Jump to content

Магда

Пользователи
  • Content Count

    416
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    52

Магда last won the day on June 15

Магда had the most liked content!

About Магда

  • Rank
    Профи
  • Birthday March 22

Информация

  • Пол
    Женщина
  • Город
    Київ
  • Настоящее имя
    Наталя

Recent Profile Visitors

3127 profile views
  1. Вивітриться, будуть як нові :)
  2. Таня, не хвилюйся, цей запах пройде через декілька циклів прання. У мого чоловіка улюблений універсальний плямовивідник - голоша :) смердить так, що старшно згадати. Кидаю речі у пралку, потім головне прогнати цикл в холосту на високій температурі і попрати щось таке, що не до тіла, все норм буде.
  3. Інуся, дякую! Я, чесно кажучи, трішки переживала, що з того вийде, але задоволена результатом. Тепер у мене закваски повна хата :) був би час пекти та було б кому їсти :)
  4. Хвастаюсь Моя перша випічка на Lievito madre, вирощеній на Nordic. Пекла Натині @Natali06 хліби "на залишках закваски" та "чорний тюльпан". Вибрала ці хліби, по перший зараз часто печу - хотілося порівняти і відчути закваску на тренованому рецепті, а тюльпан - хотілося випробувати закваску саме 50% вологості (красоту з пелюстками і узорами я залишила до часів, коли підтягнуся трішки просто в хлібах). Закваска з холодильника, 5 днів після останнього годування: А це вже підкормлена до 100% вологості (Зернарями): "На залишках закваски": Тісто вийшло набагато щільніше, ніж на заквасці відразу 100% вологості, явно потрібно додовати більше води в заміс. А це "Тюльпан": Тісто в мене вийшло теж дуже щільне і туге, робила ручний заміс. Обидва хліба довго підходили, простояли в корзинках на столі приблизно 3.5 - 4 години - і майже не виросли. Пекти ввечері я не наважилася, поставила в холодильник і випікала вже ввечері наступного дня. За цей час хліби добре підросли (тюльпан трішки слабше), але тісто не було таким "живим" і м'яким, як я звикла із заквасочним тістом. З чого я роблю висновок, що, можливо, закваска ще молода і потрібно її ще пару циклів підгодовувати, але в цілому я задоволена, на Nordic можна абсолютно спокійно вирощувати цю закваску. Обидва хліби вийшли смачними, пахучими, мають щільний м'якуш, я ледь-ледь вловлюю легку кислинку, але, я думаю, що це через те, що я перетримала тісто на столі, потрібно було відразу в холодильник ставити.
  5. Магда

    С Днем рождения!!!

    Таня! З Днем народження!!!
  6. Я свою почала вирощувати ще 4 квітня. Начиталася, приспічило, аж свербіло :) Кинулася шукати манітобу, а Київ якраз закрили на карантин, дуже не побігаш, в інтернеті шукла - мінімальна партія по нормальній ціні 25 кг, в мене її скоріше жучок поїсть, чим я її випечу. Знайшла в Метро, замовила манітобу і ще кучу всього потрібного і не дуже. І вже коли збирали моє замовленя, передзвонила збиральниця і каже, що якраз манітоба і закінчилася нашвидкоруч замінила в замовленні на Нордік. Потім ще вивчала матчасть, вирішила таки вирощувати на ньому. Але в квартирі було десь градусів 22-23 і перші 2 дні замішене тісто пролежало в мене каміньчиком. Але ж я вже не через те пройшла, щоб отак взяти і просто викинути :) Подовжила триденні цикли ще на два, і чудо - закваска в мене ожила! Так красиво розріз-квіточка розкривався, аж шкода було розмішувати і підгодовувати :) Потім перенесла її в холодильник - росте прекрасно, така пориста і клейка стає, але ж я ще не пробувала на ній нічого пекти, спочатку вважала, що ще зарано, а там і Паска поспіла. Так що, поки кормлю :) пекти вже буду пробувати після поминального тижня. А там побачимо - може, ще буду хелп вам кидати, проситиму допомоги, але надіюсь, що все в мене вийде :)
  7. Таня, я в Сільпо купую. І, взагалі, перед святами, в багатьох супермаркетах бачила, просто в Сільпо зі знижкою було. А зараз ще так добре, приловчилася, zakaz.ua - можна вибрати любий супермаркет, зробити он-лайн замовлення, і в назначений час привезуть додому покупки. Ціни тіж, що і в супермакеті, тільки за збирання та доставку замовлення 70 грн. Я так з Metro замовляю, дуже зручно, економиться купа часу, не потрібно самому тягати клунки з борошном, цукром, овочами. Тільки що перевірила - в Дніпрі також працює ця служба, рекомендую.
  8. Таня, я якраз зараз вирощую, вибрала спосіб тут, на форумі, нашої Нати @Natali06. Бо начиталася в інтернеті скільки варіантів і способів - спільне тільки назва. Я вирощую на nordic, бо коли приспічило почати, манітоби ніде не знайшла. Так от, вирощувати абсолютно не складно, дуже цікаво, але в мене процес тільки завершився, я ще нічого не встигла спекти, вже після свят спробую і відзвітую. Але в баночці вона в мене дуже крута і красива, кожен раз, коли відкравию холодильник любуюсь нею :)
  9. Я в хлібопічці вимішую на режимі "піца" 20 хв. з 10-ти хвилинною перервою (10 хв. заміс, 10 хв. відпочинок, 10 хв. заміс). Залишаю в хлібопічці підходити 1 годину, потім обминка, ще 1 годину підходить. Далі розкладаю у форми, відправляю в духовку на 40 градусів у формах підходити на 1 годину. Печу з холодної духовки (2 форми по 700 гр тіста у формі) близко 1 години, можливо 1 год. 10 хв. Почитайте в цій темі вище - тут багато дівчат детально розписували з похвилинним таймінгом як вони роблять.
  10. Хвастаюсь Минулого тижня замовила, пояснила що і для чого я хочу. За тиждень мені її зробили, вчора відправили, сьогодні я отримала і вже випробувала. Я дуже задоволена
  11. У мене також комбайн є, але, чомусь, саме для такої нарізки мені він не зайшов, можливо, через малі об'єми овочів, а от borner - саме те. Хоча мені самій дивно, бо я ж ніколи не лінюся комбайн включити, а тут руками маслаю)
  12. У мене є. Я начиталась тут на форумі, вирішила, що мені вона просто необхідна, купила і не помилилась :) Використовую в основному для нарізки овочів на зимові салати і на борщ. Я вперто вважаю, що овочі на борщ мають бути саме нарізані дрібною соломкою, раніше у мене на це йшло куча часу, а тепер за секунду, жжух - і морква, буряк, корінь селери готові, швидко, одного розміру. Я задоволена. А нарізку кубиком я так і не осилила( А, ще ж моркву по-корейськи роблю.
  13. Магда

    Акции, скидки, распродажи

    Велика, 28 см десь приблизно 1000 грн, я на них не заглядалася, бо у мене якраз така є, а млинниця 20 см - 500 грн. Там ще були цього ж бренду, але вони якісь легенькі були, ті великі 28 см - близько 900 грн.
  14. О, тут я дуже нудна буваю :) Моєму чайнику вже років вісім. По-перше, я завжди вибираю бренд, по-друге, обов'язковою вимогою був металевий корпус, бо пластик при нагріванні все-таки шкідливий, тим більше при постійному користуванні. Далі - щоб був потужний і швидко нагрівав воду. Ну, наче і все. У мене Philips HD4670, без всяких новомодних прибабахів, я задоволена.
  15. Магда

    Акции, скидки, распродажи

    @inucya, я завжди, коли щось рекомендую, відчуваю за собою відповідальність, бо ж людина мені довірилась. Ці сковорідки я вже розхвалила і рекомендувала всім своїм друзям і знайомим, ще ніхто не виставив мені рекламацію:) Сподіваюся, що і тобі вони сподобаються, це справді класні сковорідки.
×