Ингредиенты: Молоко - 1 літр,
Цукор - 1 кг,
Масло вершкове - 0,5 кг,
Дріжджі живі - 100 гр,
Яйця - 14 шт,
Борошно ~ 1,5 кг
Родзинки - 300 гр,
Коньяк - 50 мл,
Ваніль   Приготування: В теплому молоці розвести дріжджі, додати цукор, взбиті виделкою яйця. М'яке масло кімнатної температури (не розтоплене!) розім'яти рукою і додати до опари. Добре все розмішати (можна міксером, а можна просто рукою, стараючись пропустити масло крізь пальці, щоб зменшити його комочки). Повинна утворитися однорідна маса з дрібними комочками масла зверху на поверхні. Залишити на 9 - 10 годин на столі під рушником. Як правило, я роблю це на ніч, а зранку починаю заміс.  Родзинки промити, залити кип'ятком, відразу злити, обсушити і залити коньяком. Залишити на 20 хвилин.  В опару додати борошно, спочатку третину, вимісити. Поступово підсипаючи борошно, замісити тісто. Додати родзинки та ваніль, ще трішки вимісити. Тісто має бути рідкуватим, легким, але не липнути до рук. Залишити для підйому в теплі, тісто має збільшитися вдвічі. В середньому це займає приблизно годину. Тісто легке, еластичне, приємне в роботі. Готове тісто розділити на частини, округлити, наповнити форми на 1/3, залишити в теплі ще на годину. За цей час пасочки мають підрости майже до верху форм, стати легкими на вагу.  Випікати при 190-200 градусах в залежності від розміру форм від 30 хв. до години.  Я завжди роблю пів порції (мені так легше вимішувати і, крім цього рецепту я ще печу папушняк, так що нам вистачає 😀)  З половини порції в мене виходить 4 великих паски як на фото.  Рецепт дуже простий і завжди виходить. Коли я вперше пробувала пекти ці пасочки, вони в рецепті називалися італійськими, але пізніше, коли я більше читала про паски та великоднє тісто, то таки дійшла думки, що це паска з Олександрійського тіста. Та як їх не назви, вони все рівно будуть смачнющими :) М'якиш виходить пухкий, ароматний, не крихкий, пасочки довго не черствіють.  Ці пасочки вдаються навіть новачкам, головне не боятися і робити.