Jump to content

Магда

Пользователи
  • Content Count

    475
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    73

Магда last won the day on May 21

Магда had the most liked content!

About Магда

  • Rank
    Профи
  • Birthday March 22

Информация

  • Пол
    Женщина
  • Город
    Київ
  • Настоящее имя
    Наталя

Recent Profile Visitors

4516 profile views
  1. Ингредиенты: Зекваска100% вологості - 260 гр Вода - 260 гр Борошно пшеничне в/г - 650 гр Сіль - 18 гр Оливкова олія - 100 гр Вершкове масло - 50 гр Спосіб утилізації залишків закваски. Я роблю з відносно свіжих залишків житньої та пшеничної 50 х 50, з самої житньої мені подобаються меньше, вони не такі хрусткі виходять, з просто пшеничної найкращі, але ж треба десь і житню пристроїти). Змішати одночасно всі інгрідієнти, крім вершкового масла. Замісти тісто, поступово додаючи масло. Я приловчилася робити це в хлібопічці на програмі "пельмені" (20 хвилин замісу для тугого тіста без підігріву). Виходить м'яке пластичне приємне тісто. Перекласти в миску, накрити плівкою. Двічі через кожні 40 хвилин розтягнути-скласти, після другого складання залишити на бродіння ще на годину, до збільшення діста майже вдвоє. Тобто, всього тісто буде бродити дві з половиною години. Далі розділити тісто на 4 частини, кожну розкатати в тонкий пласт, міліметрів 3-4, не більше, інакше грісіні будуть не хрусткі, а більш хлібні. Накрити плівкою, залишити ще на годину. Посипати тісто улюбленими спеціями, крупною морською сіллю. Нарізати на полоски шириною десь 1,5 см. Зкрутити палочки, викласти на деко на пергамент. Випікати при 230 градусах хвилин 15. З порції виходить 4 великих дека, мені на дві закладки в духовку. Я приловчилася зкручувати так: кожну полоску складаю впоперек, непосипаною стороною всередину, а потім катаю по столу двома руками в різні сторони. Рецепт добре підходить для утилізації залишків та для медитації
  2. Магда

    Мука

    Я чула хороші відгуки про Хуторок, але сама не користувалася
  3. Моя маленька перемога. Перед війною, коли всі новини були про російські війська біля наших кордонів, я таки трішки піддалася паніці. Але зовсім трішки, бо єдине, що я зробила для підготовки до війни - це засушила закваску) Коли перші бомби звалилися на Київ, я нашвидкоруч зібрала рюкзаки, запхнула кота в переноску і вискочила з дому. Закваска залишилася в холодильнику та ще трішки висушеної в пакетику на столі. Їхали, не знаючи куди, але впевнені, що максимум на три дні чи тиждень. Додому повернулися через два з половиною місяці. Першою я стала реанімувати закваску з холодильника. Описувати весь процес не буду, бо викинула таки. До засушеної підходила довго і обережно, бо було її грам 20 всього. Нарешті наважилася, розділила її на три частини, почала відновлювати. Перші 7 грам залила 7 грамами води, розмішала, залишила на дві доби. Експеримент не вдався - рідина в баночці зацвіла. Почала знову. Ще 7 грам засушеної закваски залила водою так, щоб вся закваска була впритик покрита водою, розмішала, залишила на добу. Через добу добре розмішала суміш в баночці, зважила, додала стільки ж суміші борошна, яким зазвичай годувала закваску, залишила вже на 12 годин. Через 12 годин знову зважила рідину в баночці і додала стільки ж суміші борошна, добре розмішала. Далі вже просто годувала закваску 1:1:1 двічі на добу. Через тиждень моя закваска була така красива і сильна на вигляд, запах та смак, що я наважилася спекти хліб і відразу Тартин. Ось. Тепер вирішила насушити закваски, нехай лежить, життя таке бентежне, а це маленьке відродження мене так порадувало і розчулило. Сьогодні весь день тривоги, я працюю вдома і печу хліб. І нехай ті всі ракети розвернуться туди, звідки їх послали. А в Україні буле мир, добробут і спокій.
  4. Знайшла тільки що у FB . Це просто потрібно дивитися, нарізка кадрів з "Вбити дракона" Марка Захарова. Наче з теперішньої росії списано. Шкода тільки, що самого Захарова з'їв його ж таки дракон. Все по фільму, як по писаному https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=500885164898051&id=100002312126493
  5. Клас! Дякую, подивилася - наче сама спекла А я в цьому році без папошника, спробую спекти простеньку паску, без використання кухонних помічників. Але нічого, ось тільки повернуся додому - все одно спечу папошник, коли б це не було
  6. Дуже круто. Ця війна чітко показала хто є хто. Так приємно дивувала підтримка людей з-за кордону, від яких не тільки не очікувала, а просто не могла очікувати допомоги. А про те, як проявили себе українці зараз всередині країни - можна безкінечно говорити з захватом.
  7. Дівчата, я і раніше мало ходила кацапськими пабліками, тепер так взагалі їх для мене не існує, у мене немає бек-ґраунда з ними. Я не знаю яка особина зараз прийшла на наш форум і намагається тут щось про себе заявити та це і не важливо. Не відповідайте йому, ігноруйте. Не баньте, нехай читає, все бачить, але не вступайте з ним в діалог, нехай відчує власну меньшовартість як вона є. Ми ж знаємо і розуміємо, що вся ця показушна самовпевненість лише бульбашка, яка росте і тримається на увазі і інтересі. Він зараз буде, пардон, гі@ном сходити, чіпляти кожну, видавати на гора все, що може знати з особистого про вас. Ігноруйте, переступіть через падаль і йдіть далі. Немає інтересу - він ніхто, і звати його ніяк, нехай скільки хоче фонтанує своїм совєцько-рашистським вихлопом - по суті він у для нас пусте місце.
  8. Ната, це не тільки марна справа, це ж ще буде їй на руку - це означатиме, що ми вступили в діалог, почали відповідати на питання. Це ж провокатор. А питання маємо задавати МИ - нехай спробують відповісти на них чесно, а не закидати беззмістовними звинуваченнями та провокаціями. Нехай труяться своїм ядом самі.
  9. У мене немає слів... При чому оцей ступор, в який впадаєш від "логіки" рашистів, вони сприймають як беззаперечність своїх доводів... Я також іноді, як і @fronya40 заходжу в їх коменти - плакати хочеться ще більше. Там просто три пальці лобової броні, її нічим не перебити. І у всіх мантра про "восємь лєт", при чому відповідь на питання хто почав бомбити, хто вдерся на чужу територію, хто ховав свою техніку серед живих кварталів, звідки прилітало, одна - "ви фашисти і нацики, вас потрібно всіх вбити". Я вже так втомилися від цих тупоголових вбивць, у мене до них лише люта ненависть і зневага. Ненавиджу. Проклинаю. Місця їм на землі не буде.
  10. @hasia, рекомендувати продавця не можу, бо чекала замовлення близько 2-х місяців, вже збиралася спір відкривати. Та на Алі повно продавців цих таймерів. Там вони називаються: 1PC 8 Colors Super Thin Kitchen Timer LCD Digital Screen Square Cooking Count Up Countdown Alarm Magnet Clock Kitchen Tools Та нарешті я їх дочекалася, випробування пройшли нормально)
  11. Дівчатка, прийшла похвалитися Замовила собі на Алі кучу маленьких таймерів) тааак зручно! Я, коли ставлю тісто на хліб, завжди роблю за декільками рецептами. І, щоб не збитись і не заплутатись в технологіях і складаннях, весь час вела записи, такі собі тайм-листи. І все рівно, пару раз таки переплутала :) А сьогодні випробувала ці таймери - на кожну миску з тістом поклала по заведеному таймеру, він просигналив - прийшла склала тісто, поставила таймер наново на наступне склалання. З ними ж і випікала - те вже печеться, те ще ростоюється, все пищить, повідомляє. Красота!
  12. Таня, дякую, що принесла сюди цей рецепт і поділилася досвідом. Я давно на нього заглядалася, ще з того часу, коли тільки починала розбиратися що ж таке закваска, і у мене тих залишків було як у Матроскіна молока) Але чогось думала що ці кекси вийдуть більш хлібними і прісними, так їх і приготувала жодного разу. А ти пишеш, що вони пісочні. Як добре, що є люди, які пишуть відгуки, діляться досвідом. Тепер точно сміливо можна готувати. Ось тільки бріош сьогодні спечу, на наступні вихідні будуть ці кекси. Ех, я вже сама як булочка бріош, а все печу-печу) А про соду. Я ще не настільки досвідчений пекар, щоб безапеляційно стверджувати, але мені здається, що кількість соди тут можна коригувати в залежності від того, наскільки давні і кислі залишки закваски. Адже сода в рецептах із залишками закваски додається для того, щоб невілювати кислоту закваски. Якщо я годую свою закваску двічі на день, то в мене за тиждень збираються залишки. Тобто, для мене це "залишки", хоча, практично, це майже активна закваска, а хто годує один-два рази на тиждень, то у них залишки будуть кислішими і менш активнішими. От для того, щоб готовий виріб не був кислий - додається сода.
  13. Ага, точно, таке враження, що бормашина , але, я надіюсь, тобі результат сподобається. Я так, коли, свого часу, шукала нові щітки, дивилася на philips (від 5 тис. грн. ), казала, що за таку ціну вона, як мінімум, пломбувати повинна
  14. @fronya40, Таня, у нас вже два роки ультразвукові щітки Xiaomi Soocas x5. Китайські, з алі-експресу. Щітки супер, ми ними дуже задоволені, насадки купуємо там же. Щітка має звичайну, звичну нам форму, чистить вона не круговими рухами, а таким дрібним і частим коливанням, вичищає нормально, але про запобігання зубного нальоту не скажу, бо пью багато кави і чаю і користуюся м'якою зубною пастою, тут мені тільки стоматолог допомагає. У щітки є три режима чищення і три швидкості роботи, автоматичне відключення через дві хвилини роботи (дуже зручно зранку, коли сонний, чистиш, поки щітка сама не відключиться :) ). Щітку можна синхронізувати через блютуз з телефоном (я цього не робила). Корпус приємний на дотик, щітка не боїться води, можна абсолютно спокійно мити під проточною водою, за два роки щітки (світла рожева і темна синя) мають абсолютно презентабельний, незамизганий вигляд, з попередніх наших різних щіток було важко відмити зубну пасту, з часом вона просто ставала неприємно брудною, а ця абсолютно як нова, чистенька, гарна. І ще один величезний плюс - вона на акумуляторі, заряджається від розетки. Одного заряду вистачає десь на півтора-два місяця нормального двохвилинного чищення двічі на день. Не щітка, а бомба-ракєта, рекомендую. До цього були у нас електричні oral-b, в ніяке порівняння не йдуть з цією щіткою. Це дуже добре видно, коли після чищення пройтися ще іригатором. Дуже рекомендую.
  15. Ната, дякую, я в захваті від цього хліба! Духовка в мене simens hm638grs1. Я її можу сміливо рекомендувати, бо вона у мене вже четвертий рік, а я ще не знайшла до чого в ній придратися) При чому, юзаю її і в хвіст, і в гриву. Коли вибирала нову духовку, дуже хотіла велику камеру, високу верхню межу температури і обов'язко мікрохвильовку (дуже хотілося зекономити місце на кухні). Хліб я тоді ще пекла в хлібопічці, навіть не задумувалася над його випічкою в духовці, але ж дуже хотіла ще функцію пари (була у мене свого часу мікрохвильовка panasonic з функцією пари - я була в захваті від запеченої на комбі режимі мікрохвильовка-духовка-пар риби), але на той момент були духовки були якщо з паром, то без мікрохвиль, і коштували вони вдвічі дорожче, то ж пару тут немає. Єдине, що я боюся давати в неї відкрито пар (дуже вже багато електроніки), хліб печу тільки під ковпаком, ним я тут вже хвалилася. А скільки в ній вбудованих програм, і вони справді прекрасно працюють, це комбайн, а не духовка). Головне, уважно вивчити до неї інструкцію, бо там є декілька дивних заборон, про які сам і не здогадаєшся- наприклад, не можна використовувати силіконові форми і взагалі силікон в будь-якому вигляді, бо може пошкодитися термодатчик. Про свою духовку я можу говорити дуже довго, якщо наважишся на таку - питай, що знатиму розкажу.
×