-
Публікації
800 -
Зареєстрований
-
Відвідування
-
Days Won
129
Магда last won the day on 7 травня
Магда had the most liked content!
Про Магда
-
Звання
Ветеран
- День народження 22 березня
Информация
-
Пол
Женщина
-
Город
Київ
-
Настоящее имя
Наталя
-
-
-
-
-
-
-
Ой, а в ревеню листя їсти не можна, воно отруйне, це я точно знаю
-
А я сьогодні на вечерю зробила пасту з песто і тунцем. А ще мій брат займається виноградом і цього сезону у нього вийшло прекрасне біле вино способом скін-контакт. То ж паста у нас була під бокал білого сухого, дуже смачно
-
-
Я свого часу перепробувала різні способи заморозки, гралася, навіть, із скручуванням листочків в трубочки) Але дійшла висновку, що найлегше і найкраще це просто промити, добре висушити і нарізати крупними полосками. Я так заморожую на пластиковій дощечці, а потім зсипаю в зіп-пакети.
-
-
-
-
-
Я ще нічого не робила, хоча це ж пора вже шпинат морозити, щавель закривати, а я ще навіть не задумувалась) Я щавель ріжу, трамбую в баночку 350-400 мл, заливаю кип'ятком і закриваю кришкою-твіст. Взимку якраз така баночка у мене йде на каструлю борщу. В кладовці в квартирі стоїть добре, якраз на днях знайшла пару баночок десятилітньої давнини , кажу ж, що я забуваю про свої запаси.
-
-
-
-
А я зрозуміла, що мені заготовки робити не можна, бо я про них забуваю( Вчора, на приклад, пізно ввечері запекла Підчеревину, залишила в закритій скороварці аби вихолола, і благополучно забула за неї, тільки що випадково знайшла. Про заморозку в холодильнику взагалі мовчу - пам'ятаю тільки про песто та базилік), але ж вони стоять повні, чимось же ж набиті( Пам'ять, як у равлика. А так то у нас сьогодні знову зелений борщ з яловичиною, молодою кропивою, щавлем, шпінатом, молодим зеленим часничком і цибулькою і класичним соусом з яйця і сметани, приходьте, хто бажає)
-
-
-
-
-
-
Ната, несу своє дякую за класний рецепт. Роблю їх дуже часто, навіть в будень, так зручно - звечора тісто, а зранку вже за 5 хвилин смачнющі вафлі. Це ще й дуже смачно, люблю їх з м'яким сиром і Соусом з порічки. А сьогодні снідали твоїми вафлями з варенням з кабачка і апельсина за Клопотенком.
-
-
-
Оце прям про мене, але я роблю геть по-лінивому: у велику скляну каструлю викладаю курячі стегенця, замариновані в сметані з гірчицею в зернах, накриваю її рідною перевернутою кришкою, а в кришку висипаю пакет заморожених овочів, збризкую їх оливковою олією, підсолюю і в духовку. За пів години у мене вечеря з м'ясом і гарніром) Але отакої суміші я не купувала, треба буде зайти, спробувати, дякую за наводку
-
І ще я) У нас перший в цьому сезоні зелений борщ з молодою кропивою і шпинатом) смачноооо
-
Ингредиенты: Морква - 3 шт. Оливкова олія доя жарки Вершкове масло - 30 гр Мед рідкий - 1 чайна ложка повна Чебрець, орегано, мускатний горіх, свіжезмелений чорний перець горошок, Сіль Лимонний сік Крем-сир - 100 гр Фета - 100 гр Часник (у мене зелений) Розігріти велику сковорідку, у мене 28 см, бризнути оливкової олії, моркву порізати на брусочки і викласти на гарячу сковороду одним шаром. Обжарити з усіх сторін, накрити кришкою і смажити на маленькому вогні доки не пом'якшає та не зарум'яниться, у мене це зайняло на кожен бік хвилин по 20, але все залежить від моркви і розміру брусочків. Далі додати вершкового масла, воно має добре пройтися морквою, а після цього полити зверху рідким медом, струсити сковорідку аби все добре перемішалося, додати спеції і закаремелізувати моркву. Готову моркву на сковороді збризнути лимонним соком. В блендері перебити крем-сир з фетою та часником, викласти на пласке блюдо, зверху розкласти моркву і полити соусом зі сковорідки. Це дуже смачно як закуска чи гарнір до м'яса.
-
Моя цьогорічна пасочка. Замісила пів порції, вийшло 4 штуки: 2 по 750 грам та по одній 900 та 650 грам. Великі трішки недоростоювалися - вони злегка "вишкірилися", але прикрашати нічим не хочу, будемо з такими святкувати
-
Ого, оце ти герой! Я руками скільки здобного тіста не вимішу. Я максимум, що можу вимісити - це 3 кілограми тіста на хліб тартін. Там я мішу виключно руками, мішу повітряним замісом і води додаю в процесі замісу ще грам 100-150 поверх рецепта. І там у мене руки відпадають і в спині кілок. А здобне тісто я так добре руками не вимішу, мій ручний заміс не порівняти з замісом у хлібопічці. Тут я краще зроблю два заміси в хлібопічці, ніж один руками. Це правда, сил і бажання щось робити немає. На фоні загального треша і війни я ще у березні похоронила маму. Депресія і стрес накрили, але я зрозуміла, що ніхто, крім мене, мене в пучок не збере. Тому сім'я, робота, паски, крашанки, віра у вищу справедливість тримає нас на плаву. Колись все має стати нарешті добре, тримаймося.
-
Світлана, рекомендую спробувати! Цей папушник заслуговує бути в святковій великодній корзинці! Якщо цікаво, з моїх власних вражень та висновків: - тут, як ні в якому жодному рецепті, відчувається різниця між ручним замісом та замісом в хлібопічці. Крюком в комбайні не місила, тому не скажу. При ручному замісі паска виходить більш збитіша, важча, але ніколи не осідає, я навіть пекла один великий папушник з кілограма тіста. А при замісі в хлібопічці тісто дуже пухке, але ж і дуже здобне. Якщо пекти маленькі пасочки, то можливо, вони швидко пропечуться і не осядуть. Я ж люблю великі паски, то і печу в великих формах. В одну форму вкладаю десь 710 грамів тіста. Готова пасочка дуже ніжна, м'якусінька, але дуже здобна, важка все ж трішки зменьшується в об'ємі. На виході у мене виходить пасочка приблизно 670 рам. Найсмачніша вона через пару днів після випікання. - кожного року печу за двома рецептами: папушник та паску з олександрійського тіста. Це дві кардинально різні паски. Олександрійська дуже пухка і легка. Печу в тих самих формах, олександрійська виходить в двічі більша за розміром, ніж папушник з того ж самого об'єму тіста. Але вони наскільки різні, що відмовитись від якоїсь одної я не можу)
-
Ну, наче, слава Богу, цього разу вдалися) такі пухкі, що бочка відразу приминаються, доводиться гарячими крутити їх на подушках щоб не деформувалися. Ну от що їм не так першого разу було?
-
8Пекла сьогодні папушник. У мене кожного разу це лотерея( Цього разу пекла на львівських дріжджах, бо ніколи було бігати шукати "духмяну хату". Все інше як завжди, а, ще борошна дала на 20 грамів більше. І знову у мене осіли мої пасочки( Так гарно підійшли, пекла при 160 градусах годину, температура м'якуша 99 градусів. Зараз поставила нову порцію, цього разу борошна дала вже на 40 грамів більше, опару зробила на топленому молоці. Подивимось... Я вже схиляюся до того, аби почати пекти в паперових формах на шпажках, і потім підвішувати їх по типу панетоне. Але у мене якесь внутрішнє неприйняття паперових форм, мені дуже не подобається паска в папері, та і розміри у тих форм маленькі Ось мої невдахи(