Перейти до вмісту
Магда

Помідори консервовані з аличею

Recommended Posts

 

Ингредиенты:

Помідори - 5 кг

Морква - 5 шт. середніх

Цибуля - 5 шт. середніх

Перець болгарський м'ясистий - 5 шт.

Алича жовта - 28 шт. на банку

Часник - 5 зубчиків на банку

Перець горошком, лавровий лист, гвоздика

Суцвіття кропу

 

Для розсолу на 1 літр води
1 ст.л. цукру +
1 ст.л. з чубчиком солі

20210705_195326.thumb.jpg.e516f30e59ede59eb4d6a12aa81ffcc5.jpg

 

Метод

 

Ставимо на плиту 2 каструлі. Одна просто з водою, інша з розсолом. Дати закипіти. В друшляк викласти порізану кільцями моркву, декілька раз опустити-підняти в розсіл (пробланширувати), розкласти в заздалегідь випарені банки. Так само поступити з усіма овочами, можна залишити на банку по четвертинці болгарського перцю, аби його покласти вже з самого верху, бо між помідорами та кришкою залишається якраз для нього місце.

Помідори так само пробланширувати, але в каструлі з чистою водою ( каструля з розсолом в цей час кипить на повільному вогні). Час бланширування помідор залежить від їх розміру та щільності. Головне не допустити аби вони порепалися, я свої великі та м'ясисті приблизно 2 хв. бланширую, але то все на око та навпомацки. Помідори розкласти в банки, зверху додати пробланширований в розсолі кріп з часником, перець горошок, лавровий лист та гвоздику. Залити киплячим розсолом, закатати. Перевернути догори дном, добре вкутати банки. Так залишити на добу, далі поступово розкривати аби вихолоняли.

Я закриваю в таких великих 4-х літрових банках з широкою горловиною. Люблю великі м'ясисті помідори. Пропорції розрахувала саме на такі банки, в мене виходить десь 5-6 банок, залежить від розмірів помідор і кількості інших овочів. Моя мама закриває в трилітрових банках, то на банку бере 20 ягід аличі.

Для мене це найсмачніші помідори, вони мають саме помідорний смак та запах, не мають ні різкого кислого присмаку, ні запаху аличі. У нас з'їдаються всі овочі з банки, крім аличі, навіть морква. 

20200823_141432.thumb.jpg.7891c307135b483893ad3a86686d0fdb.jpg

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

В тому році робила я такі помідори. Тіки не з аличою, у у мене була синя слива. Типа венгера, тіки крупна. Слави ті ми перші витягувати, кто скоріше успіє. Поомидори теж вкусі, но вони обияні, а вот за словами чують не до скандалу, бо їх було мало в бранці, 6 штук всього. В цьому році робить не планірую, пару банок залишилось с прошлого року. Но рецепт візьму на заметочку.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×