Перейти до вмісту

Магда

Пользователи
  • Публікації

    686
  • Зареєстрований

  • Відвідування

  • Days Won

    91

Усі публікації користувача Магда

  1. Ингредиенты: Закваска пшенична 100% вологості - 65 гр Вода льодяна - 200 гр Борошно цільнозернове пшеничне дрібного помолу - 270 гр Борошно цільнозернове пшеничне грубого помолу - 30 гр Сіль - 6 гр Вода льодяна - 25 гр Напередодні приготувати опару (23 гр активної закваски, 23 гр води, 23 гр цільнозернового борошна). Зараз спека, я кормлю закваску в пропорції 1:12:12, тому я опари не готую, а відразу використовую залишок активної закваски після підкормки (3 грами у мене йде на свіжу закваску, а 65 грам на цей хліб). Змішати закваску (або опару), воду і все борошно, залишити на аутоліз на 30 хв. Окремо розвести сіль у 25 гр води. Ввести соляний розчин, поступово вмішуючи рідину в тісто. Заміс я роблю руками методом відбивання, тісто дуже швидко збирається в гладенький шар. Миску накрити плівкою і залишити тісто на бродіння. Автор рекомендує вести це тісто при 23°С, у мене в цю спеку бродить при 25, результат нормальний (спеціально для тіста вмикаю кондиціонер на 24, ле градусник поряд з мискою показує 25). Перші 2 години бродіння робимо складання кожні 20 хв, натупні 2 обминки робимо ламінування. Тобто, всього буде 4 складання і 2 ламінування кожні 20 хв. Після останнього ламінування залишити тісто на 1 годину. Завдяки тому, що використовується борошно дрібного помолу, тісто дуже еластичне, прекрасно тягнеться, легке в роботі. Після завершення бродіння зробити передформовку, дати тісту віпочити хвилин 15-20. Зформувати хліб (автор робить це пеленанням, я все кручу батардом) і відправити в холодильник при 4°С на розстойку на 10-15 годин. Отже, випікати при 250°С перші 15 хв. під ковпаком, далі зменшити температуру до 220°С і допікати ще 15 хв. Дуже простий легкий рецепт, хліб виходить пухкий, ароматний, з приємним злегка вогкуватим м'якушем і красими "дирками", такий собі маленький пузаньчик :)
  2. І ми любимо суп-пюре з гарбуза. Тільки я запікаю гарбуз і цибулю на деці в духовці, потім блендерю, розводжу молоком (можна вершками, але мені вони зажирні), обов'язково мускатний горіх, червоний гострий перчик, трішки паприки, шавлія і фрикадельки! Фрикадельки дуже обов'язково! Це дуже смачно. Фото я вже на форумі виставляла, але іншого поки немає. Люблю подавати його в бульйонницях, дуже ефектно виглядає, і ще в центрі столу має стояти супниця, так, щоб можна було добавки досипати не встаючи)
  3. Оце те, що мені було потрібно! Але ж держіть мене тепер семеро бо тільки уявити можна, як це смачно і як цим можна буде об'їстися!
  4. Таня, я завжди переживала щоб моя закваска не кислила, що може бути інша проблема я і подумати не могла. Вік живи - вік вчися) Добре, що є інтернет і добрі люди, які діляться своїми знаннями.
  5. А я взагалі в телефоні не можу авторизуватися, тільки ввечері вдома з планшета заходжу перечитати вас(
  6. Магда

    731 день лютого

    Не буде в них скільки поколінь, максимум 3.
  7. А я б оце постраждала над кроликом в сметані з яким-небуть листовим салатом і білим сухим)
  8. Ингредиенты: Качині ніжки - 2 шт. Яблуко - 3 шт. Банан - 2 шт. Сіль, перець чорний, уцхо сунелі, чебрець Качині ніжки обсушити паперовим рушником, обжарити їх на добре розігрітій сковорідці з краплею олії, відкласти у форму, в якій будуть запікатися. Зверху посолити, посипати звіжезмеленим чорним перцем з уцхо сунелі, покласти пару гілочок чебрецю. Яблука розрізати на четвертинки, вирізати серцевинку і обжарити на тій же сковорідці, де перед цим обсмажувалися ніжки. Сковорода має бути гарно розігріта, аби яблука не розлізлися, а утворили карамелізовану скоринку. Викласти у форму до ніжок. Банани почистити, розрізати навкоси на великі шматки. У мене були крупні банани, я порізала на чотири частини. Теж обсмажити на гарячій сковорідці. Додати у форму до качки з яблуками. Туди ж злити із сковорідки соус, який утворився після обжарювання всіх продуктів, його буде трішки, але ж не втрачати таку ароматну смакоту. Зверху ще трішки підсолити фрукти. Запікати у розігрітій до 210 градусів духовці в закритій формі 30-35 хвилин. У мене велика скляна форма з кришкою, якраз для двох ніжок і ще є місце аби вони не щільно лежали, і між ними можна було викласти фрукти. Рецепт придумала тільки що на вечерю, і так нам сподобалося, що я поспішила принести його вам. Вийшов дуже гармонійний смак, я навіть не сподівалася, що аж настільки) Обов'язкова опція при подачі - Соус до м'яса з червоної порічки і червоне сухе вино Ну дуже рекомендую.
  9. Прийшла похвалитися своєю обновкою. Так він мені сподобався, цей пузань, не втерпіла купила) Кераміка, 1,5 літра, виробник невідомий, але ж красень)
  10. Мені в таких випадках добре допомагає гарячий міцний чорний сололкий чай з лимоном
  11. І у нас був суп з домашньої курки, сушеними білими грибами і тоненькою яєчною лапшою) І матіас ми теж полюбляємо)
  12. Магда

    Хрустики

    І мені мама в дитинстві часто робила. Я згадую, як вона нажарить повну миску таких хрустиків, винесе нам на дитячий майданьчик, і ми, вся дітвора з двору, набігавшись, хрустіли ними та розмазували ту липку пудру по щокам. Зараз згадалося, нажарила, оскому збила, і все, більше найближчим часом робити не буду, бо я вже років тридцять так не бігаю, як тоді в дитинстві, а боки ж самі не зійдуть)
  13. Ингредиенты: Яйця - 2 шт. Сметана - 100 г Цукор - 1 столова ложка без чубчика Сіль Борошно - 320 г Горілка - 1 столова ложка Масло вершкове - 30 г Олія рафінована для фритюра Цукрова пудра для посипки Яйця злегка збити вінчиком з сіллю та цукром, додати сметану та горілку, розмішати. Додати борошно, вимісити, потім додати вершкове масло кімнатної температури. Замісити тісто, загорнути в плівку, поставити в холодильник на пів години, годину. Тісто розкатати максимально тонко, порізати на ромбики чи довші полоски шириною десь 2 см, довжиною від 5 см, а там як вийде чи сподобається) Всередині полоски зробити невеликий надріз, протягти один край полоски через цей отвір. Пожарити хрустики у фретюрі, готові викласти на паперовий рушник. При жарці хрустики мають вирости в об'ємі, стати пусті всередині. Готові хрустики посипати цукровою пудрою. Всім відоме печиво з дитинства, дуже швидко робиться і так само швидко з'їдається :)
  14. Та до понеділка вони ж стали б вже несвіжими і несмачними, якби дожили б, звичайно :)
  15. Ой, та легко! Тільки чур мене потім не лаяти, для проби, хто надумає робити, робіть пів порції! :)
  16. Лана! Бабка - це стрикоза! Немає в українській мові слова "бабка" в значенні бабуся, було б бабця.
  17. А я в суботу хрустиків нажарила. Багато. Жарю і думаю: от навіщо я скільки того тіста замісила, що тепер з ними робити? Доведеться в понеділок брати на роботу і вмовляти колег аби поїли. Вийшло в мене 2 отаких здоровенних блюда, кожне розміром десь 38 х 27 см. І що? До вечора неділі вже й пудру з тих блюд позлизували. Все, більше робити не буду, згадали дитинство, і досить, а то ж їси їх поки бачиш)
  18. А є можливість заблокувати реєстрацію з mail.ru? Чи, може, тимчасово обмежити можливість коментувати свіжезареєстрованим учасникам, на приклад, дозволити створювати дописи через пару днів після реєстрації?
  19. Ингредиенты: 350 гр цільнозернового пшеничного борошна 85 гр вершкового масла 50 - 70 гр залишків закваски 200 - 250 гр кефіру, чи іншої якої молочки 50 гр цукру 3 гр солі 2/3 чайної ложки соди В молоці розвести закваску, борошно змішати з сухими інгредієнтами. Холодне але м'яке масло перетерти з борошном, потім все об'єднати, швидко замісити тісто. Розкатати, вирізати коржики, перекласти на деко, за бажанням змастити яйцем. Випікати з конвекцією перші 7 хв при 200 градусах, далі зменшити температуру до 180 і пекти ще хвилин 15. Автор пише, що тісто можна розкатувати відносно тонко - тоді це будуть звичайні коржики, а можна досить товсто, сантиметрів 3-4 - тоді виходять м'які пухкі скони. Я роблю і так, так - смачно всяк. На першому фото якраз тоненькі коржики. Розкатую приблизно до 0,5 см, в духовці вони підростають вдвічі. А на другому - товстенькі скони. Їх смачно розрізати і намазувати чимось смачненьким, можна просто маслом. Я зверху часто при випічці викладаю якусь ягідку, поливаю медом, бо саме печиво не солодке, сьогодні спекла з гарбузом. Печиво смачне, швидке і не морочне, дуже рекомендую. Посилання на рецепт на сторінці автора в інсті: https://www.instagram.com/p/Ci2vDtQNbNP/?utm_source=ig_web_copy_link&igshid=MzRlODBiNWFlZA==
  20. Та ні, я ж лінива) В Новусі продають нормальної якості напівфабрикати, я коли поспішаю або полінюся готувати - купую ці ковбаски, закладаю щільно їх в скляну форму з кришкою і в духовку, поряд на решітку кладу цілу картоплю. Десь за 20 хв обід готовий, якраз встигаю салат приготувати.
  21. А я сьогодні хліб пекла. Я якось писала, що ніяк не можу відновити свою закваску, так от - я її таки відновила! Вичитала у Оленки Желєзняк про те, що, можливо, заквасці не вистачало кислоти - додала пару розморожених вишеньок, тиждень десь ще погралася з нею, і в суботу замісила відразу подвійну порцію, а сьгодні спекла три гарненькі чималенькі тартіни. За тиждень зібралося чимало залишків закваски, то ж на сніданок сьогодні були вафлі на залишках закваски. А з обідом я взагалі не панькалася, запекла ковбаски-гриль, разом до ковбасок кинула в духовку пару картоплин, квашена капуста - швидко, ситно, смачно.
  22. Я дуже рада була згодитися
  23. Клас! То ж видно і твій перший котик того ж майстра. Вітаю! Інтернет таки сила :)!
×