас яблука.
Перемішати і тушкувати до м'якості.
Вже м'якенькі яблука залишити, щоб вони трішки охололи. У мене були дуже соковиті яблука тому я додавала кукурудзяний крохмаль, коли яблука трошки охололи.
Поки яблука охолоджуються, збиваємо міксером чотири яєчні білки з дрібкою солі до утворення піни, далі, поступово, всипати цукор і збити до міцних піків.
Додати кукурудзяного крохмалю і сюди ж влити сметани (можна будь-якої жирності, звичайно, що 20% смачніше))), додати ванільний цукор і збити міксером.
Форму з тістом витягнути з холодильника і викласти втушковані яблука.
Розрівняти і зверху вилити білково-сметанкове суфле.
Зверху натерти шматочок тіста з морозильної камери. Найкраще натирати зразу над пляцком, допомагаючи рівняти виделкою.
Випікати пляцок у попередньо розігрітий духовки до 180° приблизно 50 хвилин до рум'яної скоринки.
Як охолоне, можна посипати цукровою пудрою
Пляцок дуже смачний. Раджу і вам його приготувати!
video5190864510071634587_Vl1zBKYs.mp4
Рецепт від каналу Смаколики Юлі
Україна
Київ
Війна росії з Україною
День 1343
-
Коник got a reaction from lana19 in Яблучний пляцок на пісочному тісті
Ингредиенты:
Тісто
Борошно - 450г
Розпушувач - 2 ч.л.
Масло вершк. - 200г
(можна замінити маргарином)
Жовтки - 4 шт.
Сметана 20% - 2 ст.л.
(можна любої жирності)
Цукор - 100г
Сіль - дрібка
Пакетик ванільного цукру - 10г
Начинка
Яблука - 1,5кг
Цукор - 80г
Кориця
Білки - 4 шт.
Цукор - 100г
Сіль - дрібка
Крохмаль кукурудзяний - 60г
Ванільний цукор
Сметана 20% - 450г
(можна любої жирності)
Форма - 30*40
Метод
До борошна натерти охолоджене вершкове масло з холодильника (попередньо його можна на 10 хвилин поставити до морозильної камери).
Масло можна замінити на маргарин.
Руками змішати натерте масло та борошно до утворення крихти.
До крихти всипати ванільний цукор, звичайний цукор, розпушувач, дрібку солі і перемішати.
Додати чотири жовтки (білки відкласти окремо, будуть потрібні для суфле), та дві столові ложки сметани. Для тіста підійде сметана будь-якого відсотка жирності.
Швидко замісити тісто руками, воно виходить м'яке.
Розділити тісто на дві частини.
Менший шматочок (приблизно 1/3 частина тіста) перекласти у пакетик і до морозильної камери.
А інший шматочок тіста розкачати між двома аркушами пергаменту, та покласти у прямокутну форму, застелену пергаментом. Рецепт розрахован на фору 30*23, але я розкатала між двома аркушами пергаменту/силіконовими килимками і виклала в форму 30*40, тіста виходить не великий шар, та і інші шари не такі високі.
Сформувати бортики.
Покласти форму з тістом до холодильника.
Очищені яблука нарізати на невеличкі кубики або натерти на грубій терці.
Щоб яблука не сильно потемніли, скропіть їх лимонним соком.
Додати цукор і трішки кориці. За бажанням кількість цукру можна також коригувати, залежно наскільки кислі у вас яблука.
Перемішати і тушкувати до м'якості.
Вже м'якенькі яблука залишити, щоб вони трішки охололи. У мене були дуже соковиті яблука тому я додавала кукурудзяний крохмаль, коли яблука трошки охололи.
Поки яблука охолоджуються, збиваємо міксером чотири яєчні білки з дрібкою солі до утворення піни, далі, поступово, всипати цукор і збити до міцних піків.
Додати кукурудзяного крохмалю і сюди ж влити сметани (можна будь-якої жирності, звичайно, що 20% смачніше))), додати ванільний цукор і збити міксером.
Форму з тістом витягнути з холодильника і викласти втушковані яблука.
Розрівняти і зверху вилити білково-сметанкове суфле.
Зверху натерти шматочок тіста з морозильної камери. Найкраще натирати зразу над пляцком, допомагаючи рівняти виделкою.
Випікати пляцок у попередньо розігрітий духовки до 180° приблизно 50 хвилин до рум'яної скоринки.
Як охолоне, можна посипати цукровою пудрою
Пляцок дуже смачний. Раджу і вам його приготувати!
video5190864510071634587_Vl1zBKYs.mp4
Рецепт від каналу Смаколики Юлі
Україна
Київ
Війна росії з Україною
День 1343
-
Коник reacted to fronya40 in Папошник (он же кулич, он же паска)
И температуру в духовке меньше.
А у меня небольшой конфуз. Вчера была у дочки, решила у неё испечь. Помочь так сказать. Сделала порцию папошника и пол порции по Дарии Цвек( интересно было).
Сегодня единогласно показали, что вкусный самый папошник. Получилось у меня 14 пасок,2 взяла домой. Собралась домой,сложила вещи,и...что то попутало меня,взяла у дочки попробовать средство Антижир Фада. Засунула в бок пакета. Паски поставила в коробку. И поехала с зятем домой. Приехали, вынимать сумки,а Фада открылась крышка и все в пакет...на мои пасочкииииии... ну и все ..и вещи немного,ничего не испортилось,все в стирку,кроме пасок... так что счс я в процессе выпечки. Замесила на полпорции в хлебопечке и решила покупать тестомес.
П.с. получились отличные!!!!!!!!
Кстати,покупала в варусе какие то живые дрожжи- Духмяные. Тесто так подходило ловко. А дома уже на Львовских. Похуже.
-
Коник got a reaction from Наташшшка in Помідори "Море" без шкірки
Ингредиенты:
Вода холодна 1 л
Сіль 50 г
Оцет 100 г
Цукор 120 г
Метод
Кріп, перець болгарський, перець червоний гострий (за бажанням) , цибуля кільцями, часник.
Помідори облити окропом і одразу занурити в крижану воду, так буде легше знімати шкірку.
Скласти в зручну ємкість шарами, чергуючи помідори з кропом. перцями, цибулею, часником.
Холодну воду, сіль, оцет, цукор розмішати і залити цим маринадом помідори.
Поставити в холодильник на 1 добу.
Вони дуже смачні! Робила з чері і грунтовими, то чері смачніше. У брата робила зі "сливками" (вони всередині наче червоніші ніж грунтові), то мої сказали, що дуже смачно.
Україна
Київ
Війна росії з Україною
День 567
-
Коник got a reaction from lana19 in Вафлі кабачкові
Ингредиенты:
Кабачки - 200г
Яйця – 2 шт.
Вершки - 100мл
Борошно - 80(100)г
Розпушувач - 10 г
Сіль та спеції - за смаком
Метод
У кабачків прибрати хвостики і натерти на тертці.
Трохи віджимаємо від зайвої рідини. Додаємо до кабачків яйця, сметану, рубану зелень. Трохи солимо до смаку.
Також можна додати улюблені спеції.
Далі додаємо пару столових ложок борошна і ретельно перемішуємо. Масу, що вийшла, викладаємо по 1.5-2 столові ложки в кожну комірку вафельниці і випікаємо до готовності.
Час приготування залежить від потужності вафельниці.
У середньому для цього тіста достатньо 10-12 хвилин. Вафельницю перед вживанням рекомендовано змастити олією.
Дівчата, вафлі просто супееер. Дуже смачні! Єдину відсеб'ятину додала, готувала суп і залишилась цибуля разом з морквою, обмежені, то я їх додала, але не думаю, що це суттєво змінило картину.
Вони одразу зі скоринкою, а потім стають м'якенькі. Мамі теж сподобались!
Україна
Київ
Війна росії з Україною
День 924
-
Коник got a reaction from lana19 in Вафлі кабачкові
Ингредиенты:
Кабачки - 200г
Яйця – 2 шт.
Вершки - 100мл
Борошно - 80(100)г
Розпушувач - 10 г
Сіль та спеції - за смаком
Метод
У кабачків прибрати хвостики і натерти на тертці.
Трохи віджимаємо від зайвої рідини. Додаємо до кабачків яйця, сметану, рубану зелень. Трохи солимо до смаку.
Також можна додати улюблені спеції.
Далі додаємо пару столових ложок борошна і ретельно перемішуємо. Масу, що вийшла, викладаємо по 1.5-2 столові ложки в кожну комірку вафельниці і випікаємо до готовності.
Час приготування залежить від потужності вафельниці.
У середньому для цього тіста достатньо 10-12 хвилин. Вафельницю перед вживанням рекомендовано змастити олією.
Дівчата, вафлі просто супееер. Дуже смачні! Єдину відсеб'ятину додала, готувала суп і залишилась цибуля разом з морквою, обмежені, то я їх додала, але не думаю, що це суттєво змінило картину.
Вони одразу зі скоринкою, а потім стають м'якенькі. Мамі теж сподобались!
Україна
Київ
Війна росії з Україною
День 924
-
Коник got a reaction from lana19 in Вафлі кабачкові
Ингредиенты:
Кабачки - 200г
Яйця – 2 шт.
Вершки - 100мл
Борошно - 80(100)г
Розпушувач - 10 г
Сіль та спеції - за смаком
Метод
У кабачків прибрати хвостики і натерти на тертці.
Трохи віджимаємо від зайвої рідини. Додаємо до кабачків яйця, сметану, рубану зелень. Трохи солимо до смаку.
Також можна додати улюблені спеції.
Далі додаємо пару столових ложок борошна і ретельно перемішуємо. Масу, що вийшла, викладаємо по 1.5-2 столові ложки в кожну комірку вафельниці і випікаємо до готовності.
Час приготування залежить від потужності вафельниці.
У середньому для цього тіста достатньо 10-12 хвилин. Вафельницю перед вживанням рекомендовано змастити олією.
Дівчата, вафлі просто супееер. Дуже смачні! Єдину відсеб'ятину додала, готувала суп і залишилась цибуля разом з морквою, обмежені, то я їх додала, але не думаю, що це суттєво змінило картину.
Вони одразу зі скоринкою, а потім стають м'якенькі. Мамі теж сподобались!
Україна
Київ
Війна росії з Україною
День 924
-
Коник reacted to Справжня господиня in Пиріжки з фаршем та картоплею
Я пиріжки та подібні пироги ніколи не тикаю шпажкою. Якщо начинка сама по собі соковита, то і шпажка буде волога. Тісто все одно буде пропечене, якщо знизу донце пиріжка буде піджареного коліру. Навіщо те протикання...
От здобне тісто у великому об*ємі то можу тикати, ну типа кекси, пироги, бісквіт... А малі пиріжки, якщо зверху і знизу рум*яні і Т випікання і час були правильні, то і в середині будуть готові.
-
Коник reacted to Фрекен Бок in Декор "Шоколадні гнізда"
Ингредиенты:
Шоколад
Метод
Найефектніший, найпростіший і великодніший декор! Працює з будь-яким шоколадом будь-яких кольорів. Можна зробити десятки та зберігати в прохолодному місці.
Намагалася зробити із лівої плитки шоколаду, не вийшло. З того, що на головному фото – легко.
У морозилці охолодила плоску тарілку для торта, на неї тонко відсадила розтоплений шоколад. Шоколад не темперувала!
Ножем збирала нитки, руками в рукавичках закручувала.
Шоколад гнеться, поки повністю не охолонув. Охолонув - тримає форму.
video5280545342767513260.mp4
Джерело - інтернет
Україна
Кривий Ріг
Війна росії з Україною
День 790
-
Коник got a reaction from Магда in Пиріжки з фаршем та картоплею
Ингредиенты:
Вода - 125мл
Рослинна олія - 125мл
Маргарин
(Можна додати вершкове масло) - 125г
Борошно пшеничне (± 1 ст.л.) - 500г
Розпушувач 1ч.л.
Фарш м'ясний - 250г
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Картопля 300г
Вершкове масло - 50г
Курячі яйця - 1 шт.
Сіль - 0.5 ч.л.
Хмелі-сунелі - за смаком
Мелений коріандр - за смаком
Куркума - за смаком
Суміш перців мелених - за смаком
Зелень
(Сушена зелень петрушки, базиліка та кропу)
Метод
Тісто:
В миску вливаємо теплу кип’ячену воду (125 мл), додаємо 1/3 чайної ложки солі, та рослинну олію (125 мл), все перемішуємо, додаємо розтоплений маргарин (або масло) (125 г), все ретельно перемішуємо.
Додайте частинами просіяне борошно (500 г) з 1 ч.л розпушувача і ретельно вимішайте тісто. Може знадобитись більше або менше, все залежить від вашого борошна.
Тісто збираємо в кулю і кладемо в пакет на 30 хвилин.
В цей час робимо начинку:
В глибоку миску дрібно поріжте цибулю, додайте за смаком спеції (суміш перців, коріандр, хмелі-сунелі, куркуму, сіль, те що любите)
Додайте до цибулі м'ясний фарш (250-300 г) і також ретельно вимішайте.
Дрібно наріжте картоплю (можна потерти на тертці або подрібнити блендером), я різала кубиком на маленькій насадці терки Berner. Робила і більшим кубиком але тоді картопля більше відчувається і наче не встигає приготуватися, хоча можливо у мене така картопля…
Додайте за смаком сухі кріп, базилік, петрушку. Ретельно перемішайте начинку і залиште начинку трохи постояти, всім смакам подружитись.
Приготування:
Тісто розділити на 12 частин, у мене кожна вийшла десь по 73 г.
З кожного шматочка катаємо колобок, потім розминаємо в плаский коржик, кладемо начинку і защипуємо пиріжок, залишаючи зверху трохи відкритої начинки.
Пиріжки викладаємо на деко, вкрите пергаментом, в центр кожного пиріжка покласти шматочок масла та змастити зверху збитим яйцем.
Фото інтернет.
Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці, приблизно 25-30 хвилин. Перевіряємо готовність шпажкою, якщо вона суха - пиріжки готові.
Пиріжки смачні, ситні і легкі в приготуванні.
Смачного.
Україна
Київ
Війна росії з Україною
День 608
-
Коник reacted to Алцьона in Пиріжки з фаршем та картоплею
Зацікавила начинка- фарш і картопелька- обов'язково і собі зроблю!
Дякую за рецепт!
-
Коник got a reaction from Natali06 in 1097 день лютого
Щойно чистила інстаграм викидала всю зайву підписку і ось у однієї....побачила: "Я против войны, я за мирное небо, но я со своим президентом", блін мене підірвало конкретно! Тобто, якщо "твій президент" сволота, яка знищує все на своєму шляху, знищує невинні життя, жінок, дітей, то ти це виправдовуєш?............ Вже пройшов рік, як з'явилось одне з перших відео, як привезли в лікарню поранених і серед них дитина, яку відкачують але не врятували, у мене це відео перед очима і сльози на очах досі, а на сьогодні це вже не одна НЕВИННА дитина/жертва, а вона за свого президента(!), СУУУУКА! Вибачте мене, але мене просто порвало
-
Коник got a reaction from Natali06 in 1097 день лютого
Щойно чистила інстаграм викидала всю зайву підписку і ось у однієї....побачила: "Я против войны, я за мирное небо, но я со своим президентом", блін мене підірвало конкретно! Тобто, якщо "твій президент" сволота, яка знищує все на своєму шляху, знищує невинні життя, жінок, дітей, то ти це виправдовуєш?............ Вже пройшов рік, як з'явилось одне з перших відео, як привезли в лікарню поранених і серед них дитина, яку відкачують але не врятували, у мене це відео перед очима і сльози на очах досі, а на сьогодні це вже не одна НЕВИННА дитина/жертва, а вона за свого президента(!), СУУУУКА! Вибачте мене, але мене просто порвало
-
Коник got a reaction from lana19 in Кухонні посиденьки (балачки)
я теж дуже люблю цю заправку, вже багато років, тільки мені буряково-томатна більше сподобалась
-
Коник got a reaction from lana19 in Кухонні посиденьки (балачки)
я теж дуже люблю цю заправку, вже багато років, тільки мені буряково-томатна більше сподобалась
-
Коник reacted to lana19 in Кухонні посиденьки (балачки)
ГУДЗИК, а, ч. 1. Предмет, перев. круглої форми, що служить застібкою в одязі або використовується як прикраса. Нові гудзики на гімназичній шинелі горіли, як самоцвіти (Коцюб., II, 1955, 370); Матвійко надів сорочку, і мати сама застебнула її на грудях на всі гудзики (Донч., VI, 1957, 253).
2. Рухома частина приладу, інструмента і т. ін., що при натискуванні здатна приводити в дію їх механізми; кнопка. Яша Кримов хутко й фасонно пробіг пальцями по гудзиках кларнета (Мик., II, 1957, 538); Ось він зараз натисне білий гудзик дзвоника, і йому двері відкриє Ольга (Рибак, Час.., 1960, 451).
