Jump to content

Магда

Пользователи
  • Content Count

    626
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    86

Магда last won the day on November 29

Магда had the most liked content!

About Магда

  • Rank
    Профи
  • Birthday March 22

Информация

  • Пол
    Женщина
  • Город
    Київ
  • Настоящее имя
    Наталя

Recent Profile Visitors

6050 profile views
  1. От і мені ні того року, ні цього якось не заходять різдвяні клопоти. До Свят Вечора, звичайно, підготуюсь, а так, що б планувати за місяць, то ні, намає натхнення. Живу якось одним днем. А колись мріяла на Різдво напекти штолєнів на заквасці (дуже мені подобається рецепт Олени Желєзняк) і розіслати рідним і друзям до свята. Ось уже і Різдво ми офіційно, слава Богу, відмічаємо разом з усім світом, а сил і бажання готуватися немає( Тепер у мене інше бажання - Перемога. От тоді ми відсвяткуємо! Будуть у нас і штолєни, і різдвяні кекси, і паски на весь світ, все буде.
  2. Вже вкотре зустрічаю тут це питання. Дівчата, давайте скидайте сюди свої пропозиції, я думаю, що тут ваші залежані ґаджети швидко знайдуть нових господарів
  3. Недохвалилася вчора) Ступка ж теж про подрібнення? Моїй вже років 15, використовую її щодня, чи кожного разу коли готую. Дуже зручно і швидко перетирає мені всі зернятка. Я тут подумала, що ми досить багато їмо різних спецій і без всіх цих ступок та млинків я не уявляю свою кухню.
  4. Їх дуже багато є і багато де продається, і насадки, і різні тертки. Я свого часу докупляла все на Фотосі, але це було дуже давно. Тааак, і дуже атмосферно
  5. Якось мені не подобається як він пліви та сухожилля перемелює, доводиться гарно м'ясо обрізати перед помолом. А от в Філіпсі м'ясорубка - огонь. Перемелює все, навіть товкачиком допомагати не потрібно. О, це велика проблема. В мене "працює" кожен квадратний сантиметр кухні, а все одно місця не вистачає, вже на балкон плавно перейшла захоплювати з своїми каструлями, мисочками, баночками, девайсами. І все ж потрібне, таке гарне і корисне)
  6. Взялася перечитувати солдата Швейка, якось не пішло, відклала. Зараз читаю "Тигролови" Івана Багряного, цікаво.
  7. Нє, не робить. Я люблю деруни на дрібну тертку, а Бернер робе або слайси, або брусочки різних розмірів. Я на деруни люблю натирати Бошом, тим, що з великою металевою чашою. Взагалі Бош мені більше для тіста різного, збивання подобається. І м'ясорубка в Боші мені не подобається, слабка якась. А для нарізки, подріблення, шаткування маю Філіпс, він, мені здається, під це більше "заточений". Та деруни роблю в Боші, бо дуже зручно - натер все в чашу, додав всі інші продукти, розмішавю і відразу з чаші і жариш. Користуюся регулярно обома комбайнами, бо спеціально виділила для них місце на робочій поверхні, аби постійно були під рукою, а насадки тримаю над ними в шафці. За три секунди поставила потрібну насадку, за п'ять секунд зробила що хотіла, довше мити, та обидва комбайни добре продумані, добре розбираються на крупні деталі, легко миються. А ще раз пішло таке вихваляння - покажу ще одну свою слабкість (дуже люблю красивий і якісний посуд і різне столове начиння). Це млинки для солі та мускатного горіха бренда Зассенхаузер. Ще десь стоїть такий самий для чорного перцю. Неймовірні млинки, стальні вічні ножі і прикольний дизайн, дуже зручно і красиво)
  8. Ось. Дуже зручний, закинув всередину шматок пармезану чи якого іншого твердого сиру - і крутиш собі ручку. Пальці цілі, сир натирається швидко і дрібно, одні плюси)
  9. дякую, Алла. А чи сухе, чи "мокреньке" - то вже такі дрібні нюанси, як кажуть "треба пробувать", аби на душу пішло)
  10. А ми гарбуз любимо і печений, і тушений, а це вперше жарила - повечеряли із задоволенням. Тут мені повезло, ми не перебірливі, їмо все, що приготую)
  11. Невеликі об'єми натираю/нарізаю Бернером. Великі об'єми натираю/нарізаю комбайнами. Але великі об'єми у мене останім часом - це картопля та цибуля на насадку "зірочка" на деруни), більше нічого глобального не роблю. А от Бернер постійно в ходу - і на зажарку для борщу чи супів, і на різні соуси, навіть квасити капусту шаткувала на ній. Ще маю млинок для пармезану, теж люблю його дуже. Цікаво послухати що в кого є - може і мені таке треба буде)
  12. А я сьогодні у Варусі купувала яловичі ребра на борщ, продавець показувала мені полоски і одна виявилася з таким гарним шматком прекрасного рівненько обрізаного філе. Я не встояла і купила) і все це щастя ще й за ціною ребер, приблизно 120 грн. за кг) На вечерю обжарила ціле філе на вершковому маслі з часником і чебрецем, а потім запекла в духовці. А на гарнір зжарила гарбуз як картоплю на сковорідці з чебрецем, часником і мускатним горіхом. І звичайно, соус з порічки і бокал вина) Нам було смачно
  13. Ингредиенты: Качині ніжки - 2 шт. Яблуко - 3 шт. Банан - 2 шт. Сіль, перець чорний, уцхо сунелі, чебрець Качині ніжки обсушити паперовим рушником, обжарити їх на добре розігрітій сковорідці з краплею олії, відкласти у форму, в якій будуть запікатися. Зверху посолити, посипати звіжезмеленим чорним перцем з уцхо сунелі, покласти пару гілочок чебрецю. Яблука розрізати на четвертинки, вирізати серцевинку і обжарити на тій же сковорідці, де перед цим обсмажувалися ніжки. Сковорода має бути гарно розігріта, аби яблука не розлізлися, а утворили карамелізовану скоринку. Викласти у форму до ніжок. Банани почистити, розрізати навкоси на великі шматки. У мене були крупні банани, я порізала на чотири частини. Теж обсмажити на гарячій сковорідці. Додати у форму до качки з яблуками. Туди ж злити із сковорідки соус, який утворився після обжарювання всіх продуктів, його буде трішки, але ж не втрачати таку ароматну смакоту. Зверху ще трішки підсолити фрукти. Запікати у розігрітій до 210 градусів духовці в закритій формі 30-35 хвилин. У мене велика скляна форма з кришкою, якраз для двох ніжок і ще є місце аби вони не щільно лежали, і між ними можна було викласти фрукти. Рецепт придумала тільки що на вечерю, і так нам сподобалося, що я поспішила принести його вам. Вийшов дуже гармонійний смак, я навіть не сподівалася, що аж настільки) Обов'язкова опція при подачі - Соус до м'яса з червоної порічки і червоне сухе вино Ну дуже рекомендую.
  14. Ну що, дівчата, я його таки зробила з калини. І на мою думку, з калини цей соус найсмачніший. Легка пікантна гіркота, приємний запах, не різкий, не приторний, найгустіший з усіх соусів. Було у мене 1 кг ягід - вихід на фото. Цього разу, правда, не додавала гіркий перець, просто забула його купити), але тут він, по-моєму, був би і зайвий.
  15. Неля, рада бути корисною. Про відвар якось ніколи не задумувалася, завжди виливаю
×