Перейти до вмісту
fronya40

Квашені помідори з гірчицею

Recommended Posts

Інгредієнти:

розсіл:
1 л води
2 ст.л цукру
2 ст л солі
2 ст л сухої гірчиці

помідори (бажано вершкою)
кріп сухий, петрушка, часник (все до смаку)

photo_2026-10-07_05-45-55.jpg

Метод

Підготувати банки чи каструлю велику. Овочі вимити. На дно часник, зелень та лавровий лист.
Залити розсолом. Кришкою не закривати. Усі. Чекаємо засолювання-головне терпіння. І ви отримаєте грандіозний смак!

P. S.

Восени, коли вже відходили помідори, я вирішила їх засолити. Знайшла перший рецепт в інтернеті, купила 15 кг помідор, засолила дві 3 л банки, а решта в 2 відерній каструлі. І поставила це все солиться. Через тиждень я вирішила їх спробувати-КОШМАР та ФУ.
Відправила на балкон.
Воно продовжувало видавати неприємний запах і я все чекала відповідного моменту їх викинути.
І ось уже кінець листопада. Я вирішила відкрити кришку та спробувати.
оооооо!!!!! Це так смачно! 
Тому я вирішила поділитися з вами цим рецептом. Мороки зовсім ні, дуже легко. Тепер у мене на балконі стоять баночки з помідорами і я подумую наступного року закрити їх якомога більше.
До речі-помідори були жахливі, тверді як яблуко, потім я дізналася якийсь голландський сорт. Але це не вплинуло на смак.

помидоры.jpg

Поділитися повідомленням

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
Коротко

Квашені помідори в розсолі з сухою гірчицею: на 1 л води — по 2 ст. л. цукру, солі й сухої гірчиці. На дно кладуть часник, зелень і лавровий лист, помідори заливають розсолом і не закривають кришкою. Головне — терпіння: смак з’являється не за тиждень, а за кілька місяців.

Питання й відповіді

Скільки квасити помідори з гірчицею?

Довго: в авторки через тиждень смак був неприємний, а наприкінці листопада помідори стали дуже смачними. Учасниці пробують не раніше ніж через 3 місяці.

Чи закривати кришкою?

Авторка не закриває. Інші учасниці закривають щільно й ставлять у погріб: поки кришку не відкрито, помідори квасяться рівномірно.

Які помідори брати?

Бажано «сливку». Навіть дуже тверді помідори в авторки вийшли смачними.

Де квасити помідори?

У банках або великій каструлі; авторка тримала їх на балконі.

Ще немає оцінок — будьте першими
Готували за цим рецептом? Оцініть

Танюша, ты их просто рано дегустировать начала, потому вкуса и не было. Мы помидоры уже много лет квасим похожим способом, только не в банках, а в бочке на 25 литров. Пробу снимаем не раньше, чем через 3 месяца.

Поділитися повідомленням

я же не знала- думала-они пропали. Спросила у сестры-говорит-они задохнулись.Ты их крышкой закрыла.ну все подумала я. Куда ж мне их деть...в унитаз???забью канализацию, а вынести на помойку- надо ж что б никто не видел.

Поділитися повідомленням

Мы всегда плотно закрываем крышкой и опускаем в погреб. По моим наблюдениям, пока крышка не открывается, помидоры квасятся как-то постепенно, равномерно. А вот как крышку открыли, воздух попал, тогда надо быстро кушать, иначе перекислятся. Но у нас они уходят молниеносно, так что сильно кислыми стать не успевают. )))

Поділитися повідомленням

@УкраИнка,спасибо.А то у меня же стоит еще 2 3х литровые банки- я их еще и ен пробовала- так как они были с этим мерзским запахом.Оказывается так и надо....

Поділитися повідомленням

Танечка  Фрончик! не меняйся так быстро! Я   к тебе  не успекваю привыкать! :untitled:  А то зашла рецептик похвалить, а сама сижу на аватарку глупію... :mocking: 

Поділитися повідомленням

@Natali06,не могу просто что то выбрать и сроднится с образом))))) вчерашняя что то не прижилась))))

Поділитися повідомленням

не могу просто что то выбрать и исполнится с образом))))
Танюш, так  аватарка. "твоё фото "и есть  самая лучшая!  :0_8e0d2_28d964f1_S:  

Поділитися повідомленням

@Natali06,Наташик,та просто как то заигралась и решила убрать свое фото..ну вот такое приняла решение..а другое выбрать не получается.пусть теперь котик с веночком покрасуется)

Поділитися повідомленням

А я зашла и думаю - где же Таня помидоры взяла?? А вон оно что)))

Танюш, так  аватарка. "твоё фото "и есть  самая лучшая!    

:girl-yes:  :n6:  :girl-yes:  :n6:  :girlhand:  :girlhand:  :girlhand:

Поділитися повідомленням

Я таким рецептом в прошлом году мочила яблоки, а потом еще и зеленые помидоры под осень уже. Последние недоспевшие их везде продают уже окт-ноябрь. Главное, чтобы было, где хранить. Самое милое дело у кого холодный  подвал-погреб, а то я,  як дурень с писаной торбой перетаскалась с ними туда-сюда всю зиму пока не съели. Потому что например в мороз их нельзя оставлять на улице - перемерзают. А заносишь в теплое, они начинают течь, играють еще.

Поділитися повідомленням

Куда ж мне их деть...в унитаз???забью канализацию, а вынести на помойку- надо ж что б никто не видел.

:girl_haha: картина маслом, Фроня под покровом ночи, пробирающаяся с выворкой к мусорки.  грюк-грюк по ступенькам))) Хорошо, что мы иногда бываем ленивые,  да? это спасло рецепт и продукты. :smailuk12:

Поділитися повідомленням

Да,да!

Начинается сезон и я уже в предвкушении!

Закрою минимум.наквашу кастрюляку.

Поділитися повідомленням

:girl_haha: картина маслом, Фроня под покровом ночи, пробирающаяся с выворкой к мусорки. грюк-грюк по ступенькам)))

Ира, ты так красочно "картину маслом" нарисовала! ))) Сижу -ржу теперь )))

Поділитися повідомленням

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз