Магда 2054 Posted August 14, 2023 Ингредиенты: Помідори - 5 кг Морква - 5 шт. середніх Цибуля - 5 шт. середніх Перець болгарський м'ясистий - 5 шт. Алича жовта - 28 шт. на банку Часник - 5 зубчиків на банку Перець горошком, лавровий лист, гвоздика Суцвіття кропу Для розсолу на 1 літр води 1 ст.л. цукру + 1 ст.л. з чубчиком солі Метод Ставимо на плиту 2 каструлі. Одна просто з водою, інша з розсолом. Дати закипіти. В друшляк викласти порізану кільцями моркву, декілька раз опустити-підняти в розсіл (пробланширувати), розкласти в заздалегідь випарені банки. Так само поступити з усіма овочами, можна залишити на банку по четвертинці болгарського перцю, аби його покласти вже з самого верху, бо між помідорами та кришкою залишається якраз для нього місце. Помідори так само пробланширувати, але в каструлі з чистою водою ( каструля з розсолом в цей час кипить на повільному вогні). Час бланширування помідор залежить від їх розміру та щільності. Головне не допустити аби вони порепалися, я свої великі та м'ясисті приблизно 2 хв. бланширую, але то все на око та навпомацки. Помідори розкласти в банки, зверху додати пробланширований в розсолі кріп з часником, перець горошок, лавровий лист та гвоздику. Залити киплячим розсолом, закатати. Перевернути догори дном, добре вкутати банки. Так залишити на добу, далі поступово розкривати аби вихолоняли. Я закриваю в таких великих 4-х літрових банках з широкою горловиною. Люблю великі м'ясисті помідори. Пропорції розрахувала саме на такі банки, в мене виходить десь 5-6 банок, залежить від розмірів помідор і кількості інших овочів. Моя мама закриває в трилітрових банках, то на банку бере 20 ягід аличі. Для мене це найсмачніші помідори, вони мають саме помідорний смак та запах, не мають ні різкого кислого присмаку, ні запаху аличі. У нас з'їдаються всі овочі з банки, крім аличі, навіть морква. 2 lana19 and УкраІнка reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
musinka 1971 Posted August 17, 2023 В тому році робила я такі помідори. Тіки не з аличою, у у мене була синя слива. Типа венгера, тіки крупна. Слави ті ми перші витягувати, кто скоріше успіє. Поомидори теж вкусі, но вони обияні, а вот за словами чують не до скандалу, бо їх було мало в бранці, 6 штук всього. В цьому році робить не планірую, пару банок залишилось с прошлого року. Но рецепт візьму на заметочку. 3 Магда, Наташшшка and lana19 reacted to this Share this post Link to post Share on other sites