Перейти до вмісту

Магда

Пользователи
  • Публікації

    838
  • Зареєстрований

  • Відвідування

  • Days Won

    148

Магда last won the day on 17 вересня

Магда had the most liked content!

Про Магда

  • Звання
    Ветеран
  • День народження 22 березня

Информация

  • Пол
    Женщина
  • Город
    Київ
  • Настоящее имя
    Наталя

Відвідувачі профілю

87 137 переглядів профілю
  1. Закривала сьогодні Помідори консервовані з аличею. Було у мене 7 кг дрібних помідор, наче і не багато, а програлася з ними пів дня) Вийшло 4 великих 4-х літрових банки. Робила все в обід, якраз саме пік жари був, то ж на обід вже нічого готувати не схотіла. А згадала, що зранку бачила новий рецепт Оленки Железняк лавашів з сиром на залишках закваски. Чого-чого, а залишків закваски у мене пів холодильника, та різних куснів вже підгулявшого сиру теж вистачало. За пів години мали вже смачний і ситний перекус.
  2. Тільки що закрила аличево-сливове варення, аж дві 250-ти грамові баночки! :) Тижня два тому купила кілограм темної аличі, на смак нейтральна, не солодка, не кисла, таке собі. Я подзьобала її трішки, решту заховала в холодильник і забула благополучно) Потім серед тижня пекла скони, начистила для них слив, та забагато, лишилося десь штуки 4 невикористаними, викинути рука не піднялася, сховала в холодильник) Позавчора знайшла в холодильнику жменю аличі і чотири почищених сливи, викинути знову стало шкода. Аличу поклала в каструльку, припустила трішки, аби розм'якла, перетерла через сито, вибрала кісточки, шкірка гарно перетерлась. Додала до аличі трішки цукру, проварила, потім додала сливи половинками, проварила хвилин 5 і так залишила на столі. Вчора ще раз на 5 хвилин поставила на плиту, знову відставила. А сьогодні дала кипнути і закрила аж дві баночки) Але ж, слухайте, який у нього колір і аромат! Я прям здивована була, дуже навіть цікаве і смачне отак з нічого варення вийшло, густе, яскраве червоне, сливи цілими половинками. Завтра на сніданок зроблю вафлі і подам це варення, здається мені має бути смачно. А на майбутнє, якщо ще робитиму таке, то покладу ще зірочку бадьяна, чогось він мені туди проситься.
  3. Тільки що спекла Скони цільнозернові на залишках закваски На годиннику 22.00, а я з таким задоволенням з'їла одну штучку, чималеньку, і тепер вмовляю себе, що я вже дуже хочу спати аби не з'їсти ще парочку
  4. Світлана, думаю таки треба зняти, можна спробувати ошпарити.
  5. Магда

    Баклажаны и перец жареные, в маринаде

    Цибуля тут виявилася дуже гармонійною, вона дає свою специфічну солодкість і різницю текстур, тому наступного разу цукру в маринад покладу менше, а гіркого перцю і часнику більше. Оцет брала 6% виноградний, за добу маринад ще різкуватий, за пару днів (якщо втримається :) ) настоїться, буде ще збалансованішим.
  6. Магда

    Баклажаны и перец жареные, в маринаде

    Тільки що зробила порцію, поставила маринуватися, цього разу додала ще дві здоровенні цибулини, порізала вздовж на дольки і запекла разом з перцем і баклажанами під грилем в духовці. Завтра будемо пробувати, відзвітую.
  7. Вже він сам сказав, що їде в росію на зустріч з путіним... два старих довб...ба, які на жаль, мають владу і збираються вирішувати долю світу(
  8. Яка краса! А жовті гладіолуси - взагалі просто неймовірні!
  9. Похвалюся і я) Робила на грилі персики та абрикоси з сиром брі, горішками та медом. Смааачно, з легким білим вином в таку жару саме те)
  10. Магда

    Лайфхаки при консервуванні

    Дякую, Світлана! Соуси - це Соус з червоної порічки. Дуже ми його полюбили, роблю з усіх ягід, вже визначилися, що з порічки, йошти, смородини, калини дуже добре до м'яса, а з солодкої ягоди, як от з брусниці - до сирів, вафель просто обов'язковий інгрідієнт)
  11. Магда

    Лайфхаки при консервуванні

    Ну, це мій особистий пунктик) Та і закриваю я тільки в банках під кришку твіст, а їх є стоп'ятсот мільйонів видів) І консервую я дуже мало, так що дуже легко підібрати банки одного виду, ось до прикладу цьогорічні мої заготовки, поки що тільки ягідні. Ще люблю, щоб і кришки були однакові, але цього року не задалося)
  12. Магда

    Лайфхаки при консервуванні

    У мене як таких лайфхаків і немає, я мало консервую, але: - помідори обов'язково закриваю у великі 4-х літрові банки з широкою горловиною - можна закласти багато помідор, м'ясистих, їх легко закладати в таку банку, і головне, їх легко діставати, - консервую тільки під кришку твіст, бо не вмію ключем закривати, - банки стерилізую в мікрохвильовці, у мене духовка-мікрохвильовка, великий об'єм робочої камери. За один раз запхнула всі банки, налила в кожну на палець води і на 7 хвилин включила мікрохвильовку. Кришки проварюю. - стараюся один вид консервації закривати в однакові банки - так легше ідентифікувати, складати, і взагалі симпатичніше) - і найголовніше - все обов'язково підписую, бо хоч і мало консервую, іноді кручу в руках ту банку: що це? коли це закривалося?
  13. Світлана, мені дуже приємно, що стала корисною! Я про цей спосіб читала давно, але все якось скептично відносилася. А тепер сама, якщо жарити, то тільки так.
  14. Ми дуже любимо кіноа. Я готую її в скороварці, як звичайну кашу, пропорції 1:2, в гарячу кашу додаю вершкового масла, багато) А ще, коли запікаю індиче стегно, утворюється багато смачної підливи, то я її зберігаю і додаю замість частини води коли готую саме кіноа, виходить смачна розсипчата каша. Звичайно кіноа позиціонується як суперфуд, але не у моєму вмпадку, каша з неї у мене завжди масна і поживна)
  15. І я таку маю. Класна штука, перетираю ягоди на джем, соуси. Легко, швидко і практично)
×