Jump to content

Магда

Пользователи
  • Content Count

    132
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    8

Магда last won the day on April 8

Магда had the most liked content!

About Магда

  • Rank
    Любитель
  • Birthday March 22

Информация

  • Пол
    Женщина
  • Город
    Київ
  • Настоящее имя
    Наталя

Recent Profile Visitors

891 profile views
  1. Аня, Qween, дякую за такий детальний аналіз. Я ще вчора писала, що ти врятувала мій папушняк, але запис чомусь не зберігся, видно, під вечір я вже була така втомлена, що тикала на екрані куди видя. А історія мого цьогорічного папушняка довга і сурова. Все почалося в страсну п'ятницю, коли я страшенно втомлена приїхала з роботи додому, і вирішила спекти папушняк. Не холодець поставити, не м'ясо запекти, а спекти папушняк! "Маленькая лошадка", блін! Ну і понеслося, втомлена і затуркана, водячи пальчиком по рецепту, і звіряючи твої фото з своїм процесом, я абсолютно забула додати цукор в опару! Звичайно ж, опара в мене вийшла крута і зовсім не така, як на фото. Думала ж додати сметани, але вирішила "не змінювати рецепт", та й папушняк мій би це не врятувало. Коли тісто не підійшло - забила хелп і аларм на форумі і поставила його в холодильник, бо вже з ніг падала. Вчора, як ти порадила, додала до тіста дріжджі, тісто підросло, але не сильно, я спекла три малесеньких пасочки, вірніше, три малесеньких буханців хліба :), м'якого, але ж зовсім не паски. Паралельно, вчора після обіду, коли допекла паски за своїм старим рецептом, я замісила новий папшняк. І коли додала цукор до опари, зрозуміла свою п'ятничну помилку . Сметани я ж, звичайно, поклала 50 гр, але опара вже була схожа на опару на твоєму фото. Підійшло тісто, правда, не так гарно, як у тебе, і мало не таку ніжну текстуру, але я була й тому рада. Розстойку робила 50 хв, цього було явно мало, але я вже не втерпіла, і поставила пектися, бо інакше я б і до церкви не встигла :) Спекла один великий папушняк, красивий, пахучий Правда, він в мене таки тріснув посередині, але то таке, після всіх пригод я навіть не засмутилася, замазала глазуррю, та й усе, знаю ж що потрібно було трішки більше часу дати на розстойку. Розрізати та куштувати будемо вже завтра, чекаю, поки папушняк дозріє, а поки рекордними темпами поїдаємо мої італійські паски. Минулого року я теж пекла папушняк, але вимішувала руками, пам'ятаю, як було важко, то ж цього року вирішила підти легшим шляхом :) ще раз, Аня, дякую за участь і допомогу Тепер я і собі виправлю в рецепті кількість сметани і хочу ж таки спекти такий красівенний папушняк :)
  2. А, ясно. І хотіла ж так зробити, та не стала самодіяльнічать. Моє вчорашнє тісто в хлібопічці геть не підросло, я його заперла наніч в холодильник, а зранку лежить каміньчиком в мультиварці((( як що ще встигну сьогодні, то, може новий папушник замішу. До речі, замішувала на зеленому млині, але, так, як тісто у мене відразу не вийшло, то зараз важко борошно оцінити. Дякую за поради, колись же ж він у мене таки вийде :)
  3. Аня, дуже дякую. Я йду за твоїм майстеркласом замісу в хлібопічці. Так от, у мене опара після 3 хв замісу на режимі піца виглядає так, як у тебе перше фото завареного тіста - круте і еластичне, геть не таке рідке, як у тебе на фото. Може, сметани ще додати? Я ж правильно зрозуміла, заварене тісто перемішати із сметаною 50гр, цукром 100гр і дріжджами 50 гр на режимі піца 3 хв, вимкнути хлібопічку, залишити там опару на 30 хв? Щось я туплю.
  4. Я збираюся зараз готувати опару, перечитую технологію замісу в хлібопічці, мучають питання: - на режимі піца заміс іде 20 хвилин, програма в панасоніку розрахована на 45 хв. Тобто, вручну через 10 хв виключити, потім через 10 хв включити? - після замісу 1 годину тісто просто відпочиває, розстоюється в хлібопічці? - коротка обминка на режимі піца - це знову включити хлібопічку на режим піца (на скільки хвилин?)? Чи просто обім'яти легенько руками? - на 1 хв включити режим випічка. Знову ж таки, просто вкл, викл? Просто моя панасонік не дає отак просто змінювати вручну програми, там потрібно дого тиснути на кнопку вкл, щоб виключити, а змінити режим, по-моєму, не можна. Дуже дякую за відповіді
  5. Наталю, супер і пудинг, і форма! Цікаво, я яка текстура пудинга, мені чогось здається, що має бути щось середнє між м'якою карамеллю і нугою-пастилою, нє? Якраз рецепт для утилізації білків. І форму таку хоцца дуже-дуже у нас таку купити можна, чи це з амазона?
  6. Ой, дякую! Мені дуже приємно Відчуваю себе прямо як дівка на сватанні: стою, стіну колупаю, а сама рада-рада
  7. А ще, дівчата, хочу похвалитися. Я також таки купила "Зелений млин". Замовляла у виробника в пачках по 2 кг, 10 пачок обійшлися мені в 350,00 грн. і плюс доставка 87,00 грн. Вже і випробувала. Так от, борошно справді класне. В мене завжди проблема з тістом - я його "забиваю", не можу вгадати і вимісити легке тісто. Навіть, коли замішую в хлібопічці, потім при формовці воно в мене вихидить важке і не слухняне. Є в мене рецепт хліба, дуже простий, де треба вимісити легке тісто, раніше в мене цей хліб був щільний, з дрібними дірочками, а хотілося чогось легкого, гливкенького, з великими дірками. І ось, з зеленим млином в мене таки вийшов цей хліб! Зараз я вас заспамлю фотками
  8. Я також так роблю, найнадійніший спосіб, і стінки пергаменту, які виступають вище форми, підтримують пасочку рівненькою, коли вона підходить. Правда, коли я ще була "зеленою" у випічці, залишила зависокі борти над формою, і пергамент торкнувся верхнього розкаленого тену в духовці. Ох і палало! В електричній духовці були язики полум'я, як у каміні! Слава Богу обійшлося тільки переляком, але це теж досвід
  9. Дякую А якби ще почути як він пахне! Я, як зварила, швиденько зфоткала, сіла, і дві тарілочки й приговорила
  10. Іннуся, будь ласка, я рада, що рецепт сподобався а петрушка, да, смакота. Я так роблю ще кріп, але він має більш різкуватіший і виразніший смак, забиває основну страву. А петрушка, як на мене, саме те. Тільки що подумала - треба буде цього літа ще базилік спробувати так заготовити, але там, мабуть, міліграмами додавати потрібно буде
  11. Інгрідієнти: Цибуля ріпчаста - 1 шт. Морква - 1 шт. Корінь петрушки - 1 шт. Корінь селери - 1 шт. Стрілки часнику - 1 жменя Перець болгарський солодкий - 1 шт. Цибуля порей - 1 стебло Білі сушені гриби - 1 жменя Картопля - 2 шт. Петрушка, люба залень, перетерта з оливковою олією Оливкова олія для пасерування Вода кип'ячена - 1 літр Сіль, перець, приправи за смаком Всі інгідієнти з розрахунку на каструлю 2,5 літри Приготування: Каструлю з товстим дном поставити на невеликий вогонь, налити оливкової олії, дати нагрітися. Цибулю ріпчасту дрібно нарізати, покласти до каструлі пасеруватися. Моркву порізати на тоненькі пластинки, додати до цибулі. Пасерувати на невеликому вогні, а тим часом нарізати на дрібні кубики кріння петрушки та селери. Як тільки цибуля в каструлі зазолотиться, а морква посвітлішає і пом'якшає - додати селеру з петрушкою. Весь час помішуючи, пасерувати ще хвилин з 10, поки овочі не стануть світло-прозорими і м'якими. Потім додати жменю часничиння і порізаний на дрібні кубики болгарський перець (в цю пору року в мене все заморожене, дуже зручно, кидаю відразу мерзлим). Знову все перемішити і пасерувати далі. Додати сушені білі гриби, їх я просто ламаю в руках на дрібні шматочки, пару хвилин протримати на вогні і додати петрушку, перетерту з оливковою олією і сіллю. (Я пізньою осінню, коли петрушки багато і вона стає такою міцною, сочною, завжди роблю собі таку заготовку - петрушку мию, сушу і в комбайні перебиваю з усім, з стеблами, листям, з морською сіллю (зовсім трішечки) і з оливковою олією в густу пасту. Розкладаю це в пластикові контейнери і заморожую. Потім всю зиму додаю до любих страв, "куди видя", мені дуже подобається цей масткий приглушений присмак петрушки) . Цибулю порей порізати на кружальця (в залежності від діаметра стебла, можна перерізати на півкільця) і додати до всі овочів в каструлю, перемішати, залишити на вогні ще хвилин 5-7. За своїм смаком приправити травами та перчиком (в мене тільки чорний мелений перець, бо всі овочі і гриби дуже ароматні), прогріти. Картоплю порізати на дрібні кубики, додати в каструлю перемішати, влити 1 літр кип'ятку. Варити на невеликому вогні 15-20 хвилин (до готовності картоплі). За 5 хвилин до готовності посолити. Смачного! P.S. як завжди, в таких рецптах, описути довше, ніж готувати. Рецепт із розділу "все, що є в холодильнику" :)
  12. Ого! А яка це газета? Вітаю, справжньому таланту потрібне достойне визнання!
  13. А-а-а, 4 рази кожні 30 хв! От я турок! Цікаво спробувати такий спосіб замісу, правда 2 кг я точно не осилю, скільки б не потіла. А так місити можна лише прісне тісто на заквасці, чи й здобне нормально виміситься?
×